Plíšková: Zničehonic mi odešlo podání. Proč? To nevím

26. 10. 2016, 19:39
Aktuality 28
Karolína Plíšková patří k nejlépe servírujícím hráčkám na okruhu, ale dnes to nepotvrdila. V utkání se Světlanou Kuzněcovovou trefila pouhá dvě esa, nemohla se opřít o první podání, počítat tak s lehkými body a nakonec v Singapuru prohrála s ruskou soupeřkou 1-2 na sety.
Profily hráčů
Karolína Plíšková

V první sadě to ještě nebylo tak špatné. Plíšková sice netrefila moc prvních servisů, ale měla vysokou úspěšnost v zisku bodů. Po zbytek utkání už to neplatilo a česká tenistka prohrála ve druhém a třetím setu sedm z devíti gamů při svém servisu.

"Nevím, čím to bylo. Vůbec jsem podání necítila. Odešlo mi to zničehonic," řekla Plíšková. V prvním utkání skupiny přitom její servis fungoval správně. Španělce Garbiňe Muguruzaové nasázela čtrnáct es. "Vždycky si pomáhám servisem, o to je pro mě těžší, když mi nejde," řekla česká jednička.

Přesto byla Plíšková v koncovce třetího setu s Kuzněcovovou dva míče od výhry. Vzpomněla si na letošní duel ze Cincinnati, kde Rusku přehrála. "Taky mi tam servis nešel a porazila jsem ji. Takže jsem pořád věřila, že to půjde i tady. A dalo se to, ale ona byla lepší v důležitých momentech a hrála dobře," řekla Plíšková.

Po prvním podání Plíšková vyhrála jen něco málo přes polovinu míčů a stejné to bylo po druhém. "Z returnu mě tlačila. Hrála ty svoje spiny do bekhendu a dobře si otevírala kurt. Proto to bylo těžké. Stačily by mi dva body občas v gamu. První servis by mi pomohl, ale dneska to byla tragédie," konstatovala Plíšková.

Finalistka US Open navíc postupem času začala cítit pravé rameno. Ruku měla unavenější, protože podávala víc, než by bylo záhodno. "Je rozdíl, když servírujete všechno přes první, nebo přes druhý. Je tam o jeden servis navíc, místo sta servisů dám jindy padesát. Možná to bude tím, ale nic to není," doufala.

Neustále čekala, že servis zase trefí. "Pořád jsem zbytečně šla přes ten první a věřila, že mi spadne. Ale když se dostanu do takového stavu, tak bych měla trochu ubrat," uvažovala po utkání. Na nové míče měnila dle zvyku raketu, celkem v utkání asi třikrát. "Tou to určitě nebylo. Odzadu jsem se cítila dobře, chybělo mi časování, pár servisů bylo dobrých. Prostě to nepadalo," litovala Plíšková.

Proti Radwaňské nemá co ztratit. Další drama nechystá
Přesto měl zápas zase dramatickou zápletku a nechybělo mnoho a podobně jako proti Muguruzaové mohla duel otočit. Je si vědoma, že svým fanouškům připravuje nelehké okamžiky stejně jako mamince, která zápasy hodně prožívá. "No, mamka chudák, ty jo. A nejen mamka. Všichni, co tady se mnou jsou," řekla.

Plánovala, že bude sledovat část zápasu Muguruzaové s Polkou Agnieszkou Radwaňskou, s kterou bude hrát v pátek a má s ní negativní bilanci 0-6. "Určitě do toho půjdu, nemám co ztratit. Může to být pro mě poslední zápas v singlu. Musím zlepšit servis, a když budu líp podávat, tak ji můžu porazit," věřila Plíšková.

A slíbila, že potřetí už drama nechystá. "Ne. Ale ještě nevím, na jakou stranu to bude - jestli lehce vyhrané, nebo lehce prohrané," usmála se.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

28
Přidat komentář
VlS
jste se holky úplně nepředvedly, ach jo. Ten první set jste měly vyhrát, šancí bylo habakuk. No nic, no.
Reagovat
freeteepek
Já jsem teda viděl, že Julie hrála výborně, ale Káje podání pořád nejde. I jinak byla nejistá.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulka Francouzskám. Kritické chvíle zvládly náramně.Jedničkami asi nejsou omylem,jak jsem se i já domníval
Reagovat
d@ve
Tak v deblu je Karolína venku :(
Snad jí to alespoň pomůže zabrat v singlu a konečně tu Agu porazit.
Reagovat
tommr
po dnešku na ní naopak spadne ještě větší deka ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Kája nám nějak polenovatí.Debl jí moc nepřidá
Reagovat
tommr
dneska to byla od Karolíny tragédie ... :(
Reagovat
VlS
Výjimečně souhlasím i se silným výrazem, hrozný to bylo, a když přišel světlejší moment, tak to zprasila Julča :-((
Reagovat
tommr
nejhorší na tom je, že Francouzky byly dneska hratelný a nabídly jim spoustu šancí. Když ale nejsou schopný proměnit ani jeden z 11 brejkbolů tak se vyhrát prostě nedá ... :(
Reagovat
solim2007
Bohužel dnes musím říci, špatná, špatná, špatná! Fungovalo to set, ale i proto, že Ruska byla ještě horší a dnes ji neporazit bylo trochu umění. Sama říká, že jí odešlo podání, ale taková hráčka musí najít recept! Trošku ubrat a v jiných momentech naopak zariskovat. Vím, že je to těžké, ale Karolína riskovala tam kde nemusela a tam kde to již mohla zkusit naopak pinkala a čekala až jí to Světlana ukončila! Škoda, dnes byla velká šance dostat se do semifinále. Teď už to bude vabank!
Reagovat
patriks
V utkání se Světlanou měla Karolína jen 3 esa ve více jak 2 hodinovém zápase a k tomu 3 dvojchyby. Nevím, bylo to utkání ve skupině a Karolína psychicky sevřená jak když hraje finále Wimbledonu. Jak se hovořilo o té psychické síle Karolíny, tak to zas tak žhavé asi nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
KÁJA má letos nejvíc es na okruhu,v průměru 9/zápas,takže prohrát více svých servisů,než her na returnu je asi rarita.Servis asi je hlavní příčina prohry,ale mně tam chybělo i víc sebevědomí v důležitých momentech.Jindy jím Kája oplývá. Aby soupeřka na MP ukončovala winnerem ,zatímco Kája jen pinkala...?to mi spíš připomínalo její sestru kdysi.
Reagovat
EllNino
kdysi ? :) Její sestra takhle hraje pořád
Reagovat
smazaný uživatel
myslím,že poslední dobou konečně s tím začala něco dělat
Reagovat
smazaný uživatel
No, ale nějaké výrazné zlepšení nikde. Sice vyhrála turnaj v Taškentu ale pak zase...
Reagovat
smazaný uživatel
tam jsem jí právě viděl a hodně se změnila
Reagovat
sprchon
To jsem rád, že nechystá další drama. Zamete s Agátou 6:3, 6:1 a bude. :D
Reagovat
FulnekUltras
může se stát, ale nestane... ;)
Reagovat
solim2007
Tak tomu bych moc nevěřil!
Reagovat
Krisboy
Ale škoda je to převeliká, to zas jo. 6:5 a 30:0 - to už jsi fakt mohla dorazit...Tak holtdtdt budeš muset konečně porazit tu Anežku!
Reagovat
Krisboy
Nic si z toho Kájo nedělej, mě se to stává taky. Proč? Taky nevím...za vším je ta mrška psyché...
Reagovat
Lunej..
Pro me velice cenna informace :D:D
Reagovat
Krisboy
Tak ona to není ani tak informace, jako spíš povzdechnutí. Jsem z toho smutnej, no.
Reagovat
Krisboy
Samozřejmě z toho Kájinýho servisu, na ten můj sere pes :D
Reagovat
Lunej..
Na ten tvuj narazim prave :)
Reagovat
blixa
To vůbec nemusí být psychika. Na mikromotoriku, která to má na svědomí má vliv spousta věcí. Kdyby to tak bylo nějak jednoduše identifikovatelné ...
Reagovat
Krisboy
Jasně, jestli měla něco s ramenem (nebo zápěstím?), tak je to na h.... Anebo za tím bylo ještě něco ouplně jiného...
Reagovat
FulnekUltras
příliš dlouhá honička
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist