Plíšková v Kluži smetla Osoriovou a po 10 měsících vyhrála dva zápasy po sobě

8. 2., 19:44
Aktuality 32
WTA KLUŽ - Bývalá světová jednička Karolína Plíšková (31) poprvé od loňského dubna vyřadila z jednoho turnaje víc jak jednu soupeřku. Na halové akci v rumunské Kluži si po rakouské kvalifikantce Sinje Krausové poradila i s Kolumbijkou Camilou Osoriovou (22), kterou přehrála hladce 6:2, 6:1. O první semifinále od srpna 2022 si zahraje s italskou veteránkou Sarou Erraniovou (36).
Karolína Plíšková si zahraje o první semifinále od srpna 2022(© Profimedia)

Osoriová – Plíšková 2:6, 1:6

Karolína Plíšková od loňského dubna na 14 turnajích po sobě nevyhrála více než jeden zápas a zaznamenala pouze pět vítězství. Letos porazila jen Naomi Ósakaovou, další tři duely s Jelenou Ostapenkovou, Kateřinou Siniakovou a Jelenou Rybakinovou prohrála a se sérií tří porážek dorazila na menší halový podnik WTA 250 v Kluži.

Právě v Rumunsku ale jednatřicetiletá Češka dokázala ukončit 10 měsíců dlouhé čekání na vítěznou minisérii a zároveň na postup do čtvrtfinále, když dvakrát potvrdila roli papírové favoritky proti soupeřkám z druhé světové stovky.

Po z kvalifikace rozehrané Rakušance Sinje Krausové ovládla druhé kolo proti Camile Osoriové. O devět let mladší Kolumbijku ve čtvrtek večer smetla v prvním vzájemném duelu za necelou hodinu hry 6:2, 6:1.

Statistiky zápasu Camila Osoriová – Karolína PlíškováStatistiky zápasu Camila Osoriová – Karolína Plíšková (@ Livesport)

Bývalá světová jednička a dvojnásobná grandslamová finalistka Plíšková figuruje ve světovém žebříčku až na 78. místě, což je její nejhorší žebříčkové umístění po více než 10 letech.

Nyní má před sebou další postupně cíle, kterých by v Kluži ráda dosáhla. Poslední semifinále si zahrála již v srpnu 2022, finále v srpnu 2021 a na triumf čeká dokonce od ledna 2020. Na podniku nejnižší kategorie WTA 250 startuje poprvé od Štrasburku 2022.

V pátečním čtvrtfinále se po více než osmi letech střetne s bývalou světovou pětkou a finalistkou Roland Garros Sarou Erraniovou, s níž má vyrovnanou bilanci 1:1.  V roce 2013 s o pět let starší Italkou prohrála v Sydney, o dva roky později ji deklasovala na WTA Elite Trophy v Zhuhai.

Šestatřicetiletá Erraniová ve druhém kole deklasovala drtivě 6:0, 6:1 německou vrstevnicí Tatianu Mariaovou a ani v pátém vzájemném zápasu neztratila více jak šest gamů. Do čtvrtfinále postoupila poprvé po dvou a půl letech, na semifinále čeká od října 2017.

Výsledky turnaje WTA 250 v Kluži


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
tommr
Na ofiko stránkách WTA mají taky jednu chybu vedle druhý. Karolína není v Kluži vůbec nasazená natož aby byla top seed jak se uvádí v té zprávě od WTA která je citovaná v článku ...
Reagovat
Blondie
Kluž ji prezentovala jako jedničku na svém webu i na sockách :-)
Reagovat
Sinuhet1
Karolina umi stale podat velmi dobry vykon, ale vetsinou ho nezopakuje vice zapasu po sobe
Reagovat
Kandinsky1
Tenistka, která byla ještě před třemi týdny v top40, za 10 měsíců nevyhrála dva zápasy po sobě Jak je tohle možný
Reagovat
Blondie
Třeba proto, že měla loni poměrně silný začátek roku a body se jí tedy odečítají až teď?
Reagovat
Kandinsky1
No, silný. ČF AO a Dubaje. To že jí tohle udrží tak vysoko mi přijde bizarní.
Reagovat
lars
jeste OF IW.
Reagovat
tommr
relativně velký body z lonska obhajuje až do Stuttgartu včetně. Ve zbytku sezony už pak nebude obhajovat prakticky nic ...
Reagovat
TSP
Snad jí vydrží forma a hlavně zdraví, ta ofašovaná ruka nevypadá přesvědčivě. S ohledem na věk (a s tím související zdravotní potíže z dlouhodobé zátěže) se jí už delší dobu krátí čas, ostatně dlouhodobý stav její formy a výsledky i pokles v žebříčku o tom vypovídají. Letos má podle mě poslední reálnou možnost uhrát ještě alespoň někde solidní výsledek. Tedy zbývá popřát hodně štěstí.
Reagovat
GaelM
Už někde hlásila, že pokukuje po dítěti. Možná už ani tahle sezóna není celá jistá, kdyby se to nevyvíjelo dobře s výsledky a žebříčkem... Ale právě Kluž by jí mohla zajistit bodový polštář na zbytek sezóny, aby nemusela do kvalifikací. Snad to promění v titul, body visí hodně nízko, pavouk je kvalitou na úrovni ITF nebo max WTA125.
Reagovat
Blondie
Aktuálně zase hlásila, že dítě ještě ne, že chce ještě hrát, dokud může...
Což... ok, proč ne, bude jí 32, proč by si nedala rok či dva.
Pokud sama nemá pocit, že jí mimo kurty něco utíká, pak je tenis dobrá volba :-)
Reagovat
sojka1
dobre to bylo, Kajo a uplne stejne bafnout na Sarus, je to stejny antukarsky prcek - pecky, dlouhe primky, uhel, dojit si pro volej, pohyb, to se mi libilo.... a pridat vic es, hlavne nekouzlit, Sare to musi vyrazet raketu z ruky nebo zacne carovat ona.
Jinak k novemu obleceni, Kaja mela opravdu Adidas, jen jak jsou ty saty podstatne vetsi, tak na vetsi plose latky je znak opticky mensi a schoval se retizkem.... nebo ma horsi smlouvu nez Kamilka a proto mensi pruhy - abych potesila ty, co se musi v sesupu Kaji nutne okoupat... :-)) Kamilka by ale opravdu mohla mit tu znacku za odmenu vetsi, to je tak prima holka, vesela, bezprostredni, dostala trepec a presto i krasna komunikace s fanousky pri odchodu....
Reagovat
sojka1
jeeeee, znak je jasny, nectu clanky a nevidela jsem foto..... :-(
Reagovat
EllNino
co říkáš na Lehyho? Začíná se až moc podobati Berďulkovi :/
Reagovat
com
uz mu chybi jen zlatokopka Esterka
Reagovat
Tomas_Smid_fan
S touhle si bude muset na zlatokopky počkatsmile
Reagovat
sojka1
jen nech Berdulku.... :-)) ale jo, jsem rozcarovana, ovsem nechci byt hnusna, souper hral v zaveru skvele, vyslovene zivotku, Lehe byl pod obrovskym tlakem a je to uplne jiny clovek nez treba Machac (ted ho opakuji s Murou), to vidis uz i na projevu, na oblicejove mimice.... a je takovy celkove tvrdsi (a zacina byt mozna zbytecne osvaleny, tezkne, uz jsem to tu psala, ze nesmi zberdovatet) ta hra je pak z tohoto pohledu jakoby topornejsi, znemoznuje bleskova rozhodnuti a je predvidatelnejsi..... ovsem je porad jeste hodne mlady a na zacatku..... prece
Reagovat
EllNino
Ano, ale chtelo by to podchytit hned v zarodku no :(
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak tak, hodně mladý je Kuba, Jirka už jen docela mladý.
Reagovat
Ondra979
no to rozhodne,cim driv tim lepe..ale jestli se to podari je vec jina..
Reagovat
Dobry-den
Votravnou Vosoriovku nesnáším, pěkně ji Kája smázla.
Reagovat
aligo
WoW
Reagovat
magnus
Hurá Plíšková vyhrala dva zápasy po sebe Inak som si všimol, že v pavuku tohto turnaja je aj Sevastová, ja som si myslel, že už je na dôchodku Ostapenkovej kamarátka
Reagovat
fandorin78
Taky jsem si myslel, že už to Sevastova úplně zabalila. Ale byla jen na mateřské dovolené.
Reagovat
Random33
Po 10 mesicich vyhrat 2 zapasy za sebou? A to je oslava uspechu a nebo kruty konstatovani faktu?
Reagovat
frenkie57
Spíše to první, musíme se těšit z mála.
Reagovat
lars
Spis zkresleni faktu, protoze loni predcasne ukoncila ten. sezonu z duvodu zraneni
Reagovat
tommr
Dneska sice jen dvě esa ale jinak podala Karolína skoro bezchybnej výkon a snaživý soupeřce nic nepovolila...
V dalším kole jí čeká Errani která je momentálně zhruba na stejný úrovni jako Osorio takže by to měla být pro Karolínu opět relativně snadná výhra. Nesmí ale Errani za žádnou cenu podcenit ...
Reagovat
com
chceme 17 titul
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Sinuhet1
Reagovat
SpacialRecognition
Pokud to s touhle konkurencí nevyhraje, tak už jí není pomoci.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist