Po roce mimo kurty nelze čekat zázraky. Nadal nevěří, že by mohl zase vyhrávat turnaje

29. 12. 2023, 10:22
Rozhovory 30
Rafael Nadal (37) po bezmála roční pauze nevěří, že by mohl opět vyhrávat turnaje. Agentuře AAP to vítěz 22 grandslamů řekl po čtvrtečním tréninku v Brisbane, kde ho v příštím týdnu čeká návrat na kurty. Pak má v plánu start na Australian Open, které v Melbourne začne 14. ledna.
Profily hráčů
Rafael Nadal se vrací na kurty po téměř roční pauze (© Profimedia)

Nadal kvůli zdravotním problémům nehrál od letošního Australian Open, v červnu se podrobil operaci kyčle. Ve světovém žebříčku klesl na 672. místo a čeká ho pravděpodobně poslední sezona.

"Nemůžu dnes myslet na to, že budu vyhrávat turnaje," řekl Nadal. "Můžu myslet na to, že si užiju návrat. Po roce mimo kurty nemůžete čekat zázraky. Musím přijmout to, že to prostě nebude úplně perfektní," dodal. Jeho soupeři včetně Novaka Djokoviče se nicméně mají na pozoru a očekávají, že se španělský tenista vrátí ve špičkové formě.

Majitel 92 titulů čeká na další triumf od loňského French Open, kde kraloval už počtrnácté a tehdy získal rekordní 22. grandslamový vavřín. Nyní zaostává o dva kousky za Djokovičem. V areálu Rolanda Garrose se letos uskuteční také olympijské hry, Nadal i vinou zdravotních problémů nemá dostatečný počet startů v Davis Cupu a bude muset požádat o divokou kartu či výjimku.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

30
Přidat komentář
Amputace
Reagovat
Pe3k
https://www.youtube.com/watch?v=kQUEwLEUX5I&t=104s

Posílám odkaz na IMHO povedený tenisový kanál
Reagovat
Pe3k
The 2023 Tennis Season In 15 Minutes...
Reagovat
Patik
Klasické jeho klamarske kecy o tom ako si to ide užiť.. pripomína mi to jeho posledné Rg kde kecal to isté pred zápasom s Djokovicom a potom prišiel s umrtvenou nohou bojovať o holý život.. Jasné.. Rok chodil po doktoroch drel v posilke a na kurte aby sa vrátil a mohol si užiť zápas prvého kola.. no keby to povedal nejaký co ja viem Kecmanovic alebo Vinolas tak tomu možno uverím. Veľmi by ma potešilo keby na AO hneď do prvého kola chytil Djokovica a bol by som zvedavý na tie smutne ksichty jeho tímu ako sa tvária ze pohode chlapci ved ideme si to predsa len užiť..
Reagovat
turista
Má štěstí, že v Brisbane nehraje Djokovič.
Reagovat
smazaný uživatel
:) Nadal toho vyhral doteraz tak veľa, že už naozaj može povedať, že si to ide užiť, čo ale neznamená , že nechce vyhrávať. Vyhrávať chce, ma to v DNA ,ale tentokrát nevie, či mu to telo umožní. Keď sa vracal Djokovič po zranení ( a nebolo to rok čo nehral ) tak zo začiatku nevedel, kde je sever a to bol výrazne mladši. Neviem, kde tam vidiš klamanie, to si si tak nejak vykonštruoval asi podľa seba :)
Reagovat
Amputace
Paťovi je třeba pokaždé všechno přežvýkat, aby se chytil. Bohužel někdy ani to nestačí. On žije ve světě, kde by měl 37letý hráč po roční pauze přijít s prohlášeními, že se cítí ve skvělé formě a je připraven vyhrávat. Respektive Paťa by to tak tutově udělal.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ale keď mu to tak pomaly zapaluje , to by mu potom pasoval iný nick, a nie Patik:)
Reagovat
turista
Ano. Je pravda, že Novak Djokovič byl po operaci lokte první polovinu sezóny 2018 tenisovým otloukánkem.
Reagovat
smazaný uživatel
No veď ano, len ma prekvapuje, že si Patik podľa seba vykladá , ako Nadal klame , lebo sa hned nechce priznať, že chce vyhravať :) Hádam každemu , kto sleduje šport a hračov rangu Nadal, Djokovič musí byť jasné , že títo hráči chcú vždy vyhrat , ale aby mohli vyhrávať, tak musia mať aj oni nahraté a natrénované. A samozrejme byť fyzicky ready...
Reagovat
Pe3k
Petržalko?
Reagovat
Amputace
Tohle nebude tvoje nejsilnější stránka
Reagovat
Pe3k
Aby ses nedivil Am putko
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Tohle je Ondrej2280.
Reagovat
Pe3k
Nebyl Ondřej2280 náhodou Čech?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Veď si smútil ,že tu Rafa nemá už fanušikov :)
Reagovat
Krisboy
Jaké zázraky, proč zázraky? Stačí něco vyhrát, ne?
Reagovat
sojka1
myslim, ze klicove je to slovicko "dnes", na vitezstvi totiz bude Rafa myslet az zitra.... :-))
Reagovat
FedError
Reagovat
Pe3k
Rafa už tady nemá žádné fanoušky? Všichni dostali ban
Reagovat
FedError
Reagovat
Patik
Reagovat
Martan1
Jednou fanda Rafy, vždycky fanda Rafy
Reagovat
Matti
22 ......
Reagovat
Pe3k
Já myslel, že si starší
Reagovat
Amputace
S novým designem portálu to šlo do háje. Nikdo sem už nechodí. A stále dokola se dohadovat s fanoušky Djokoviče, jestli je to ten nejbožštější sportovec všech galaxií, nebo ne, mě vážně už nebaví.
Reagovat
Mantra
ale no tak, pak tam nelezu ne? Zajedu do Paříže a rozloučím se tam v 1.kole.
Reagovat
FedError
to by si chcel, možno sa ti to splní to 1. kolo
Reagovat
Mantra
Je mi to jedno. Byla to spíše reakce na titulek článku. RN ať si pinká třeba do sta. Ale technicky si myslím, že do Paříže je ještě daleko a možná tam ani hrát už nebude.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist