Plíšková prohrála na Elite Trophy se Šwiatekovou, po sobotě je stav 3:3

8. 8. 2020, 18:57
Aktuality 7
Světová trojka Karolína Plíšková prohrála v charitativní soutěži družstev Tipsport Elite Trophy s Polkou Igou Šwiatekovou 1-6 7-6 a 4-10. Růžový tým hraje s Černým výběrem Plíškové po dvou dnech závěrečného čtvrtého dílu nerozhodně 3:3. O vítězi se na tvrdém povrchu štvanického centrkurtu rozhodne v neděli, diváci budou mít do ochozů volný vstup.
Karolína Plíšková (© AFP)

V dnešním úvodním utkání získal Růžovým bod Jiří Lehečka výhrou 6-7 7-6 a 10-7 nad Václavem Šafránkem. Na závěr dne pak uspěli za Černé Karolína Muchová s Šafránkem v mixu proti Andree Petkovicové a Lehečkovi 6-3 6-4.

Karolíně Plíškové nevyšel proti 49. hráčce světa Šwiatekové první set, v němž uhrála s aktivní soupeřkou jen jednu hru. "Nezabíjím a strašně kazím," hodnotila Plíšková po první sadě svůj výkon v rozhovoru s Muchovou na lavičce.

Ve druhé sadě se Plíšková zlepšila, ale nevyužila několik brejkbolů a přišla o servis na 3-4. Brejk získala hned zpět, v tie-breaku odvrátila dva mečboly a získala ho poměrem 11-9. V super tie-breaku ale následně vyhrála jen čtyři míče.

"Musím se pochválit, chtěla jsem to ukončit už ve druhém setu, ale bylo to těžké, protože bojovala o každý míč. A i když to byla exhibice, tak to byl dobrý zápas jako na turnaji," pochvalovala si Šwiateková v rozhovoru pro televizi O2.

Soutěž vede po předešlých třech dílech Černý tým 2:1. Vítězný celek získá šek s částkou podle počtu odehraných fiftýnů a ten věnuje na charitativní účely podle vlastního uvážení.

 

Závěrečný čtvrtý díl charitativního Tipsport Elite Trophy v Praze:
Růžový tým - Černý tým 3:3
Lehečka - Šafránek 6:7 (8:10), 7:6 (7:5), 10:7
Šwiateková (Pol.) - Karolína Plíšková 6:1, 6:7 (9:11), 10:4
Lehečka, Petkovicová (Něm.) - Šafránek, Muchová 3:6, 4:6
pva, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
dneska to pustí 2-0 s Andy smile
Reagovat
Mantra
dneska to pustí 2-0 s Andy smile
Reagovat
dadaft
Tak na to koukám ze záznamu a jestli Karolína touží po titulu z USO, který bude letos o dost dostupnější než jiné roky, bude muset tedy notně přidat .....
Reagovat
dadaft
Zato Iga fakt velmi dobře --- myslím, že se jednou do top10 podívá .......
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, děvče šikovný. Líbila se mi už loni. Ale ani mi nepřišlo, že je tak vysoká. Možná ještě vyrostlasmile
Reagovat
Mantra
Iga dnes vymlaskne (pokud si na tom slunci nedá pohov) i Mouchu
Reagovat
dadaft
Potvrzuji. Taky mi teď přišla vyšší než loni.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist