Plíšková: Nasazení u holek nic neznamená

29. 5. 2017, 22:27
Aktuality 10
Karolíně Plíškové zní dobře, že po vyřazení světové jedničky Angelique Kerberové zůstala v pozici turnajové dvojky nejvýše nasazenou hráčkou French Open. Na druhou stranu tvrdí, že to nic moc neznamená, snaží se oprostit od tlaku a na antuce nemá velká očekávání.
Profily hráčů
Karolína Plíšková

Němka Kerberová vypadla v prvním kole v Paříži stejně jako loni. A světová trojka Plíšková, která je díky tomu, že nehraje těhotná Serena Williamsová z USA, druhou nasazenou, je rázem největší papírovou favoritkou turnaje.

"To nebylo tak těžký!" smála se Plíšková po výhře v 1. kole. "Zní to dobře, to jo, ale na tohle se určitě nebudu snažit myslet. Myslím, že u holek nasazení moc neznamená, pokud tam nebyla Serena, která vždycky došla daleko všude. Jinak to není, že by se nasazená nedala porazit, je to otevřené. Nemyslím na to," řekla.

Antuka je nejméně oblíbeným povrchem vysoké Plíškové. Letošní sezona je toho důkazem: na klouzavém povrchu hrála jednou čtvrtfinále, ale jinak prohrávala dříve. Proto nemá přehnané cíle. "Ty jsem měla na začátku na antuce a nedopadlo to úplně dobře. Vím, že nehraju (na antuce) ideálně," uvedla tenistka z Loun.

Snaží se oprostit od tlaku. Slýchá kolem sebe, že hraje o post světové dvojky a vlastně i jedničky. "A že je to grandslam a jsem druhá nasazená. Někteří lidi nevidí, že se hraje na antuce. První tři měsíce jsem měla hodně dobré a spousta lidí si myslela, že to takhle bude navždycky, ale takhle to není," upozornila.

Faktem je, že na post světové dvojky má velkou šanci, protože Serena Williamsová neobhajuje loňské finále. "Doufám, že je to otázka času. Vím, že za mnou se budou snažit. Simona Halepová to atakuje a na antuce má velkou šanci. Před pár lety tu byla ve finále. Lehké to nebude, nebudu na to tlačit. Mám jiné cíle," řekla.

Taháky pomohly, límeček nemusí
Byla hlavně ráda, že si v úvodním kole v Paříži po složitějším prvním setu poradila s Číňankou Saisai Zheng 7-5 6-2. Pomohla si k tomu na konci první sady i "taháky", které vytáhla o pauze z tašky a přečetla si je. "Konkrétně nic z toho bych neříkala. Byly tam obyčejné věci, co se týče taktiky, jak se soustředit a hrát," uvedla.

Na druhý největší dvorec nastoupila v šatech s límečkem. "Nejsem zvyklá na límeček, ale je to elegantnější. Měla jsem na výběr z pár modelů a vybrala jsem si to sama. Hrála jsem v tom už v Římě, abych si na to zvykla," usmála se.

Ve 2. kole, které na Roland Garros při předešlých pěti startech nepřešla, se střetne s Jekatěrinou Alexandrovovou, která vyřadila Kateřinu Siniakovou. Ruska trénuje v Česku a Plíšková s ní jednou hrála v tréninku na Spartě. "To bylo asi před rokem a tuším na betonu. Určitě se na ni připravíme, času je dost," řekla Plíšková.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
freeteepek
Kája mluví moc rozumně. A vůbec není namyšlená:-)
Reagovat
Carloss
jj, je to sympatanda. jinak fila šaty ok. přijdou mi elegantní.
Reagovat
dadaft
pokud jde o úbor, tak já Filu zkrátka moc nemusím -- rádi používají velké výrazně barevné plochy, mám raději jemnější přechody...
ale musím uznat, že to Karolína nakombinovala dobře.
po Poloně Herzog druhá hráčka, které Fila sluší i v mých nepřejících očích.
Reagovat
janek_da
A co Jarka Švédka?
Reagovat
janek_da
I když.. u ní je to těžké. Té by slušel i pytel od brambor.
Reagovat
EllNino
jj ta je prostě pěkná ve všem :D
Reagovat
dadaft
nj, třetí. ))
Reagovat
freeteepek
Ty máš radši akvarel? Něco expresivního? Mě se na file líbí ty proužky. Třeba už ten bílý okolo pasu. Uprostřed té modré plochy vypadá výborně. No a ty námořnické proužky nahoře jsou super. Momentálně střídám 2 námořnická trička. Nejvíc se mi ale líbil ten USO model, který z Káji udělal hvězdu. Ten byl fantastický:-)
Reagovat
dadaft
já raději styl Lotto nebo Asics.
Reagovat
dadaft
,,,,,,,,,,,,,,,,,, a zrovna dnes jsem si všiml nového uměřeného modelu Fily (Barty, Baboš), který by spíš slušel Lottu. ))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist