Potvrzeno: Na Spartě se bude hrát turnaj WTA

19. 12. 2014, 12:33
Aktuality 194
Po pěti letech se do Česka vrátí ženský podnik WTA. Akce zatím nazvaná Sparta Prague Open se příští rok uskuteční na antuce v pražské Stromovce od 27. dubna do 3. května. Wimbledonská vítězka Petra Kvitová se jako hráčka světové desítky kvůli omezení počtu turnajů této kategorie International v roce 2015 akce nezúčastní, ale už má dohodu s pořadateli na sezonu 2016.
Sparta bude od příštího roku hostit turnaj WTA

Dotace turnaje bude činit 250 tisíc dolarů. V příští sezoně sice bude chybět domácí jednička Kvitová, ale hrát by měly ostatní přední české tenistky, který je aktuálně v první stovce světového žebříčku osm. "Šafářová, Plíšková, Záhlavová-Strýcová, Koukalová, Cetkovská, Siniaková a Smitková jsou pro českého diváka atraktivní, turnaj utáhnou," řekla ředitelka turnaje Petra Černošková na tiskové konferenci při oficiálním představení akce.

Kvitová jako hráčka světové desítky může podle pravidel WTA každý půl rok odehrát jen jeden turnaj kategorie International a před vznikem turnaje na Spartě už se domluvila na startu v čínském Shenzhenu. "S Petrou máme napevno dohodu, že v roce 2016 bude hrát," řekla Černošková.

I pořadatelé mají omezení. V pavouku může být jen jednu hráčka z Top 10. "Už jsme oslovili tenistky z desítky, s kterými máme dobré vztahy," uvedla Černošková. Teoreticky by mohla přijet Agnieszka Radwaňská nebo Caroline Wozniacká, které v minulosti nastoupily za Prostějov v extralize.

Kapacita centrkurtu se zvedne na 2.500 míst
Na Spartě se od roku 2010 hrál ženský turnaj ITF s dotací 100 tisíc dolarů. O povýšení na okruh WTA začali organizátoři jednat v polovině roku i díky Lucii Šafářové, která jako členka komise WTA za hráčky věděla, že jsou volné termíny a do Česka to dala vědět. Zástupci České sportovní proto podali v říjnu žádost, v polovině listopadu jim WTA sdělila, že jsou v užším výběru a podepsanou smlouvu dostali tento čtvrtek.

Za licenci turnaje WTA zaplatili milion dolarů. "Měli jsme k tomu tři důvody," řekl majitel České sportovní Miroslav Černošek. "Mám silné portfolio českých hráček, které takový turnaj u nás chtěly. Z pořádání akce ITF víme, že areál i tým na to má to zorganizovat, a máme podporu tenisového svazu a města Prahy."

Černošek chce na ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy jednat i o podpoře státu. Pomoci může, že Češky letos potřetí za čtyři roky vyhrály Fed Cup. "Když stát pomůže, bude to přínos, ale jinak máme většinu privátních zdrojů," řekl.

Finančně se podílet na turnaji bude i Český tenisový svaz. Ten v minulosti velké turnaje WTA či ATP odmítal, ale nyní už podle prezidenta Ivo Kaderky doba dozrála. "Má to časovou logiku. Šli jsme cestou futures, challengerů a už jsme nahoře. Už nastala doba, kdy je vhodné a prospěšné mít pro naše hráčky takový turnaj. Dokud jsme je neměli, tak by to bylo vyhazování peněz," řekl Kaderka.

V areálu Sparty už pořadatelé upravili dva další dvorce, aby vyhovovaly parametrům WTA, a zvednou kapacitu centrkurtu na zhruba 2.500 míst. "Na vše máme vydatný manuál a už proběhla i kontrola z WTA," řekla Černošková.

V Česku se hrál turnaj WTA Tour naposledy na Štvanici jako Prague Open. Jeho poslední ročník se konal v roce 2010, pak pořadatelé přišli o titulárního partnera.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

194
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kto podľa vás zajtra vyhraje preteky s masívnym štartom?
(napíš meno ženy aj muža)
Reagovat
Cico93
Darya, Martin. Ale hlavne musi byt Darya presná a snáď finka bude mať slepé náboje. ;-:-)
Reagovat
smazaný uživatel
to by som bral aj ja! :)
moji najobľubenejší biatlonisti, chcem aby Darya dominovala, snad Kaisa po tejto sezone odide do dochodku :D
Reagovat
Cico93
To zase nemusí. Je len dobre ked je veľká Konkurencia. Tých odchodov už bolo az az po OH. Snáď sa raz vráti aj Neuner.
Reagovat
smazaný uživatel
škoda Bergerovej :(
a tiež som rad ked je konkurencia ale niekto ako Gabina alebo Kuzmina.
Reagovat
smazaný uživatel
a ešte k tej Magdalene - tiež dufam ,že sa raz vrati. Bolo by super ak by to bolo už v nasledujucej sezone!
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že se Magda už nevrátí.. Bohužel, byla to moje nejoblíbenější biatlonistka.. :-((

Ale hele pamatuješ jak jsi se tady ptal co si myslíme o Interstellar? :D A jak jsem ti psal, že to je nejlepší film roku 2014 co jsem viděl? :-) Tak včera jsem se koukal na "Zmizelá" a tohle je nejlepší film roku 2014 co jsem viděl! :D Rosamund Pike byla naprosto brilantní v hlavní ženské roli.. Za tohle zaslouží Oscara! Jestli jsi to ještě neviděl, směle doporučuji.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No , asi tak :/ s nostalgiou spominam na Vancouver 2010 :(

To sa mi presne hodí! :D neviem čo isť pozerať! :D :D Diky moc!
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám na ní jednu nejlepších vzpomínkem ze ženské štafety na MS v Chanty-Mansijsku, kde přebírala na 4. místě s minutovou ztrátou na 1. místo a i když vždy dobíjela, tak přesto Německo Magda dovezla na 1. místě.. :D
https://www.youtube.com/watch?v=eH26Y3S4Q88

Není zač! :D Tak pak napiš, jak se ti líbil.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
U Neuner jsem ten konec nečekal, klidně mohla dominovat dalších 5 (nebo víc) let, protože v podstatě neměla pořádnou konkurenci. Ale přijde mi, že tak před 10 lety bylo v ženském biatlonu víc osobností než dnes (Němky měly extrémně silný tým, Francouzky, Rusky, Švédky), kdy po odchodu Berger zbyly prakticky jen Kaisa a Darya (a snad na tu úroveň časem doroste Gábina).
Reagovat
smazaný uživatel
to dufam aj ja , že sa Gabina dostane na ich uroven a dufam ,že čoskoro.
Inak myslím si, že ak by bola Kuzminova viacej zdrava ako chora , tak by sa tiež ku Kaise a Daryi priblížila :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já teda doufám, že Kaisa do důchodu neodejde! :D Není to moje oblíbená biatlonistka, ale kdyby odešla, tak by vládla jen Darya a to by byla celkem nuda.. :D
Letos právě vyhraje celkové hodnocení jedna z nich no.. :D Obě střílí hodně dobře a když udělají chybu, tak to díky běhu zase v pohodě stáhnou.. Nikdo jim zatím letos běžecky nestačí.. Možná kdo jediný jim běžecky může konkurovat je Gábina, Kuzmina, Tiril a Miriam.. Ale ta než zastřílí čistě tak to dřív začnou padat z nebe trakaře bohužel.. :-( :DD
Reagovat
smazaný uživatel
:D dobre tak nech teda neodide .D :D

Chcel by som aby Kuzmina nebola tak často chora a Gabina presnejšie strieľala . :) a potom by to len bol biatlon! :D
Reagovat
sprchon
Proč to Kaise nepřejete? Někomu se asi nemusí líbit, ale mně je sympatická. Stejně tak mám rád i Tiril. Ať vyhraje ta nejlepší! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tiril je moje nejoblíbenější zahraniční biatlonistka. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Norky mam rad, snad sa niektora z nich dotiahne na uroven aku mala Tora
Reagovat
sprchon
Toru mám taky rád... Sice je to takovej "babochlap", ale jako závodnice i jako člověk úžasná.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to Kaise přeju taky, hlavně proto, že ona má snad rekord v počtu 2. a 3. míst, zatímco výher má třeba ve srovnání s Daryou ani ne polovinu, takže jen ať se jí daří :) Bohužel někteří by chtěli veškerou konkurenci svých favoritek odstranit a pak sledovat jen samá vítězství a... nudu.
Reagovat
sprchon
Aspoň někdo. :) Já mám rád i Daryu, ale Kaisa má letos super formu a zatím při všech závodech se na ní dobře koukalo... Myslím si, že celkově vyhraje. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kaisa a Martin.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ženy: Darya nebo Kaisa, Gabča bude v desítce
Muži: Svendsen
Reagovat
Frick
1/4
765 (62,96%)

2/4
90 (7,41%)

3/4
340 (27,98%)

4/4
20 (1,65%)

No, k tý první čtvrtce sezóny se dá skutečně říct jen - držte si kloubouky, jede se z kopce.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně ať je zdravá. Ta první čtvrtka je masakr, ale věřím, že je schopná některé body obhájit (nevím, jestli má zase v programu tu Jižní Ameriku, ale tam by to šlo určitě). Na AO jen 1. kolo, takže zase: doufat v kliku na los a třeba 3. kolo. To už dá trochu jistotu. Pak už toho zase tolik k obhajobě nemá. Kdyby aspoň na polovině turnajů na antuce + Miami a IW uhrála o kolo víc než loni (letos), tak by ještě mohla být na RG nasazená... no, konec snění, nechám to radši na ní :-)
Reagovat
EllNino
já myslím, že do tý Brazílie pojede :)
Reagovat
tommr
snad to nebude tak strašný. Ty obhajoby v prvním kvartále vypadají relativně vysoký, ale ve skutečnosti nejde o tolik bodů. Navíc Klára bodovala jen na malejch turnajích a na těch největších (AO, IW, Miami)vypadávala už v prvních kolech a příští rok tam proto může jen získat ...
Reagovat
Frick
1/4
315 (17,21%)

2/4
400 (21,86%)

3/4
130 (7,10%)

4/4
985 (53,83%)

Karolína by tedy žebříčkem mohla skutečně dále stoupat. Možná by na US Open mohlo být ve hře i nasazení v TOP 16. Září + říjen bude ale velice krvavý :-(

BTW: Karolína byla velice pilná a na dalších devíti turnajích získala od 25 do 60 bodů. Ty už připočítat nemůže. Dá se tedy říct, že ČF účasti na WTA 280 byly pro ní zbytečné...
Reagovat
smazaný uživatel
Do top 20 by aspoň na čas nakouknout mohla. Ale doufám, že přinejhorším bude na konci roku zhruba na stejných pozicích jako teď. V závěru roku půjde do plusu asi jen těžko, takže je třeba to nahrát před USO, tam rezervy jsou.
Reagovat
tommr
Karolína bude ještě ráda když si udrží současnou pozici. Na nějakej posun směrem nahoru u ní moc nevěřím ...
Taky bude muset trochu omezit svůj program. To čemu ty říkáš pilnost by se spíš dalo nazvat hazardem se zdravím ...
Reagovat
Cico93
Božská Darya!!! Mi dala krásny vianočný darček;)
Reagovat
sprchon
Dneska se jí to mimořádně vyvedlo. Fandil jsem i Kaise, nečekal jsem, že v posledním kole ještě tolik stáhne. A taky jsem nečekal, že si Valj udrží třetí místo... Bylo to napínavé.
Češkám to holt vyjde zase příště. :)
Reagovat
Cico93
No nechápem čo zase vyviedla na 1 strelnici Gabina.
Reagovat
EllNino
nedala 3 z 5,co ne to nechápeš ? :D
Reagovat
Cico93
;:- no ved toto nechápem.
Reagovat
EllNino
je to škoda, ale bohužel jsem to tak nějak čekal, že to neunese :/ :)
Reagovat
slacker
No hlavne i ten beh byl zase slabej :-(
Reagovat
EllNino
co se dá dělat, ale aspoň už to nejsou ty 40. a 60. místa jako na začátku :D ...
Reagovat
VlS
A proč by se před zítřkem vyčerpávalá když už bylo jasný, že je to v pytli?
Reagovat
blixa
To ona občas na první ležce dává, a to i když je ve formě - viz olympiáda. Spíš mě zaráží, že dneska běžela pomalu, ale možná se nešťavila když už po první ležce bylo jasný že na bednu to nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Kaisa to zazdila ve sprintu, když střílela jak "zamlada". Ale neviděl jsem to, tak nevím, jestli foukalo nebo ne. Gábina by asi měla začít kamarádit s Petrou, ta jejich podobnost je neuvěřitelná (z extrému do extrému :D ).

slacker: Ten běh bych hodnotil v celkovém kontextu. Psychika dělá hodně. Ve sprintu, když jela na vítězství, měla 3. čas (i když 46 vteřin za Kaisou). Navíc sprint je asi nejvíc vypovídající o běžecké formě, protože jedou každá na sebe od nuly. Ve stíhačce je to hodně ovlivněné vývojem závodu, třeba Kaisa před týdnem měla 16. běžecký čas (v posledním kole 42.), přestože jasně vyhrála. Gábina dnes 32. čas (1:49 od Kaisy), ale podle analýzy to tentokrát bylo ve všech kolech od ní zhruba vyrovnané, to je pokrok proti minulým závodům, kdy jí většinou v posledním kole došly síly.

Zajímavý je, že Kaisa ten závod zase prohrála na střelnici, sice udělala jen 1 chybu, ale v čase střelby prohrála s Daryou o 21 vteřin. Pomalá střelba je podle mě její hlavní handicap, stejně jako u Gábiny. V běhu byla Kaisa před Daryou o 26 vteřin. Veronika 3. čas se ztrátou 54 vteřin. Škoda, že jí poslední závody úplně odešla střelba. Možná by to chtělo najít "kompromis" - jet každé kolo o 5 vteřin pomaleji a pak nedělat chyby na střelnici. Ale od klávesnice se to radí dobře :)
Reagovat
Frick
1/4 - do Indian Wells
Šafářová 455 (17,40%)

2/4 - do French Open
Šafářová 525 (20,08%)

3/4 - do Cinci
Šafářová 990 (37,86%)

4/4 - do Sofie
Šafářová 645 (24,67%)
Reagovat
Frick
V první půlce sezóny tedy obhajuje jen trochu více než 1/3. Mohlo by to vyjít tak, že by právě kolem doby turnaje v Praze mohla zaútočit na TOP 10. :o)
Reagovat
smazaný uživatel
v Praze se o takový velký body nehraje, vyjít to může, když bude třeba jedenáctá s malým rozdílem tak by to asi šlo...
Reagovat
tommr
u Lucky je to trochu zkreslený tím mimořádně dobrým výsledkem ve Wimbledonu. Jinak hrála Lucka celej rok v podstatě to samý - takovej lepší průměr ...
K tomu aby si ještě dál polepšila bude příští rok muset udělat nějakej vynikající výsledek i někde jinde a největší šanci k tomu bude mít v první polovině sezóny. Škoda, že sezónu začne na HC, kterej jí je v tomhle ohledu naprosto k ničemu ...
Reagovat
Frick
on se snad poslední tenisovej zápas na Štvanickym centrálu hrál v roce 2012...
Reagovat
Fandina
To podle mě souhalsí. Letos i vloni tam hráli kluci challenger a na centru se nehrálo.
Reagovat
Frick
je čas Vánoc a o Vánocích se plní i ty nejtajnější přání.

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/v/t1.0-9/922793_10151425731507124_1314146790_n.jpg?oh=234211ae674267ca12e2263453831614&oe=55465185&__gda__=1426350606_8bf85d726f94cf95dccf4babe110b114

Nicméně ani o jeden cm více :o)
Reagovat
Frick
http://sport.lidovky.cz/foto.aspx?r=ln-sport-ostatni&foto1=MIH4bab81_123834_12359185.jpg

at the same time :o)
Reagovat
mrafe
Já chápu, jak jsi to myslel, ale nezdá se ti, že ty obrázky můžou mít v souvislosti s Tvým komentářem, také jiný trochu bizarní podtext? A Co, ale nechápu, proč si pořád musíš vyrábět nějaké problémy. To se tak nudís?
:))))
Reagovat
Frick
http://instagram.com/p/wy4dUHHwhA/

má smysl pro humor :-D

Nebo její ségra :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kdo z vás byl na extralize dneska? Já tam byl, a mám tolik zážitků!! :-) Mám foto s Petrou kvitovou, Klárkou KOukalovou, Terkou Smitkovou, S Tomášem BErdychem, s Barborou Krejčíkovou, s Renčou Voráčovou. POdpisů hafo, a tenis naprosto skvělý :-) Nevím jak je to možný, ale chodili jsme po prostorech kde normálně hráči, tam prej vůbec lidi co neměli VIP chodit. Ale my jsme si tam chodili jak chtěli :D :D No a co vy, nějaké zážitky? :-)
Reagovat
PetaM
Bylo to super, rychlost je neuvěřitelná, pecky obrovské, holky už jsem viděl na FC, ale kluky poprvé naživo. Nechápu, jak stíhají reagovat :D A navíc jak to skvěle vraceli, boží. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo :D taky jsem obdivolal, jak to dokáže třeba Tom vracet.. A to byly pozice kdy už jsem nedoufal :D nechápu fakt:D Tenis byl super vážně.. Akorát jsem nepochopil, co to mělo s tím Jirkou Veselým znamenat :-D :)
Reagovat
PetaM
Já taky ne, koukal jsem z 99 % případů před sebe, na kurtu 1 se odehrávaly nejzajímavější zápasy :D Tomáš začal hrát a 10 sekund na to jsem se podíval dozadu, a že prý je Jirka zraněný a Přerov získává bod :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Též mohl JIrka nenastoupit a nechat nastoupit někoho jiného :-) pokud byl zraněný už předtím :D no prej skrečoval po jednom míčku :D
Reagovat
PetaM
Já si myslel, že to bylo schválně, stejně měli vítězství v kapse, tak jsem si říkal, že chtějí, aby se lidi dívali na Toma a nebyli rozpolceni :D Nevím no, stejně vyhrál Prostějov, 3x hurá a jdeme spát :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D já taky, jsem hodně unavený z toho dneška už ))
Reagovat
PetaM
To jo, já jsem dneska ještě nespal, takže už se vyloženě těším :D :D
Reagovat
sprchon
Já se bohužel na finále nedostal, ale u nás v Liberci to bylo obdobné... Taky se chodilo a sedělo na úrovni kurtů. Já byl asi 4 metry od sítě a po zápase byla možnost potkat hráče někde poblíž, s některýma se i pobavit nebo vyfotit. Samozřejmě, že v Liberci nebyly takové hvězdy. Těšil jsem se alespoň na Stefanie Vogele, ale bohužel se nedostavila. I tak se hrál docela dobrý tenis, u tribuny byli vždy chlapi (viděl jsem Kubota a Jebavého), holky vždy až na zadním kurtu (např. Kasia Piter a Petra Krejsová - ty se mi líbily i v deblu). :)
Asi se to nedá srovnávat s finále. :D Ale byl to můj úplně první tenis na úrovni naživo, takže jsem spokojen a těším se do Prahy na WTA. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Liberec nevím, jaké má tenisty, ale PRostějov a Přerov dneska-to bylo nejvíc :-) A fotka s Kvitovou+menší pokec, by bral asi každý :D ale tenis jako tenis :D :-) Myslím, že extraliga je super věc a v žádném případě ať se neruší nebo nemění.. NE
Reagovat
sprchon
Ty nejznámější jsem tam napsal... Jako největší tahák byl "Vítěz AO ve čtyřhře" a z holek Vogele, která nepřijela. :( :D Vlastně tu nebyl/a žádný/á z hráčů/hráček, o kterého/kterou se nějak zajímám. Piter se mi ale zamlouvala, takže na tu teď asi občas kouknu. V Prostějově bych asi přetékal blahem. ;)
Reagovat
Frick
Není znám žádnej sponzor, zatím.

https://www.facebook.com/81479457123/photos/pcb.10152480945967124/10152480939217124/?type=1&theater

Na těch bannerech jsou jen loga ČTS, WTA, Prahy a sparty
Reagovat
VlS
To, že není vytrouben do světa neznamená, že neexistuje. České sportovní určitě znám je.
Reagovat
smazaný uživatel
Sponzorovat to totiž budeme my, daňoví poplatníci. Ministr Chládek, který se křídlil na finále Fed Cupu, už určitě chystá dotaci :-)
Reagovat
VlS
http://www.ceskatelevize.cz/sport/tenis/295972-do-ceska-se-vraci-turnaj-wta-hrat-se-bude-na-sparte/
Reagovat
Frick
Žádná informace o podpoře nějakýho soukromýho subjektu tam neni.
Reagovat
VlS
Jména? Počkej, při turnaji se je dovíš a dřív to ba nic nepotřebuješ. Tohle ti nestači ?

Za licenci turnaje WTA zaplatili milion dolarů. Majitel České sportovní Miroslav Černošek chce na ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy jednat i o podpoře státu. Pomoci může, že Češky letos potřetí za čtyři roky vyhrály Fed Cup. "Když stát pomůže, bude to přínos, ale jinak máme většinu privátních zdrojů," řekl.
Finančně se podílet na turnaji bude i Český tenisový svaz (ČTS). Ten v minulosti velké turnaje WTA či ATP odmítal, ale nyní už podle prezidenta Ivo Kaderky doba dozrála. "Má to časovou logiku. Šli jsme cestou futures, challengerů a už jsme nahoře. Už nastala doba, kdy je vhodné a prospěšné mít pro naše hráčky takový turnaj. Dokud jsme je neměli, tak by to bylo vyhazování peněz," řekl Kaderka.
Reagovat
blixa
No jestli to svaz podporuje, pak nechápu, proč by se podstatné zápasy neměly hrát na Štvanici. Centr kurt nepatří ČLTK ale svazu.
Reagovat
Frick
Že jedna hráčka TOP 10 tam hrát bude, i když nikoho novýho už "neseženou"...
Reagovat
PetaM
Serča přijede :P
Reagovat
smazaný uživatel
To by bolo top :DD
Reagovat
smazaný uživatel
To nehrozí. :D Já bych brala Angie, kdyby Petra nemohla.

Taky s tím turnajem mohli počkat ještě rok. Já jsem se těšila na FO a místo toho asi pojedem do Prahy. :(
Reagovat
tommr
myslíš Lucku Šafářovou? Taky doufám, že to do začátku SPO stihne ... :)
Reagovat
EllNino
já myslím, že to stihne :)
Reagovat
VlS
Lucka má na FB krásnou fotku, jak relaxuje na Fl.
Reagovat
mrafe
Vánoční pozdrav od tvých favoritek
http://www.wtatennis.com/javaImages/51/d4/0,,12781~13358161,00.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, už jsem viděl. Takhle nějak si představuju ideální Vánoce (ne jako ty naše na blátě)... :)
http://instagram.com/p/wsxDXcREpa/
Reagovat
PetaM
Počkej, na jakém blátě? Já jdu dneska k vodě ...
Reagovat
mrafe
Tak to víš, Anička si umí vybrat, pěkná fotka
Reagovat
smazaný uživatel
snad sa o par rokov z International stane Premier ! :)
Reagovat
Frick
Premier už by určitě byl někam vyŠtván :o)
Reagovat
smazaný uživatel
vyŠtan :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
JInač, vy co řešíte postavu Petry.. DNeska jsem se s ní v Prostějově vyfotil, a je hrozně, ale vážně hrozně hubená! a co víc, má hrozně úzkou hlavu na můj vkus, takový chudáček vypadala :D měl jsem jí z 20 centimetrů, a musím říct, že jak ta televize dokáže přibrat kila tenistce, to je něco :-)
Reagovat
smazaný uživatel
mně přišla hubená i z televize. Ten její kondiční by jí měl přikázat víc vepřo knedlo zelo. Jinak z ní nakonec bude špélka jak Daniela Hantuchová.
Reagovat
smazaný uživatel
Dani je už fakt moc, no ... Petra podle mě vypadá OK .. Anča by se mohla vrátit k postavě z 07-08 :)
Reagovat
Cico93
Na Ane by som nič nemenil !!! 1***
Reagovat
smazaný uživatel
no, jestli si viděl to video, kde se nechala polejvat vodou (ice bucket challenge), tak pár kilo nahoru by jí prospělo... ale když to zakryje tím tenisovým úborem, tak je samozřejmě naprostá TOP :p
Reagovat
Cico93
Videl. A ne raz;)
Reagovat
PetaM
Petra začíná být až nezdravě hubená.
Reagovat
sprchon
Tak to tebe tam napomínali za focení s bleskem. :D
Reagovat
PetaM
Nejhorší byl zlomený schod u vstupního vchodu :D Polovina lidí se o to málem zabila, kraválu jako na Silvestra a Security si stojí a nikoho nevarují ... :D
Reagovat
smazaný uživatel
jo no hej :D a my pak jen jdem a taky schod ulomený :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj dneska jsem byl na extralize, zážitky mám superní, ale kde to můžu shlédnout prosíM? na čt sport nenacházím zatím :-) děkuji?.--
Reagovat
EllNino
bude to na webu čt
Reagovat
Fandina
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10186693736-tenis/314297371352004-finale-extraligy-smisenych-druzstev-2014
Reagovat
smazaný uživatel
Díky.
Reagovat
Frick
Přijde mi, že jedině můžou centr udělat na místě půvdoního centru a kurtu č. 1 tak, že kurt bude rovnoběžně se silnicí a kolem toho smontovat tribuny. Tribuny pro 2 500 lidí....
Reagovat
Fandina
Třeba to bude na místě kurtu číslo 3, nebo který to je, hned vedle haly. Navíc se tu v článku píše, že už upravili dva kurty a včetně centru mají manuál, kde už proběhla i kontrola z WTA, aby to odpovídalo parametrům.
Reagovat
smazaný uživatel
Na délku by se tam ten kurt nevešel, museli by buď zrušit i ten bližší kurt s tvrdým povrchem nebo to zahloubit až ke klubu. Další možnost je zrušit kurt č. 1, centr posunout dál od klubu, narovnat cestu (posunout ji k tomu kurtu č. 3 nebo který to je) a udělat hlediště ze tří stran. Každopádně to budou vždycky brutální kompromisy.
Reagovat
Frick
http://youtu.be/8CMU-UZu_D8?t=3m25s
Reagovat
blixa
Hmmm, zajímavá pozice ... no nic ... :D

https://www.facebook.com/GarbiMuguruza/photos/a.192452504236394.1073741831.182881405193504/434058196742489/?type=1&theater
Reagovat
Cico93
Idem vyskúšať ;)
Reagovat
blixa
Chodíš s gymnastkou ? :D
Reagovat
Cico93
To nie. Ale tu pozíciu si vyskúšam.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si hlavně neubliž. ;D
Reagovat
Cico93
To Nee;) skúsil som, ale až tak som tie nohy nedal jak Garbina;((( to by ma asi roztrhlo.
Reagovat
Patri.k
Občas se stává, že turnaje international jsou mizerně obsazené, myslím si, že u tohoto turnaje to nehrozí. Přeci jen máme výhodnou polohu, pro všechny špičkové tenisty je to blízko a už jen to, že tam přijedou naše hráčky, zajistí velice pořádné obsazení. Bude to parádní turnaj a třeba přijedu fandit i osobně.
Reagovat
Frick
Šokován a zhnusen. Nemyslím si, že by se někdy v minulosti stalo to, že by International turnaj (nebo jeho bývalé ekvivalenty) hrál někde jinde. než na nejlepších městkých kurtech.

Chci odpověď na otázku proč?
Reagovat
mrafe
To je jednoduché napiš paní Černoškové, třeba ti odpoví.
Reagovat
Frick
Zkusil jsem zatim Kaderku.
Reagovat
Fandina
To jsi dobrý, tak napiše ještě ostatním, paní Černoškové, jemu. Třeba to pomůže a udělají to na Štvanici.
Reagovat
EllNino
nechápu, celou dobu tu brečíš, že nemáme turnaj a když ho máme tak seš zhnusen :D ....buď rád za to, co je ...typická česká povaha
Reagovat
Frick
Do háje zelenýho, protože jsem si, jak selský rozum velí, že (venkovní) WTA turnaj v Praze = Štvanice.

Vy byste někdo copak mysleli před týdnem něco jiného?
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že už to přeháníš. Sparta se má opravovat a pokud se ty trybuny udělají hezké a prostorné, tak si myslím, že to nemusí být špatné. Je ale fakt, že Štvanice je mnohem lepší volba,
Reagovat
Frick
Na spartě nic k opravování neni. To je moderní areál tenisového klubu. Ale NE pro velký WTA turnaj.
Reagovat
Fandina
Souhlasím s tím, že na Štvanice by byla lepší, ale na Spartě by měl být centr pro 2,5 tisíce diváků a v článku se píše, že dva kurty upravili.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zvědav, jak tam těch 2500 diváků napěchují. To budou dost brutální kompromisy :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale co ti konkrétně vadí na Spartě?
Reagovat
EllNino
jo, mně to je hlavně uplně u p*dele, kde to bude, je to v Česku tak jako tak :) panebože
Reagovat
VlS
Tobě nestačí, že někdo zaplatía zorganizuje turnaj, po kterým jsi brečel. Ještě bys chtěl, aby ho udělal tak, jak bys chtěl ty. Super. Nechtěl bych ti dělat Ježíška, ten se chudák naběhá a stejně nebudeš spokojenej.
Reagovat
EllNino
asi tak ...fakt nejsi ty jedináček ? .)
Reagovat
smazaný uživatel
Frick...co jsi ...kdo jsi...?? Tady je úspěch,že se vůbec nějaký turnaj v Praze bude hrát a je jedno kde. Ve Stromovce je to docela fajn.
Frick..nakopala bych tě do prdele...a tak ráda...ůůů)))
Reagovat
EllNino
poprvé co s tebou musím souhlasit :)
Reagovat
Kozoroh
Na webu úvodního GS turnaje ausopen.com jsem narazil na jistou skutečnost, o které jsem neměl doteď ponětí a možná ani vy. 256 australských měst a sídel bude v době konání turnaje (který začíná přesně za měsíc) fandit a podporovat vybraného tenistu a tenistku. Ti tenisté, kteří už mají jistotu účasti, jim bylo vybráno město, které mu bude držet palce. O favoritech některých sídel ještě není rozhodnuto, jelikož některá místa v hlavní soutěži jsou určena kvalifikantům.
Tak třeba město Kendall (Nový Jižní Wales), které zvítězilo v anketě o nejtenisovější město Austrálie bude držet palce - No1emu :-) Petře budou fandit v Barrabě (NSW) a Tomášovi v Mouldenu (MT).
Kompletní přehled "základen" - http://www.tennis.com.au/news-and-events/events/ao-tennis-blitz/town-leaderboard
Reagovat
Kozoroh
+ článek týkající se Kendallu, který se bude "bít" za Djokera - http://www.ausopen.com/news/2014/12/19/kendall-cheering-for-novak-djokovic-at-australian-open-2015
Reagovat
Patri.k
Paráda, fantazie, mám velkou radost.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, prvni krok splnen. Ted to jen predelat na travicku :-)
Reagovat
Kozoroh
Mohli by zkusit modrou antuku :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem se díval na kalendář wta turnajů a není tam Paříž. Co se děje? Takový skvělý turnaj :/
Reagovat
EllNino
místo toho se hraje v Antverpách :)
Reagovat
smazaný uživatel
takže to bude primer?
Reagovat
smazaný uživatel
tolik de***ních tahů. -_-
Reagovat
blixa
Neměli prachy.
Reagovat
Fandina
Berďa tam má svého nového kauče.
Reagovat
EllNino
Hm a Jirka má natržený břišní sval, tak to bude chtít klídek, ale Chennai by stihnout prý měl :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak super, těším se! Ještě kdyby přijela Caro, to by byla paráda. :)
Reagovat
EllNino
jo :) to by bylo suprový :)
Reagovat
Michaelus
Ale ona hraje v Aucklandu ne?? Takže asi taky nemůže :/
Reagovat
EllNino
oh no :// ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli platí pravidlo 3 int., tak tam hrát může. Doufám, že na to Petra přijde. :D
Reagovat
Fandina
V článku se píše jen o dvou, jeden za půl roku. Petra potvrdila účast na příští rok.
Reagovat
paulmara
Někdo v České sportovní je nekompetentní, jestli budou platit stará pravidla tak ani Aga ani Caro hrát nemůžou, můžou podepsat Cibulkovou a mezitím začnou platit nová pravidla
Reagovat
smazaný uživatel
No to proboha ne. To třeba Angie nebo Ana.
Reagovat
smazaný uživatel
Já číst umím.
Reagovat
Fandina
Já také všecho nepíši polopatě ... úsměv
Reagovat
tommr
jj vypadá to, že Petra ani organizátoři tu změnu pravidel, která by jí účast umožnila ještě nezaregistrovali ...
Tady se to třeba už nějakej čas probírá: http://www.tennisforum.com/showthread.php?t=819929
Reagovat
Fandina
Také by byla možnost, že by Petra nejela teď do Číny, to by se mohla pak účastnit tady. Je to jisté, že mohou být Internationaly v roce pro topky?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak toto je sen každého fanouška. A pokud by tam dojela Aga, tak je z fleku. Jsem moc nadšený. Sice je to na té Spartě, ale můžeme být rádi, že tu něco takového vůbec bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Aga přece bude startovat v Katowicích ne? Tak asi dojede Caro
Reagovat
slacker
Serena
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt? Wow.
Reagovat
EllNino
to byl vtip hele ;)
Reagovat
smazaný uživatel
tak kdo tam bude? :D pokud Aga bude v Praze?
Reagovat
EllNino
to nikdo ještě neví víš :) ...
Reagovat
smazaný uživatel
Hodne pochybuju ze tam bude Aga. 1. je to antuka a za 2. tyden na to bude urcite Aga v Katowicich.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo. Ale opravdu mě to docela zajímá, kdo bude No. 1
Reagovat
Michaelus
Caro hraje v Aucklandu, takže asi taky nemůže
Reagovat
lukassb
Je sice super, že tu bude turnaj WTA, ale proč proboha na Spartě?:/ Štvanice má daleko lepší kapacitu....
Reagovat
EllNino
protože Černošek ;)
Reagovat
slacker
Blbost, tenisovy klub v Modranech je lepsi :-))
Reagovat
lukassb
Pravda.. třeba si hráči budou losovat nejen o servis, ale i o to, kdo nakreslí lajny :-D
Reagovat
blixa
Nene, na Vyšehradě ! Tam byl se dalo koukat z cesty dolů, ani by nemusely bejt tribuny :D
Reagovat
tommr
nebo na Hradě v Jelením příkopu ... :)
Reagovat
blixa
Tam jsou kurty ?? :D
Reagovat
slacker
Kurty VH
Reagovat
smazaný uživatel
To můžou hrát rovnou u nás. Je tu min. 7 kurtů a tribuny by se sem taky vlezly. :D
Reagovat
blixa
Neuděláme si TP WTA turnaj ? Stan koupí pozemek, my vlítnem na brigádu, uděláme 5 antukáčů a dřevěný tribunky a hurá na to, ne ? ;-)
Reagovat
slacker
Nezapomen na kadibudky
Reagovat
blixa
Pole stačí, přece ty tenisový primadonky nebudeme rozmazlovat ;-)
Reagovat
slacker
Hurrra. Doufam ze to znamena ze nase TOP50 hracky uz nebudou chybet na turnaji v Rime nebo jinem Premier turnaji z jinych duvodu nez zraneni/nemoc.
Reagovat
mrafe
Díval jsi se do kalendáře, v Římě se bude hrát až v 19 týdnu, mezi tím se bude hrát ještě v Madridu. Paní Černošková to jasně říkala, že to bude ve stejném týdnu jako turnaj v Marakeši, a ten je taky Internacionál. :)
Reagovat
slacker
Nepochopila. Co bude ted s tim dosavadnim poutakem co se konal v tydnu co se hraje turnaj v Rime a obiral o body nase hracky ktere mohli hrat hlavni soutez v Rime bez kvalifikace
Reagovat
mrafe
Tak to máš, pravdu to jsem tě nepochopila. Já myslela,že se tady řeší turnaj WTA.
Reagovat
slacker
No a ja resim konsekvence z toho vyplivajici.
Reagovat
mrafe
a to myslíš, že se bude hrát ten pouťáki v roce 2015? :)
Reagovat
mrafe
a Spartě se od roku 2010 hrál ženský turnaj ITF s dotací 100 tisíc dolarů. O povýšení na okruh WTA začali organizátoři jednat v polovině roku i díky Lucii Šafářové, která jako členka komise WTA za hráčky věděla, že jsou volné termíny, a do Česka to dala vědět. Proto zástupci České sportovní podali v říjnu žádost, v polovině listopadu jim WTA sdělila, že jsou v užším výběru, a podepsanou smlouvu dostali tento čtvrtek.

http://www.ceskatelevize.cz/sport/tenis/295972-do-ceska-se-vraci-turnaj-wta-hrat-se-bude-na-sparte/
Reagovat
slacker
Pokud se rusi SPO v puvodnim terminu, tak mam odpoved na svoji puvodni otazku. Yupiiiiiiii
Reagovat
kada.tom
Sice nemám zrovna radost, že to bude na Spartě, ale tak hlavně, že tu něco bude. Určitě se do Prahy pojedu nějaký den podívat :-)

P.S.: Doufám, že si Petra a Lucka udělají volno v kalendáři a v Praze budou :-)
Reagovat
EllNino
Petra nemuže, už hraje v Shenzhenu, ale ostatní holky určitě :)
Reagovat
smazaný uživatel
Prý může hrát 3 Int. za rok, jsou nějaký nový pravidla. Každopádně jestli bude hrát v Praze, tak by měla vypustit Stuttgart nebo Řím. (Pokud to jde)
Reagovat
EllNino
tady píšou 1 za pul roku ...tak nevím, ale jestli jsou nový, tak bych třeba Stuttgart vynechal :)
Reagovat
smazaný uživatel
Článek jsem nečetla. Hmm.. Tak jestli tam Petra hrát nebude, tak tam asi nepojedu letos. Uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Teda příští rok.
Reagovat
mrafe
Psal to tady tommr, že jsou od letošního roku nová pravidla, že můžou hrát tři Internacionály za rok. A Stuttgart a Řím nejsou turnaje Internacionál.
Reagovat
EllNino
ale já reagoval na PetruFans ...já to vím, že to jsou Premier ježiš :)
Reagovat
slacker
Proc proboha vynechavat Rim? Jeden z nejlepe bodovanych turnaju?
Reagovat
slacker
Navic turnaj v Rime je z tech antukovych muj druhy nejoblibenejsi. Tak krasne okoli kurtu
Reagovat
EllNino
rozhodně hezčí než ta betonová madridská pevnost :)
Reagovat
smazaný uživatel
Který se ti líbí nejvíc? Mně asi ten Řím.
Reagovat
slacker
Mozne ne uplne libi ale Rolland Garros ma takovou vahu ze ho nelze odsunout z prvniho pmista
Reagovat
slacker
me se moc libi ten kurt v parku s temi antickymi sochama
Reagovat
smazaný uživatel
Tam bych se chtěla někdy podívat.
http://www.wtatennis.com/javaImages/3/d6/0,,12781~12834307,00.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Protože se jí tam na tý super pomalý antuce nedaří.
Reagovat
Fandina
Řím je Premier turnaj, ty naopak hrát musí.
Reagovat
mrafe
Klára Koukalová, dneska v televizi říkala, že tam bude hrát určitě
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist