Plíšková podlehla Sabalenkové i podruhé, v Cincinnati nevyužila mečboly

15. 8. 2018, 17:45
Aktuality 80
WTA CINCINNATI - Karolína Plíšková podruhé během necelých dvou měsíců nestačila na dvacetiletou Bělorusku Arynu Sabalenkovou. Dnes ve druhém kole turnaje v Cincinnati česká tenistka prohrála po nevyužití dvou mečbolů a v Ohiu tak nenaváže na předloňský titul a loňské semifinále.
Kar. Plíšková (© j48tennis.net)

Karolína Plíšková si za poslední tři měsíce zahrála jen jednou ve čtvrtfinále a zkusila si dát nový impulz. Po neúspěchu v Montrealu propustila trenéra Tomáše Krupu a angažovala Australanku Rennae Stubbsovou, s níž spolupracovala už během loňského Turnaje mistryň.

Plíšková sice včera získala na osmý pokus skalp Agnieszky Radwaňské, s níž předtím neuhrála ani set, druhou soupeřku ale nezdolala. Stejně jako koncem června natrávě v Eastbourne podlehla po třísetovém boji dvacetileté Bělorusce Aryně Sabalenkové, tentokrát prohrála po nevyužíti dvou mečbolů 6-2 3-6 5-7

Šestadvacetiletá rodačka z Loun přitom začala parádně. V prvních čtyřech gamech ztratila jen pět míčků a po půl hodině vedla 1-0 na sety. Jenže v druhé sadě přišla poprvé o podání, za stavu 3-5 nevyužila žádný ze čtyř brejkbolů a o vítězce muselo rozhodnout třetí dějství.

Česká favoritka v něm byla dlouho suverénní na servisu, ale za stavu 1-0 nevyužila brejkbol, za stavu 5-4 zahodila dva mečboly, vzápětí podruhé v utkání ztratila servis a v závěrečném gamu při snaze o rebrejk neudržela vedení 30-0. Běloruska zápas ukončila 13. esem.

"Začala jsem hodně špatně a nemohla se trefit do kurtu. Psychika v tu chvíli pracovala. Ale vrátila jsem se do zápasu, vyhrála druhý set a pak se zachránila při mečbolech. Jsem šťastná, jak zatím tento týden hraju," řekla Sabalenková v rozhovoru na kurtu.

Předloňská šampionka Plíšková tak v Cincinnati neobhájí loňské semifinále, o pozici v Top 10 však světová osmička nepřijde. Nyní už ji čeká cesta do New Yorku, kde bude obhajovat čtvrtfinále na US Open.

Poslední českou nadějí v Cincinnati zůstala Petra Kvitová, která žž včera postoupila do osmifinále, když zdolala Serenu Williamsovou. Ostatní Češky - Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková a Markéta Vondroušová - vypadly v prvním kole.

• WTA PREMIER 5 CINCINNATI •
USA / Ohio, tv. povrch, 2.874.299 dolarů
středeční výsledky (15. 08. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Sabalenková (Běl.) - Kar. Plíšková (9-ČR) 2-6 6-3 7-5
Bertensová (Niz.) - Wozniacká (2-Dán.) 6-4 skreč W.
Stephensová (3-USA) - Mariaová (Něm.) 6-3 6-2
Kerberová (4-Něm.) - Pavljučenkovová (Rus.) 4-6 7-5 6-4
Curenková (Ukr.) - Muguruzaová (7-Šp.) 2-6 6-4 6-4
Keysová (13-USA) - Giorgiová (It.) 6-2 6-2
Mertensová (15-Belg.) - Petersonová (Švéd.) 3-6 6-2 7-6(1)
Bartyová (16-Austr.) - Kanepiová (Est.) 7-5 6-3
Makarovová (Rus.) - Cornetová (Fr.) 6-2 6-0
Kontaveitová (Est.) - Sakkariová (Řec.) 6-1 6-3
• Čtyřhra - 2. kolo •
Sestini Hlaváčková/Strýcová (3-ČR) - N. Kičenoková/Rodionovová (Ukr./Austr.) 6-2 skreč K./R.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

80
Přidat komentář
letityfanousek
gratuluji
Reagovat
dadaft
hm, další parádní řezačka, Simona má problém a bude muset otáčet.

kupodivu dneska jen tak tiše hýká.

pokud jde o rychlost, jsou kurty v Cinci skvělé, jako stvořené pro efektní tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě nejzábavnější hráčka na okruhu. Sice si na její zápasy musí člověk vyhradit víc času, protože vyhrává zásadně jenom na tři sety, ale stojí to za to. No a pořád se zlepšuje - minule s Plíškovou 7:6 ve třetím, dneska už 7:5 (první dva sety dopadly stejně, akorát v obráceném pořadí).

PS: Plíškovou může trénovat třeba svatej Petr, stejně jí to nepomůže.
Reagovat
FulnekUltras
(Lendl + Berdych) to celé na mínus třetí a v sukni ;-)
Reagovat
Fandina
trapné
Reagovat
tommr
dneska ale byla blíž porážce než posledně, protože musela odvracet dva mečboly ...
Reagovat
Andrew89
jen onanuj dal.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejzábavnější?
Nejuřvanější!
Reagovat
Andrew89
on je jinak než u řvaní zřejmě neudělá...zábavná je asi tak jako on sám :D
Reagovat
smazaný uživatel
Když naposled vypadla z top 10, tak vyhrála GS...
Reagovat
Andrew89
no na Us open ji neverim. dneska byla hodne mimo...uricena...rozlozena. takouvou ji vubec neznam
Reagovat
com
dobre delas, ze ji neveris, US Open totiz bude patrit Karoline
Reagovat
Andrew89
pokud bude hrat jako v roce 2016 tak ano...klidne muze:)
Reagovat
dunphy
Blud.
Reagovat
Dobry-den
Pěkný liják.

Tady samozřejmě ani kapka. Za poslední cca 3 týdny jen jedna jediná přeháňka...
Reagovat
tommr
chtělo by to víc tenisových turnajů v Evropě jinak z toho tady bude za chvíli poušt ...
Reagovat
Jan
http://www.priznakytransformace.cz/index.php/transformace/1501-vody-je-v-atmosfere-porad-stejne-ci-vice-jen-nemuze-sama-padat-kvuli-chemtrails

http://orgo-net.blogspot.com/p/proc-se-manipuluje-pocasi.html

http://orgo-net.blogspot.com/2015/09/inzenyrstvi-zeme-odhaleni-utoku-na.html

https://hradec.idnes.cz/pramen-labe-sucho-vyschle-koryto-labska-bouda-krkonose-pocasi-p6l-/hradec-zpravy.aspx?c=A180813_162837_hradec-zpravy_the

I v mém okolí, dnes jsem byl kolem jednoho potoka a byl také téměř vyschlý, tekl jen čůrek a kousek níž zatuchlá voda, ani nepřepadala přes hráz.
Reagovat
Jan
https://www.youtube.com/watch?v=A4Qv8fte9WE&t=350s

https://www.youtube.com/watch?v=Oad4y9O1gzY&t=1185s

https://abbartos.wordpress.com/2011/11/01/haarp-pravda-o-nejdesivejsi-zbrani-sveta-12/

https://abbartos.wordpress.com/2011/11/01/haarp-pravda-o-nejdesivejsi-zbrani-sveta-22/

https://abbartos.wordpress.com/2011/08/31/rozhovor-s-leteckym-inzenyrem-nejen-o-chemtrails/

https://imgur.com/a/tE1fD
Reagovat
Kozoroh
Když už se dostala k mečbolům, měla zápas vyhrát. Toto je blbá prohra.
Reagovat
EllNino
bohužel na ně zahrála Sabalenka hodně dobře
Reagovat
tommr
ten první si Sabalenka uhrála, ten druhej Karolína zahodila ...
Reagovat
Andrew89
ma pekny outfit. malem jsem ji nepoznal :D
Reagovat
LukasH
Karolíně to teď úplně nejde podle představ, ale to neznamená, že už to tak zůstane napořád. Oproti Petře je tam ale rozdíl. Zdá se mi, že jí tenis tolik nebavi. To nemyslím nejak zvlášť pejorativně. Hraje ho od dětství, nezná vlastně nic jinýho, ale možná v něm necítí už takovou prioritu.
Naopak Petra najela na tu možná nejlepší vlnu co mohla. Baví ji to a když prohraje, tak to hodí za hlavu a jede dál. I když to pořád nejde na GS, neřeší to tolik a čeká, až se to chytne. Pod Kotyzou na sebe vyvíjela mnohem větší tlak a působila víc jako Karolína teď.
Reagovat
Torn
Já si myslim, že je na tom podobně jako Petra před tím napadením. Petřo to v tomle dost pomohlo, neříkám, aby se Karolína nechala pořezat enbo chodila černými uličkami, ale možná řešením je třeba zkusit US Open a pak prostě ukončit třeba sezónu a dělat něco jiného v tom čase, zkusit najít něco jako vnitřtní klid. Protože jak sama říká a já tomu i docela věřim, že v zápase bojuje hlavně sama se sebou.
Reagovat
FulnekUltras
Podle mě by teď Karolíně pomohla jedna jediná věc - kdekoliv na WTA porazit Petru. Ale neříkejte to pro jistotu ani Jelínkovi... ;-)))
Reagovat
Torn
Myslíš, že Petra jí začarovala a tak jí může zase odčarovat? :D Pokud by jí porazila na US Open třeba ve čtvrfinále, věřim, že by to vyhrála celé, ale jinak spíš ne. Se obovám, že klíčové to bylo v době Madridu a kolem, ale teď už je to úplně jinde.
Reagovat
Labi
český tenis je strašně zajímavá věc, nikdy nemáme hráče který by došel na vrchol a tam zůstal a řekl bych že vždy to je o hlavě....Berdych, skvělé parametry, několik výborných šancí uspět ale hlavou na nejlepší neměl....Kvitová 2GS z Wimbledonu ale u ní to vždy bylo jak na horské dráze, byl den kdy by porazila sama deblový pár a jindy prohrála snad s dorostenkou....Kája, "dotáhla" to na post NO.1, potom si vzala svého "menežera" který po angažma na Nově jistě získal kompetentní zkušenosti a kontakty v tomto oboru a ono to prostě najednou nejde, zatím je koho vyhazovat (trenéry) ale kdo půjde potom ??
Reagovat
FulnekUltras
Hrdla s pokladnou, ale zhasínat za sebou nutně nemusí.
Reagovat
tommr
zahodila dva mečboly ke kterým se nějakým nedopatřením prohaluzila a po zásluze prohrála se soupeřkou, která byla až na začátek zápasu jasně lepší. Po nadějným výkonu proti Radwanský se hra Karolíny vrátila opět do starých kolejí: nulový nasazení, nulovej pohyb, bezcílný pinkání a čekání na chyby soupeřek. Jediný co jí drželo v zápase byl servis. S tímhle jí ani Stubbsová neporadí ...
Výsledky v Cincinnati dobře odráží Karolínin úpadek: předloni titul, loni semifinále, letos druhý kolo. Je jen otázka času kdy vypadne z top-10 ...
Reagovat
com
zas bych to nevidel tak cerne, na to aby se kvalifikovala na turnaj mistryn ji momentalne chybi jen 45 bodu :) ..hlavne aby na US Open nechytla Bertens a Sabalenku a bude to v poho :D
Reagovat
dunphy
To je nešťastná formulace. Zní to jak kdyby byla 45 bodů od potřebné hranice účasti, kterou zatím jako jediná překročila Halepka. Icequeen letos bude ráda za Zhuhai, myslím.
Reagovat
Andrew89
45 bodu?:D :D spi dal :D
Reagovat
com
tak pro tupce jeste jednou.. jako na momentalni osmou posledni pricku..
Reagovat
Dobry-den
Ne.
Napsal jsi zcela zřetelně, že jí chybí 45 bodů k tomu, aby se kvalifikovala na TM. Z toho se nevykecáš. ;-)
Reagovat
Andrew89
asi tak....napsal jsi to dost jasne.Ale chapu ze zas jen kopes....opet prohrala...a to ti musi drnkat nervy:)
Reagovat
tommr
on má ale pravdu. Karolíně momentálně patří v Race 9.místo a na osmou Kasatkinu ztrácí jen 45 bodů. Protože už ale v Cincinnati skončila můžou jí ještě předstihnout Muguruza, Bertens a Garcia ...
Reagovat
Andrew89
ne nema. Jediny kdo se kvalifikoval je Simona....nikdo jiny. ostatni jsem pouze na prubeznych poradich,ktere by jim stacili na to,aby mohli hrat. So easy
Reagovat
FulnekUltras
Kong v Cinci je pro tenistky měřítko. Tak jako pro hokejisty Kanada v montrealském Foru, pro fotbalisty Němci v Mnichově - momentálně teda spíš "Francouzi" v Guineji Bissau ;-) - nebo pro atlety "vědecky připravení" američtí koulaři, dálkaři a sprinteři na nenápadném univerzitním stadionku v Eugene. Teoretizování o GS nemá cenu, žijeme teď - a na dnešní noc Petini fanoušci čekali roky. Tohle jsou ty momenty, které dávají sportu a jeho sledování smysl. Děkujeme, holčičko naše... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=AYT2yKxX9D8
Reagovat
Torn
Zase bych tne zápas nebral jako něco směrodatného, Serena je stále na míle daleko tomu, jak hraje. :)
Reagovat
tommr
velice pochybuju, že by se mohla ještě nějak zásadně zlepšovat. Aspon ne regulérním způsobem ...
Reagovat
FulnekUltras
S pohybem už neudělá nic. Limit síly a úderové razance je také vyčerpán, neboť další zvýšení dávek by už miřidla rozhodilo úplně.
Reagovat
horska.kraslice
Zdá se, že Karolína opravdu ztratila svoji velkou zbraň - zkoncentrovat se v koncovce a strhnout výsledek zápasu ve svůj prospěch......
Reagovat
tommr
Kristýnovatí ...
Reagovat
Haitik
https://pbs.twimg.com/media/DkoTO7BW4AAyVPu.jpg:large

Kromě Sereny, Venus a Mashy nechybí ani jedna hráčka z TOP 30.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
masha co? bude hrat uz len uso tento rok?
Reagovat
Haitik
Masha by letos měla hrát na USO a pak už jen v Tiajinu.. :-)
Reagovat
tommr
to vynechá i Peking?
Reagovat
Haitik
Řídím se prohlášením Maxe, jejího agenta, který prohlásil, že Maria v Asii bude hrát pouze v Tiajinu a že chtějí turnaje skrouhnout na úplné minimum, za účelem prodloužit jí kariéru.. :-))
To prohlášení je ovšem už z července, takže se hodně mohlo změnit.. :D
Reagovat
kombajn
Krásá dobře jí tak degence
Reagovat
vendulkabendulka
Jenom tvůj věk omlouvá tvoji hloupost.
Reagovat
pingwin
Proč ? Mě je taky nesympatická. A i když je Češka, tak ji nikdy fandit nebudu.
Její tenis je nudný. Jako kdybych se díval na porno z NDR. ano, ano, už budu.
Reagovat
FulnekUltras
ale nejdřív by musela nechat soupeřky vyšťavit třeba někde v Riu.
Reagovat
Torn
Jízdenka do blázince a zakázat ti navštěvovat tenis portal. :D
Reagovat
FulnekUltras
V roce 2020 máte na podzim další "okno"... ;-)))
Reagovat
SubOptikT
Když returnuje druhý servis na téčko, těžko může uspět. Tam žádná výměna trenérů není nic platná.
Reagovat
FulnekUltras
žádného Čecha prý už nechce - ani Češi ji dvakrát nechtějí
Reagovat
pingwin
jenom Hrdlička
Reagovat
smazaný uživatel
tu by trenoval len blazon
Reagovat
lars
neblazni :)
Reagovat
Dobry-den
Karolína nehrála vyloženě blbě v proovnání se zápasy třeba před rokem, před dvěma. Ale tehdy zvládala aspoň ty důležité výměny a podobné zápasy vyhrávala. Dneska (a celkově v poslední době) tomu tak nebylo, klíčové body vůbec nezvládla. Chudera nejspíš není psychicky v pohodě. :-(

Stubbsová letí. :D
Reagovat
FulnekUltras
až po USO
Reagovat
d@ve
Ale třeba byl ten hlavní cíl v Cinci porazit konečně tu Agu - cíl splněn.. :)
Reagovat
aape
jedné neporazitelné soupeřky se zbavila a druhou si nabalila..
Reagovat
tommr
soupeřky se kterýma si neví rady v poslední době rychle přibývají a vypadá to, že bude ještě hůř ...
Reagovat
pingwin
Nezklamala.... Děkuji.
Reagovat
Andrew89
zadna zmena....Pasivni Katolina s timhle proate vyhravat nemuze...a muze mit treba 50 treneru. Jedno se uprit ale neda...dneska alespon behala
Reagovat
tommr
to jsme asi viděli každej jinej zápas. Dneska měla Karolína naopak extrémně špatnej pohyb a neudělala ani krok navíc ani v těch nejdůležitějších momentech ...
Reagovat
Andrew89
jojo to jo. jinak se hejbala ...ale.v klicovejch momentech pinkala....pinkala...a pinkala
Reagovat
aape
Karolíno, Karolíno...takhle si to nechat vzít
Reagovat
EllNino
No Karolíno, když to nejde ani na betonech v USA, tak už nevím
Reagovat
Dobry-den
Kája hledá své nové dno ;-)
Reagovat
com
to je teda zas koncovka, dve hodiny cumeni a nic z toho.. humus nejvetsi
Reagovat
Dobry-den
GRATULKA ;-)
Reagovat
FulnekUltras
měl sis to užít v noci... ;-)
Reagovat
.vorlik.
Sabalenka snad dává ještě větší rány než Serena, ne? :D To je fakt masakr. Ve třetim hrajou zatim obě dobře, tak jsem zvědavej, kdo si dřív vybere slabší chvilku
Reagovat
FulnekUltras
špička WTA je čím dál vyrovnanější - Peťa může klidně vyletět s Kiki a nebude to nic zvláštního
Reagovat
com
Karolina to zas protahuje, uz moh bejt davno konec.. Snad uz to Sabalenka zas zacne hrat do site a do outu :D
Reagovat
EllNino
to je ale špatně, měl bys říct, snad Karolína konečně přestane pinkat ...
Reagovat
com
ale v prvnim setu fungovalo to moje :D
Reagovat
Fandina
Sabalenka hraje útočně, její rány mají sílu a kdyby tak neřvala, hezky by se na její tenis dívalo.

Škoda, že Kája přišla ve druhém setu o podání a pak se přetahovaly o setbol. Tak doufám, že třetí set bude zase Káji. Pojď!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist