Plíšková s Kvitovou patří mezi favoritky French Open

25. 5. 2018, 11:52
Aktuality 19
Karolína Plíšková a Petra Kvitová mají šanci navázat po 37 letech na jedinou českou vítězku French Open Hanu Mandlíkovou. Obě patří mezi favoritky nadcházejícího antukového grandslamu.

Turnaj v areálu Rolanda Garrose začne v neděli a ukončit čekání na grandslamový vavřín chce loňská finalistka z Paříže Simona Halepová z Rumunska. K adeptkám na titul patří i Ukrajinka Elina Svitolinová nebo Nizozemka Kiki Bertensová.

Turnaj mužů má jasného antukového krále v desetinásobném šampionovi Rafaelu Nadalovi. Sesadit Španěla z trůnu se pokusí především dvojice Alexander Zverev z Německa a Rakušan Dominic Thiem, který Nadala porazil v Madridu.

Osmadvacetiletá Kvitová se loni na French Open vrátila do hry po vážném zranění prstů levé ruky z přepadení a vyhrála jeden zápas. "Kruh se uzavírá," řekla.

Od té doby už má na kontě pět titulů, z toho čtyři letos, včetně dvou antukových z Prahy a Madridu. Jako jediná zatím v sezoně vyhrála třicet zápasů a v Paříži už před šesti lety došla do semifinále.

"Jinak tam valné výsledky nebyly, ale můžu zahrát dobře. Ženský tenis je otevřený, každý může porazit každého. Pár holek může jít na vrchol. Já půjdu od zápasu k zápasu a nebudu řešit velká očekávání," řekla před deseti dny.

"Pařížská antuka je pro Petru nejhorší povrch, to je jasný, ale když jí to jde, je fyzicky stoprocentní a dobře se pohybuje, může taky vyhrát. Totéž platí pro Karolínu. Myslím, že na to má," uvedla při návštěvě Prahy Martina Navrátilová, dvojnásobná vítězka Roland Garros z let 1982 a 1984 pod vlajkou USA.

Karolína Plíšková letos ovládla antukový turnaj ve stuttgartské hale a přes prohru ve 2. kole v Římě by mohla navázat na loňské semifinále French Open. V pavouku ale může ve 3. kole narazit na Marii Šarapovovou a poté na Serenu Williamsovou.

Šest tenistek bude na turnaji zároveň bojovat o post světové jedničky. Spolu s úřadující královnou Halepovou má největší šanci Dánka Caroline Wozniacká a dále Španělka Garbiñe Muguruzaová, Ukrajinka Elina Svitolinová, Francouzka Caroline Garciaová a jen minimální i Karolína Plíšková. "Pro mě je hlavním cílem být jedničkou, protože to by si u nás lidi považovali a věnovali tomu pozornost," řekla Svitolinová.

Levou rukou hrající Španěl Nadal letos znovu ukazuje svoji antukovou výjimečnost. Ovládl turnaje v Monte Carlu, Barceloně a Římě a jen v Madridu na něj vyzrál Thiem. Na Roland Garros má bilanci 79 výher a pouze dvě porážky.

"Poslední týdny byly dobré. Nasbíral jsem kupu sebevědomí a tady mám motivaci vždycky. Je to můj druhý domov," řekl jednatřicetiletý první hráč světa.

Český tenista naposledy zvedl Pohár mušketýrů v roce 1987 díky Ivanu Lendlovi a letos by bylo překvapením, kdyby ho někdo napodobil. Tomáš Berdych na antuce v sezoně nevyhrál zápas a Jiří Veselý ani Adam Pavlásek na titul nemají.

Dotace turnaje vzrostla na 39,197 milionu eur, tedy bezmála miliardu korun. Pro vítěze dvouher je připraveno 2,2 milionu eur (56 milionů korun).

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

19
Přidat komentář
Krisboy
- J1rka s Rafou a Kája s Petrou, už se těším!
Reagovat
Paseka
Co se týče spekulací to by šlo všem. Vyhrát to může téměř kdykoliv (vloni nenasazezá hráčka ). A vzpomeňme jak dopadly naše favoriky ve W vloni. Každopádně nejvíce to přeju Petře.
Reagovat
smazaný uživatel
Jirasku, tos posral tohle.
Napsat verejne, ze Jyrka na titul nema je vrchol neprofesionality. Jsi jen uboha kreatura a parodie na redaktora. Jyrko, ukaz mu, co dokazes.

Jyrka na hrad! Jyrka na hrad! Jyrka na hrad!
Reagovat
Krisboy
Sbohem.
Reagovat
Nenela
Svitolina je kravka, a proto ji nefandim. Nejde jen o tom, jak ktera hracka je dobra (to Svitolina smaozrejme je, o tom zadna), ale jak se chova, prezentuje apod. Je to proste namyslena husicka. Budu rada, kdyz ji kdokoliv vyklepne, At uz Petra nebo jina hracka.
pokud bych mela fandit podle sympatii, byla by pro me jednicka Lucka. Petra je samozrejme take moje srdecni zalezitost :-)
Reagovat
bella
Jako vzdy nejvic fandim Petre, los ma prijatelny a formu ma taky ;). Plus je v tom neco hodne osobniho.
Opravdu ale nechapu ty, co favorizuji Svitolinu. Ta vyhrava jen turnaje, kde Petra zrovna neni, a kdyz na Petru narazi, tak jde z prohrou domu. Pokud by obe postoupily az do semifinale, tak ji Petra v semi vyhodi. Na to bcyh se i vsadila.
Reagovat
dadaft
pro mě je největší favoritkou Elina Svitolina, to co předvedla v Římě snad netřeba komentovat, je teď sebevědomá, namakaná, ve formě, připravená na největší tituly.
kromě ní mezi favoritky samozřejmě patří Halep, Ostapenko, Plíšková, Kvitová, Bertens.
osobně bych nepodcenil ani Muguruzu a Wozniacki, jsou to vysoce postavené hráčky a za příznivých okolností by mohly vyhrát --- kdyby třeba přišly vedra a turnaj by byl hodně třísetový a drsný na kondičku, tak jdou akcie Wozniacké nahoru..........
jako černého koně vidím Anett Kontaveit.
Reagovat
bella
Svitolina jak narazi na Petru, tak prohraje. Tak pozor ;).
Reagovat
smazaný uživatel
Nemusí být ani vedro, stačí, že má být deštivo. Antuka bude ještě pomalejší, míče těžší...
Reagovat
ttopi
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/992510-s-raketou-vali-kaheaokaleonahenahemaikalani-tenisovy-svet-se-uci-nove-jmeno.html#hp-sez

Kaheaokaleonahenahemaikalani Companionová

Kdo si zapamatuje její jméno? :D
Reagovat
blixa
To by chtělo překlad. To bude něco jako "tančila jako šílená až do bílého rána" nebo tak ... :D
Reagovat
tommr
a proto je už za favoritky nepovažuju. To platí hlavně pro Karolínu jejíž los je asi nejhorší ze všech top-hráček. Petra má sice los o něco málo lepší, ale taky bude mít velký problémy dostat se aspoň do čtvrtfinále ...
Jasně nejlepší los mají Halepová a Wozniacká, který mají cestu do čtvrtfinále až neuvěřitelně snadnou. Přesto ale doufám, že titul získá někdo jinej. Pokud zvládne nervy mohla by to bejt Svitolina ...
Reagovat
bella
Ty jsi opet nezklamal!!! Svitolina jak narazi na Petru, tak pujde!! Tak si to jeste rozmysli. Nebo vis co, klidne si to mysli, aspon Petra fakt vyhraje!!!
Reagovat
bIbec
Svitolina na Petru nenarazí.
Reagovat
bella
A proc by nenarazila?
Reagovat
bIbec
protože se Petra tak daleko nedostane. A možná ani Svitolina.
Reagovat
bella
Ano, ale pokud se obe dostanou do semifinale, tak vyhraje Petra.
Reagovat
bIbec
jasný.
Reagovat
Fandina
Jj, favoritek je dost a co se týká sázkovek, tak Fortuna má kurz Halep 6, Svitolina a Serena 7, Mugu 7.5, Petra, Angel, Sharapova, Kája, Vika, Caro, Penko od 11 do 15.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist