Plíškovou potopilo 11 ztracených servisů, Lisické podlehla ve třech setech

5. 5. 2014, 16:49
Aktuality 61
WTA MADRID - Karolína Plíšková na silně obsazeném turnaji v Madridu na dvě výhry z kvalifikace nenavázala. Dvaadvacetiletá Češka při své premiéře v hlavní soutěži dostala finalistku loňského Wimbledonu Sabinu Lisickou do třech setů, jenže celkem jedenáctkrát ztratila podání a po dvou hodinách boje prohrála.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková na prestižním podniku WTA Mandatory Premier v Madridu dotovaného 4,5 miliony dolarů prošla bez ztráty setu kvalifikací. Na sedmi z devíti letošních turnajů prošla minimálně přes první kolo, ve kterém dnes narazila na patnáctou nasazenou Sabinu Lisickou.

Dvaadvacetiletou Češku sice ve světovém žebříčku dělí od šestnácté hráčky světa 47 míst, v hodnocení letošní sezony je však na 28. místě, zatímco o dva a půl roku starší Němka je až na 71. příčce. Lisická totiž od loňského finále ve Wimbledonu byla jen jednou dál než ve třetím kole a v této sezoně i vinou zdravotních problémů vyhrála pouhých pět zápasů.

Jejich první vzájemný souboj se dnes na antuce v Madridu proměnil ve festival ztracených servisů, který je přitom bývá u obou hráček silnou zbraní. Diváci kolem kurtu číslo pět viděli celkem 18 proměněných brejkbolů, když hned 11 z 15 gamů na podání ztratila Plíšková. Té se sice podařilo ze stavu 2-6 a 1-3 vynutit třetí set, v něm ale znovu bojovala se servisem a nakonec tak po dvou hodinách podlehla 2-6 7-6 3-6.

Před prvním zápasem na centrálním kurtu desítky tenistů uctili památku za zesnulou Britku Elenu Baltachaovou, která v neděli podlehla rakovině jater.

Krátce na to už na kurt nastoupila ještě se slzami v očích vítězka Australian Open Na Li, která svůj první letošní zápas na antuce zvládla a v Madridu tak napravila své zaváhání z loňského prvního kola. Číňanka si poradila 6-1 7-6 s Belgičankou Kirsten Flipkensovou, když ve druhé sadě musela odvracet dva setboly.

"Šest týdnů jsem nehrála, tak myslím, že se svým výkonem mohu být spokojená. Určitě mám co zlepšovat, ale před French Open na to bude ještě dostatek prostoru," řekla vítězka Roland Garros z roku 2011 Na Li, kterou v druhém kole čeká krajanka Jie Zheng.

"Byl to můj první zápas na antuce tak jsem ze zečátku trochu hledala rytmus," řekla poražená Belgičanka. "Na Li hrála perfektně takticky.  Ve druhém setu jsme hrála docela dobře, měla jsem několik setbolů. Hrát hned v prvním kole proti světové dvojce není ic snadného, ale jsem spokojená s tím, jak jsem dnes hrála," dodala Flipkensová, kterou nově trénuje její krajan Xavier Malisse. 

"Je to bývalý hráč, tenisový okruh zná tedy velmi dobře. Ví, co potřebuju a co naopak ne. Chystáme se spolupracovat do Wimbledonu, pak to vyhodnotíme. Cítím se s ním dobře, známe se už delší dobu," pochvaluje si Flipkensová začínající spolupráci.

Nepříjemná soupeřka čekala v prvním letošním zápase na antuce na Dominiku Cibulkovou. Finalistka Australian Open má sice v letošní sezoně mnohonásobně lepší formu než Samantha Stosurová, s Australankou však ve třech vzájemných zápasech neuhrála ani set. A i když dnes Slovenka začala parádně a po dvou brejcích vedla 3-0, nezískala ho ani na čtvrtý pokus.. Z dalších 13 gamů totiž získala už jen jeden a Stosurová zvítězila 6-4 6-0.  

"Po několika gamech jsem se dokázala zklidnit, začala jsem diktovat hru a dostala jsem se do zápasu. A jakmile vedete, je to hned jednodušší. Je to dobré, když se dostanete z takového deficitu," řekla Stosurová. "Na turnajích jako je tento jsou první kola těžká, a dnes se to jen potvrdilo."

Svůj první letošní zápas na antuce na rozdíl o d Cibulkové zvládla Caroline Wozniacká, která však na rozdíl od Cibulkové čelila oblíbené soupeřce. Bývalá světová jednička dnes smetla dvakrát 6-2 bezradnou Rusku Jekatěrinu Makarovovou, která se nedokázala přizpůsobit obranné hře dánské tenistky a svými útočnými údery se doslova vyházela. Třináctá nasazená Dánka tak zvítězila i v sedmém vzájemném souboji.

- WTA PREMIER MANDATORY MADRID -
(Španělsko, antuka, 4.500.000 dolarů)
pondělní výsledky (05. 05. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Lisická (15-Něm.) - Karolína Plíšková (ČR) 6-2 6-7(5) 6-3
Na Li (2-Čína) - Flipkensová (Belg.) 6-1 7-6(7)
A. Radwaňská (3-Pol.) - Bouchardová (Kan.) 7-6(3) 6-2
Halepová (4-Rum.) - Görgesová (Něm.) 6-2 6-0
Jankovičová (6-Srb.) - Svitolinová (Ukr.) 6-4 6-3
Stosurová (Austr.) - Cibulková (9-SR) 6-4 6-0
Wozniacká (13-Dán.) - Makarovová (Rus.) 6-2 6-2
Suárezová (14-Šp.) - Meusburgerová (Rak.) 7-6(6) 6-4
Beguová (Rum.) - Shuai Zhang (Čína) 6-4 7-5
Pavljučenkovová (Rus.) - Torróová (Šp.) 6-4 4-6 6-1
Kuzněcovová (Rus.) - Cornetová (Fr.) 6-3 4-6 6-1
• Čtyřhra - 1. kolo •
Koukalová/Niculescuová (ČR/Rum.) - Beguová/Kalašnikovová (Rum./Gruz.) 6-4 6-3
Schiavoneová/Solerová (It./Šp.) - Lepchenková/Uhlířová (USA/ČR) 6-1 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

61
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Elrondin
Tak v Trnavě z posledního kola kvaldy postoupily 2 ze 3 našich hráček, to je dobré. Škoda, že to nevyšlo Báře Krejčíkové. Denisa Allertová pokračuje ve výborných výkonech, doufám, že jí to vydrží i v hlavní soutěži. Gratulka také Kačce Siniakové, která po velkém boji postoupila do osmifinále.
Reagovat
tommr
z Katky nám roste další Petra - aspon co se týče jejího sklonu k infarktovým zápasům. V posledním setu vedla už 5:1 a podávala na zápas a během chvilky to bylo 5:5 a 0:30. Zbytek zápasu jsem už nemoh sledovat, ale zřejmě to nakonec přece jen nějak uhaluzila ... :)
Reagovat
Elrondin
No tak to raději ne, umíš si představit, jak by na nějakém turnaji hrály hned po sobě? To by některé slabší povahy nemusely přežít ;o) Ale vážně, Katka ještě nemá tolik zkušeností, aby si nemohla dovolit takové výpadky, časem se tohle urovná (aspoň doufám).
Reagovat
tommr
tak Bára si nakonec v hlavní soutěži přece jen zahraje. Dostala se do ní jako Lucky Loser místo nemocný Andrey Hlaváčkový. A v prvním kole se zase utká s Mitu, který tak může vrátit porážku z kvalifikace ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
A koukám, že i Katka Siniaková vyhrála, takže spokojenost! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Maruš výborná otočka!! Nevím jak hrála v prvním a druhém setu, ale ve 3. setu od stavu 1:4 hrála celkem dobře.. Hodně jí držel nad vodou BH! :-))

Zkusila v tom 3. setu i dva kraťasy!! Oba strašný, ale aspoň je zkusila! :DD
Vyhrála a to se počítá, doufám, že ve 3. kole se potká se Sam.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
christina :-(
Reagovat
tommr
to byla opravdu škoda. Za stavu 4:1 pro McHaleovou ve třetím setu to už se Sharapovou vypadalo špatně, ale zase se ukázalo jaká je to bojovnice ... :(
Reagovat
kada.tom
Tak McHale se složila a Šarapka se zlepšila, hraje pěkný výměny :-)
Reagovat
kada.tom
Snad to McHale udrží a Šarapku vyřadí :-)
Reagovat
r176
Hekna dostává pěkně na prdel!! :-)))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Maruš co to vyvádíš??????!!
Teď jsem přišel a nestačím se divit.. Zaber!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak break zpět!! Ale hodně jí teda Mchale pomohla.. Maruš teď ten servis prosim tě neprohraj!!
Reagovat
dadaft
((( davaj Cetko )))

Sloane dáš...
Reagovat
Fandina
Gratulka, výhra nad Rybárikovou 6:1 6:2 za 54 minut 7 es. Držím palce do dalších utkání. Lucko pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrá práce :) Večer Peťule musí taky vyhrát :)
Reagovat
VlS
super, super, 6:1;6:2 výborný skóre. Tímto se Lucka posouvá na ranking 22 před Káťu a Kirsten. Další posun už nebude jednoduchej, v podstatě by se musela dostat do finále a to je trochu sci- fi. Ale třeba to vyjde, držím palce.
Reagovat
VlS
Na pozici 21 před Alizé by stačilo SF.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo to byla takova rychlovka, ze jsem to ani poradne nezaznamenal;)
Jen tak dal;)
Reagovat
tommr
ty tu Lucku v poslední době nějak zanedbáváš ... :)
Škoda, že to dneska nebylo nikde k vidění - Lucka se s Rybárikovou zřejmě moc nemazlila. V dalším kole Lucku čeká nejspíš Petra a tam to budu mít s fanděním hodně složitý ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 13B
Supertennis HD - frekvence 12476 MHz, symbolrate 29900, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4
Reagovat
smazaný uživatel
42 stupňů východně: Turksat 2A
Sports TV - frekvence 11958 MHz, symbolrate 27500, polarizace V
Reagovat
Fandina
Šafi první set v kapse. K vidění to není, ale podle tohohle to vypadalo na první set od Lucky s přehledem. Tak ještě jeden. Lucko pojď!!!
http://www.livesport.cz/zapas/GrLb8IcQ/#prubeh-zapasu;1
Reagovat
smazaný uživatel
vyborne, ikdyz Ivet neni neco, co by melo byt problemem, a az tak jednoznacne to nebylo teda...
Reagovat
VlS
spíš bych řekl, že se Karlička protrápila do dalšího kola.
Reagovat
smazaný uživatel
jj, to jsou vzdydynky ty krizovky po vyhranem turnaji, jak hned letis na dalsi turnaj a po finale neubehne poradne ani den, dva...
Beru to z tohoto pohledu:)
Reagovat
kada.tom
Dneska to bude v Madridu ještě dlouhá záležitost ... Carla s Yvonne docela bitva a pak ještě Grigor :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak 43 UE za set nedá snad ani Petra když je v nejlepší "formě" né?

Karla hraje strašně, asi to přepískla s oslavami.. Vlku prober jí nějak! :-))
Ale teda Yvonne taky teda nehraje žádnou slávu..
Reagovat
Fandina
Nakonec to bylo Carla 55 UE, Yvonne 40 UE a vítězné Carla 29, Yvonne 10 viz odkaz
http://fotohost.cz/di/GC3G/navarromeusburger05052014.jpg
Reagovat
gigin
, souboj Mentálních Titánů. Jerzyk x Gulbis. Já tě snažně prosím Gulbisi, opakuji snažně, vyhraj. Neštvi mne!! COME ON, ERNIE!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra tlačím Jerzyho, přece jen to mentálno má lepší, umí pořádně řvát, třeba se ho Gulba lekne :D:D
Reagovat
gigin
Jasně, jak jinak...
Reagovat
gigin
No. Ernests potrénoval s Nandem, to je dobré znamení. Blbé je, že se to hraje ráno. Gulbis is not a morning person. Takže to vidím tak 50/50.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, Jerzy se špatně vyspí, odejde mu podání, dá pár dropshotů do sítě a máme hned veselo, Gulba se bude při podání olizovat, párkrát švihne svým pracovním nástrojem, takže to taky vidím v tomto 50/50 :) A to ani nechci vědět, jestli Jerzy vůbec trénoval :D
Reagovat
smazaný uživatel
No jestli v 11 hodin je porad rano ;D)...
To spis bys mel rict, ze neni noon person;)
Take si nejsem jisty jestli to je 50/50... mam takovy pocit, ze Janowicz se tak trochu ted hleda...ale asi jsi to myslel tak, ze Gulbis se take kolem te jedenacte hodiny jeste hleda, takze proto to bude 50 na 50;)))
Reagovat
gigin
Tvl, ten je ospalý :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska mám fakt velkou radost z výkonu Caro! :) Myslím si, že měla z mých favoritek nejtěžší los, ale vypořádala se s tím bravurně. Hrála aktivně, dařilo se jí z bekhendu i forehandu, skvěle četla hru a výborně prohazovala Káťu, když se vydala na síť... Přitom jsem od tohoto zápasu moc nečekal. Caro hrála svůj první zápas na antuce (loni velmi neoblíbený povrch) a navíc po drobném zranění. Byl jsem ovšem příjemně překvapený. Možná to bylo i tím, že Caro na Káťu prostě umí na každém povrchu. Vzájemnou bilanci má proti ní teď už 7:0, takže si na Káťu určitě věří...
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/KrCj2bgR/#prubeh-zapasu;1

Statistiky zápasu
Esa: Caro 2 - Káťa 0
Dvojchyby: Caro 0 - Káťa 3
Winnery: Caro 19 - Káťa 16
Nevynucené chyby: Caro 13 - Káťa 23
Využití brejkbolů: Caro 5/8 - Káťa 1/5

Už teď je na tom Caro líp než loni, protože před rokem vypadla v Madridu v 1. kole... Ve 2. kole ji čeká Roberta Vinci, což je antukářka, ale momentálně docela z formy. Věřím tomu, že pokud Caro zopakuje dnešní výkon, tak vyhraje. :)

Teď ještě aby Caro dneska napodobil Liverpool (její oblíbený fotbalový klub)... :)
Reagovat
tommr
a platí to i naopak - Makarovová si na Wozniackou zjevně vůbec nevěří. Dneska bylo až neuvěřitelný co všechno dokázala Makarovová zkazit a jak naivně hrála. Pro Wozniackou je taková nemyslící mlátička prostě ideální soupeřka ... :(
Jinak Vinciovou v příštím kole Wozniacká určitě dá, ale na Kuznetsovovou/Radwanskou už bude doufám krátká ... :)
Reagovat
Fandina
Káťa nemohla najít na Caro zbraň a když přišla trenérka, tak se rozplakala. Caro měla i víc vítězných úderů než Káťa 19/16 a míň chyb 13/23 viz statistiky níže. Caro se dobře pohybovala a některé zásahy obou u sítě byly super.

Dole je ještě fotka Caro, měla zajímavé oblečení, tradičně trochu načinčané proti ostatním a zvláštní vrstvenou střiženou plisovanou sukynku a hořejšek také zvláštně členěnou i barevně kombinovanou se studenou zelenou. Caro to slušelo a bylo to hezké.

http://fotohost.cz/di/9AHT/wozniackimadrid2014.jpg
http://fotohost.cz/di/ZDZG/wozniackimakarova05052014.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
No, že jsem o tom Liverpoolu radši nedržel hubu... Aspoň doufám, že se na to Caro nedívala, protože z toho by mohla chytit tak maximálně depku. :(
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak se dívala...
https://twitter.com/CaroWozniacki/status/463425754962071552
Reagovat
Frick
Ve 2. kole by mohlo dojít k souboji Báry s Lucií H., Andrejka má kvalifikantku, v případném ČF by pak mohla hrát s Hradeckou (ou!), Smitková má nějakou Černohorku, ve 2. kole zřejmě Martičová, Sniaková má Vogtovou z Lichtenštejnska (153. WTA). Tak uvidíme.
Reagovat
Frick
Praha, Roland Garros... a potom už zas antuka nebude :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Cibulková dnes mala krutý žreb..Stosurová bola prvá nenasadená, este k tomu na jej oblubenej antuke, navyse s Cibulkou este nikdy nestratila ani set..Šikovní tipéri tým kurzom 2,6-2,9 nepohrdli..
Reagovat
Fandina
OT ... Jana Novotná trenérkou Barbory Krejčíkové viz článek z právě probíhajícího turnaje ITF v Trnavě
http://www.empireslovakopen.sk/sk/domov/16-homepage/96-zverenkyna-slavnej-novotnej-barbora-krejcikova-jana-mi-pomohla
Reagovat
Frick
Ježiš Marjá, dejte jí pytel na hlavu. Allertová je ale vcelku kočka.
Reagovat
Fandina
Nepotřebuješ pytel na hlavu sám nebo na ruce nebo na oči, když tu začneš někoho hodnotit, tak mám dojem, že nevíš o čem píšeš. Jsi trapný.
Reagovat
Fandina
V článku viz odkaz tohle vlákono nahoře je i video s Bárou o trénování s Janou Novotnou, jak je to tam napsáno.
Reagovat
smazaný uživatel
pár měsíců? Jak je možné, že to tady ještě nebylo? Zajímavá informace, snad to bude klapat.

Jinak k tomu vzhledu, ona je ještě dítě. Není to typická kráska (dle jakýchsi běžných monty25-normativů:-)), to je jasné. Ale ještě se může "udělat". Petra taky byla taková nějaká a dneska je z ní celkem půvabná slečna :-)
Reagovat
Frick
To je pravda. Petru jsem zaregistroval někdy před 5 lety a skutečně mi hezká nepřišla. No ale v jejím roku 2011 se to zlepšilo a na Sportovci roku jí to slušelo ohromně.
http://i.lidovky.cz/11/123/lnc460/VLH3ffbac_p201112211058001.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ty máš zase úplně opačné normativy než já (a většina ostatních), což mi přijde ještě zvláštnější... Jsi prostě rebel. :D

Co se týče Báry Krejčíkové: Mně je sympatická, protože mezi juniorkami byla spoluhráčkou Katky Siniakové v deblu a udělaly spolu velké úspěchy (tituly na RG, Wimbledonu, US Open a ME do 18 let)... No a že jsou některé Frickovy komentáře za hranou, to už tady snad všichni vědí.
Reagovat
Fandina
Trojnásobné GS juniorské vítězky v deblu v roce 2013 viz foto z Wimbledonu
http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Wimbledon+Championships+2013+Winners+Ball+l2Nbn_U0J1hx.jpg
Reagovat
Fandina
Zlatý kanár za rok 2011
https://www.facebook.com/KrejcikovaBarbora/photos/pb.108121815889913.-2207520000.1399317125./406253116076780/?type=3&theater
Reagovat
tommr
zajímavý je, že v Trnavě budou Katka s Bárou hrát debla každá s jinou partnerkou a los je sved už v prvním kole proti sobě. Je docela škoda, že to spolu nezkusí i mezi dospělejma když už je k tomu příležitost ...
Reagovat
Fandina
Roger a Bára Roland Garros 2012
https://www.facebook.com/KrejcikovaBarbora/photos/pb.108121815889913.-2207520000.1399317124./409900159045409/?type=3&theater
Reagovat
Fandina
A ještě Barbora talent roku Zlatý kanár 2011
http://krejcikova.weebly.com/uploads/2/1/3/1/21317060/6539408_orig.jpg?175
Reagovat
smazaný uživatel
není, ale rodiče si člověk nevybírá ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Stream nebyl, tak jsem sledoval jenom čísla na tipsportu a podle nich snad jen - díky bohu, že nebyl. Škoda, u Karolíny na servisu jsem zvyklej na spolehlivost.
Reagovat
rib
a taky je vidět, že když odejde servis, nemá nic jiného, co by ve hře nabídla... ach jo, už se těším na naše další naděje :-)
Reagovat
smazaný uživatel
co to k sakru meleš?

Kdyby neměla nic jinýho nabídnout tak by prohrála 2-6, 2-6. Takhle to zahrála na 3 sety, když Sabině taky sbírala servisy.
Krom toho v kvalifikaci to taky nebyla zrovna pravá servírovaná a 2x ve dvou setech.
To je antuka, to není Kájiny oblíbenej povrch, takže se nedají očekávat výsledky. Ovšem oproti minulému roku se zlepšila, loni projela v kvalifikaci.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist