Pokud se olympijské hry letos uskuteční, Kanada na nich bude chybět

23. 3. 2020, 09:12
Aktuality 10
Kanada rozhodla o tom, že své sportovce nevyšle na letošní olympijské hry do Tokia. Ty se mají konat od 24. července do 9. srpna, ale termín je kvůli pandemii koronaviru v ohrožení. Na tenisovém turnaji v japonské metropoli by tak chyběli například grandslamová šampionka Bianca Andreescuová, Denis Shapovalov, Felix Auger-Aliassime, Milos Raonic, Vasek Pospisil nebo členka elitní desítky deblového žebříčku Gabriela Dabrowská.

Kanada apeluje na Mezinárodní olympijský i paralympijský výbor a Světovou zdravotnickou organizaci, aby hry přesunuly na následující rok. Uvědomuje si náročnost případné změny termínu, nicméně zdraví a bezpečnost jsou důležitější.

"Nejde pouze o zdraví sportovců, jde o zdraví nás všech. Kvůli pandemii koronaviru nepovažujeme za bezpečné, aby se naši sportovci nadále připravovali na olympijské hry. Ve skutečnosti tyto přípravy narušují opatření, která jsme v Kanadě zavedli."

Mezinárodní olympijský výbor o odložení letošních her opravdu uvažuje. Rozhodnutí by mělo padnout do čtyř týdnů. K úplnému zrušení her by dojít nemělo.

Pokud se hry letos uskuteční, budou v tenisovém turnaji chybět například grandslamová šampionka Bianca Andreescuová, Denis Shapovalov, Felix Auger-Aliassime, Milos Raonic, Vasek Pospisil nebo členka elitní desítky deblového žebříčku Gabriela Dabrowská.

"Je to těžké rozhodnutí, ale správné. Sportovci mohou počkat, sportovní akce mohou počkat. Tohle je důležitější než sport," napsal na sociální sítě Pospisil. "Být součástí olympijských her je mým největším cílem, ale tohle rozhodnutí plně podporuju. Doufám, že se připojí i další země," uvedla na Twitteru deblová specialistka Gabriela Dabrowská.

O bojkotu olympiády uvažuje také Nový Zéland, australský olympijský výbor sdělil atletům, aby se připravili na hry v roce 2021.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
FulnekUltras
čas ubíhá sice každému, ale dokud aspoň ve zdraví, je to cajk - nějaké to komerční hemžení klidně počká
Reagovat
Vlk-v-trave
Z pětapadesáti nejvyšších fotbalových soutěží v Evropě pokračuje jako jediná. Zápasy běloruské Vysšaje ligy viděly v posledních dnech na stadionech tisíce diváků.
*

molodci:)
Reagovat
paddy
Z hlediska počtu nakažených jsou na úrovni našeho 10. března. To se u nás také hrálo, takže nic překvapivého.

Naši uničovstí lyžaři si po návratu z Itálie také pochvalovali, jak se cítí dobře. Pojem inkubační doba je mimo chápání mnoha lidí.
Reagovat
Vlk-v-trave
(ted jsou na cisle 76)
Kdo vi, trebas pojedou porad, bez ohledu na pocty nakazenych. Coz by mne asi ani neprekvapilo.
Dulezite je denne vypit tak pul litru vodky, a ta realita hned dostava celkem privetivy obraz :)

*
Ja se hlavne tesim na slavnostni zahajeni OH v Tokiu, specialne na SPA delegaci Nadal a Forehand.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nad koronavirem zvítězíme dřív, než by se čekalo, oznámil Trump!!!

:D)

Ten chlap neskonci dobre,... za chvili sazkovky mohou vyjet kursy, jestli Trump bude zastreleny do 4. cervence, nebo po 4. cervenci.
Reagovat
Ondra979
jj zajimave s to rozjizdi..
Reagovat
annah
Byla bych pro, aby už v červnu. Tomu saskovi konkuruje jen Boris a nás český hradní dement (ten ale naštěstí nemá skoro žádnou moc). Klanim se Slovákům za jejich volbu.
Reagovat
Ondra979
jj taky bych nebyl proti..ale on se snad odstreli sam. nase hradni tragedie je mozna jeste horsi a to je co rict. Borise moc nemusim, ale prece jen bych ho k temto politickym smejdum uplne neradil..ale ted to bude mit velmi tezke, o tom zadna..
Reagovat
Haitik
Jestli si ho Američané znovu zvolí, tak je to s nima horší než jsem čekal.. :D
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak jestli budou mit jeste vubec tu sanci :D)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist