Podcast s Radkem Štěpánkem: Djokovič ještě zdaleka neřekl poslední slovo

20. 7. 2023, 14:55
Rozhovory 28
Wimbledon má nového šampiona – Carlos Alcaraz (20) ve strhujícím finále porazil sedminásobného šampiona Novaka Djokoviče (36) a poprvé v kariéře v Londýně zvítězil. Znamená výsledek nedělního zápasu, že mladá tenisová generace definitivně převzala vládu? Jak asi kouše porážku Djokovič? A v čem je kouzlo úspěchu českých tenistek? To všechno jsme v aktuální epizodě podcastu Livesport Daily probrali s bývalým tenistou Radkem Štěpánkem (44).
Profily hráčů
Radek Štěpánek (© Profimedia)

"Novak rozhodně nic nezabalí. Sám to znám, novináři se mě ptali na důchod spoustu let, ale museli si počkat. Podobně to má myslím Djokovič, v šestatřiceti stále dominuje tenisu. S Alcarazem mají za sebou teprve dvě grandslamová finále a byla by určitě chyba nepočítat příští rok s Novakem na trávě. To by bylo bláhové, jak ho znám. Prohru určitě nese těžce, ale dá si pauzu a o to hladovější bude na US Open," předpovídá další vývoj v tenisovém světě Radek Štěpánek.

Ten byl osobně v Londýně, jednak jako kouč Sebastiana Kordy a zároveň i jako aktivní účastník - zahrál si totiž turnaj legend. "Hraje se to jako turnaj deblů, byl jsem ve dvojici se Sebastianem Grosjeanem a bohužel jsme nepostoupili ze skupiny. Ale i tak to pro mě byl krásný návrat na Wimbledon, zase si tam zahrát. Pobavil jsem se a byl to super zážitek," vzpomíná na minulý týden Štěpánek.

Ten přímo v All England Clubu sledoval i finálový zápas Markéty Vondroušové, které pár minut po utkání osobně gratuloval: "Říkal jsem ji, že se zapsala do historie a objal jsem ji radostí. Je to opravdu skvělý úspěch, Markéta sama nejlíp ví, jak na tom třeba před rokem byla. Asi nikdo to nemohl čekat, ale to je krása tenisu," dodává Štěpánek.

V aktuální epizodě podcastu Livesport Daily jsme dál řešili:

Co je nejsilnější stránkou Carlose Alcaraze?

Jak Štěpánek hodnotí vypadnutí svého svěřence Sebastiana Kordy už v prvním kole Wimbledonu?

V čem je mladá generace tenistů jiná než ta Štěpánkova?

Nový díl Livesport Daily najdete na oblíbených podcastových platformách – Spotify, Apple Podcasts a Google Podcasts.


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Livesport

Komentáře

28
Přidat komentář
paddy
souboj ještě může být napínavý, ale lidi to vidí správně smile

Djokovic 36 %
Alcaraz 62 %
Medvedev 2 %

YT: Tennistic Productions - 34 tis. hlasů

zajímalo by mě, jestli u Meďoura to jde alespoň čistě statisticky smile

Poznamenejme, že Alcaraz vynechal australské léto a Djokovič Sunshine Double. AO a Double se bodově vyruší (Alc získal méně než mohl), takže efektivně Alc ztratil turnaj před AO.
Reagovat
Mantra
pro méně chápavé to shrnuté je od Paddy

Pro ty méně vnímavé - radek chce být chytrýma moudrým a super hrdinou

No a být 202let kamarád a chtít onoho kamaráda trénovat=naučit něco nového je naprostá blamáž. Už to ukázal v minulosti, že je hloupej. Viz. ženy a on.
Reagovat
paddy
dle jednoho novináře, který nemá rád Srby

-----------
Novak Djokovic has been branded the LOAT (Loser Of All Time) by one individual - much to the anger of his father.

The Serb is a 23-time Grand Slam winner but the fact he has lost 12 major finals saw Montenegrin journalist Nebojsa Sofranac mock him online.

He posted: "The Spaniard has given Novak a new nickname. LOAT, as many as 12 lost finals, the most in the Open Era, he is the 'loser of all times'."

Asked about it, Srdjan Djokovic told Republika: "May God help that man. If he can even be helped, and if he really means everything he wrote."
Reagovat
IngStavinoha
nijak se nestyď za to, že s těmito antislovanskými cmrndaly vnitřně souzníš - v dnešní době totální mainstreamové mozkomasáže to není žádná gigantická ostuda smile
Reagovat
turista
smile
Reagovat
Fandina
Nevšimla jsem si, že by nějaká média masírovala proti Slovanům, třeba jako za totáče proti západu. To bylo permanentní. Teď nic takového nečtu.
Reagovat
IngStavinoha
ty si taky nevšimneš ničeho ;-)
Reagovat
Fandina
Já si všímám všeho, ale ty píšeš nesmysly, Fulneku. Trapný jako vždycky.
Reagovat
annah
Proč si ho nedáš do ignoru? Měla bys klid.
Reagovat
Petr_Fisk
Ignore je iluze.
Takhle aspoň člověk ví, jak vypadá realita která ho obklopuje.
A občas je to i velká komedie.
Reagovat
paddy
je vidět, že pan moderátor sledoval reakce místních na Kordova megalomanská prohlášení (bavili se všichni) smile
Štěpec to neviděl jako chybu a o chvíli později řekl, že chybami se člověk učí
tak jak to tedy je? smile

mluvil hodně o důležitosti hlavy, kterou dříve amatérský psycholog Jelínek zlehčoval a jehož rady Plíšková tučně platí smile

zjednodušeně hlava je všechno a Štipek mj. řekl, že po dlouhé době je tady někdo nový z mladé generace a má silnou hlavu - to všichni vidíme a zerogen radši nezmínil, aby je nemusel urazit

nezaujatý člověk musí vidět, že výměna generací už probíhá, jen je docela skrytá, protože na USO a AO se Alcovič vzájemně vyhnuli a ten pověstný zlom nastal ve Wimbledonu, kde měl mít Djokovič největší výhodu
Reagovat
paddy
za mě je aktuálně Alcaraz už o kousek lepší
Djokovičovi už mnoho reálných pokusů na zisk GS nezbývá, malé tituly nejsou v probíhající megahře důležité

oživím zde opět myšlenku na scénář, že Nadal by mohl na RG24 Djokoviče dotáhnout, navzdory místním prohlášením o rozhodnuté hře - nedávno i Federer řekl, že dokud Nadal hraje, tak ho nemůžete odepisovat

Djokovič bude těžce získávat další GS titul zejména v situaci, kdy by narazil na Alcaraze; je tak možné, že 23 pro něj bude strop

nesmí se zapomínat, že Djo (36r 2m) se pomalu blíží věku, který znamená rekord pro nejstaršího vítěze GS (Rosewall 37r 2m a za ním Fed 36r 5m)

Teď už nebude jasný favorit nikde (max dělený), takže reálné pokusy má do příštího Wimbledonu, primárně 2 pokusy (AO + W). Pokud bych si musel vsadit, tak vždy bych zvolil Alcaraze.
Reagovat
paddy
23 10 %
24-25 46 %
26-27 29 %
28+ 14 %

YT: The Tennis Corner - 7,5 tis. hlasů
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Djokovič nemusí přidat další GS, může narazit na Alcaraze a svůj věkový strop.

A zároveň oživuješ "myšlenku", že by o rok STARŠÍ a zraněními zkoušený Nadal mohl Djokoviče dohnat. Vtipné.
Reagovat
paddy
jde o hypotézy nemusí a může, to si vůbec neodporuje, obojí se může stát

u toho Nadala by to bylo ve 38r, což je věk, kdy Fed měl 2 MB ve W19 a navíc Nadal je clay-GOAT, tak komu jinému by se mohlo podařit posunout limit, než jemu smile
Reagovat
turista
Myslím si že to není možné aby Nadal ten limit posunul na 38 let. Bude tady Alcaraz a ten mu neudělá službu v tom smyslu, že ho nechá vyhrát Roland Garros. To spíš tam vyhraje poprvé sám ten titul. Tvé komentáře nemají logiku. Na jedné straně píšeš, že mladší Djokovič je v háji a na druhé straně píšeš, že Nadal získá 23.GS.
Reagovat
Amputace
Ono to možná bude myšleno tak, že Nadal je na antuce zkrátka nejvíc - je to tenisový top, nenapodobitelná meta. Djokovič může být nejkomplexnější, ovšem Nadal na antuce je samostatná kategorie. Na žádný návrat v dějinách tenisu bych si nevsadil víc, než na návrat Nadala na antuce - pokud už bych z těch nepravděpodobných situací musel nějakou vybrat. To charisma, jaké na tom povrchu má, tu sebejistotu, tu naprostou kompatibilitu s povrchem, pohyb... Pokud se ještě u Federera mluvilo po roce a půl bez tenisu o tom posledním Wimbledonu (2021), proč by nemělo u Nadala o tom posledních RG?

Djokovič samozřejmě bude nebezpečný dále a všude bude patřit k favoritům, prohra ve W. na tom nic moc nemění. Ale osobně si myslím, že Carlos už ho bude drtit. Nepodceňujme však ani scénáře, kdy na sebe ti dva vůbec nenarazí, Alcaraz se třeba zraní nebo nečekaně vypadne proti outsiderovi a Djokovič si de facto bez konkurence dojde pro titul. Ale přes Alcaraze už to podle mě moc nepůjde.
Reagovat
IngStavinoha
ta kyčel už pro Rafu top hratelná nebude - a než paběrkovat na úrovni morjaka, radši skončí kariéru
Reagovat
IngStavinoha
měl jsi už někdy v hayselu kyčel?
Reagovat
jackiec
Boha jeho ty si úplně posedlý tím věkem, vykašli se už na to, taky nikde není psáno že se Carlito zataví, může být zas zraněný a Srb v poho vyhraje AO...rekordy jsou od toho aby se posouvali a překonávaly, a djoko je schopen vyhrát GS i v 37...
Reagovat
paddy
posedlí jste spíše vy (kromě turisty), kteří tvrdíte, že se ho věk netýká smile
Reagovat
jackiec
My tvrdíme že věk je jenom číslo a Srb klidně GS přidá, ale ty jsi úplně posedlý tou 37kou a ze nemůže překonat rosewalla, fedexe apod...ty jsi úplně fixovaný že přes 37 nelze vyhrát slam.
Reagovat
Patik
Je prirodzené že takéto komentáre prichádzajú po prehre Djokovica.. Ako keď Rune porazil v Parizi Novaka vo finále tak Djokovic bol hotový koniec kariéry už je starý a takéto keci tu ešte uvidíme veľakrát a popritom Novak získa ešte pár GS titulov..vždy sa nájde niekto co niečo prekoná. Nikde není nejaká hranica.
Reagovat
IngStavinoha
a zmr-degenerace koloběžkových placákoleštičů bude mít tedy co dělat, aby se Big3 jednou v dalekém budoucnu přiblížila aspoň z poloviny smile
Reagovat
Mantra
co dodat.
Mlčeti zlato.

Nikdy nebyl žádný Edison. Chápu, že ho k tomu donutí novinář, honící se za nějakou perlou, ale s věkem by měl aspoň dojít k té "námořnické rozvaze". smile
Reagovat
Ondra979
a co tak hrozneho rekl? pustim si to az vecer a tesim se na to..
Reagovat
turista
Radek neřekl nic špatného. Novak Djokovič takovýchto porážek zažil dost. Je vysoce pravděpodobné, že má v úmyslu se dostat na 100+ vyhraných titulů i kdyby se mu už ty GS moc nedařily. Nepochybuji o tom, že se mu tento milník podaří překonat. Federer to dokázal i když je docela smůla, že se nedostal ještě dál než na 103. Měl na to.
Reagovat
Orgasmator
smile jo máš recht, myslím že turnajový rekord bude chtít pokořit... A pokud mu zdraví dovolí bude hrát do těch 40 jak avizoval trenér smile Proč ne, když ho tenis baví...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist