Poslední turnaj jako párty! Vinciová ukončí kariéru až 'doma' v Římě

30. 11. 2017, 18:06
Aktuality 0
Roberta Vinciová sice po svém posledním letošním turnaji rozpustila celý svůj tým a měla se odebrat do tenisového důchodu, nakonec se však ještě pár měsíců na kurtech bude objevovat. Čtyřiatřicetiletá Italka, která si předloni zahrála ve finále US Open, kariéru ukončí v květnu na domácím antukovém turnaji v Římě.
Profily hráčů
Roberta Vinciová

Během letošní sezony, která měla být rozlučkovou, Roberta Vinciová odehrála 20 turnajů a úspěšnost měla mizernou. Dvanáctkrát nezvládla své úvodní vystoupení a jen třikrát vyhrála alespoň dva zápasy po sobě, když v Brisbane, v Petrohradu a na Mallorce postoupila do čtvrtfinále. 

Od června prohrála sedm z osmi zápasů, v žebříčku WTA se bývalá světová sedmička propadla na 117. místo a krátce po svém posledním turnaji ukončila spolupráci se svým celým týmem. Zdálo se, že finalistka US Open 2015 v tichosti odejde do tenisového důchodu, dnešním vyjádřením ale udělala radost minimálně svým fanouškům. 

"Můj poslední zápas bude párty a vy budete mými hosty. Řím, Foro Italico 2018," vzkázala Vinciová svým fanouškům ve videu, které dnes zveřejnila na twitteru.


"Rozhodla jsem se pokračovat a vrátit se na kurt, ale ne na celý rok," vysvětlila Vincová v rozhovoru pro Gazzetta Dello Sport. "Skončím ve Foro Italico. Uprostřed sezony se rozloučím s tenisem, dlouho jsem o tom uvažovala. Rozhodla jsem se udělat poslední vystoupení před italským publikem jako způsob, jak všem Italům poděkovat," dodala italská tenistka.

Na antukovém turnaji WTA Premier 5 v Římě Vinciová hraje pravidelně od roku 2002, ale nikdy se jí v italské metropoli nedařilo. Nejprve třikrát neprošla kvalifikací, z třinácti účastí v hlavní soutěži se pak jen jednou dostala za druhé kolo (osmifinále v roce 2013).

Vinciová vyhrála celkem 10 turnajů ve dvouhře a 25 ve čtyřhře. V té s krajankou Sarou Erraniovou zkompletovla kariérní grandslam a byla světovou jedničkou.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist