Plíšková ve Stuttgartu porazila Kontaveitovou a po 10 měsících je ve finále

28. 4. 2018, 18:40
Aktuality 74
WTA STUTTGART - Karolína Plíšková na antuce ve Stuttgartu potvrdila roli favoritky proti Estonce Anett Kontaveitové a poprvé od začátku loňského července postoupila do finále. V něm se utká s Američankou Coco Vandewegheovou.
Kar. Plíšková (© j48tennis.net)

Karolína Plíšková si nezvykle rychlou antuku ve Stuttgartu 'osahávala' už minulý týden během Fed Cupu, v němž o víkendu pomohla jedním bodem k českému postupu do finále, a delší čas na adaptaci nyní prodává v úspěšné tažení turnajem WTA Premier.

Pouhých 18 hodin po včerejší čtvrtfinálové bitvě s Lotyškou Ostapenkovou, kterou udolala až pár minut po půlnoci, zvládla dnešní semifinále proti Anett Konaveitové mnohem snadněji. První vzájemný duel s dvaadvacetiletou Estonkou vyhrála za 67 minut hry 6-4 6-2, když nečelila brejkbolu a ve druhém setu dokonce vyhrála všech 16 výměn při svém podání.

"Tentokrát můj servis fungoval, to je v mojí hře vždycky klíčové," řekla 'Ace Queen' Plíšková v rozhovoru na kurtu. V utkání nastřílela šest es a celkem už jich má v této sezoně na kontě 160. Před finále se tak vrátila do čela pořadí před Němku Julii Görgesovou, která má o pět es méně.



Ve druhém letošním semifinále tak Plíšková vybojovala své jubilejní 20. finále a první od 1. července 2017, kdy triumfovala na trávě v Eastbourne. 

O jubilejní 10. titul šestadvacetiletá Češka svede souboj s americkou vrstevnicí Coco Vandewegeovou, s níž ve vzájemné bilanci prohrává 2-3. Jednu ze dvou výher si však připsala v jediném střetnutí na antuce před rokem právě ve Stuttgartu.

Světová šestnátka Vandewegheová, která na pěti předchozích akcích sezony vyhrála jen dva ze šesti zápasů, ve Stuttgartu na svém prvním letošním turnaji na antuce nečekaně ožila. Po krajance Stephensové, domácí obhájkyni titulu Siegemundové a světové jedničce Halepové dnes porazila 6-4 6-2 Francouzku Caroline Garciaovou.

• WTA PREMIER STUTTGART •
Německo, antuka / hala, 861.000 dolarů
sobotní výsledky (28. 04. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Kar. Plíšková (5-ČR) - Kontaveitová (Est.) 6-4 6-2
Vandewegheová (USA) - Garciaová (6-Fr.) 6-4 6-2
• Čtyřhra - semifinále •
Melicharová/Peschkeová (USA/ČR) - Kuděrmetovová/Morozovová (Rus./Běl.) 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

74
Přidat komentář
turista
Desátý titul pro Karolínu by byl fajn. Zdolala nebezpečnou Anetu. Zdolat Coco bude těžký.
Reagovat
Roger_Federer
7:5 prvni set, pekny tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Skvelej rozhovor i o tenistkach. Tommr a jemu podobní by si ho měli přečíst dvakrát !
https://sport.idnes.cz/milan-studnicka-rozhovor-0yn-/sporty.aspx?c=A180428_398382_sporty_tof
Reagovat
Torn
Já to tedy četl, určitě je to zajímavé, ale nelze to brát jako bernou minci čená a bílá, muž či žena atd. Nemyslim si, že každý kluk musí být nutně soutěživý a každá holčička jen ta, co si přišla pinknout. Trochu to na mě působí stylem, že kluk se vším porve a holčička se zblázní, protože na to nemá (ona jasně mluví statistika v tom, že chlap spíš spadne k chlastu a drogám a ženská má deprese a bere prášky). Ono je pak taky otázkou, zda se hodí na vrcholový sport někdo, kdo nezvládá i třeba konstruktivní kritiku. Znám třeba rodinu, kdy maminka byla s dcerou u doktora kvůli kyčlím a doktor jí naznačil, že by bylo vhodné, kdyby trochu zhubla, aby neměla s těmi kyčlemi takové problémy a byl oheň na střeše. U holek v pubertě je skutečně těžké odhadnout, co je vytočí, urazí atd. Já osobně jsem na gymplu měl ve třídě 20 holek a kolikrát dostal člověk vynadáno už jenom za to, že se ráno usmál, protože ta a ta neměla náladu. Jako nikdo nikomu do hlavy nevidí, takže ona je jedna věc, že někdo na ty holky řve, na druhou strany ta holka by měla taky něco říct, případně se k tomu vyjádřila a komunikovala, ne to dusila v sobě nebo to řešila bokem. A co se týče těch vrcholových sportovců, obzvlášť v tenise jsou to často děti z "lepších" rodin, které byly do tenisu tak trochu natlačeni, talent mít mohou, ale hlavu dost často na to nemají.
Reagovat
blixa
Vůbec nic si nepochopil. Hrabeš se v detailech ale podstata sdělení ti uniká.
Reagovat
poutnik
Tak, tak.
Reagovat
Torn
Neuniká mi podstata sdělení, chápu, co se tím článkem snažil říct, ale zajdi si možná na nějakou společenskovědní nebo antropologickou přednášku s tímhle tématem. Jediný, kdo tu něco nepochopil, seš ty.
Reagovat
Torn
A fakt se tu nebudu dohadovat kvůli nějakému článku. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je snad jasný, ze každý je jiný, ale snad nebudeš zpochybňovat, ze psychika kluků a holek je diametrálně odlišná.
Reagovat
Torn
Já jsem někde psal, že není odlišná? :D
Reagovat
blixa
Oni to bohužel nepochopí, stejně jako třeba ti trenéři mládeže a další. Bohužel, dnes je všude takový informační balast, že vyslovená důležitá pravda se v něm úplně ztratí.
Reagovat
smazaný uživatel
To je přesné !
Reagovat
D@nny
Ted uz je to jasny! Tomic je zahorkla zenska, kterou otec nutil hrat tenis:D
Reagovat
baggik
To musí Kája dát, proti Cocot.
Reagovat
Frick
https://tv.isport.blesk.cz/video/4946113/plzen-karvina-prubeh-utkani-narusil-blaznivy-fanousek-ktery-vbehl-na-travnik.html
Reagovat
George_Renel
Takže zítra již ve 13:30. Je to v programu O2tv i na livescore.
Reagovat
Jabadu
Karolínko, podívej se, i když tvoje hra drásá nervy všech - opakuji VŠECH tvých fanoušků - včetně mě (tedy)!
Pořád tvrdím - staň se Petrou!
Máš na to všechny (a možná ještě lepší) fyzické předpoklady!
Reagovat
VlS
Proboha Kájo, nestávej se nikým, zůstaň sama sebou.
Reagovat
Jabadu
Já vím, že to má těžký,m ale musí hrát dominantní údery - jinak je to celý na hov ..!
Reagovat
Kytka
Proboha, jen to ne. S Petrou jsou daleko větší nervy. Karolína je silnější psychicky. Petra, když jí to zrovna nejde, začne do toho práskat s ještě větší zuřivostí a lítá to pak všude jinde, pomalu až na tribuny, jen ne do kurtu. jen ať zůstane jaká je. Na Karolíně se mi líbí právě ten její klid. Každá je jiná a každá by měla zůstat sama sebou.
Reagovat
Kytka
Petřin hra drásá moje nerv víc než ta Karolíny. Jeden den zahraje fantasticky a druhý den se na to nedá koukat a je na pár facek. Ta její hra nahoru dolů mně štve.
Reagovat
EllNino
No silnější psychicky :) ... spíš konzistentnější ...ale na velké tituly zatím s Petrou prohrává o parník :)
Reagovat
Kytka
Petra je o něco starší a začala hrát na okruhu WTA dřív než Kája. Tak má Kája ještě čas.
Reagovat
EllNino
No o 2 roky ... to by musela Kája sakra zabrat, aby měla ve 28 stejný triumfy jako Petra :))
Reagovat
smazaný uživatel
Mě Karolina vůbec nedrasá, k Petře se ani nepribližuje ani v dobrém ani nedobrém a doufám, že to tak zůstane.
Reagovat
Torn
To je pravda, jedna Petra totiž bohatě stačí...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, je jedinečná
Reagovat
cabuna
Každá z holek je jedinečná a je to dobře ,mám ráda obě holky,ale víc fandím Káje a věřím že její čas přijde
Reagovat
Torn
Nepří padný zápas Týny a Káji v Praze má takový podivný odér. Kája bude v situaci dost blbé, obzvlášť pokud vyhraje Stuttgart. Jela by pak defakto vyřadit ségru z Prahy a tak jí připravit i o dost bodů, které Týna upřímně potřebuje, aby se udržela ve stovce.
Reagovat
bIbec
je to na prd, souhlas.
Reagovat
Dobry-den
Kristýna je antuková specialistka. Proti Káje o ni strah nemám ;-)
Reagovat
Torn
No nevim, nevim. :D
Reagovat
Dobry-den
Teď už to víš.
Reagovat
Kytka
To si nejsem jistá. Kristýna je zase dost labilní psychicky, Karolína má v sobě takovou klidnou sílu. Ale je to na prd, ať vyhraje jedna nebo druhá, netěší mně to.
Reagovat
EllNino
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/6173--video-kluk-nebo-holka-gavrilovova-zaskocila-rozhodci-necekanou-otazkou?streamType=men
Reagovat
Torn
Jak tak koukám, vždycky rozhodl první set, tak snad ho urve zítra Kája.
Reagovat
Fandina
dneska s přehledem. Já tedy viděla jen druhý set, ale tam byla přesvědčivá. Takže gratulka a bylo by super, kdyby byl titul. Coco se bojím, ale uvidíme. Včera proti ranařce Penko to zvládla, tak snad s Coco to bude podobně. Zápas Coco s mojí Garciou jsem neviděla, škoda, že prohrála.
Reagovat
Torn
Caroline tam toho moc neukázala, přišlo mi to podobný jako zápas Káji. Coco jí dost tlačila a neměla úplně něco, čím by dokázala vzdorovat.
Reagovat
Kytka
Jelena Otapenko je taky ranařka, méně přesná, ale zase hybnější než mohutnější Coco. Tak uvidíme. Karolína by potřebovala zase něco vyhrát. Pak by mohla nechat Prahu Kristýnce.
Reagovat
Torn
No je pravda, že Coco je tako Slonidlo, i když na druhou stranu Ostapenko má podstatně horší servis. Sice do toho obě mlátí dost hlava, nehlava, ale příjde mi to stylově odlišné. Ostapenko nehraje na servis-volej, protože na to herně úplně nemá, nicméně Coco servis-volej hraje. Coco možná dává silnější rány, ale řekl bych, že víc k lajnám, umu a štěstí má Ostapenko. O tom hovoří vlastně i jejich úspěchy. Coco je starší a defakto ušmudlala jen ty 2 tituly na trávě.
Reagovat
George_Renel
Už je znám čas finále?
Reagovat
tommr
program na zítra ještě není, ale určitě se bude hrát večer - nejspíš zase od 18:30 ...
Karolína by se měla každopádně odhlásit z Prahy, protože je vyloženě nesmyslný, aby se po FC a Stuttgartu ještě hnala do Prahy když jí pak čekají mnohem důležitější turnaje v Madridu, Římu a na FO ...
Reagovat
historik
Souhlasím že by to měla udělat a odpočinout si před těmito důležitými turnaji. Ale aby někoho nenaštvala, tak to asi se ségrou odehraje, ale nebude hrát úplně naplno
Reagovat
Torn
A není vázaná nějak k Černoškovi, že musí hrát?
Reagovat
tommr
nejspíš je, ale pokud není Černošek úplnej dement tak by si její start v Praze za současnejch okolností neměl vynucovat ...
Reagovat
kada.tom
snad ten titul Karol urve, ale Vandeweghe bude těžkej oříšek :-/
Reagovat
bIbec
Kája je o třídu lepší jak Anetka. Poršáka si ale odveze Coco si myslím.
Reagovat
EllNino
tak Kája si ho odveze tak jako tak :) .... nasazené hráčky ho dostávaj automaticky :D
Reagovat
tommr
tohle se mi nějak nezdá. Nemají ho jen propůjčenej na určitou dobu?
Reagovat
blixa
To byl vtip ! ;-)
Reagovat
com
tak kdyz zitra vyhraje, bude mit hold sportaky dva :D
Reagovat
ivecka
Nene, dostanou ho pouze finalistky, aspoň to tedy říkal Baumruk
Reagovat
EllNino
na vypůjčeníjsem myslel :)
Reagovat
Dobry-den
Kája vyhrála na servisu 23 míčů v řadě. To jsem u žen ještě neviděl.
Reagovat
Torn
Kontaveit absolutně nevěděla, jak jí ten servis vracet.
Reagovat
Torn
Výsledek stejný jako Coco proti Garcie, trochu se zítřka bojím, protože Coco je očividně ve svém módu jednou za půl roku vystřílim všechny soupeřky. Snad se zítra vyhází a nepůjde jí servis. Její finálé mají negativní bilanci, tak by to tak mohlo zůstat. :D
Reagovat
tommr
závěr zápasu už připomínal exhibici. Kontaveit dneska nepodala dobrej výkon - zřejmě jí zradily nervy nebo byla unavená po předchozí náročný bitvě s Pavlyuchenkovou. Karolína toho dlouho nedokázala využít, protože dělala úplně zbytečný chyby. Naštěstí jí držel solidní servis a v závěru zápasu se už rozehrála k docela slušnýmu výkonu ... :)
Reagovat
Torn
Snad ten začátek neprospí i zítra, tam by mohla tvrdě narazit.
Reagovat
EllNino
Pěkné, postup do finále poprvé od Eastbourne minulého roku ... snad zase vyhraje, poslední finále se jí dost dařila ...

S CoCo to bude bitva, čekám sety jako 7:5 7:6 ...ale šance je :)
Reagovat
tommr
na zápas s Vandeweghe se těším. Karolína má Vandewegheový co oplácet. Její poslední prohra na lonským USO byla hodně nešťastná. Na antuce by teoreticky měla mít Karolína navrch, ale Vandeweghe hraje ve Stuttgartu překvapivě dobře takže šance budou vyrovnaný ...
Reagovat
mendrit
Gratulace k hladkému průběhu a postupu do finále.
Reagovat
Torn
Anett je očividně v čudu, pozitivní na tom je, že tu výhru snad vezme aspoň Kája.
Reagovat
com
tak Karolina svou hru teda luxusne pozvedla :) ..az je mi Anett lito, jak sou tam zabery na ty jeji bezradny vyrazy
Reagovat
Torn
Už jsem chtěl napsat, že druhý set bude jako přes kopírák, nicméně Anett zrazuje už i mezihra no. Jinak zajímavá hráčka, už loni proti Markétě vypadala slibně.
Reagovat
tommr
Kontaveitovou dneska asi zradily nervy při vidině jejího dosud největšího finále. Karolína ovšem dělá všechno pro to, aby jí zase vrátila do zápasu ...
Reagovat
Torn
No, svůj servis si drží, že trochu kadí na to, aby Anett brejkla je věc druhá. :D
Reagovat
historik
ale tohle se jí stává často. Místo aby jí ještě víc dostala pod tlak, tak jí to usnadňuje a pak stačí jeden špatný gem na servisu
Reagovat
historik
no rovna jsem to napsal a dobrá otočka
Reagovat
historik
*zrovna
Reagovat
smazaný uživatel
Kontaveit je úplně marná, takže Karolina v suchým i s tím co předvádí
Reagovat
tommr
získala první set ve kterým to dlouho vypadalo, že ho ani jedna hráčka nechce vyhrát. Kontaveit dělala chybu za chybou a nabízela Karolíně jednu šanci za druhou a Karolína je opakovaně s díky odmítala. Závěr setu ale přece jen patřil Karolíně ... :)
Reagovat
Torn
No zatím retern obě docel katastrofa. Na servise to je u Káji lepší, ale Anett taky docela bída. Kdyby se Karolína skutečně zbytečně nevyhazlo, mohl být první set 6:1 klidně. Co drží Kontaveit nad vodou je mezihra, jinak tedy výkony od obou dost rozpačité zatím.
Reagovat
com
ale jelikoz Karolina vyhrala prvni set, tak je to fuk, ze hraje bidu :D
Reagovat
Torn
To samozřejmě jedno je, nicméně zbytečná komplikace. :D Pan Plíšek dobře radí, Kája chudák celá rozpačítá z toho, že to nějak utahala. Vtipné poznámka "Sebevědomě jako Coco.." :D U toho ten Káji výraz. Každopádně Kontaveit se asi trochu zaprdla, že hraje proti TOP10 hráčce a moc netuší, jak na Káji servis nebo tak to na mě působí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist