Policisté odložili případ napadení Kvitové, pachatele nedopadli

16. 11. 2017, 10:50
Aktuality 79
Policisté odložili případ loňského napadení tenistky Petry Kvitové v jejím prostějovském bytě. Pachatele se kriminalistům ani přes stovky podnětů od veřejnosti a rozsáhlé vyšetřování dopadnout nepodařilo, případem se zabývali 11 měsíců. Kauzu policisté vyšetřovali jako zvlášť závažný zločin vydírání, za což pachateli hrozí pět až 12 let vězení. Podle vedoucího odboru obecné kriminality Jana Lisického pachatel zřejmě netušil, že útočí na tenisovou hvězdu. Vyloučil také, že by si Kvitová zranění způsobila sama.
Profily hráčů

Případ policisté odložili minulý týden. "Ani přes rozsáhlé šetření se do této chvíle osobu pachatele ustanovit nepodařilo. To, že věc odkládáme, neznamená, že bychom se touto věcí přestali zabývat. Na věci po celou dobu pracoval specializovaný tým, který ve své činnosti bude i nadále pokračovat. Pokud se nám podaří získat jakoukoliv informaci a pokud povede k ustanovení pachatele, bude neprodleně zahájeno trestní stíhání," řekl novinářům Lisický.

Šéf odboru v reakci na různé spekulace také uvedl, že skutek se určitě stal. "V té věci bylo provedeno velké množství znaleckých zkoumání, celá situace byla hodnocena experty a bylo jednoznačně prokázáno, že zranění, která poškozená utrpěla, si v žádném případě nemohla způsobit sama. Je zcela vyloučeno, že by v té věci nefiguroval žádný pachatel a věc by byla předstírána," doplnil Lisický.

Případ původně vyšetřovali policisté jako těžké ublížení na zdraví, později jej překvalifikovali na zločin vydírání. Policisté dnes uvedli, že prohledali ubytovny, restaurace, nádraží, informace zjišťovali také od taxikářů. Zajištěny byly dostupné kamerové záznamy. Policisté vyslechli obyvatele samotného domu i domů v širším okolí. Prověřovali také alibi pachatelů, kteří se dopouštěli podobné trestné činnosti. Tipy dostávali i ze zahraničí, ani to k objasnění případu nevedlo.

Ve finále policisté podle Lisického dospěli ke dvěma vyšetřovacím verzím. Jaké to byly, odmítl uvést. Podle něj pachatel zřejmě nevěděl, že jde do bytu světoznámé tenistky. "Byla ve špatném čase na špatné místě. Pachatel zpočátku netušil, na koho útočí," dodal vedoucí odboru.

O odložení případu se bývalá druhá hráčka světa dozvěděla již dříve od advokátní kanceláře, která ji zastupuje. "Skutečnost vzala na vědomí. Nic to pro ni neznamená. Jak opakovaně prohlásila, to, co se stalo, je pro ni minulostí. Jde o uzavřenou věc, dívá se dopředu a k rok starým záležitostem se nechce a nebude vracet," uvedla Kvitová na dotaz ČTK prostřednictvím svého tiskového mluvčího Karla Tejkala ze zahraničního soustředění.

Přepadení se odehrálo 20. prosince, dvojnásobná wimbledonská vítězka při něm utrpěla vážné poranění ruky. Při potyčce pachatel Kvitovou pořezal na levé ruce, v které hráčka drží raketu. Ještě týž den večer tenistka absolvovala téměř čtyřhodinovou operaci v Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou. Rekonvalescence trvala několik měsíců, Kvitová se vrátila na turnaje v květnu.

Kvitová při výslechu agresora podrobně popsala a policisté několik dní po incidentu zveřejnili jeho předběžnou podobu - šlo o muže ve věku do 35 let, vysokého asi 180 centimetrů, se světlou pletí, hnědýma očima a krátkými hnědými vlasy. Vypsána byla také odměna za informace vedoucí k jeho dopadení, která se vyšplhala na půl milionu korun. K původním 100.000 korun, které začátkem ledna nabídl prostějovský klub, přidal muž, jenž nechtěl zveřejnit svou totožnost, ještě 400.000 korun.

ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

79
Přidat komentář
vedder
Nedopadli, protože neexistuje... divný
Reagovat
smazaný uživatel
Přečíst si příspěvky od nicků:
Frick
J-Gat
miros
Roger Federer
..............................
Petro, pojď!
Reagovat
Frick
Platí tě PČR nebo Černošek? Aby jsi nějak shodil ty, co mají pochybnosti?
Reagovat
Pe3k
LoL
Reagovat
Fandina
Mýt pochopnosti o různých věcech je normální, ale nenormální je si myslet, že je máš jen ty.
Reagovat
Roger_Federer
Co do toho tahas me?
Reagovat
smazaný uživatel
"Fricku
Jenom z doslechu, jsem kdesi zachlechl :), ze tehdy doslo k nejakemu konfliktu mezi ni a bývalým pritelem(ostra,psycho hadka) a to zraneni byla "nestastna" nahoda."
Reagovat
spaniel
Pochybuju ze je v ČR vic takovych hnusnych cepic. Melo by to byt jednoduche.
Reagovat
EllNino
Z tvýho neustálého šťourání se v ho*ně mám čím dál větší pocit, že jsi to udělal ty :D
Reagovat
blixa
No to je jistota ! Motiv je taky naprosto jasnej. Zlikviduje Petru a tím, že se převlékl za Hrdličku i Káju ! ;-)
Reagovat
Frick
Mne zas někde, zda Rafa dostane 250 000 od ministryně. Ale neotírám se o ty, který to zajímá.

Nicméně mi tedy přijde o dost důležitejší, zda nejslavnější česká sportovkyně a nejlepší tenistka (minimálně) od dob Mandlíkový byla terčem náhodnýho útoku loupícího zoufalce nebo byla terčem záměnýho útoku na ní jako na tenistku než jestli Nadal dostane pár šupů.

A trošku jde i o mne. Od začátku se mi špatně věřilo v to, proč "blbý" přepadení nemohlo skončit bez těžkého ublížení na zdraví - jak k tomu obyvkle bývá, protože oběť je vystrašena ze zbraně útočníka (pistole, velká kudla atp.). Úmysl záměrného fyzického útoku na Petru by to vysvětlil.
Reagovat
EllNino
Ano, jde tu o tebe, tak aspoň, že jsi to přiznal, ty to prostě chces, chces, chces, chces a just chces vědět :D jako malý dítě :)
Reagovat
Frick
Bez tužby vědět něco neznámého bychom skákali po stromech, ty inteligente.
Reagovat
EllNino
ale zrovna tohle je dost neslušný
Reagovat
spaniel
Je rozdil touzit po poznani ve fyzice, matematice a po tom, kdo leze Kvitove do kalhotek. Takove poznani by nas ze stromu nedostalo. Jedine mozna tebe, az by ses pri masturbaci zapomnel drzet vetve.
Reagovat
Frick
Co mi to podsouváš? Spekulace o útoku milence tu rozjel akorát RF, přičemž já jsem tomu nevěřil z důvodů, které jsem uvedl.
Reagovat
EllNino
to, že jsi úchyl s foťákem, to ti podsouvá
Reagovat
Frick
Co teprv pro tebe musej bejt fotografové aktů.
Reagovat
Lunej..
A Frick se někdy šťoural v něčem jiném? :)
Reagovat
Lunej..
tady je zase napsaných hloupostí typu "nebyl jsem u toho, ale vím všechno..".
Reagovat
Roger_Federer
Jenom z doslechu, jsem kdesi zachlechl :), ze tehdy doslo k nejakemu konfliktu mezi ni a bývalým pritelem(ostra,psycho hadka) a to zraneni byla "nestastna" nahoda.
Reagovat
Frick
Tak Radek Meidl hrál ten den zápas slovenské ELH v Trenčíně. V den zápasu je obvyklé si dát dopoledne rozbruslení.
Reagovat
Roger_Federer
Ja jsem nikoho nejmenoval..
Reagovat
Frick
Já jsem jmenoval, protože nejsem pokrytec.

Ale dobře - je samozřejmě možné, že měla nějakou kratičkou (mediím neznámou) známost.

Proč by ho ale potom neudala? Za takový děsivý domácí násilí? To přeci nebylo tak, že by jí dal třeba facku, až by upadla a nešťastně by si poranila hlavu.
Reagovat
EllNino
Ty nejsi pokrytec ? :D Co se tady dneska ještě člověk nedozví ... ty, kterej soudí a známkuje zápasy dle čísel na livescore ;)
Reagovat
Fandina
V článku viz odkaz dole se píše, že v roce 2016 bylo z 217.927 trestných činů objasněno 116.081 trestných činů, což představuje 53,3 procenta případů. Policisté nejčastěji vyřeší násilné trestné činy, u kterých se objasněnost pohybuje kolem 82 procent. U krádeží a vloupání se podařilo naopak objasnit pouze 28 procent.

Najít pachatele nemusí být vůbec jednoduché a pokud to byl náhodný čin, tak to může být ještě komplikovanější, než kdyby se jednalo o někoho z okolí.

Dokud se nepodaří vypátrat, jak to bylo, tak se těžko dá zjistit, jestli to bylo náhodné, nebo cílené.

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/kriminalita-v-cr-loni-klesla-o-12-na-217-927-trestnych-cinu/1441662
Reagovat
Frick
Pokud to byl náhodný pachatel, tak je pravděpodobné to, že to byla nějaká místní socka, pro kterou by unikání spravedlnosti bylo obtížné. Vzhledem k rozsahu pátrací akce nebo výši odměny.
Reagovat
Fandina
Může to být někdo z druhého konce republiky, kdo neví, kde kdo bydlí.
Reagovat
Frick
Ano, někdo bude cestovat přes celou republiku do ospalýho (a nikterak bohatýho) Hanáckýho maloměsta a tam náhodou bude vylupovat nevytipovaný byty.
Reagovat
Fandina
Tak to je normální, že zloději kradou tam, kde je nikdo nezná.
Reagovat
Fandina
Například tito.

https://jihlava.idnes.cz/policie-dopadla-dva-zlodeje-kteri-nakradli-zbozi-za-milion-a-pul-pw0-/jihlava-zpravy.aspx?c=A160614_142535_jihlava-zpravy_evs
Reagovat
Frick
Nemyslim, že je to porovnatelný.
Reagovat
Fandina
Porovnatelné to není, ale je to příklad toho, jak může někdo jet na druhý konec republiky a vykrádat byty.
Reagovat
Frick
Pro PČR to fakt není dobrá reklama. Nyní se skutečně celej svět dozví o jejich neschopnosti vyřešit zdánlivě nepříliš složitej případ.

https://twitter.com/search?f=tweets&vertical=default&q=kvitova&src=typd
Reagovat
Frick
Petra nebo Černošek (potažmo PČR nebo někdo z ní) zatajují informaci/inforamce, jejíž zveřejnění by diametrálně změnilo pohled veřejnosti na případ.

SOUHLASÍTE ANO/NE?
Reagovat
bIbec
nech to plavat Fricku. Teď to hoděj tomu Mulderovi a Skaliové, ty tomu přijdou na kloub, to se neboj.
Reagovat
Frick
No a co si myslíš? Nebo aspoň čemu se přikláníš.
Reagovat
bIbec
mně je to jedno.
Reagovat
Frick
Ty necheš vědět, jak to bylo? Zda třeba Petra nebyla cílem záměrného útoku na ní jako na tenistku?
Reagovat
bIbec
ne, je mi to jedno.
Reagovat
EllNino
ne, je mi to jedno
Reagovat
blixa
Souhlasím s tím, že si naprostý idi.ot !
Reagovat
d@ve
Já si nějak nemůžu pomoct, ale v té podobizně jako bych viděl pana Hrdličku..
Vyšetřoval tuhle verzi někdo? :D
Reagovat
d@ve
Omlouvám se, to byl jen nejapný žert. Koukám, že tady vzniká spousta teorií a konspirací a nechtěl bych k nim přispívat. Jsou tady na to jinačí experti. :)

Jinak nechce se mi prostě věřit, že by policie přistoupila na jakoukoli Petřinu hru nebo zástěrku.. To mi připadá trochu přitažené za vlasy.. ;)
Reagovat
a.magerova
Petra přebrala Karolíně Vaňka, tak si to s ní šel Hrdlička vyříkat... ;-)

Mám známého na kriminálce, víš kolikrát už mi řekl, jak ho se.e, když maj nějaký případ těsně před dokončením a nakráčí k nim nadřízený a řekne: "Předejte případ a zapomeňte!!!"
Reagovat
Frick
Tak se toho známýho zeptej na názor k tomuhle případu.
Reagovat
a.magerova
Oni nesmí ani nic naznačovat jinak by letěli... a i kdyby mi to řekl, tak by mi zakázal to šířit... a popravdě mám raději jeho než TP... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň naznač pohybem... :-D
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, mně to hnulo s tuleňem, to jsme asi nechtěli ani jeden...
Reagovat
Frick
Hezké leč u člověka tohle sportovní umění asociuje nemravnou činnost.
Reagovat
a.magerova
Mluv za sebe... :-P
Reagovat
miros
Omlouvám se za případné chyby naprosto nesnáším psaní sms.
Reagovat
George_Renel
Chyby jsou v tom tvém příspěvku ta nejmenší blbost.
Reagovat
Pe3k
Sms? Tak hlavně, že znáš objekt, ve kterém bydlí Kvitová...
Reagovat
miros
Nic proti ale je to fakt divný protože v tom komplexu jako bydlela Noebo bydlí Kvitová tak tam jsou co já vím všude kamery nebo v okolí. moje sestra bydlí v podobném komplexu v Praze a všude je bezpečností agentura obchází to, jsou zde kamery tak nechápu jak by něco nemohli nebo na někoho přijít. A ten identickou - okamžitě jsem v něm viděl pana Hrdlička od Pliskovy. Já se touto kauzou nějak extra nezabývám ale tady jak někdo řekl s tím Kotyzou ?. To by mohla být pravda třeba s ním opravdu něco chtěla mít on to nechtěl a ona si mohla třeba ze zoufalství pořezat ruce protože mohla taky klidně říct a víš co Já se ti na tenis vyser už nechci hrád a ať je ze mě ubožák. Lidi věřte že to takhle možná nějak bylo. Petru mám rád, ale nevíte co se jí honí v hlavě nebo jak se může chovat v soukromí, protože v dnešní době je nesmysl, aby se na to nepřišlo.
Reagovat
Frick
Nebyl to žádnej komplex. Byla bytovka po genrálce. V rámci Prostějova nastandartní bydlení, ale žádnej luxus. Kamery tam nebyly. Nebo nefunkční.
Reagovat
Frick
A ne, OMG. Neudělala si to sama.
Reagovat
Pe3k
Já mám konspirační teorie rád, ale tyhle sra cky kolem Kvítove nemůžu ani vidět. Že se pořezala sama k vůli Kotyzy je solidní úlet.
Reagovat
George_Renel
Buďto naprostý blbec amatér nebo extra profesionál. Těžko někdo mezi tím....
Reagovat
Frick
Pokud to byl "extra profesionál" tak máme co dočinění s úplně jiným charakterem zločinu, který lze porovnat snad jen s útokem na Nancy Kerrigan.
https://en.wikipedia.org/wiki/Nancy_Kerrigan

S tím, že tento útok by byl ještě mnohem rafinovanější.

Pokud to byl "naprostý amatér", tak je mimořádně těžký věřit tomu, že by byl schopen uniknout. Pokud by nebylo vyšetřování sabotováno.
Reagovat
George_Renel
No ale každý policajt ti řekne, že nejhůře se vyšetřují tzv náhodné zločiny. ale už končím, co jsem chtěl jsem k tématu sdělil.
Reagovat
Frick
Jenže tenhle případ se vymyká (udávanou) mírou usílí vynaloženou k jeho řešení.
Reagovat
smazaný uživatel
A teď tu o Budulínkovi... Já se týhle kauze prostě pořád jen směju... Přesně, jak tady píše Frick, "někdo nechtěl, aby se to vyšetřilo"... Ono dost možná ani není co vyšetřovat... Já sem si stále skoro jistej, že to celý bylo trochu jinak, ten příběh Kvitový je podobnej, jako když si dítě v první třídě vymýšlí výmluvu, proč přišlo pozdě...

Ale ona Petra už je holt taková. Ten její slavnej potrat, který doteď nepřiznala, je to samý. Ale tak, když jí to baví...
Reagovat
Frick
Že se zranila (a ne sama!), tomu věřim.
Reagovat
Pe3k
Sám si slavný potrat...
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, stejně tak lze věřit, že vůbec nic neměla s Kotyzou třeba :-)
Reagovat
com
až tak jo :D ..no tak po Stepankovi a Pavlaskovi chtela asi vyzkouset poradnyho holohlavyho chlapaka se strnistem :D
Reagovat
a.magerova
A tak... že by byla povinnost ženy hlásat do světa, že byla na "potratě" jsem nikde v zákonech nevyčetla, znám i ženy, které to neřekly ani vlastnímu manželovi... ;-)

Ale že na případu přepadení něco smrdí, je asi dost pravdy... :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Hlásit to určitě nemusí, ale zamlčovat taky ne...
A smrdí to celý jako celek, za rok totiž nevypátrali naprosto nic, takže buď to vyšetřují policajti z předměstí nebo je něco trošku jinak...
Reagovat
Frick
Mne přijde, že někdo nechce, aby se vědělo, že to byl útok na Petru jako tenistku.
Reagovat
Frick
Resp. Týhle možnosti jsem schopen lépe věřit než tomu, že to byla NÁHODA.
Reagovat
PetaM
Tvl a nechtěl bys, aby všichni pánové z ATP nahlásili délku penisu v erekci? Ať dámy vědí, komu fandit?
Reagovat
Pe3k
:D
Reagovat
Frick
No, tak kupříkladu v této otázce je jeden z českých prez. kandidátů zcela transparentní.
Reagovat
George_Renel
Porovnám-li práci policie a l?kařů, tak .......
Reagovat
Frick
Asi tak nějak.

Ale tak nezdá se, že by to flákali.
Reagovat
Frick
...aby se to vyšetřilo.

To je pro mne pravděpodobnější než že by nechytili zoufalce, co potřeboval před Vánocema pár tisíc na fet nebo bůhví co.
Reagovat
Frick
S jeho popisem.

S dost možná biologickejma stopama - že by třeba Petra neměla aspoň za nehtama (i na levačce) jeho kůži?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist