Plíšková začne Wimbledon proti Martincové, Kvitovou čeká Paoliniová

24. 6. 2022, 12:55
Aktuality 70
Karolína Plíšková zahájí cestu za obhajobou loňského finále ve Wimbledonu proti krajance Tereze Martincové. Dvojnásobná vítězka londýnského grandslamu Petra Kvitová narazí na travnatých dvorcích v All England Clubu na italskou tenistku Jasmine Paoliniovou a úřadující čtvrtfinalistce Karolíně Muchové los přisoudil bývalou světovou jedničku a šampionku nejslavnějšího turnaje Simonu Halepovou z Rumunska.

Češek je v hlavní soutěži sedm, muži čtyři. Nasazená třináctka a loňská dvojnásobná vítězka antukového Roland Garros Barbora Krejčíková se střetne s Belgičankou Marynou Zaněvskou. V případě postupu do osmifinále by mohla narazit na světovou jedničkou Igu Šwiatekovou z Polska. Kateřinu Siniakovou čeká Polka Maja Chwaliňská a Marie Bouzková vyzve sedmou nasazenou Danielle Collinsovou z USA.

Turnajová šestka Karolína Plíšková by mohla ve 3. kole narazit na sedminásobnou šampionku Serenu Williamsovou. Hvězdná Američanka začne proti Harmony Tanové z Francie. V případném osmifinále by na rodačku z Loun mohla čekat finalistka letošního Roland Garros Cori Gauffová z USA.

Světová jednička a vítězka z Paříže Iga Šwiateková začne proti Chorvatce Janě Fettové. Polka může zaútočit na 36. výhru za sebou a stanovit tak nejdelší vítěznou šňůru v tomto století.

Úřadujícího šampiona Novak Djokoviče čeká Korejec Soonwoo Kwon. Třetí hráč světa bude plnit při absenci vyloučené jedničky Rusa Daniila Medveděva a zraněné dvojky Alexandera Zvereva z Německa roli nejvýše nasazeného. Ve Wimbledonu zaútočí na čtvrtý triumf za sebou a sedmý celkově. V případném čtvrtfinále by mohl vyzvat Španěla Carlose Alcaraze.

Vítěz letošního Australian Open a French Open a rekordman v počtu 22 grandslamových titulů Rafael Nadal zahájí Wimbledon proti Argentinci Franciscovi Cerúndolovi.

Česká mužská jednička a 66. hráč světa Jiří Veselý začne třetí grandslamový turnaj sezony proti Argentinci Federicovi Coríovi. Jiří Lehečka má Srba Filipa Krajinoviče a Lukáš Rosol při návratu do hlavní soutěže po pěti letech Gruzínce Nikoloze Basilašviliho. Lucky losera Zdeňka Koláře čeká Francouz Benjamin Bonzi.

Kolář sice prohrál v závěrečném kole kvalifikace, ale nakonec se do hlavní soutěže dostal jako takzvaný lucky loser. "Pocity jsou smíšené. Radost mám, ale chtěl jsem si to vybojovat sám. V tenise druhá šance příliš často nebývá, člověk na ni není zvyklý. Je třeba znova zapnout a pořádně se připravit," řekl serveru Tenisový svět. Pětadvacetiletého hráče čeká druhý start na grandslamu v kariéře po letošním Roland Garros, kde ve druhém kole potrápil řeckého favorita Stefanose Tsitsipase.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

70
Přidat komentář
paddy
Welcome to Centre Court | Wimbledon 2022
100th
smile smile smile
https://www.youtube.com/watch?v=w37BFOZojkM
Reagovat
annah
Neskutecna krása... Pastva pro oči. A nikde žádná reklama. Nádhera.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmilesmile
Reagovat
paddy
ještě na sebe mikinu se zkříženými raketami a je to komplet smile

Gejzír
V něm já a spol.
Léčí
Náš světabol
smile smile
https://www.youtube.com/watch?v=guXC8_E5H2c&t=166s
Reagovat
paddy
a ještě pár záběrů ze zákulisí smile

včeličky, lekníny, déšť...
https://www.youtube.com/watch?v=EixpAofJz0A
Reagovat
paddy
to jméno vidím poprvé smile

Alcaraz prohrál s Tiafoe a Nadal s Augerem
Reagovat
paddy
Reagovat
Patik
Fanúšikovia Nadala keď sa losuje turnaj na antuke verzus keď sa losuje mimo antuku.smile

https://i.kym-cdn.com/entries/icons/mobile/000/034/084/cover6.jpg
Reagovat
Rafaeoli25
O čem to prosím mluvíš? Třeba letos má Nadal těžký los všude - v Austrálii čf Zverev/Šapo, sf Berrettini, finále Medvedev. Na FO v čf Djoker, sf Alcaraz/Zverev, finále Tsip. Wimbl netřeba znovu vypisovat. Loni na AO - čf Tsip, sf Medvěd, finále Djoker. Loni v Paříži sf Nole. AO 20 - čf Thiem, sf Zverev, finále Novak. Krom FO 20, kdy naposledy měl Nadal přijatelný los?
Reagovat
Rafaeoli25
Víš, co je ale nejsmutnější? Že i když Nadal porazí na trávě v řadě Čiliče, FAA, Berrettiniho a Djokera, tak se od tu od vás žádné pochvaly asi nedočká. Spíš se řekne, že najednou nebyli dotyční ve formě, že tráva nebyla vlastně tráva, že míčky byly asi úplně jiný než před rokem a kdesi cosi, ono se něco zase najde kdyžtak smile
Reagovat
Paixx
Přesně tak
Reagovat
Rafaeoli25
Já si fakt nedokážu představit, že bych jakkoli snižoval loňský Djokův triumf ve Wimblu nebo Rogerův na AO 18 nebo ve Wimblu 17. Já respektuji všechny získané tituly stejně, nerozebírám, že tamten se nedá brát rovnocenně jako támhleten atd.atd. Je to nedůstojné, vyhrát jakýkoli GS je majstrštyk a dokážou to jen ti nejlepší.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak jasně, titul je vždycky titul, může ho získat jen ten, kdo porazí všechny ostatní soupeře. Samozřejmě to, že někteří dobří hráči třeba chybí, i když nejsou zranění, jen kvůli politickým čachrům, turnaj oslabuje, ale taková už je holt doba. Kodešův titul z WB taky nikdo nezpochybňuje, aspoň doufám, a to tam tehdy nehrála skoro celá špička.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak tys to zase vztah jen na ten letošní AO. Ale Roger měl v roce 18 cestu k tamnímu titulu kulantně řečeno celkem snadnou. Přesto si nezaslouží ani on, ani nikdo jiný, aby byl jeho titul srážen a marginalizován.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ne, já myslel konkrétně letošní Wimbledon. Žádné tituly z minulosti nezpochybňuji a nebudu ani ten z letošního WB, i když je to vlastně jen exhibiční turnaj.
Reagovat
Rafaeoli25
Exhibiční z hlediska absence bodů, ale vzhledem k tomu, jak k němu všichni co tam budou přistupují, to regulérní GS asi bude.
Reagovat
Patik
smilesmile tomu ver to som si presne chystal že tráva neni tráva ale nie teraz vážne ak bude mať hento kombo čo píšeš tak sa nebojím že to vyhrá..aj keď ktovie ešte máme určite v zálohe volajakú dobrú medicínku všakže smile
Reagovat
Rafaeoli25
No vždyť říkám, i když to vyhraje, tak bude některými opět zneuznán. Tady se ukazuje, že je úplně jedno, jak těžký los má, jestli je v pavouku Nole, ale i jakékoli jiné aspekty. Jeho triumf bude zpochybňován prostě vždy, v podstatě tedy nemá cenu ani diskutovat.
Reagovat
Rafaeoli25
Já ale psal už před čf FO, aby vzteky někteří pukli, tak to tam zase musí vyhrát. Stalo se. Tak to samé říkám i teď. Vůbec nechci vidět, co by se tu dělo, pokud se tak stane smile
Reagovat
Rafaeoli25
Ale neboj, i já bych si to vychutnal. Pak už totiž řeči o absenci konkurence a podobné nesmysly opravdu nezaberou, byly by skutečně jen k smíchu smile
Reagovat
Patik
pukli ? ja si tu robím prdel a ty ideš puknúť pri obrane Nadala..reč o konkurencii ? veď túto sezónu je najväčšia konkurencia..pozri trebárs Australská vláda porazila svetovú jednotku na turnaji kde má 9 titulov..alebo americká vláda ani nevstúpil do Ameriky a už je porazený..pozri taký Medvedev prehral na Wimbledone a nestál ani na kurte..tento rok je to všade nabité smile
Reagovat
Rafaeoli25
Já se tu teď bavím o Wimbledonu, kde chybí jen Roger že jmen, který jsou důležitá. Pokud Nadal cestou k titulu porazí Čiliče, FAA, Berrettiniho a Noleho, tak to je sakra konkurence jak hrom na trávě, řekni, že ne, bude chybět opravdu jen ten Roger.
Reagovat
brixner
Myslíš ihlu? Malú či veľkú? Či vrecúško s kapáčkou? Všétko idě, more, všétko ti vravim!
smile
smilesmile
Reagovat
Ereinion
Říkám na rovinu, že pokud Nadal vyhraje Wimbledon, tak pro mě bude aktuální GOAT...a Djokovič to bude mít dost těžký dohnat vzhledem k vakcinačním požadavkům
Reagovat
Rafaeoli25
Tak pokud vyhraje v konkurenci Djokera i Wimbledon, bude bezpochyby aktuálním GOATem. Myslím ale, že pokud by se tak stalo, tak by pak Nadal asi opravdu vyhrál i to USO a jedno jestli s Nolem v pavouku nebo ne..myslím, že další porážka by Novaka položila, můj názor.
Reagovat
Patik
to sa jednak nestane..Djokovič tu neprehrá a ak áno určite nie s Nadalom..a jedna sezóna z neho goata nespraví..hlavne taká kde jeho hlavný rival neštartuje na dvoch GS kvôli politike..môžme povedať že Nadalovi sa vydarila sezóna..za akých okolností to je zase druhá vec.
Reagovat
Rafaeoli25
Ok, tak v tom případě budu já tedy tvrdit, že ani loňská sezona nedělá z Noleho GOATa. Spokojen?
Reagovat
Patik
zakázali Nadalovi štartovať na nejakom GS ? Nie ? tak potom v čom je problém ..
Reagovat
Patik
no mňa toto goatstvo nebaví porovnávať nejdem si pomeriavať kto ho má väčšieho..ale goatstvo neni otázka jednej sezóny..a ako som už povedal viackrát pokiaľ ho Nadal neporazí viackrát na harde alebo aj na tráve a bude to vkuse len rím rg rím rg tak pred ním hlavu neskloním.
Reagovat
Rafaeoli25
Myslím, že se to má brát opravdu komplexně, Nadal rozhodně komplexnost ukazuje, jak na antuce tak na hardu se mu nedá moc co vytknout a to neplatí jen letos. Nemůžeš vše brát jen optikou selekce v h2h.
Reagovat
Patik
okej tak v tom prípade sa podľa mňa nechytajú obaja na Federera.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak opravdu úžasný pohled - když to loni válcoval Nole, tak to byl doklad jeho výjimečnosti. Pokud to samé dokáže Nadal, tak řekneš no celkem dobrá sezóna. Z toho by se člověk fakt..to je sorry bez komentáře. Hlavně, že vím, že ač Nadal vyhraje sebevíc, stejně mu to ve vašich očích nijak nepomůže. I kdyby pak vyhrál i TM, tak to budete celé zpochybňovat? Tak o čem to sakra svědčí?
Reagovat
Patik
lenže Nadal to ešte nedokázal..ešte neni zápas od zisku kalendárneho grandslamu ako bol Nole to je jedna vec..a Nadala minulú sezónu neodstavili na AO a US Open.
Reagovat
Rafaeoli25
Není, ale když bude, tak jen konstatuju, že stejně bude na pranýři. Jakoby snad on Noleho z těch GS vyloučil. On za to přece nemůže, proč to má odnášet?
Reagovat
Patik
nemôže ale keď sa tak udeje tak prispeje vyjadrením že by bol len rád..tak ako to povedal v Austrálii.
Reagovat
mahycek
Jestli to nebude moc pomalé, tak Nadala může
poslat domů Querrey ve druhém kole.
Reagovat
paddy
moc nezapojovat fantazii smile
Querrey by nejdřív musel umět porazit Nakashimu (54) - tento měsíc s ním prohrál 2x
Reagovat
brixner
No jo, ale třeba má Kvéry šedej zákal a jak víme z dávný historie, Angláni se rozhodli, že budou ve Wimblu pěstovat trávu zelenou, takže Kvéry tady může mít voči jako Vostříž! A pinknout podání umí parádně, i mezihra vcelku ujde...smile
Reagovat
Rafaeoli25
Querrey už patří minulosti a jak tu bylo správně řečeno, klidně může vyletět už s Ňákoušimou smile. Nadala může vyřadit nejdříve Čilič, musel by se ale rozpomenout na svůj travnatý top z roku 17, i tak by to ale měl těžké. Ale od of to každopádně nic příjemného není.
Reagovat
Stan_Borowitz
Rafu by mohli do finále vyřadit jen čtyři hráči: Roger Federer, Dustin Brown, Lukáš Rosol a Nick Kyrgios.

První dva letso nestartují, Lukáš je v horní polovině, tak to zbývá na Nicka v semi...
Reagovat
Rafaeoli25
Myslím, že není nutné takhle snižovat kvality Berrettiniho, Čiliče a FAA. Jinak rok 2015 neberu vážně, to byla od Nadala katastrofa i na antuce, rok hrůzy. Ve Wimblu 2012 už laboroval se zraněním, takže ani to neberu tak vážně. Kyrgios to ano, to je soupeř, který má páky, není to u něj o jednom zápase v kariéře. Na druhou stranu, i na něj se Nadal naučil hrát a vrátil mu tu porážku z roku 2014 v dalších letech na AO i ve Wimbledonu, takže z něj by se fakt nerozklepal.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já je nijak nesnižuju, ale Marin by musel minimálně udržet formu z FO, nesledoval jsem přípravné turnaje na trávě, vyhrál něco? FAA hrál na FO výborně, vlastně byl jediný, kdo mohl Rafu porazit, umí ale hrát tak dobře i na trávě?

Já bych zase rozhodně nesnižoval tenisové umění Dustina na trávě, on byl přesně ten typ trávaře, který hráče typu Rafy bude vždycky trápit. Nedokázal totiž číst jeho hru, a čtení hry soupeře dělá velký díl Rafových úspěchů.
Reagovat
Ereinion
Tráva je podle mě asi nejlepší povrch FAA a antuka nejhorší...nejdřív se ale musí do toho QF dostat, už v prvním kole s Cressym může vyletět
Reagovat
Rafaeoli25
Tak na GS je už ale stabilní, poslední čtyři vypadl opravdu jen s nejlepšími, co šlo. Myslím, že už ví, jak na nich hrát. Což ale není dobrá zpráva pro Rafu, co předvedl na RG bylo velké varování.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak je to velký sympoš, jemu bych titul z Wimbledonu nakonec i přál.

Finále Kyrgios - FAA by byla pecka.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak jestlis sledoval loňský Wimbledon, viděl bys jak Felix hrál, víc jak polovinu zápasu byl lepší než Berrettini. Je to jeho nejideálnější povrch. Browna nechci snižovat, byl to dobrý travař, ale nutno říct, že měl podobné jako Rosol prostě den jako zvon, životní formu, plus Nadal byl v roce 2015 fakt zoufalý, i na té antuce, nebylo umění ho porazit skoro kdekoli.
Reagovat
Stan_Borowitz
Na loňský Wimbledon se snažím zapomenout smile
Reagovat
brixner
A co třeba fraktúra paty? Jen se ptam...

smile

smile

smile
Reagovat
paddy
pokud jedna Češka proleze do druhého týdne, tak si můžete líbat ruce smile smile
Reagovat
EllNino
Petra by mohla
Reagovat
brixner
Jak mohla! De si pro talířek!smile
Reagovat
paddy
maximálně ten dezertní na players party smile smile
Reagovat
brixner
Si nevychovanej dacansmilesmile
Reagovat
Mony
Hmm, tak docela smůla na los, pravdepodobnost na nasazenou soupeřku je 25% a 3 že 4 našich nenasaenych holek tu nasazenou chytly. Normál by byla 1 že 4..
Reagovat
Faddova
Pro naše holky děsný los, 4 ve stejné čtvrtině + kolos, Badosa, Anisimová, Gauff, Halep, Giorgi - poslední 3 v dost dobré formě smile
Reagovat
tommr
ten kolos je na hliněnejch nohách ale jinak souhlas ...
Reagovat
Faddova
souhlas, ale servisem (nebo na dva údery) toho na trávě může uhrát celkem dost, uvidíme
Reagovat
Fandina
je chybka. Čtyři muži.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
smile
Reagovat
Ereinion
Celkem vyvážený, Djokovič by neměl mít větší problém dostat se do finále, jediný kdo by ho mohl ohrozit je Alcaraz, ale ten je hodně velkým otazníkem, jak na tom vlastně je a jak mu bude sedět tráva.

Nadal to bude mít asi o něco těžší, přeci jenom na trávě měl v minulosti dost problémů...Čilič v 4R, FAA v QF můžou být klidně konečná.

Další finále Djokodal by ale bylo dost epic, kurz 8 na vítězství Nadala je asi i value.
Reagovat
brixner
No, pozor na Vopelku! Trochu mě svědí koule, takže...smilesmilesmile
Reagovat
Tennisfan77
Alcaraz k Nolemu ani nedojde, má tam těžký los jako prase, klidně ho může zrušit i Struff, je tam Otte, Griekspoor, každý toho na trávě odehrál více.
Reagovat
Rafaeoli25
Ještě bych nepředbíhal, žádná esa to nejsou a Alcaraz dál poroste, určitě šanci má. S Novakem, pokud postoupí, mu ale určitě nevěřím, možná za dva tři roky, ale ne teď, na hardu by to bylo jiná.
Reagovat
Rafaeoli25
O něco těžší, to jsi nechtěl napsat viď smile
Reagovat
EllNino
Veselka by měl být proti Coriovi favorit, Jirka Lehečka zase těžký los v podobě Krajinoviče ...

Ale Lukáš může Basila klidně klepnout a u Zdendy to bude asi rychlý proces
Reagovat
EllNino
Dobrý los, pokud přežije Paolini a pak asi Dayanu, ve třetím kole nic moc travařka Pavlínka ... a pak se uvidí (4. kolo Giorgi, Muchová, Halep)

Pěkný duel 1. kole Halep - Muchová
Maruška může Danielku překvapit
Terka rovněž může překvapit Karolínku
Katka po Chwalinské zřejmě Ali Riske, taky už není taková hrozba...

Body budou faktorem ...
Snad něco uhrají
Reagovat
Tomas_Smid_fan
U Simony bude hodně záležet na zdraví. Proti Katce nebyla lepší hráčkou, nicméně to nedopadlo. Jakási takás šance tam je, ale i tak bych řekl 40:60. Budou tam hrozit prohozy, které má Simona perfektní.
Terka s Kájou je velká smůla pro obě. Jestli se ale Kája nesloží v hlavě, tak by to měla urvat.
Maruška dostala pistolnici s těžkým kalibrem. Pokud bude přehazovat, bude rychle konec. Pokud rozhazovat do stran a chodit na síť, pak tam šance je. A samozřejmě pro všechny holky platí, že mohou uspět jen s nadprůměrným servisem.
Reagovat
Orgasmator
Tak naše tenistky poměrně těžký los, bude to boj...smile
Reagovat
Carter
Mary Bou a Terka Mihalíková spolu vo 4hre. To bude veľmi sympatický a vysmiaty debl smile
Reagovat
Mony
Sympatický i hezky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist