Plíšková proti Svitolinové neudržela vedení 4-0 a titul v Brisbane neobhájí

5. 1. 2018, 14:36
Aktuality 83
WTA BRISBANE - Karolína Plíšková skončila na prvním turnaji pod vedením Tomáše Krupy v semifinále. V Brisbane v něm pětadvacetiletá Češka podlehla 5-7 5-7 Jelině Svitolinové, když v prvním setu neudržela vedení 4-0, a neobhájí tak loňský titul. Ukrajinka se ve finále střetne s Běloruskou Sasnovičovou.
Kar. Plíšková

Pětadvacetiletá Plíšková začala sedmé vzájemné utkání se Svitolinovou skvěle a rychle vedla 4:0. Pak se ale o dva roky mladší soupeřka probrala, zpřesnila hru a dvěma brejky vyrovnala. V jedenácté hře ztratila Plíšková, jež je momentálně na čtvrtém místě pořadí WTA, potřetí servis a po 44 minutách i úvodní set.

Ve druhé sadě se situace obrátila. Svitolinová šla po takřka bezchybném výkonu do vedení 5:2 a podávala na vítězství, druhá nasazená Plíšková ale ještě zabojovala. Dvěma brejky vyrovnala na 5:5, pak ale znovu ztratila podání a šestá hráčka světového žebříčku na třetí pokus při svém servisu duel uzavřela.

Třiadvacetiletá Svitolinová si v sobotu zahraje o jubilejní desátý titul. Její soupeřkou bude Běloruska Aliaksandra Sasnovičová, která do finále postoupila z kvalifikace.

Andrea Sestini Hlaváčková při premiérovém startu s tchajwanskou partnerkou Čchan Jüng-žan vypadla ve čtyřhře rovněž v semifinále. Nejvýše nasazený pár těsně podlehl slovinsko-španělské dvojici Klepačová, Martínezová 6:7, 6:3, 9:11. V super tie-breaku ztratily papírové favoritky vedení 3:0 a za stavu 9:8 nevyužily mečbol.

"Dnes to byla smůla, hrálo se hodně těsně a na hraně. Bohužel to nevyšlo. Soupeřky hrály na své poměry jeden z nejlepších zápasů," litovala Hlaváčková. "Ale odehrály jsme tři kvalitní zápasy a celkově beru Brisbane jako úspěšný vstup do naší spolupráce. Tato prohra nás určitě posune dál," dodala.

• WTA PREMIER BRISBANE •
Austrálie, tv. povrch, 1.000.000 dolarů
páteční výsledky (05. 01. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Svitolinová (4-Ukr.) - Kar. Plíšková (2-ČR) 7-5 7-5
Sasnovičová (Běl.) - Sevastovová (7-Lot.) 7-6(3) 6-4
• Čtyřhra - semifinále •
Klepačová/Martínezová (4-Slovin./Šp.) - Sestini Hlaváčková/Latisha Chan (1-ČR/Tchaj-wan) 7-6(3) 3-6 11-9
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

83
Přidat komentář
Jabadu
for Fulnek Utras:
Dělám to nerad, bratře v trysku, ty jsi přece miliónovej kluk. Proč ten sarkasmus vůči Karolíně? Vo co tady de?! Dyk jsme stejný krve.
V důsledku dnešních událostí tě dloubnu do boku, pekelníku.
"Chalupu prodals?!"
:-)
Reagovat
Pedronegro
tak Fulnek asi jo, Mariana je škoda, ještě nemusel jít ...
Reagovat
Jabadu
Ve své životní roli (pan Pávek) byl nepřekonatelný.
Zosobnil venkovana takovým způsobem, že na to nikdo (kdo to viděl) nikdy nezapomene.
Reagovat
Pedronegro
tesat do kamene
Reagovat
FulnekUltras
neprodal... ;) mj. od 4:40...do konce

https://www.youtube.com/watch?v=ctCcq1IW8kM
Reagovat
Fandina
Tak on měl předlohu, člověka, kterého hrál. Skutečného, včetně jeho závozníka.
Reagovat
Jabadu
Nikdo takový nikdy neexistoval. Pražan a alkoholik Hrabal si jen chtěl utahovat z venkovanů. Pouštím se na tenký led - vím.
Karel Čapek by ho poslal v nějaké eseji kultivovaně do prd ...
Ale nic jinýho nebylo, než dělat si prdel z venkovanů. (Svěrák)
Menzel to natočil ... a za pár týdnů půjde.
Reagovat
Fandina
Jsi na omylu. Pro všechno existuje předloha. Nikdo si nikdy nevymyslí nic co nejde aplikovat na nějakou osobu. Pokud se bavíme o těch dvou z Vesničky mé střediskové, tak oba existovali. Samozřejmě, že se všechno trochu přikrášlí, pozmění, ale je to tak.
Reagovat
Fandina
I to přejetí kombajnem se stalo.
Reagovat
Jabadu
"Víš, neznám tyhle věci. Ukaž mi, jak se na lopatě správně sedí."
Pardon!
:-)
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že Harry Potr je o něčem jiném. Ale jinak spousta věci se v životě stala a je to zfilmováno.
Reagovat
Jabadu
To je z Mrazíka, nevíš?!
:-)
Reagovat
Fandina
Vím, že se to říká, ale já jsem vlastně Mrazíka nikdy celého neviděla. Ale ono se to říká i běžně v pohádkách o Ježibabách :-)).

Pěkná hláška. :-))
Reagovat
Fandina
Nicméně to nic nemění na faktu, že jsou díla, filmy, které vycházejí ze života a pak ty, co jsou věcí fantazie. A Vesnička má středisková je ten první případ. :-)) O nás lidech ze sousedství :-)).
Reagovat
Jabadu
K věci: Mrazík je český kult, který odstartoval režisér a překladatel Ladislav Walló.
Původní ruská pohádka (Mrazík, Morozko) byla z baterií asi 20, které se obsahem a rozpočtem moc nelišily.
Mrazík (v ruštišně) není veršovan!
Verše dodal až Ladislav Walló!
Existuje prý i předabovaná ruská verze ve verších.
Ale neviděl jsem ji.
Reagovat
Fandina
Tak to je možné. Já o některch filmech nevím vůbec nic a některé mě zajímají. Takže zrovna o Mrazíkovi nic nevím. Ale díky za info.
Reagovat
FulnekUltras
Fandi, jsi obdivuhodně nedotčená... ;-)))
Reagovat
Fandina
Proč myslíš, Mrazíka jsem nikdy neviděla celého a co má být?
Reagovat
Jabadu
Kult:
Tu se, holubičko, můžeš usadit.
Ať Marfuška, drahoušek, mák klid.
Tady měsíc svítí jasně,
je tu ticho, je tu krásně.
A to ti povídám!
Do rána ať máš druhou punčochu!
Jinak ti, moje milá, vlasy vyškubu! ... Hmmm!
:-)
Reagovat
Patri.k
Je to škoda, podle mě výkonostně na tom byla líp než Svitolinová, ale asi se dost uchlácholila rychlým vedením.
Reagovat
Patri.k
Bylo to vidět i v poslendím míčku, jak se vztekala, bylo vidět, že prostě si věřila, že to může otočit.
Reagovat
Nola
nedavno som citala, ze Kaja ma lepsiu hlavu ako hru, ale v tomto pripade je to nejak postavene na hlavu ci? napr. o Cibulke /ti triezvi SK fans a par CR.../ sme vedeli, ze je malinka, nema servis a vsetky jej vitazstva nad TOP hrackami boli bonus vdaka bojovnosti, skvelemu pohybu a sikovnej ruke, Kaja nema pohyb, ale ma servis a sikovnu ruku tiez, ale ani jedna z nich asi nebude sampionkou a favoritkou GS, je lepsie sa s tym zmierit, neidealizovat si ich ak ten GS trebars Kaja vyhra bude to o to sladsie.....
Reagovat
Jabadu
Dominika vyhrála TM především díky neskutečné fyzické kondici. Její forehand po lajně je pověstný a když píše, je to obrovská zbraň.
Proti ranařkám typu Petry, Sereny, Karolíny ... to bude mít vždy těžké, ale z těch menších hráček je už léta nejlepší.
Reagovat
Nola
s Karolinou ma Dominika pozitivnu bilanciu 3:1, Petru tiez dokazala porazit, ale bilanciu ma zapornu , Serenu nie....sampionky su na priklade Dominiky jasne....
Reagovat
Jabadu
Dominika ale je šampionka. Je finalistkou AO, vítězkou TM ...podle obvyklých zvyklostí se oslovuje v diskusích pouze křestním jménem.
Reagovat
janek_da
Letos se Karo soustředí na GS
Reagovat
horska.kraslice
Ještě tady nikdo nenapsal, že Karolína se postupně srovnává s Kristýnou......
Reagovat
Patri.k
Serena a Venus jsou byly výjimky, bylo spíš více sourozenců, kteří hráli na jiné úrovni :D
Reagovat
EllNino
mohl bys tady přestat s těmi nenávstnými komenty na adresu Karolíny ? Nic ti neudělala, děkuji
Reagovat
FulnekUltras
Dobrá práce dneska od Katky i Eli. Děkuji a spasíba!
Reagovat
Nola
Karolina niekoho sklamala, hm...pamatam si, ze Kaju, alebo obe sestry prezyvala sojka Isnerky, Kaja je skor Tom Berdych v sukni, pohyblive hracky ju proste pretlacia, dokaze ich porazit, ak to tam pali a vsetko jej vychadza, herny styl - ranar, ktory je tu preferovany, sice dobre vyzera, ale ti ranari, nedokazu tento styl praktikovat dlhodobo, ak ano, koleduju si o zdravotne problemy, Serena je iny material, ina vyskova kategoria, ani Fedex nikdy nemlatil do lopticky,.....
Reagovat
EllNino
ale Karolína ení typická ranařka, krom servisu, spousta holek daleko více útočí, Karolína by potřebovala někdy odbrzdit, ale dnešní problém byl hlavně v přístupu, kdy od stavu 4:0 polevila a čekala, že se to za ní vyhraje samo, a taky to pak tak dopadlo, když ve 2. setu prohrávala 2:5 a stáhla na 5:5, místo projevů emocí přišel paskvilovej servisgem, kdy to tam nahazovala jako při treninku a ještě do sítě a velde ... v dalším gemu už to stáhnout nedokázala, ikdyž šance byly, prohrála si to prvním setem, posadila Elinu na koně a to byl začátek konce, kdyby se na koci zápasu nerozklepala, mohlo to být klidně 7:5 6:2 ...
Reagovat
Torn
Předběhl si mě. :D
Reagovat
Torn
Kája není rozhodně typická ranařka, dokonce bych jí ani mezi extra ranařky úplně neřadil. Petra, Vandeweghe, Kanapi, Ostapenko atd...to jsou typické ranařky. Kája se sice umí taky vyházet, ale ona primárně hraje spíše na kontrolované riziko a několikrát to i sama naznačila.
Reagovat
Fandina
Serena je jiná výšková kategorie, to je pravda, na tenistku není vysoká, má 175 cm.
Reagovat
misa
Hlavně aby ji moc nekritizoval trenér, to by asi musel jít.
Reagovat
FulnekUltras
Hrdla to má pod kontrolou. Plně maminko, plně... ;)
Reagovat
mahycek
Oprava, hrála se smíšená čtyřhra na Hopman Cupu. Místo Buchard hrála Inglis. Ale před dvěma hodinami to v live výsledcích ještě nebylo. Přijel jsem po 14 hod. To už na věci nic nemění Švýcarsko - Německo zítra v 9 hod.
Reagovat
tommr
mě dneska hodně zklamala. At se na mě Karolína nezlobí ale ztratit vedení 4:0 jako v prvním setu nebo přijít téměř bez boje o servis po dotažení z 2:5 na 5:5 v rozhodujícím setu může jen úplná blbka. Soupeřka navíc nepředvedla nic světobornýho aby se Karolína mohla vymlouvat na její mimořádnej výkon jako to šlo třeba včera proti Kanepiový ...
Dnešní prohra znamená nejen neobhájení titulu, ale i pokles v žebříčku o dvě místa - ze čtvrtého na šesté. Zdá se, že letos místo útoku na post jedničky bude Karolína muset obhajovat setrvání v top-10. S výkony podobným tomu dnešnímu se jí to ale určitě nepovede ...
Reagovat
EllNino
Je začátek roku, tolik bych to nehrotil, prohrála s hráčkou top 10, která je jen o 2 místa níže, jakým způsobem je druhá věc, aspoň jí to otevře oči, že musí zamakat, minulý rok titul získala a pak stejně vypadla na AO ve čtvrtfinále, tak třeba to teď taky k něčemu bude, uvidíme ... je to pouze příprava na GS
Reagovat
tommr
to je sice pravda, ale může to taky znamenat, že se letos nedostane ani do toho čtvrtfinále ...
Reagovat
EllNino
může to znamenat obojí, ale nedělal bych z jednoho turnaje predicki pro celou sezonu
Reagovat
smazaný uživatel
Karolína Plíšková nikdy žádný GS turnaj nevyhraje a již nikdy nebude světovou jedničkou. Pokud zásadně nezmění vše kolem sebe - včetně realizačního týmu i soukromí. Nevidím důvod proč by bylo třeba to jakkoliv prožívat. Je dobrá, může se potloukat v top 10 - možná ? co bychom víc chtěli ? Ale víc nemůže čekat ani sama od sebe.
Reagovat
EllNino
Celkem souhlas
Reagovat
Fandina
Nevím, proč by nemohla vyhrát nějaký GS titul, když už byla ve finále. A to samé je s jedničkou. Klidně to může zopakovat. Nikdo neví, co bude a jak se to vyvine.
Reagovat
misa
Reagovat
Torn
No, tak byla i v SF na FO, kde si to taky podělala sama, rozhodně to není o tom, že by Karolína neměla kvality TOP hráčky a neměla na GS, ale prostě na ty velké turnaje se musí sejít mnoho faktorů a ještě musíš hrát 14 dní na vysoké úrovni.
Reagovat
lars
Blby komentar.
Nekolikrat za mesic v tenis. sezone se stane , ze teniska prohraje set, kdyz vedla 4:0 . A pak hraje dal na dalsich tenis. turnajich nemuseji ji odvest treba do blazince.
a svuj serGame na 5:6 neprohrala temer bez boje. Vyhrala v nem 2 micky a nejdelsi vymenu s asi 9 prelety misku pres sit.
Reagovat
tommr
to že se to občas stane ještě neznamená, že to není špatný. Obzvláště u tenistky z top-10 s GS ambicema je to těžko omluvitelný selhání ...
Reagovat
smazaný uživatel
Plíšková vloni selhala na všech GS. Rychle se to zapomíná, ale doporučuji se podívat s odstupem jaké zápasy ztratila. Kdyby alespoň postoupila na těchto turnajích o JEDNO kolo výš, byla dnes i tou - třeba pofidérní - jedničkou úplně v pohodě. "Kdyby" je blbost, to chápu, je to sport atd. atd., všechno se dá pochopit, omluvit ... ale ?!?
Reagovat
lars
Na RG loni neselhala
Reagovat
EllNino
já myslím, že za selhání se dá považovat jen to vedení o set a o brejk nad Magdou ve Wimblu, protože Lucic a Vandeweghe měly den, kdy byly těžko k poražení a Simona v semi RG byla velkou favoritkou :)
Reagovat
lars
v komentari z 05.01.2018 15:49 si psal o uplny blbce a ne ,ze je to spatny
Reagovat
EllNino
ty jsi byl asi za komunistů pořádnej práskač co ? :) Že na lidi přesně vytáhneš, co kdy řekli, nebo napsali :D
Reagovat
lars
Asi ti "prasklo v hlave", kdyz vymyslis takovy hlouposti :)
Reagovat
EllNino
několikrát jsi tady přesně vpálil dotyčné osobě, co kdy kde řekl, jako nějakej bonzák :D
Reagovat
lars
bonzak bonzuje ( vetsinou tajne) nejaky osobe. Tady to je verejna diskuze
Reagovat
mahycek
Proč se nehrál závěrečný mix mezi Belgií a Kanadou ? ? ? Nemuseli by se belgičané ohlížet, jak teď dopadne mixu mezi Německem a Austrálií. Kokkin porazil Zvereva a tím pádem má Německo poměr zápasů 5 - 2 a Belgie 6 - 2. Ale když Německo teď uspěje, bude to také 6 - 2, ale vzájemný zápas s Belgií, Německo vyhrálo, tak by zítra hrálo proti Švýcarům.
Reagovat
EllNino
vždyť se hrál ...
Reagovat
Fandina
Jsem zklamaná, myslela jsem, že Kája Svit dá, i když vím, že s ní to nemá nikdy lehké. Její hra jí nevyhovuje, Svit dává docela přímé rány a moc nechybuje. Přesto jsem si myslela, že Kája to zvládne. Tak držím palce na AO. Kájo pojď!!!
Reagovat
bIbec
někdy je lepší dostat před důležitým turnajem na budku.
Ale očekávání teda extra nemám.. což je asi dobře.
Reagovat
Pavol
Niečo robíš zle pretože sa nezlepšuješ ba priam naopak.
Reagovat
smazaný uživatel
A nenapadlo ta to, ze toto je jej strop a na viac nema?
Reagovat
lars
jako dnesni zapas je jeji strop ?
Reagovat
Torn
Neřeš, Slováci. :D
Reagovat
smazaný uživatel
co s tym ma narodnost? :)
Reagovat
Torn
Protože asi očividně tu českou scénu moc nesledujete, když si myslíte, že jde z prvního místa ještě někam stoupat, nebo že dnešek byl strop? :D Karolína si to dneska projela sama a Elina zaslouženě vyhrála.
Reagovat
EllNino
ty jsi zase chytrej dneska ... Gosiska to myslela tak, že Karolína hrála na vrcholu sil, dokázala maximum toho, co mohla a třeba na víc už nemá? To, že nejsou Češi, z nich nedělá negramoty ...Karolína nemá plán B, hraje pořád stejně, a proto zatím žádný GS ještě nezískala, a hlavně v konečných fázích turnaje ze sebe nevydá nejlepší výkon, narozdíl od konkurence, protože hraje prostě pořád stejně ... na slabší to stačí, na silnější ne, většinou
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak. :)
Reagovat
lars
A proc si to sama driv nevysvetlila?
Reagovat
EllNino
protože to bylo všem jasné, jen ty jako obvykle nechápeš
Reagovat
lars
nevymyslej si. Vsem to jasne nebylo
Reagovat
smazaný uživatel
no chcela som, ale Torn hned pribehol s tymi Slovakmi, tak som chcela vediet co to s tym ma spolocne, a potom ked som to checkla, tak uz tu bol Ninov koment. :)
Reagovat
lars
tomu neverim
Reagovat
EllNino
jsi akt mimoň :D
Reagovat
lars
nenazyvej me jako nekteryho clena svy rodiny :)
Reagovat
EllNino
moc ti to nejde, co do toho pleteš rodinu, kterou neznáš ? :D
Reagovat
lars
A ty zase neznas me :)
Reagovat
EllNino
znám tě víc než ty mou rodinu :D
Reagovat
lars
clenem svy rodiny jsi i ty sam.
neznas me.
Reagovat
Torn
Proboha klid, že by se naštvala Gogiska beru, ale že se tu hádáte? :D Vysvětlilo se to tu, tka to zase neřešme. EllNino, ty to dneska vypni. Ta prohra Karolíny mne štve stejně jako tebe (tak nějak mám ten pocit), ale tím nic nevyřešíme, at si Fulnek a spol. dál nad tím onanují. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ok. :)
Reagovat
Torn
Jenom dneska? :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist