Plíšková: Situace je teď podobná jako vloni před US Open. Bylo by skvělé to zopakovat

14. 1. 2017, 22:59
Aktuality 42
Karolína Plíšková vstoupila do sezony triumfem na prestižním turnaji v Brisbane a nyní si dělá zálusk i na úspěch na Australian Open. Situace je podobná jako vloni před US Open, připomněla aktuální světová pětka, jež vloni vyhrála turnaj v Cincinnati, poté se odhlásila z New Havenu a následně v New Yorku prolomila své grandslamové nezdary a hrála finále. Bylo by krásné to zopakovat i tady v Austrálii, dodala Češka.
Profily hráčů
Karolína Plíšková

Po vítězství na turnaji v Brisbane jste měla týden volna. Jak se cítíte před startem úvodního grandslamu? Myslíte si, že jste dobře připravená na start turnaje?
Neměla jsem volno celý týden, odpočívala jsem pouze dva dny a poté jsem začala s tréninkem tady v Melbourne. Cítím se velmi dobře, tréninky probíhaly vcelku úspěšně a spolu s mým týmem jsme ladili formu na úvodní zápas, který jsem měla hrát už v pondělí. Nakonec budu hrát ale až v úterý, takže máme ještě trošku času, ale já věřím tomu, že jsem už teď dobře připravená.

Jak se tady v Melbourne cítíte na kurtu? Vyhovují vám zdejší podmínky?
Několikrát jsem trénovala na menších dvorcích, které jsou opravdu dost rychlé, což mi vyhovuje. Na větších kurtech to je o trošku pomalejší, ale i tak je to pro mou hru vcelku přijatelné. Vyhovuje mi to, tak snad to tak bude i v zápasech, uvidíme.

Změnilo se něco v Česku poté, co jste vloni hrála finále US Open? Pocítila jste velký příliv fanoušků a nárůst pozornosti?
To si nemyslím. Mám fanoušky, kteří mě podporují, za což jsem jim vděčná, ale je to stále stejné jako předtím. Nejsem si jistá, kolik lidí u nás v Čechách sleduje US Open, ale řekla bych, že ne tolik. Velkou změnu jsem pocítila poté, co jsme vyhrály Fed Cup, to pak bylo opravdu hodně znát. Fed Cup je v Česku hodně sledovaný, je to největší ženský tenisová událost, o kterou se Češi hodně zajímají.

Změnila se nějak vaše příprava na grandslamové turnaje?
Teď před Australian Open probíhá ta příprava téměř stejně, jako probíhala vloni před US Open. Tehdy jsem také vyhrála turnaj v Cincinnati a odhlásila se z New Havenu, abych měla více času na odpočinek a pak na trénink. Chtěla jsem být tehdy dobře připravená na grandslam a teď je to stejné. V Brisbane jsem odehrála řadu dobrých zápasů, vyhrála jsem a neviděla jsem důvod, proč bych měla hrát další turnaj, proto jsem nejela do Sydney. Řekla bych, že by to i vzhledem k podmínkám, které tady v Austrálii panují, bylo dost riskantní a já rozhodně nechtěla nic podcenit. Vloni to v New Yorku zafungovalo, tak uvidíme, jak to půjde tady. Grandslamy jsou ale nejdůležitější turnaje, a proto se tomu snažím vše přizpůsobobit.

Na jakém grandslamu máte podle vašeho názoru největší šanci na vítězství?
Teď bych asi měla říct US Open, protože tam jsem minulý rok prolomila grandslamovou smůlu a hrála ve finále. (smích) Myslím ale, že mám šanci téměř všude, nejmenší asi na antuce na French Open.

Po výhře v Brisbane patříte mezi jednu z favoritek tohoto turnaje, vnímáte to také tak?
Já bych rozhodně neřekla, že jsem favoritkou turnaje. Je tu spousta hráček a každá z nich chce na grandslamu uspět, takže nemá cenu teď hovořit o tom, kdo je nebo není favoritkou. Já chci jít krok za krokem. Teď znám soupeřku pro první kolo, takže mým cílem je se co nejlépe připravit na úvodní utkání a pak uvidíme, jak to bude dál. Myslím, že je tu řada hráček, které jsou lepší než já. Rozhodně to bude velký boj, protože každá z nás je nadšená, že tu může být, a každá z nás chce dosáhnout co nejlepšího výsledku. Všechny jsme teď hodně dřely a každá z nás to chce přetavit v úspěchy na turnajích.

Komentáře

42
Přidat komentář
tommr
je sice mnohými experty považovaná za jednu z favoritek na titul, ale já to tak optimisticky nevidím. Zopakovat USO bude nesmírně těžký, protože Karolína má těžkej los. Nejde přitom jen o Agu Radwanskou - Karolíně nevyhovuje ani styl jejích dalších potenciálních soupeřek Niculescový a Bacsinszký. Problémy by mohla mít dokonce už v prvním kole se Sorribes Tormo, která by jí mohla zaskočit podobně jako jí nedávno zaskočila Sasnovichová. Když má Španělka svůj den tak dokáže vrátit skoro všechno ...
Reagovat
Pedronegro
no já bych to tak černě neviděl, věřím v jistý přínos Kotyzy, s trochou nadsázky konečně pořádného trenéra Karolíny, takže pokud se to nějak nezasekne, třeba s ptákem, jsem optimista :)
Reagovat
lars
Basca letos jeste nehrala wta zapas , takze jeji forma je ? a asi neni dobra.
Vyhra nad Choplescu na AO by mela byt jednodussi nez na rumunskym smirglu.
Letos Konta Agu porazila taky poprve v kariere.
Reagovat
gedzitka
http://sport.idnes.cz/trener-marian-jelinek-karolina-pliskova-spoluprace-fhv-/tenis.aspx?c=A170113_175748_tenis_rou
Reagovat
blixa
A sakra, další šaman ... :(
Reagovat
VlS
A Jelínek je psycholog, nebo manager? Myslím, že je to ten samej, co se staral o Jardu Jágra.
Reagovat
EllNino
přečti si to
Reagovat
smazaný uživatel
karolína bude ráda jestli dá niculescu :D
Reagovat
Krisboy
Kája to dá, teď jsem se rozhodl.
Reagovat
Kozoroh
Karolína má skvělou šanci na zisk titulu, pokud nepotká Radwaňskou. Ta jí potencionální výhru zhatí.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, že sestry Williamsovy před USO taky neporazila. Verim, že už ma mentálne na to, zlomit špatnou bilanci s Agou.
Reagovat
EllNino
Na Williamsky má dobrou hru, na Agu ne
Reagovat
Kozoroh
Jenže hra Williamsek Karolíně sedí, všechny jsou útočnice. Na agresivní údery Sereny a Venus odpověděla Kája agresivnějšími míči. Ale s Agou to bude jiné, neboť Aga umí útočícím hráčkám "znechutit" tenis. Obávám se, že v případném duelu opět bude Karolínu tlačit do dlouhých výměn a z toho vyplývajících UE. Pro potencionální zisk titulu je Aga největší hrozbou. Snad některá tenistka Agu před ČF vyřadí.
Reagovat
bIbec
no.. právě ta Niculescu je hráčka, která to může Karolíně "znechutit". Nedovolit jí dostat se do rytmu. Hrála s ní třikrát, z toho dvakrát dostala pěknou nakládačku. Ve FC ji sice porazila, ale tam vedle ní sedí Pála, uklidňuje ji. Navíc Karolína do těch zápasů ve FC dává všecko.
Reagovat
bIbec
takže pro mě prostě ta Aga není strašák. ČF je myslím dobrý výsledek, kdyby se tam třeba měly potkat s Agou. Niculescu jako strašák rozhodně vnímám.
Reagovat
gigin
Tak podle expertů na idnesu je Kája vyznavačka vyčkávajícího tenisu.... vo to strah nemam.
Reagovat
tommr
jj taky bych bral čtvrtfinále jako dobrej výsledek. Karolínu čekají samý nepříjemný soupeřky už od prvního kola ...
Reagovat
janek_da
Poslední zápasy s Niculescu, Jankovič ukázaly, že Karolina se dokáže popasovat s jí nepříjemným stylem.
A vlastně i bez formy na ultra pomalém TM hrála s Agou celkem vyrovnaně.
Reagovat
lars
na TM nebyla bez formy
Reagovat
janek_da
Byla. Sorry, byla úplně mimo, teda hlavně na servisu, což její hlavní zbraň.
Reagovat
smazaný uživatel
Hodně zajímavé predikce expertů na tennis.com, kdy ze čtyř je třikrát na vítězku tipována Karolína:

http://www.tennis.com/pro-game/2017/01/2017-australian-open-expert-picks-serena-kerber-muguruza-halep/63301/
Reagovat
bIbec
http://www.espn.com/tennis/story/_/id/18472099/australian-open-experts-picks-novak-djokovic-serena-williams-again-players-beat
Reagovat
Krisboy
Halep? No way.
Reagovat
Krisboy
Bouchard :DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
nikdy nevyhrá, dopadne jako berdych.
Reagovat
smazaný uživatel
to je jasné
Reagovat
gigin
Tak jak je jasné, jací jste oba obrovští borci.
Reagovat
smazaný uživatel
jsme borci, že se na ni dívám jinak než ostatní. Je to můj názor a jestli je dobrý nebo špatný ukáže čas. Já ji prostě nevěřím, zrovna jak jsem nevěřil Šafině která zahrála jednu sezonu v kariéře a všichni se zde z ní mohli podělat.
Reagovat
EllNino
Lžeš, jakou jednu sezonu v karieře ? ... A kdo ví, kde by Lucka byla teď, kdyby nebyla nemocná
Reagovat
Jabadu
Když je někdo jediný a vyvolený - tak prostě musí.
Karolínko, přišel tvůj čas.
Reagovat
smazaný uživatel
čas na dítě?
Reagovat
Jabadu
Sám (sama) dobře víš, že takový potenciál v historii žádná hráčka nikdy neměla (kromě Petry).
Reagovat
Marduch
Az tak? ale jako ten jeden GS by Karoline slusel.
Reagovat
Fandina
Koukám, že Kája je také trochu konezrvativní, podobná situace, jako vloni pro USO. To je fajn. Takže, když Kája vyhrála juniorský GS na AO, tak proč ne mezi velkými. Držím palce Kájo, máš na to.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Karolínu škoda že tam má Agu relativně blízko, nevím zda je schopna ji porazit tam už možná bude psychický blok
Reagovat
bIbec
s Agou bych si fakt starosti nedělal. V těch případných čtyřech zápasech před ČF se může stát věcí..
Reagovat
Fandina
S Agou to má Kája 0:7, ale já tak moc u Káji na bloky nevěřím a doufám, že kdyby k tomu zápasu došlo, tak by ji přehrála. Čtu, že kurty jsou docela rychlé, i když prý jen ty menší a to by mohlo Káje vyhovovat. I když třeba jen psychicky.
Reagovat
Jabadu
No jistěěěě ...
:-)
Reagovat
kada.tom
- Serena needs to at least reach the final to overtake Kerber.
- If Kerber advances to the Round of 16, Serena would need to win the title AND Kerber would need to lose before the final for Serena to retake No.1.
- Kerber can also secure the No.1 by reaching the final, regardless of any other results.

No, stát se může leccos.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím že Serena už je moc stará na post no.1 a nevím zda má ještě bojovat o tenisový trůn, ale je to Serena a víme že je schopna neuvěřitelných věcí
Reagovat
kada.tom
právě, je to Serena a může se stát cokoliv ... navíc se taky může stát, že Kerber hodně pomůže, i když má vcelku dobrý los :-)
Reagovat
VlS
Fajn odpovědi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist