Plíškovou čeká v první finálové dvouhře známá Mladenovicová

11. 11. 2016, 20:55
Aktuality 14
Znají se přes půl života. Na party před turnaji se spolu tu a tam vyfotí v šatech a při tréninku před finále Fed Cupu se vřele objaly. V sobotu bude Karolína Plíšková stát na druhé straně štrasburského kurtu proti Kristině Mladenovicové a bojovat o první bod mezi Češkami a Francií.
K. Mladenovicová a Kar. Plíšková

Favoritkou sobotního utkání bude světová šestka a letošní finalistka US Open Plíšková. "Jde jí to proti favoritkám. Je trošku exhibicionistka, takže jí pomůžou diváci. Bude namotivovaná, ale určitě mi nějakou šanci dá," řekla Češka.

Mladenovicová je 42. v žebříčku WTA a s Plíškovou má z turnajů okruhu WTA bilanci 1-1. "Má docela šikovnou ruku, i když na to úplně nevypadá. Umí kraťas, umí i na síti. Dokázala porazit slušné hráčky, ale když budu hrát rychle, nebude mít čas na vymýšlení. Měla by na ni stačit i moje solidní hra," věřila Plíšková.

Pátrala v paměti, odkdy se s Mladenovicovou znají. "Musel to být Winter Cup do 12 let. V hale někde ve Francii," přemýšlela. Od té doby se potkávají na turnajích. "Ne tolik holek se zná odmalička. Hodně se to vytřídí, málokterá vydrží nahoře až do dospělosti. Známe se, ale na kurt to nepatří," řekla.

"S Karolínou se znám od dětství, hrály jsme spolu často. Jsme hodně dobré kámošky, bude to ošemetné, ale zajímavé," řekla Mladenovicová. Ráda se s Plíškovou a také se Švýcarkou Belindou Bencicovou fotí a říká, že jsou "ségry".

Čtyřiadvacetiletá Plíšková s o rok mladší Mladenovicovou úplně nesouhlasila, že jde o přátelství. "Spíš jsme známé, daleké známé," uvedla Plíšková. "Párkrát mi gratulovala k vítězství přes sítě, ale to udělalo víc lidí. Já sama radši píšu soukromě, než aby to viděli všichni. Spousta lidí to dává ostatním na odiv. Já ne."

Mladenovicová je srbského původu a Plíšková si všimla, že je temperamentní. "Kristina bude éro. Myslí si o sobě docela dost, ale ke mně se nikdy špatně nechovala. Na kurtu s ní problém nebyl. Uvidíme, co s ní udělají diváci," uvedla.

Plíšková především chtěla, aby byla na první zápas finále Fed Cupu dobře naladěná. Není úplně tréninkový typ, a tak byla ráda, že už boj o týmovou trofej začne. "Nejhorší (trénink) máme za sebou. Jsme tu od neděle a já se nemůžu dočkat, až se bude něco dít. Na konci sezony mi ten týden přijde strašně dlouhý. Říkám si: Ať už začne nějaká akce. V zápasech nechám všechno, o to nemám strach," ujistila.

Po životní sezoně a více než stovce odehraných zápasů ve dvouhře a čtyřhře už cítí psychickou i fyzickou únavu. "Na tom jsme tady ale všechny stejně. Je potřeba se vyhecovat na poslední dva dny. Vyhecuju se a chci vyhrát," řekla.

V zápase by si měla opět pomoct servisem. Druhým rokem nastřílela nejvíc es ze všech tenistek a nevadí jí, že hala je menší než třeba pražská O2 arena, kde Češky vyhrály finále loni. "Trénuju na Spartě, kde je to desetkrát menší. Hala je příjemná a čekám hukot, ale myslím, že to bude v pohodě," uvedla.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
Alexandria
Prajem si,aby Cesky vyhrali!Aby sa mohli zas pravom radovat!
Reagovat
COMEON
Žiadne 'moje segre'? :O
Reagovat
majkl005
nevím zda to tu už někdo komentoval, ale hrozně zajímavé je, že Mladenovič mluví o o Káje jako o hodně dobré kámošce, zatímco Kája tvrdí, že jsou jen daleké známé, které rozhodně kamarádkami nejsou....čím to je? nemají mezi sebou děvčata jasno a nebo je jen Kája opravdu tak chladná, že ani kamarádství nedokáže přiznat ?
Reagovat
FulnekUltras
tyhle řeči se mi od Zloundla taky moc nelíbí - jen aby to nepředznamenávalo jeho zítřejší průser...
Reagovat
FulnekUltras
nebo že by to poradil nový psycholog? ;)
Reagovat
VlS
Normálka, Kája je introvert a nebude prohlašovat za kamarádku každou holku, se kterou se potká. Ty neznáš lidi, kteří prohlašujou za kámoše každýho, s kým vypili jedno pivo?
Reagovat
majkl005
jasně, ale všecko nasvědčuje tomu, že jsou opravdu dobré kamarádky...stačí sledovat soc. sítě...je to zvláštní
Reagovat
VlS
A ty společný selfíčko z opening party považuješ za kamarádstvi ? To teda mám na kamarády taky trochu jiný nároky. Známejch mám fůry, kamarádů pár a dobrý kamarády tak 3, možná 4.
Reagovat
majkl005
a mluvím snad o tomhle ? rozhodně spolu nemají jedinou fotku a jedinej příspěvek...
Reagovat
VlS
No, tak jestli to vereš podle pičtu " přátel" na facebooku, tak mluvíme fakt každej o něčem jinýn.
Reagovat
majkl005
:D ach jo :) nejsi ty převlečenej Frick ?
Reagovat
Dobry-den
Ále, je to jenom jeden z mnoha místních trollů...
Reagovat
majkl005
taky se mi zdá :)
Reagovat
VlS
Teď si mi to tedy dal jelítko, asi půjdu brečet.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist