Pospíšil se překvapivě kvalifikoval na turnaj ATP v Bukurešti

23. 4. 2013, 09:47
Aktuality 3
ATP BUKUREŠŤ - Osm měsíců nevyhrál zápas na challengeru, na antuce v Bukurešti si však Jaroslav Pospíšil zahraje v hlavní soutěži turnaje ATP. Dvaatřicetiletý český tenista v rumunské metropoli prolétl kvalifikací, byť v ní čelil třem papírovým favoritům.
Jaroslav Pospíšil

Jaroslav Pospíšil prožíval nejlepší období své kariéry na přelomu sezon 2010 a 2011. Tehdy si poprvé zahrál poprvé ve finále challengeru, následně získal i dva tituly a celkem čtyřikrát si zahrál hlavní soutěž turnajů ATP včetně slavného Wimbledonu. Do 2. kola ale nikdy nepostoupil a jeho žebříčkovým maximem zůstalo 103. místo.

Jenže od chvíle, co se v tenisu posunul o kategorii výš, se mu přestalo dařit. Od února 2011 do nynějška jsou jeho maximem tři postupy do čtvrtfinále challengerů a to je za více než dvouleté období velmi málo. Sice byl několikrát ve finále turnajů Futures a některé i vyhrál, na víc než 350. místo ve světovém žebříčku to ale v současnosti nestačí.

Na challengerech Pospíšil zaznamenal poslední vítězný zápas loni v srpnu, od té doby sbíral body jen na podnicích Futures. O víkendu ale vstoupil do kvalifikace turnaje ATP v Bukurešti a dvaatřicetiletý Čech na rumunské antuce ožil. Byť byl ve všech třech kolech outsiderem, s Markem Gicquelem, Filipem Krajinovičem a Stevem Darcisem ztratil ve třech zápasech celkem jen 12 gamů a celkem pošesté v kariéře si tak zajistil start v hlavní soutěži.

V jeho úvodu narazí na dalšího kvalifikanta Sergeje Stachovského, se kterým prohrál oba vzájemné zápasy. Naposledy se s Ukrajincem utkal v červenci 2011 ve Stuttgartu, kde s ním ve svém posledním zápase na okruhu ATP padl v tie-breku třetího setu.

Z českých tenistů se v Bukurešti představí také Lukáš Rosol, kterého v prvním zápase od úspěšného Davisova poháru v Kazachstánu čeká Gilles Muller. Lucemburčana už sedmadvacetiletý Rosol letos porazil - před měsícem v Miami vyhrál ve dvou setech.

Pokud Rosol postoupí do 2. kola, zahraje si o druhé letošní čtvrtfinále s osmým nasazeným Viktorem Troickým, s nímž loni oba duely na antuce vyhrál. Srbský tenista do soutěže vstoupil už v pondělí, kdy porazil 7-6 6-3 Australana Marinka Matosevice.

Nejvýše nasazenými hráči jsou světová desítka Janko Tipsarevič, trojnásobný šampion Gilles Simon a Ital Andreas Seppi.

- ATP 250 BUKUREŠŤ -
(Rumunsko, antuka, 467.800 eur)
pondělní výsledky (22. 04. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Troicki (8-Srb.) - Matosevic (Austr.) 7-6(5) 6-3
Goffin (Belg.) - Ungur (Rum.) 6-3 6-1
Brands (Něm.) - Ito (Jap.) 6-3 6-4

Kvalifikace - 3. kolo:
Jar. Pospíšil (ČR) - Darcis (Belg.) 6-1 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
skvělej výkon
Reagovat
Fandina
Rosol Muller stream
http://88.80.5.88/c4b00/20130422/vv5174ff4f4eab1729247057-567255.html
Reagovat
Fandina
Rosol Muller 7:5 6:2. Jen tak dál. Držím palce Luky ... pojď pojď pojď
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist