Plíšková: Výsledek v Paříži je výhrou do další části sezony

9. 6. 2017, 07:44
Aktuality 8
Za jeden ze svých nejlepších zápasů v sezoně označila Karolína Plíšková semifinále French Open proti Simoně Halepové. Na pařížské antuce statečně rumunské soupeřce vzdorovala, ale po dvouhodinové řeži prohrála. Je přesvědčena, že jí výkon z Roland Garros pomůže do turnajů na trávě i betonech.
Profily hráčů
Karolína Plíšková

"Hodnotila bych to jako jeden z nejlepších zápasů letos, nejen na antuce. Tím, že to bylo na antuce, tak si myslím, že je to hodně vzácný zápas, i když dopadl blbě," řekla pětadvacetiletá Plíšková, která s Halepovou prohrála 1-2 na sety.

Zlepšení na antuce a nečekaná semifinálová účast na Roland Garros je pro Plíškovou posun. "Rozhodně. Čekala jsem na takový výsledek dlouho. Každý říkal, že to na antuce neumím. Pro moji budoucnost na antuce to znamená hodně," řekla.

Doufá, že výkony přenese do další části sezony. "Dá mi hodně i na trávu, protože tam se mi bude hrát líp. Budu mít víc es, bodů ze servisu a nebude tolik výměn. I do betonů to je hodně důležitá výhra, může mi hodně pomoct," řekla.

Proti Halepové bojovala o své druhé grandslamové finále. To první hrála loni na US Open, a kdyby se do stejné fáze dostala v Paříži, byla by světovou jedničkou. "Na tohle jsem si na kurtě ani jednou nevzpomněla," konstatovala Plíšková.

Do zápasu vstupovala v roli outsidera. Halepová je letos na antuce nejlepší, zatímco Plíškové se dosud nikdy na klouzavém povrchu nedařilo. "Nebyla jsem si jistá, jestli mám vůbec nějakou šanci. Sice byla nasazením za mnou, ale byla jasný favorit před zápasem. Nakonec to bylo vyrovnané," hodnotila svůj výkon.

Občas překvapila samu sebe, když doběhla pár úderů, které už málokdo čekal, že ještě zahraje. "Jo, to jo," souhlasila. Navíc měla ze svého pohybu na antuce dobrý pocit. "Hodně se zlepšil. Když si víc věříte a cítíte se líp, jde to ruku v ruce se sebevědomím. Pohyb byl asi nejlepší letos na antuce," řekla Plíšková.

Wimbledon finále a US Open vítězství?
Po čtvrtfinále na Australian Open se na French Open o kolo zlepšila a hrála semifinále. "Wimbledon finále a US Open vítězství," doplnila řadu se smíchem a rychle dodala: "To je sranda. Nečekám, že to takhle na grandslamech půjde pořád. Teď mám tři po sobě dobré výsledky. Vážím si toho a chci zůstat nohama na zemi. Můžu mít blbý los ve Wimblasu a může se něco nesejít, nemusí mi to sednout, můžu být unavená zraněná. Musím to brát pořád pečlivě, jako jsem hrála tady. Zvedla jsem se, že i když hraju blbě, tak je solidnost a jsem schopná vyhrávat. Tak uvidíme."

Věří ale, že zdolat Karolínu Plíškovou v této sezoně je čím dál těžší. "Je to těžší, ale jak kdy. Mám své dny," upozornila, že také dokáže zápas pokazit.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
Pavol
Povedal by som že až výborné. Ak budeš hrať ako včera na inom povrchu tak nemajú šancu.
Reagovat
Krisboy
YEAH!!!
Reagovat
tommr
semifinále na FO je pro Karolínu nesporně velkej úspěch a za porážku s Halepovou po velice solidním výkonu se nemusí stydět. Když bude podobně hrát i na trávě a na hardu tak by tam mohly přijít stejný nebo ještě větší úspěchy ...

Na pozici světový jedničky ovšem bude muset Karolína ještě nějakej čas počkat. Po FO bude ve světovým žebříčku i nadále třetí. Ve finále se rozhodne jen o tom kdo bude světová jednička a jakou na ní bude mít Karolína ztrátu ...

Pokud vyhraje Halepová jak se všeobecně očekává bude pořadí na prvních místech následující (čísla za jmény hráček znamenají náskok/ztrátu na Karolínu):
1. Halep +860
2. Kerber +345
3. Karolína Plíšková
4. Serena Williams -1880
5. Svitolina -1925
...

Pokud dojde k překvapení a Halepová ve finále prohraje bude pořadí na prvních místech následující (čísla za jmény hráček znamenají náskok/ztrátu na Karolínu):
1. Kerber +345
2. Halep +160
3. Karolína Plíšková
4. Serena Williams -1880
5. Svitolina -1925
...
Reagovat
smazaný uživatel
takze logicky fandis Ostapenko, mensi bodovy naskok a "Kerberku" uz jsme stejne vsichni nejak prezvykali.. ;-)
Reagovat
tommr
tak to je snad jasný, že fandím Ostapenkový, protože její výhra by byla pro Karolínu mnohem výhodnější. Ostapenkový bych ale přál i za jinech okolností, protože mám rád útočný hráčky a její aktivní i když trochu bláznivá hra se mi strašně líbí a připomíná mi trochu mladou Petru ... :)
Reagovat
Kozoroh
http://sport.idnes.cz/rozstrel-s-hanou-mandlikovou-d2z-/tenis.aspx?c=A170608_163751_tenis_tof
Reagovat
Herbert_Hoover
Rozhodně je slušným odrazovým můstkem. U včerejšího zápasu jsem se bavil, nemáš se za co stydět a o to jde primárně. Moci být se sebou spokojen. :) Simona je prostě antukový titán a tak nějak jsem tušil že po tom obratu proti Svitce už nebude o čem. Nakonec bylo o čem, ale stejně se nedá říct, že by byla Karol nějak extra moc blízko..třetí set byl od začátku v režii Simony.
Reagovat
Frick
Nebyla tak blízko jako třeba proti Angíně v New Yorku, ale nehratelný to prostě nebylo. Poslouchat líp servis, tak v koncovce setu se mohlo stát cokoliv.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist