Po US Open končím, oznámil Mardy Fish

23. 7. 2015, 19:53
Aktuality 46
Tři roky po Andym Roddickovi a dva roky po Jamesi Blakeovi se na závěrečném grandslamu sezony rozloučí s kariérou další zámořský tenista. Bývalý sedmý hráč světa Mardy Fish včera oznámil, že letošní US Open bude jeho posledním turnajem mezi profesionály.
Profily hráčů
Mardy Fish

Na návrat Mardyho Fishe čekali fanoušci bývalého sedmého hráče světa dlouhý rok a půl kvůli jeho zdravotním problémům. Dočkali se ho na jaře, jenže po Indian Wells si musel americký tenista dát znovu pauzu. V červnu ohlásil Fish další comeback - ale jak nyní oznámil, tentokrát už bude poslední.

"Můj program na tohle léto je Atlanta, Cincinnati, a na US Open ukončím kariéru," napsal Američan na svém Twitteru.

Svoji derniéru na dvorcích ve Flushing Meadow si Fish odbyde patnáct let od svého prvního vystoupení v hlavní soutěži na US Open. Během této doby dokázal vyhrát šest turnajů ve dvouhře, osm v deblu, získat stříbrnou olympijskou medaili v Aténách a vyšplhat se ve světovém žebříčku na sedmé místo.

Poslední roky jeho kariéry ale silně poznamenaly Fishovy problémy se srdcem. Před třemi lety musel kvůli arytmii vynechat French Open a podstoupit tzv. katetrizační ablaci. "Měl jsem pocit, že mi (srdce) vyskočí z hrudi. Přes den jsem byl naprosto v pořádku, ale pokaždé když jsem šel spát, začalo mi v hlavě šrotovat: Stane se to dneska zase? Čeká mě další taková noc? Bylo velmi těžké usnout," popsal své tehdejší potíže tenista.

Na další operaci musel loni v červnu, a navíc bojoval s úzkostnými stavy, kvůli nimž vynechal celou sezonu. "V podstatě se mě tehdy zmocňovaly návaly úzkosti každých 30 minut," řekl deníku USA Today loni v srpnu. "To na tom bylo to nejhorší. Prostě to nepřestávalo. Od té doby jsem ušel hodně, hodně dlouhou cestu."

Komentáře

46
Přidat komentář
sprchon
Gratulace Štěpcovi! :)
Karlovic teď breaknul, takže nejspíš známe Radkova příštího soupeře...
Reagovat
EllNino
To byl opravdu "skvělý" tenis :)
Reagovat
tommr
Groth byl dneska tragickej a to i na podání, který je obvykle jeho silnou zbraní. Možná, že byl částečně indisponovanej?
Reagovat
EllNino
no možná, nebo se na to spíš uplně vykašlal :) ...po prvním ztraceným servisu v 2. setu se přestal snažit a kazil uplně všecko :)
Reagovat
SwissMaestro
Dobré vidět, že Štěpánek se pomalu, ale jistě vrací :)
Reagovat
darek.vrana
Ten Groth je docela komik, co tam předvádí pořád za divadýlko. Už při DC jsem si říkal, co je to za lempla, ale pak měl docela slušné výsledky. Teď vidím, že fakt ten tenis neumí.
Reagovat
EllNino
ba jo, na trávě hrál moc dobře, s Rogerem mu to docela šlo :) ...on je mimo kurt docela sympatickej, ale na kurtu se občas chová jako blbec ...
Reagovat
darek.vrana
Ten zápas s Fedexem jsem neviděl a docela mě překvapilo, že udělal set, čekal jsem tak 3x 6:2. Nevím no, na kurtu opravdu moc sympaticky nepůsobí. A teď někdo v diskuzi psal, že řezal Jarmilu, tak od něj utekla, tak nevím, co má za zdroj:).
Reagovat
EllNino
taky mě to docela vyděsilo, to jsem vubec nevěděl, jako pokud někdo bil Jarušku, tak to musel bejt pěknej vůl ...ale zdroj tam nikdo nedal :)
Reagovat
tommr
já jsem zase slyšel verzi, že jí obíral o prachy. V každým případě to skončilo tak, že od něj utekla ... :(
Reagovat
EllNino
ještě že ...neslyšel jsem ani jedno, ale Jarka udělala dobře, že se s ním rozvedla
Reagovat
darek.vrana
Někoho možná ty jeho náběhy na síť znervózní, jinak nevím, čím by koho mohl ohrozit, samozřejmě krom servisu. Radek ale rutinérsky prohazuje a vůbec se s ním nepáře.
Reagovat
EllNino
dneska má vyloženě den blbec, kdy mu tam fakt skoro nic nespadne, volej snad dneska ještě nedal, co jsem viděl :)
Reagovat
darek.vrana
V tom DC to bylo to samé. Tenkrát netrefil úder.
Reagovat
EllNino
v DC jo, to byla hruza, ale to byl zrovna v tom chvilkovém jarním utlumu po podařený australský sezoně :) pak se zase po Daviscupu docela chytnul ...letos už má 2x 3. kolo na GS, tak něco umět musí :) má štěstí, že jeden se hraje u nich doma a jeden na trávě :)
Reagovat
darek.vrana
Tak jsem asi viděl zrovna ty špatné zápasy, ale působí na mě hodně nemotorně. A teď asi chytne kanára, což je docela kuriózní s jeho servisem.
Reagovat
EllNino
jako bejvalo to mnohem horší, před 2 lety měl prakticky jen servis, teď se docela dost lepší i v mezihře :) asi to nikdy nebude vraceč, ale na trávu a halu má docela dobrý parametry, jen ten bekhend je občas příšernej :)
Reagovat
darek.vrana
V porovnání s Radkem, který je naopak extrémně šikovný, vypadá docela komicky:). Ale tak asi něco umět musí, je fakt že letos má pěkné výsledky.
Reagovat
EllNino
Jako když mu jde ten styl servis-volej, tak je to docela dobrej hráč :) Letos v Austrálii hrál dobře, pak na Wimbledonu proti Duckworthovi, to byl taky moc pěknej mač, oba chodili na síť :) ale když mu to nejde, tak je to v p*deli :)
Reagovat
sprchon
Myslím si, že docela kuriózní podívaná. Nejen s ohledem na žebříček, věk, výšku, ale hlavně s ohledem na hru, kterou oba hráči předvádějí. Karlovice netřeba představovat, ale proti němu mladej Kolumbijec, kterej okamžitě po podání nabíhá na síť a Ivo je téměř bez šance ho prohodit. Galan Riveros je všude. :D Podává o dost pomaleji, druhé servisy má třeba jen 110 km/h, ale Karlovic si s ním na returnu neví rady. :D
Reagovat
EllNino
Doufám, že Galan postoupí a Štěpec už to doklepe, mohlo by to být příště hodně zajímavé :)
Reagovat
sprchon
To rozhodně. :) Taky doufám.
Reagovat
kada.tom
pevně doufám, že Galán Esoviče porazí ... přál bych mu to :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Karlovič ti vadí proč? Ustašovci?
Reagovat
smazaný uživatel
Já Karloviče moc nemusím, protože jeho hra není příliš ke koukání. Pokud podává, je to strašná rána, a pokud to soupeř vůbec vrátí, Karlovič si pro to u sítě sáhne a volejem to dorazí. Na returnu nic moc, z forhendu do toho prostě mlátí a někdy to tam spadne, někdy ne. Bekhend hraje jen jako čop (klasický BH nikdy) a je to v podstatě jen udržovací úder, přestože nízký odskok může některé soupeře vykolejit. Smeče se vůbec nesnaží umísťovat, prostě do toho práskne tak, že míček letí do hlediště. Je jasné, že se svou tělesnou konstitucí toho moc hrát nemůže, ale ta jeho hra je prostě velká nuda. Mám raději pestrý tenis.

Na druhou stranu oceňuji, že Karlovič ve svém věku ještě stále hraje (a i to "málo" mu stačí na slušnou pozici v žebříčku) a že měl neskutečně pevnou vůli při svém návratu po těch velkých zdravotních problémech.
Reagovat
rod_laver
Power Player: Federer Named Most Marketable Sports Star

http://www.tennisnow.com/Blogs/NET-POSTS/July-2015/Power-Player-Federer-Named-Most-Marketable-Sports.aspx#sthash.jEBbppTs.dpuf
Reagovat
horska.kraslice
Škoda. Sympaťák.
Jeho potíže jsou velmi úporné, snad se jich postupně přece jen zbaví.
Reagovat
a.magerova
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/11755083_784128021705862_2441935293574356725_n.jpg?oh=7e8d86469fe59d7634ec4cbf13c0fb91&oe=561ACAD0

Jo a pro ty co maj proti Rogerovi furt milión připomínek...... až zas na něho budete nadávat, tak si zároveň vzpomeňte i na těch "jeho" milión dětí !!!!

https://www.youtube.com/watch?v=pfYin92D9G8
Reagovat
smazaný uživatel
Mě by celkem zajímalo, jestli lidem v Malawi něco říká jméno Roger Federer. :D
Reagovat
a.magerova
No... předpokládám, že asi jim to jméno nic neříká.
Dobré by bylo, kdyby si ty děti po letech uvědomily a třeba i ocenily, co pro ně ten člověk roky dělal ;-)

Když můžou být "Wintonovy děti", tak proč né "Rogerovy děti".... a mohli by mu říkat miliónový táta :-))
Reagovat
sprchon
Nebo Husákovy děti. :D
Reagovat
a.magerova
https://www.youtube.com/watch?v=unVxdfiA328

Zdeněk Svěrák v jednom rozhovoru velmi ocenil větu: "A tak i Husákovy děti dospěly do Kristových let." :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda, ze charitu robí mediálne.
Reagovat
sprchon
Já si myslím, že nejen mediálně. A proč to neukázat světu?
Reagovat
a.magerova
Mě by zajímalo, jestli Tys někdy něco pro charitu udělal, klidně si to tu zmedializuj !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Urobil a medializovat to nebudem, lebo to je už skor pozérstvo, nez charita.
Reagovat
Stan_Borowitz
To jsou ale zase přiblblé haterské kecy, nic víc. Slavné osobnosti jsou přímo povinny dělat charitu mediálně, protože tím pomáhají docílit efektu sněhové koule. Charita bez propagace známými jmény je strašně nákladná a neefektivní.

To potvrdí každý, kdo se charitou někdy zabýval trochu vážněji než tak, že někam jednou nebo dvakrát poslal 5 euro.
Reagovat
Roger_Federer
Docela spatne neses Rafuv strmej pad, ze Peter??
Ale jeste hur neses, ze hrac do ktereho se intezivne navazis a snazis se ho sesmesnovat x let si stale i pres vysoky vek drzi pozice a tvoje smutne vyroky a vestby rozbyl na prach.;):)..
Karma je svine.;)
Reagovat
a.magerova
Jj chtělo by to komplet vyčistit (odblokovat) čakry, zvláště pak pátou čili krční....

Pátá čakra se vyvíjí a formuje od 29 do 35 let. Aby byla pátá čakra dobře otevřená a v harmonii, je nutné zbavit se pokřivených lží, negativních soudů a slov, která ubližují ostatním.
Reagovat
smazaný uživatel
Omg, no vy ste sa tu zas stretli partička, sektička..

A ty si ozaj myslis, ze nejakeho Federera zaujíma nejaká snehová gula charity, ked neni schopný dat ani úprimný autogram?..Robí to hlavne kvoli sebe, ako som predznačil, tvoj point je len alibistický kec..
Reagovat
Roger_Federer
Nemyslim si vubec nic..A ano dela to urcite pro sebe.
Moje poznamka vubec neni o Federerovi, ale o tobe.:):), bud spatne ctes, nebo to dela chapani problem.;)
Reagovat
Stan_Borowitz
V tomhle se chováš jako naprostý hlupák a je mi tě upřimně líto, protože nenávist ti zamlžuje rozum a zbytečně ze sebe děláš blbce.
Reagovat
a.magerova
Člověk si myslí, že už ho u Forehanda nic nepřekvapí a ono JO.

Takový nenávistný tvor se hned tak nevidí.... upřímného autogramu se ti potřební nenají.... a ti co ten autogram uloví, s ním zas kšeftují, takže tak.... ale to ty nikdy nepochopíš !!! :-/
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, někdo prostě nepřestane překvapovat tím, čeho všeho je schopen.

Nejhorší je, že tihle lidé si pak ještě hrají na arbitry morálky...
Reagovat
a.magerova
Navíc si myslím, že kdyby si tyto Forehandovy názory přečetl Rafa, tak by se hodně styděl....
Reagovat
a.magerova
Hlavně zdraví a pohodu do dalších let :-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist