Po Štěpánkovi poslala viróza domů i Hájka

23. 2. 2011, 10:38
Aktuality 17
Čeští tenisté doplatili v Delray Beach na virózu, která řádí na turnaji. Jan Hájek se do hlavní soutěže dostal místo nemocného Radka Štěpánka, v turnaji se ale příliš dlouho neohřál. V zápase prvního kola s Kolumbijcem Fallou za stavu 1-6 0-2 rovněž kvůli nemoci vzdal. Ze stejného důvodu své utkání nedohrál ani Němec Phau, jenž skrečoval Fishovi.
Jan Hájek

Kvůli viróze si v Delray Beach vůbec nezahráli Andy Roddick a Radek Štěpánek, kteří vzdali účast na turnaji ještě před svými prvními zápasy. Chřipka pak včera nedovolila dohrát zápas ani Janu Hájkovi, který se do hlavní soutěže dostal díky Štěpánkově odstoupení. Český tenista se proti Alejandru Fallovi trápil necelou půlhodinu, během které vyhrál jediný game. Ve druhém setu se pak Hájek rozhodl z utkání odstoupit.

Čeští daviscupoví reprezentanti onemocněli necelé dva týdny před zápasem prvního kola Davis Cupu, ve kterém do Ostravy zavítají tenisté Kazachstánu. Kapitán Jaroslav Navrátil však doufá, že se oba dají během zbývajících deseti dnů dohromady.

"S oběma jsem v kontaktu. Jsou v péči lékařů a čekají v Americe na vyšetření. Je dost času, aby se dali do pořádku, v což pevně věřím," řekl Navrátil.

Pokud by se Štěpánek ani Hájek do zápasu neuzdravili, měl by Navrátil s nominací problém. Nejspíše by povolal devátého deblistu světa Lukáše Dlouhého, ale jen těžko by hledal druhého singlistu vedle Tomáše Berdycha. Aktuální českou čtyřkou je Jaroslav Pospíšil, 117. hráč světa, který Davis Cup nikdy nehrál. Spíš by přicházeli v úvahu Ivo Minář (170. ATP), kterému se loni dařilo v Davis Cupu v Chile, nebo Jan Hernych (172.).

Ještě rychlejší průběh než Hájkův duel měl v Delray Beach souboj druhého nasazeného Mardyho Fishe s Němcem Bjornem Phauem. Také Phau nastoupil do utkání nemocný, a proto se rozhodl po dvaceti minutách hry zápas skrečovat.

Mnohem náročnější den měl včera pátý nasazený Kevin Anderson. Jihoafričan měl plné ruce práce s domácím Donaldem Youngem, který doplatil na špatné využívání brejkbolů. Z deseti neproměnil ani jeden a po dvou a půl hodinách se s turnajem rozloučil porážkou 7-6 6-7 2-6.

Spolu se všemi nasazenými tenisty se do dalšího kola probojoval i Argentinec Juan Martin del Potro, jenž chce v Delray Beach vylepšit svá semifinálová umístění ze San Jose a Memphisu. Svému prvnímu titulu po US Open v roce 2009 se přiblížil díky jasnému vítězství 6-4 6-1 nad Richardem Berankisem.

Výsledky - Delray Beach (tvrdý povrch, dotace 442.500 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Falla (Kol.) - Hájek (ČR) 6:1, 2:0 skreč, Fish (2-USA) - Phau (Něm.) 5:0 skreč, Anderson (5-JAR) - Young (USA) 6:7 (5:7), 7:6 (7:4), 6:2, Tipsarevič (6-Srb.) - Karlovič (Chorv.) 7:6 (16:14), 7:6 (7:1), Del Potro (Arg.) - Berankis (Lit.) 6:4, 6:1, Kavčič (Slovin.) - Farah (Kol.) 6:1, 6:4, Dodig (Chorv.) - Kunicyn (Rus.) 6:4, 2:6, 6:3, Nišikori (Jap.) - Dabul (Arg.) 6:2, 7:6 (7:5), Sweeting (USA) - Andrejev (Rus.) 6:2, 6:3, Sela (Izr.) - Matosevic (Austr.) 3:6, 6:1, 6:2, Mello (Braz.) - Schüttler (Něm.) 2:6, 6:2, 6:3.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
To tak přece jen. Berďa nejdřív nedopodával za stavu *6:5 , pak v tiebreaku ztratil vedení 5:2 a nakonec se Davyděnko porazil sám dvěma chybama. Tomáš tam pak tancoval, jako kdyby zrovna dokončil kariérní grandslam. :-)
Reagovat
dabelsobul
Tak ono takové vítězství proti nepříjemnému soupeři dokáže nakopnout. Sám si to jistě moc dobře uvědomuje.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím. S tímhle výkonem Berdych uhraje proti Djokerovi tak tři gamy (pokud přejde přes Petszchnera).
Reagovat
smazaný uživatel
Ale já tedy nevím, mě se Tomáš víc líbí, když hraje agresivně, než když takhle pinká. Ale možná to bylo součástí taktiky, nechat hrát Nikolaje a hrát obranně. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je fakt, že Tomáš nedělá už tolik UEs, ale za to míče hraje na střed nebo hrozně krátké (půlmetr za servislajnu apod.). S takovouhle hrou z první pětky neporazí podle mě nikoho.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na Davyděnka to dobrá taktika možná je, pač on se ze zápasu vyházel v podstatě sám. Ale proti lepším soupeřům Berdych takhle pohoří (viz zápas s Čiličem).
Reagovat
smazaný uživatel
No ona málem pohořela i s Nikolajem ... třeba ty breakbally při svém podání za stavu 4:5 odvrátil víceméně se štěstím (resp. míček od Nikolaje byl jen kousek "out").
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak ta hra za stavu 6:5, kdy Tomáš podával na vítězství v zápase, byla přímo úděsná!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale furt lepší, než co předvádí Schiavone v zápase s Peng -- za dva necelé sety už 33 nevynucených chyb.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě horší je zlovýkon Peer proti Bartoli, i když ta hraje fakt moc dobře. Nicméně uhrát jeden game ze zatím 12 odehraných je prostě opruz!
Reagovat
smazaný uživatel
Jak víš, jak Bartoli hraje? Soudíš dle zápasových statistik?
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ze statistik. Po prvním servisu úspěšnost 86% (18/21), nepřipustila ani jeden breakball a na returnu vyhrála 68% míčů (30/44), to jsou výborná čísla.
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, ale může být, že Peer nebyla schopna trefit return a první podání do kurtu. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Peer na servisu: 5 dvojchyb, úspěšnost 1. podání 48%, uhrála 7/21 míčů po prvním a 7/23 míčů po druhém servisu - mezi 1. a 2. servisem nebyl rozdíl.
Reagovat
smazaný uživatel
Úspěšností prvního podání míníš, že 48% míčů po prvním podání vyhrála, nebo že jen 48ˇmíčů při vlastním podání šlo přes první podání?
Reagovat
smazaný uživatel
48% prvních servisů se vlezlo do kurtu. 52% hrála na druhý servis.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, musím tedy konstatovat, že toto bylo nanejvýš šťastné vítězství. V druhém setu (ale i na konci prvního) byl Tomáš určitě horším hráčem. Tahle prohra bude asi davydenka hodně bolet.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist