Plíšková opět zdolala Muguruzaovou a v Kalifornii obhájila semifinále

16. 3. 2017, 05:04
Aktuality 90
WTA INDIAN WELLS - Karolína Plíšková v Indian Wells porazila Španělku Garbiñe Muguruzaovou, s níž vyhrála už šestý souboj po sobě, a postupem do semifinále obhájila svůj výsledek z loňska. O finále si česká tenistka zahraje s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková prohrála s Garbiñe Muguruzaovou pouze první vzájemný zápas na antukovém Roland Garros 2013. Od té doby vítězku loňského French Open šestkrát porazila, pokaždé na tvrdém povrchu. 

Dnes v Indian Wells čtyřiadvacetiletá Češka vyhrála nad o rok mladší Španělkou po bezmála dvouhodinovém boji 7-6 7-6, byť ve druhém setu přišla o výhodu dvou brejků a nevyužila dva mečboly.

Statistiky zápasu
Plíšková - Muguruzaová
5 esa 3
3 dvojchyby 8
62 %
1. podání 'in' 59 %
54 %
úsp. 1. podání 58 %
46 %
úsp. 2. podání 37 %
28 winnery 27
26 nevyn. chyby 34
6/12 hra na síti 16/24
5/14 brejkboly 5/6
čas: 1:56

V prvním setu si Plíšková vypracovala vedení 4-1 a za stavu 5-3 podávala na zisk sady. Jenže servis třikrát po sobě neudržela a po ztrátě 12 ze 14 fiftýnů prohrávala 5-6. Pak však zareagovala čistou hrou na returnu a tie-break ovládla jednoznačně 7-2. 

V druhém dějství to už vypadalo na bezproblémové zakončení zápasu. V úvodní hře sice svěřenkyně Davida Kotyzy nevyužila žádný ze sedmi brejkbolů, od stavu 1-2 však získala čtyři gamy v řadě a za stavu 5-2 podávala na postup. Servis bez uhrání fiftýnu ztratila, ale v zádech měla výhodu ještě dalšího brejku. 

Za stavu 7-6, 5-4 a 40-15 se Plíšková propracovala k prvním mečbolům, jenže proměnit je nedokázala. Muguruzaová se především při druhém mečbolu skvěle ubránila agresivní hře Plíškové, která zakončila čtyři výměny po sobě míčkem do autu a o náskok dvou brejků přišla. 

Dokonat obrat ale o rok mladší Španělce nedovolila. I když byla za stavu 5-6 dva míčky od třetího setu, odmítla ho. V nervózním tie-breaku plném chyb jí svěřenkyně trenéra Sama Sumyka pomohla, když při odvracení třetího mečbolu spáchala osmou dvojchybu.



"Začala jsem dobře, ale ona pak zvýšila svou agresivitu. Mě dnes nefungoval první servis, na tom musím zapracovat. Byl to vyrovnaný boj a já jsem šťastná, že jsem to nakonec zvládla," komentovala Plíšková v rozhovoru na kurtu.

"Určitě to byl můj nejlepší zápas tady," ohodnotila na tiskové konferenci Plíšková. "Proti ní se vždycky cítím dobře. Bez ohledu na to, v jaké jsem formě. Zatím jsem tu tak dobrý zápas nesehrála, ale s ní to je vždycky vyšší kvalita," dodala.

Vítězka dvou letošních turnajů v Brisbane a v Dauhá Plíšková vylepšila svou velmi dobrou bilanci v této sezoně již na 19-2 a pomalu může pokukovat po postu světové jedničky. Tou se teoreticky může stát už začátkem dubna, musela by však triumfovat v Indian Wells i na následujícím turnaji WTA Premier Mandatory v Miami.

Nyní se však soustředí na vyvrcholení BNP Paribas Open, kde postupem do semifinále vyrovnala svůj loňský výsledek a přiblížila se zisku svému nejcennějšímu titulu. Letos v boji o finále finalistka loňského US Open Plíšková vyzve v pátek bývalou světovou dvojku a dvojnásobnou grandslamovou šampionku Světlanu Kuzněcovovou.

S jednatřicetiletou Ruskou má bilanci 1-1, když s ní v loňské sezoně odehrála dvě vyrovnané třísetové bitvy. V Cincinnati zvítězila, na Turnaji mistryň prohrála, i když byla čtyřikrát dva míčky od vítězství.

"Ona je skvělá hráčka a těžká soupeřka. Musím hrát agresivně, pokud chci mít šanci vyhrát," řekla Plíšková, jež má s hráčkami Top 10 bilanci 15-23. Z posledních dvanácti duelů však devět vyhrála.

Finalistka z let 2007 a 2008 Kuzněcovová ve čtvrtfinále porazila snadno 6-3 6-2 krajanku Anastasii Pavljučenkovovou, které oplatila dvě letošní porážky ze Sydney a Melbourne, a poprvé v sezoně postoupila do semifinále.

Šafářová je v semifinále čtyřhry
Hned tři Češky jsou v semifinále čtyřhry. Už včera se do něj dostaly Lucie Hradecká s Kateřinou Siniakovou a dnes ze čtvrtfinále postoupily také Lucie Šafářová s Američankou Bethaniií Mattekovou-Sandsovou.

Vítězky letošního Australian Open v Indian Wells vydřely vítězství nad nově složeným párem Světlana Kuzněcovová a Kristina Mladenovicová. Rusko-francouzské duo zdolaly 6-3 3-6 10-8 a v semifinále si zahrají se šestou nasazenou dvojicí Yung-Jan Chan a Martina Hingisová.

• WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 4.828.000 dolarů
středeční výsledky (15. 03. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Kar. Plíšková (3-ČR) - Muguruzaová (7-Šp.) 7-6(2) 7-6(5)
Kuzněcovová (8-Rus.) - Pavljučenkovová (19-Rus.) 6-3 6-2
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Matteková/Šafářová (1-USA/ČR) - Kuzněcovová/Mladenovicová (Rus./Fr.) 6-3 3-6 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

90
Přidat komentář
tommr
se díky výhře nad Muguruzou zbavila poslední konkurentky, která jí ještě mohla předstihnout a zajistila si tak s předstihem třetí místo v žebříčku. Na čtvrtou Cibulkovou má ted solidní náskok 480 bodů. Pokud by postoupila do finále navýšila by si náskok na 740 bodů a titul by znamenal navýšení na 1090 bodů ...
Ještě líp je na tom Karolína v letošní Race ve který se už dostala na druhý místo za Serenu. Ještě jí ale může předstihnout jedna z trojice Venus Williams, Wozniacki (pokud se dostanou do finále) a Mladenovic (pokud získá titul). V případě zisku titulu by se Karolína dokonce v letošní Race dostala do čela ...
Reagovat
Carloss
když to karolíně jde tak hraje hrozně pohlednej tenis. hrozně mě baví na ni koukat. nenapadá mě v současnosti jiná hráčka která by hrála tak líbivej tenis.
Reagovat
Astarin
Vnímám to úplně stejně ?
Reagovat
Astarin
Bez otazníku...
Reagovat
VlS
Mě se to taky líbí, jednoduchej útočnej tenis bez zbytečnejch kudrdlinek a k tomu ten její božskej klid navenek. To musí ty soupeřky deptat víc než POME při DF soupeřky.
Reagovat
tommr
no včera jsem jí viděl jednou hodit raketou. Ale to se jí stává tak jednou za půl roku ... :)
Reagovat
VlS
Dokonce si po MB zařvala radostí :-)
Reagovat
blixa
A na tiskovce se jednou drze zasmála !!! :-o
Reagovat
Fandina
A pak, že je to zloun.
Reagovat
FulnekUltras
obdivuhodná je hlavně ta účelnost pohybů při úderech dokonale sladěná s výškou - vidět kvalitní základy - včera jsem komplet sledoval Kristýnu s Pome, a dvojčeti už k pořádným výsledkům opravdu chybí jen kousíček v hlavě - starý Plíšek tenisově nechal holky odborníkům, takže z tohoto pohledu velké plus... ;)
Reagovat
misa
Nelíbí se mi mě, že se od včerejška úplně vykašlali na výsílání ženské čtyřhry. Tak snad ten turnaj bez přenosů Bucie vyhraje. Miami bude určitě to stejné.
Reagovat
PetaM
SF a F debla se odteď povinně vysílá, tak co šílíš :D
Reagovat
misa
V plánu steamovaných zápasů na živých přenosech sf není, tak uvidíme.
Reagovat
Frick
Pliskova Ka. @ 2,38

Hm.....
Reagovat
Fandina
a následuje ......... nikdo
Reagovat
VlS
je bůh!!! Gratulace
Reagovat
Krisboy
Neuvěřitelná!!!
Reagovat
Frick
Byla největší favoritkou.
Reagovat
Lunej..
Jsi fakt dobra, mela bys trenovat segru:)
Reagovat
Frick
Viděla někdy Yanina Orange is the new black?
Reagovat
Frick
https://www.instagram.com/p/BRsd0_Blsro/

Tak teď se pro změnu šklebí ten její :o)
Reagovat
brixner
Tahle naše zLounka prostě neumí vyhrát normálně:-) Du na kurt s vědomím, že proti mě stojí looser Lano a vyhraju s tampónem mezi půlkama, no né? Ale nervy a psychiku má Kája prostě top, vůbec nevím, zda by se jí aspoň zrychlil tep, kdybych před ní zašermoval svojí klobásou...Fakt tu holku mám rád!
Reagovat
Hector21
šel jsem spát a udělal jsem nejlépe, co jsem mohl...

nečekal jsem, že Světlanka Nasti takhle smázne...

po devíti letech v semi, zraje jako víno :)
Reagovat
vrabejka
Jakj to byla divočina :D
Kája asi zase ukázala psychickou odolnost :D
Musím se podívat v klidu na záznam
Reagovat
Mayo
Pliskova je neskutočná tenistka.
Reagovat
Frick
Tak prý do Stuttgartu jako ALT #6
Reagovat
EllNino
saozřejmě, ještě aby nechyběla na jednom ze svých nejoblíbenějších turnajů :)
Reagovat
Frick
No jo, ale jestli se vejde. A když bude hrát FC...

Radši bych jí viděl v Istanbulu, kde by byla nasazená.
Reagovat
misa
Pokud nenastoupí Lucka ve Fed Cupu, tak bude skoro měsíc bez zápasu ve dvouhře.
Reagovat
misa
??? Vždyť je jasné, že nebude hrát.
Reagovat
VlS
kontroluju výsledky a vše v pořádku, Kája v SF, Bucie taky, co víc si přát? ( u pánů bych si ovšem dokázal představit nějakou změnu, ale vem to čert). Bez nervů se podívám na záznam a udělám si názor sám.
Ale jestli Koťátko po dnešku Káju už opravdu nenávidí, tak to trošinku i chápu.
Reagovat
dadaft
:-)
Reagovat
Frick
Angie nic moc, Aga nic moc, Simona nic moc, Cibule má 160cm, Kája v SF, ale hraje děsně, Mugu děs, Serena lazar...

Kdepak, ty tři se prostě musej vrátit.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to říkám furt, pro Karolínu je no.1 povinnost, má umetenou cestu žádnou soupeřku v cestě nemá. Může si to uhrát sama, Petra bohužel o no.1 bojovala zrovna když Masha s Vikou a Serenou hrály nejlepší tenis karéry
Reagovat
VlS
Nech Petru v klidu rehabilitovat a netahej ji sem, když nehraje.
Reagovat
vendulkabendulka
Problém porozumět psanému textu, nebo jenom samonasírací syndrom?
Reagovat
VlS
Ten problém s textem máš leda ty. Přesně rozumím, co Havlát píše a proč. Asi jsme všichni proseděli fůru hodin u Petřinejch zápasů, kdy po kurtu chodila nešťastná jak šafářův dvoreček a jednu příležitost za druhou vyhazovala metrovejma autama, do půl sítě, 3 DF za gem a podobně a kritiky tady na ní bylo, že by od ní pes kůrku nevzal a byl jsem jeden z mála, kdo ji bránil. Vzpomeň si na moje přestřelky s tommrem, Janem a dalšími.
Havlát si tady zkouší kopnout do Káji a vyzdvihnout Petru a hodit úspěchy Káji na malou konkurenci. Serena nikam neodešla, nehraje teď pár turnajů, ale čerstvě vyhrála GS. Z toho minulýho ji vyřadila právě Kája, vzpomínáš? Jo nehraje Vika - tehdy (2011) čerstvě chyběly Justine a Kim a Serena vlastně taky, na to Kvitova Ultras zapomínají rádi, že?
Vždycky bude někdo, kdo zrovna na okruhu chybí a někdo novej, kdo se objeví - jako Angie, Mugu - prostě nečekaný vítězky GS a nový veljý hvězdy. Nikdy to není bez konkurence a úspěch může mít ta, která vyhrává nad těmi, které hrají. Tečka. Všechno ostatní jsou spekulace zhrzenejch fanoušků. Je mi líto, že je Petra zraněná a nehraje, ale není žádná jistota ( a z vývoje uplynulejch sezón ani pravděpodobnost), že by tu současnou konkurenci válcovala. Pokud se vrátí a zválcuje ji, budu moc rád a budu jí fandit.
Jsi další excitovaná fanynka s nerealistickými sny, která si potřebuje kopnout do jiný úspěšný holky.
Reagovat
horska.kraslice
+1
Reagovat
Frick
Přečetl sis ty paragrafy, VlSy?

http://www.tenisportal.cz/zpravy/cesi-v-akci-ctvrtek-16-3-20252/#comments

Já fakt nechápu, jak se Petra mohla nestat obětí lupiče, ale vyděrače.
Reagovat
VlS
Já je Fricku znám. Už jsem ti to psal - rozdíl je malinkej a leží v tzv. subjektivní složce zavinění. Můžeš fabulovat co chceš a jak chceš, dokud neproběhne důkazní řízení, nemůžeš to uzavřít. Kvalifikace se může klidně změnit. Je to dacan a patří na šibenici. Ale prvně ho musej chytit a soud mu musi. dát trest. Může se stát cokoliv, taky, že je to cvok platonicky zamilovanej do Petry, kterej chtěl pusu a suvenýr. Přestaň se trápit věcma, se kterejma nemůžeš vůbec nic udělat a bude ti líp.
Reagovat
EllNino
snad VlSi ne ? ... bože
Reagovat
VlS
Já, z informací v tisku, protože taky jiný nemám, to vidím taky na loupež a to vydírání mi taky nesedí, ale na rozdíl od policajtů nemám v ruce výpověď Petry. Asi je k tý kvalifikaci běco vedlo, ale je to jedno, až ho chytí, tak se uvidí, co z toho doopravdy bude.
Reagovat
Frick
Mne tedy jde o to, zda důvod toho překvalifikování neni to, že to nebylo ani náhodný přepadení "holky, co bydlí sama", ani cílený přepadení "tý Kvitový, co má spoustu prachů" ale cílený zranění "tenistky Kvitový, aby si už nepinkla".

A samozřejmě možnost úkladnýho úmyslnýho zmrzačení sportovce by byla pro celý sportovní svět věcí velice děsivou na úrovni causy Hardingový.
Reagovat
Fandina
Moznosti, proc to bylo prekvalifikovano je vic. Ale o tom je mozne se bavit i az po konfrontaci s pachatelem. Jinak bez toho tezko zjistis motiv jeho cinu, muzrs se dohadovat spekulovat, ale dukaz to neni.
Reagovat
VlS
Fricku, ten maník je z toho co proved nejspíš vyděšenej víc, než my všichni dohromady a nejspíš ho ani nenapadlo, že celebrita bydlí zabezpečená jak důchodkyně Hromádková od vedle. Když zjistil co provedl, zmizel tak daleko, jak mohl. Když se pouštíš do těch teorií, tak autonehoda je nenápadnější, kulka jistější, přepadení na procházce v parku ..... teorií vymyslíš kolik chceš. Nemají ani ten nejmenší smysl a jen si zaměstnáváš mozek kravinama a otravuješ s tím tady. Tak tu energii vlož do běčeho smysluplnějšího a začni doopravdy po tom dacanovi pátrat. Když ho vypátráš, budeš slavnej. Takhle jsi jen votrava s šílenejma teoriema.
Reagovat
Frick
No, dobře. Takže ty jsi myslíš, že to byl nějakej místní zoufalec, co potřeboval pár tisícovek a tak na nahodu prozvonil pár bytů v lepšim baráku, kde očekával, že by lidi mohli mít něco zpeněžitelnýho...?

Jenže to by pak mohl natrefit snadno i na byt, kde bydlí 100 kg chlap.

A Petra jemnovku na dveřích neměla.

Nebo já nevim - cinknu na dveře, kde by ani nikdo neměl bydlet, otevře 100 kg namkanej chlap a řeknu - pardon, to je omyl.
Reagovat
Fandina
Ano, zazvoní a zeptá se, jestli nechce udělat zabezpečení bytu, jestli o to nemá nebo cokoli jiného. To si opravdu myslíš, že když chce někdo jít krást, tak si to nepromyslí?
Reagovat
Fandina
Zabezpečení bytu, myslím, bezpečnostní zámky, futra a nevím co všechno ještě. Nebo ze sebe udělá normálního nabízeče energií, elektriky, plynu, cokoli, jak to asi udělal tenhle a bude požadovat vstup do bytu. Možností je x, jak se chovat na chodbě bytu, podle toho, kdo mu otevře.
Reagovat
VlS
Já si nemyslím nic. V klidu počkám, jestli ho najdou a co z toho případně vyleze. Nemám žádnej důvod o tom spekulovat a vymejšlet blbosti.
Reagovat
VlS
Otevře stokilovej chlap s padesátikilovým psiskem, zeptám se jestli neví, kde bydlí Ruprechtovi, poděkuju mu a půjdu pryč.
Reagovat
Frick
No, tak asi se to nějak zaonačit dá, OK.

Nicméně - není pro zloděje riskantní se na zamyšleném místě činu nějak dlouhodobě ochomýtat? Tj. neměl by udělat všechno pro to, aby byl úspěch na "první pokus"?

...tedy v první řadě asi cinknout na dveře s jedním ženským jménem...

http://olomouc.idnes.cz/foto.aspx?r=olomouc-zpravy&c=A161220_133746_olomouc-zpravy_stk&foto=STK681945_143135_3923896.jpg

...a nějaké takové tam byly...

...nebo to možná skutečně udělal, žádná z žen nebyla doma a tak "na slepici" ještě zkusil cinknout na dveře beze jména...?

http://img.blesk.cz/img/2/full/3180131_.jpg
Reagovat
VlS
Jestli se chystáš jít loupit, tak přemejšlej, jestli ne, tak běž na zmrzku, nebo na pivo. Howgh
Reagovat
Frick
No a pozor - i když otevře mladá holka, tak kde vzít jistotu, že je tam sama? Petra mu otevře, pozve ho dál, bekovkář je v předsíni, Petra zabouchne dveře a co teď? Ví bekovkář, že nikdo neni v kuchyni a hlavně v ložnici, ve vaně, na hajzlu.
Reagovat
Frick
ložnice, koupelna, hajzl - prostě místnosti, které nejsou zcela ve vizuálním/akustickém kontaktu s předsíní.
Reagovat
Frick
...jako tady by to chtělo znát někoho, kdo do toho vidí. Třeba nějaký "tenisový fanoušek + kriminální policajt in one" možná už od Vánoc kroutí hlavou, protože ví, že tito přepadávači jdou na jisto.

Ono taky - je "nějaká mladá holka" vhodný zdroj pro okradení? Ano, může mít notebook a mobil, ale zpeněžit to může bejt problém. Nějakej pochybnej šmelinář, kterej ví, že to bylo koupený za 5 prstů, by mu za to mohl dát pár stovek. Karty jsou na hofno a cash mohou mít mladí lidi u sebe minimální.

Nějaká stará babka ty peníze cash v kredenci mít může. Stejně jako šperky atp. Mladá holka je mít nemusí, pokud nemá nikoho, kdo by jí to kupoval.
Reagovat
VlS
Fricku, přečti si Winetoua, ať zjistíš co je howgh.
naposled - každý odvětví práva ma stránku hmotnou ( to jsou ty tebou citované paragrafy - tedy trestní zákon)a procesní - ta zjednodušeně řečeno stanoví, jak s tím můžeš pracovat. ( trestní řád)
Trestní právo respektuje presumpci neviny - čili to, že každej je nevinej, dokud mu není prokázána vina. Jestli je to dobře, nebo špatně budeš asi rozdílně vnímat podle pistavení v tom cirkusu a je to otázka filozofická.
Čili nestačí vědět, že někdo něco vyvedl, musí se mu to prokázat. Na jedný straně stojí státní zástupce a policie ( obecně ne poškozenej) a na druhý lump. Státní zástupce a policie si nesmí nic vymejšlet a nesmí lhát. Lump si může vymejšlejt a může lhát a advokát, kterej zná právo stejně jako státní zástupce mu v tom pomáhá ( advokát nesmí lhát, ale nemusí mluvit pravdu - ať máš o čem přemejšlet).
Státní zástupce musí tedy prokázat vinu a zavinění, jinak soud lumpa pustí.
Musí se držet trestního řádu a kvalifikaci volí tak, aby byl schopnej prokázat vinu. Má v ruce výpověď Petry a jinak nic. Tak vaří z tý výpovědi a v týhle fázi je to úplně šumák, protože podle vývoje dokazování se bude kvalifikace modifikovat. Jestli chceš hledat někoho, kdo ti o tom něco vykecá, tak ho rovnou zastřel, protože on o tom nic vykecávat nesmí. A Jestli se tím chceš zabejvat do hloubky, tak se přihlaš na práva, to není na koment v diskusi, studuje se to normálně 4 roky. HOWGH
Reagovat
Frick
VlSi to už se bavíš o situaci, která nastane, až pokud ho chytnou.

Moje otázka/polemika je skutečně položená tak, zda změna klasifikace byla způsobena novým důležitým poznatkem, který veřejnosti neni znám a který by i mohl veřejnost doslova šokovat.

Ono to prostě zní neskutečně divně, aby se člověku, co na svou oběť vytáhne kudlu, při následném fyzickém střetu svou oběť poraní a nakonec si vezme prachy byl odňat status lupiče a dán status vyděrače.

Ale možná je důvod ryze účelový - je to jen kvůli tomu, aby se to mohlo dostat na stůl Melíškový a Majerovi v Holomóci. :o)
Reagovat
VlS
Howgh je howgh
Reagovat
FulnekUltras
Melíšková jediná si letos Lva zasloužila a po Majerovi jdou broumovští cigáni.
Reagovat
Frick
https://scontent-vie1-1.cdninstagram.com/t51.2885-15/e35/15035676_1850896205123842_6098451538496192512_n.jpg

Jo, není nad to se u TV zachumlat do houně :o)
Reagovat
Frick
Nejlepší výkon podala Týna proti Cibulačce. Škoda, že mentálně selhala.

Kája je v SF, přestože ani v jednom zápase nepodala vyloženě dobrý výkon. Maximálně nějaké dílčí momenty byly dobré (obrat proti Monice ve třetím). Některé momenty naprosto děsivé (1. set proti Puig, pasáž od stavu *5:2 do 3:4* v TB dnes)...
Reagovat
Frick
Ostatní vzkazy od Anonyma moje nejsou :o)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší výkon podala Týna proti Cibulačce. Škoda, že mentálně selhala.

Kája je v SF, přestože ani v jednom zápase nepodala vyloženě dobrý výkon. Maximálně nějaké dílčí momenty byly dobré (obrat proti Monice ve třetím). Některé momenty naprosto děsivé (1. set proti Puig, pasáž od stavu *5:2 do 3:4* v TB dnes)...
Reagovat
EllNino
Nehraje tu moc dobře, ale i tak je v semifinále, což je pozitivní zpráva :D

Dneska to bylo spíš o chybách Garbině, než o nějakém super výkonu Karolíny, v obou setech polevila na koncentraci a pak to lovila až v koncovkách setů, přitom se ten zápas dal v klidu vyhrát 6:3 6:2 ... ale to je tenis :D

Naštěstí Mugu v těch rozhodujících míčích vždy zkazila ... má z Káji si docela vítr, ty míče v TB za stavu 4*:3, kdy zahrála skvělý 1. servis, ale pak trestuhodně předala aktivitu ve výměně Káje, to dokazovaly :) Ale Kája měla vyrát ten míč za stavu 7:6 5:4 40:30, to je jas, tam měla několikrát možnost zahrát po lajně, měla převahu ve výměně, ale pořád to cpala Mugu do bekhendu, až se nakonec vyhodila z té nejhorší možné příležitosti z těch všech, kdy zahrád po lajně ... ale naštěstí to dopadlo tak, jak to dopadlo :)

No pohlednost tomu zápasu trochu chyběla, ale nejdůležitější je jako vždycky výsledek zápasu :) ...

Karolínu tedy čeká v semifinále Světlana, se kterou to má z loňska 1:1, ale moc jí nevěřím, na pomalém hardu bude Světa podobně nebezpečná jako v Singapuru, zkušeností s velkými akcemi typu Premier Mandatory má více než požehnaně :) Uvidíme, vidím to tak 60:40 pro Světu
Reagovat
smazaný uživatel
mě se ten zápas hodně líbil. Byl to typickej zápas dvou ranařek, který střídaly fantastický údery se strašidelnejma chybama. Kdyby ale Karolína prohrála tak bych byl asi hodně naštvanej ... :)
Reagovat
EllNino
mně moc ne, chyběla mi tam jiskra :)
Reagovat
tommr
tak to teda nevím co tím myslíš. Já si naopak myslím, že to byla mimořádná řežba a nic pro slabší nátury ... :)
Reagovat
EllNino
prostě 2 chodicí mrtvoly, nevím, možná jsem zaujatej ...:)
Reagovat
tommr
takže jestli tomu dobře rozumím tobě u toho chybělo nějaký hecování a křepčení, který předvádí třeba Cibule a jiný nervní typy ... :)
Reagovat
EllNino
ne křepčení, spíš emoce :) nevtáhlo mě to ... Dominika je extrém, to ne, ale potkaly se zrovna dvě emočně chladné tenistky
Reagovat
smazaný uživatel
Je třeba si uvědomit, že ty chyby Mugu nepadaj z vesmíru. Bylo to tím, jak skvěle Karolína hrála. A i když se Mugu v tom druhém setu začala vracet do zápasu, stejně to jejímu sebevědomí až tak moc nepomohlo. Moc dobře si byla vědomá, kdo proti ní stojí. A to hrála výborně a pasivně hrající Káju přehrávala. Jasně, bylo tam pár těsných outů na brejkbolu, tam měla Kája smůlu. Jinde ale zas měla štěstí. Na kdyby se nehraje ani v tenise. Svůj pohled jsem popsal níže. Kája se měla víc hrnout na síť.
Světa bude nebezpečná, to jo.
Reagovat
freeteepek
Neber mi příspěvek. Ten jsem psal já!
Reagovat
EllNino
Nepadaly z nebe, a s tou pasivitou máš pravdu, měla by víc přebírat otěže výměn, chodit si pro to jako Petra, ale ona nemá hru jako Petra, nemá ten zabijáckej instinkt, který Petra vyhrála tolik turnajů hlavně proto, že nebyla v rozhodujících míčích posraná a nečekala ... to mi u Káji chybí, uměla by hrát podobně, trochu odbrzdit by to chtělo, risknout pár balonů, lepší než ta pinkaná, nebo hraní do jednoho místa, jako předvedla při jednom z mečbolů ..

Uvidíme, jestli je Kája hráčkou velkůch turnajů, já ji zatim takovou nevidim ...
Reagovat
smazaný uživatel
S tímhle přesně souhlasím, kromě toho nepadaly z nebe :-)
Reagovat
tommr
Karolína dneska předvedla spoustu krásnejch úderů ale i dost zbytečných chyb. Pár úderů by si zasloužilo nominaci do "shot of the month". Třeba ten forhandovej winner, kterej Karolína zahrála po smeči Muguruzy ... :)
Reagovat
EllNino
no to byl spíš "luck of the month" nebo "dřevěná Garbine" :D ... podobně by se dalo označit několik prohozů od Garbine .. "dřevěná Kája" :D ... ne dělám si srandu, ten byl fakt pěknej ten prohoz od Káji :)
Reagovat
tommr
no zase tak špatně Muguruza nezasmečovala ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsou chyby a ´chyby´..Mugu kazila podání (asi 7 dvojchyb), ´jednoduché´ doklepnutí na síti atd..S tím neměla Karolína nic společného...Naopak mi přišlo, že Mugu je aktivnější a Karolína ´stojí´ a čeká co bude..Když je aktivnější, hned to jde poznat a pak má problém kdokoliv. Dneska mi přišla pasivnější, ´vylezla´jen občas..
Reagovat
tommr
možná, že to byla od Karolíny taktika - nechat Muguruzu at se sama vyhází - v předešlých zápasech jí to poměrně dost vycházelo o čemž ostatně svědčí i jejich jednostranný H2H ...
Reagovat
Fandina
nebo jí to poradil Kotyza
Reagovat
smazaný uživatel
Napíšu to nepopulární kdyby. Kdyby se Garbině zlepšila v pohybu a méně chybovala, má na top 3..Ještě je mladá, tak uvidíme :-)) Karolína zlepšit pohyb směrem k síti a bude top :-)) Víc si chodit pro winery.
Reagovat
Bloody13
Slušnej výkon, ale s Kuzněcovkou to chce přidat, ať si zajistíš finále!
Reagovat
freeteepek
V prvé řadě velká gratulace Karolíně, ale upřímně. Spíš jsem čekal, že to ukončí esem. Šance měla. Ten druhý set byl na hraně a mohlo se to nakonec i celý otočit. A proč? Protože Karolína, která jinak hrála skvěle, se netlačila dopředu zatímco Mugu ano. A té se navíc mimořádně dařilo na returnu a začínala Karolínu přehrávat. Chtělo to od Karolíny víc si za tím jít. Naštěstí ukázala v tomhle zápase i skvělou obranu. Je to komplexní hráčka:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Mugu byla daleko aktivnější..Bohužel pro ní v klíčových chvílích kazila..
Reagovat
tommr
Karolína se zřejmě nakazila od Kristýny, který ta přílišná pasivita prohrála zápas s Cibulí ...
Reagovat
freeteepek
U Kristýny to není pasivita, ale křeč. Prostě jí ztuhnou ruce a nohy. To je potom blbý:-(
Reagovat
EllNino
jo přesně tak boohužel ...
Reagovat
Fandina
a to se počítá. Dva TB, ten první byl přesvědčivější tak gratulka Kájo a pojď!!!
Reagovat
mikimaus321
To byli nervíky
Reagovat
SubOptikT
No. I tak se dá :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist