Poslední domácí duel Šafářové: Ve Stromovce se Štefkovou nevyužily mečboly

1. 5. 2019, 14:33
Aktuality 5
WTA PRAHA - Lucie Šafářová odehrála svůj poslední zápas před českými fanoušky. Na antukovém turnaji WTA v pražské Stromovce v prvním kole čtyřhry s krajankou Barborou Štefkovou podlehly japonsko-ruskému tandemu Ninomijaová/Sizikovová, když v rozhodujícím super tie-breaku neudržely vedení 8-5 a nevyužily dva mečboly.
Lucie Šafářová (© TK Sparta Praha)

S kariérou se loučící Lucie Šafářová prohrála na turnaji WTA v Praze v prvním kole čtyřhry. S Barborou Štefkovou si vypracovaly dva mečboly, ale japonsko-ruskému páru Makoto Ninomijaová a Jana Sizikovová v zápase rozděleném do dvou dní podlehly 4-6 6-4 11-13.

Utkání bylo v úterý za stavu 3-3 ve druhé sadě přerušeno pro tmu. V dohrávce si zpočátku lépe vedly české tenistky, které soupeřkám sebraly oba servisy a vynutily si rozhodující super tie-break. V něm odskočily do vedení 8-5, ale Ninomijaová se Sizikovovou srovnaly krok.

Domácí tenistky si vzápětí postupně vypracovaly dva mečboly, jenže ani jednu šanci neproměnily a začaly ztrácet. Posledním míčkem Šafářové před zaplněnou tribunou na J&T Banka Prague Open byl forhendový return do sítě při druhém mečbolu soupeřek.

Lucie Šafářová a Barbora Štefková (© TK Sparta Praha)

"Byl to vyrovnaný zápas o pár míčích na konci. Zabojovaly jsme, je to sport. Pro mě to bylo spíš o tom se hezky rozloučit doma," komentovala Šafářová vývoj zápasu.

Čtyřiadvacetiletá Štefková si vážila toho, že mohla být při posledním domácím turnaji Šafářové po jejím boku. "Bylo to krásné. Jsem ráda, že jsem si mohla tady s Luckou zahrát ještě jednou. Samozřejmě je to trošku speciální tím, že se tady loučí s českými fanoušky. Takže za mě to bylo moc fajn," řekla tenistka, která hrála se Šafářovou poprvé loni na trávě na Mallorce, kde prohrály až ve finále.

Majitelku pěti grandslamových titulů ve čtyřhře Šafářovou, která si minulý týden s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou zahrála finále ve Stuttgartu, čeká definitivní rozlučka s kariérou za čtyři týdny na Roland Garros.

• WTA INTERNATIONAL PRAHA •
Česko, antuka, 250.000 dolarů
středeční výsledky (01. 05. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Qiang Wang (3-Čína) - Minellaová (Luc.) 6-1 4-6 6-4
Peraová (USA) - Lottnerová (Něm.) 6-2 6-4
Korpatschová (Něm.) - Schmiedlová (SR) 4-6 6-3 6-0
• Čtyřhra - 1. kolo •
Ninomijaová/Sizikovová (Jap./Rus.) - Šafářová/Štefková (ČR) 6-4 4-6 13-11
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
misa
Ještě si neodpustím fotku z loňské Mallorky:
http://jyxo.info/uploads/C1/c1f368ae02158af3b4c039ac53b5e15bbb3973ee.jpg

Škoda, že jen dva turnaje.
Reagovat
Fandina
Šafinka škoda, co se dá dělat, do poslední chvíle jsem doufala, že vyhrají, ale nakonec to nedopadlo. V každém případě se mi jejich debl líbil, jen škoda, že nebyl vítězný. Tak moc držím palce Šafince, ať se jí v potenisověhráčském životě daří. Dokázala toho hodně, takže pěkná kariéra. A neodpustím si to. Šafinko pojď!!!
Reagovat
misa
Lucka si domácí konec představovala určitě jinak, prohra z mečbolů ji určitě mrzí. A Barunku taky, při rozhovoru pro ČT byla dost smutná. (Aspoň nezapomněla zmínit, že si s Luckou rozumí i mimo kurt.) Držím Báře palce, ať se vrátí aspoň do druhé stovky, bude to mít těžké. Těšil jsem se, že pár zápasů mi tahle půvabná dvojice bude dělat radost. Ale i takový je sport :(

Lucka by prý měla mít rozlučku před sobotním finále, tak jsem zvědavý... Každopádně při jarním loučení neschytává žádné debakly, zápasy jsou často napínavé. Na druhou stranu je vidět, že fyzický vrchol je už daleko. V deblech byla Lucčinou předností tvrdá hra od BL a perfektní servis, kterým dvojicím s její účastí ohromně pomáhala. Teď už má spíše záblesky.

Ještě prosím návrat Bucie, a pak už dám Lucince pokoj :)
Reagovat
EllNino
Je to škoda ... ale aspoň už jí ani nám nedávjí případné úspěchy falešné naděje, co by, kdyby ...

Snad ještě na RG a pak adieu, Lucy :)
Reagovat
misa
Dnes už Lucka nemá fyzicky na to hrát tak, jak byla ještě loni v lednu zvyklá. Sama to ví nejlíp, proto se i vzdala WC do dvouhry.

Zpětně dnes hodnotím sezonu 2017 hodně vysoko. Dokázala se vrátit ze sedmé desítky až do třetí, vyhrát 35 singlových pápasů a v deblu dva gs. s Beth. Škoda, že ji dvakrát zradilo zdraví - na jaře spála, kdy si na antuce ani neškrtla a na podzim zápěstí. Rok měla krásně rozjetý na Elite Trophy. Možná by jej zakončila i ve dvacítce. To byla její poslední podařená sezona.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist