Plíšková: Taháky? Asi je budu vyndávat častěji

2. 6. 2017, 20:02
Aktuality 8
Před každým zápasem trenér David Kotyza sedne a krasopisně popíše dva listy papíru. Své svěřenkyni Karolíně Plíškové vymyslí k zápasu poznámky, která si tenistka podle potřeby může přečíst.
Profily hráčů
Karolína Plíšková

Na Roland Garros turnajová dvojka vytáhla na lavičce o pauze z tašky poznámky v obou odehraných zápasech. "A vždycky, když jsem to vytáhla, tak se mi začalo dařit. Asi to budu muset vyndávat častěji," usmála se pětadvacetiletá Plíšková.

"Jednu část má technicko-taktickou a jednu mentální," prozradil Kotyza, co hráčce na 'taháky' píše. "Je to takový střípek naší spolupráce," doplnil.

V utkání je na Plíškové, jestli poznámky využije. "Když si nevím rady, podívám se. Jsou tam postřehy z tréninku o mně i o soupeřce," řekla. Trenér sestavuje na každý zápas nové listy. "Věci se opakují, ale pokaždé jsou napsané trošku jinak."

Televizní záběry odhalily, jak jsou taháky úhledně napsané. Vypadají skoro jako básničky či notový zápis. "On je pečlivý, abych to přečetla," řekla Plíšková. Stejné to bude i v sobotu při utkání třetího kola proti Němce Carině Witthöftové.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
freeteepek
Nejvíc jí pomůže sázet proti ní. To mám vyzkoušené:-) Samostatnou kapitolou jsou výroky TV komentátora, aby ji nezačal chválit hned, jakmile to začne vypadat nadějně.
Reagovat
smazaný uživatel
tahaky mozna jen nahrazuji nemoznost porady na kurtu, ale mozna se Kaje do hlavy prec jen musi nejak oklikou, pisemne.. :-)
(Tahaky se mi libi, tablet mati Kikiny me - tim, ze jde uz o techniku - fakt popudil.)
Reagovat
Jabadu
Nevím, jak je to se současnými pravidly, ale v tabletu už může mít statistiky probíhajícího zápasu a to mi nepřijde fér.
Reagovat
Pedronegro
no, technické možnosti už dnes jasně směřují k pecce v uchu, ale kdo ví, zda to bude pomáhat nebo naopak :)
Reagovat
Jabadu
"Ty vole, vy tomu nebudete věřit, ale mně o fázovém posunu napovídala moucha!"
:-)
Reagovat
Torn
Snad jí to pomůže. I přes možná nesnahu (pro některé její kritiky) nebo to tak může působit, se asi Kája dost snaží, i když to mnohým asi nestačí. Já doufám, že dokáže na antuce překročit svůj stín (už se jí to trochu povedlo) a i zítra vyhraje. Za běžných okolností, kdyby to nebyla antuka bych s klidným svědomím předpovídal minimálě čtvrtfinále, ale tady těžko soudit. Každopádně cestu do čtvrtfinále má víc než přijatelnou.
Reagovat
com
za tyden vyhraje svuj prvni grandslam a bude number one ?
Reagovat
horska.kraslice
To je správná otázka ! :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist