Potvrzeno: Navrátilová bude "superkoučem" Radwaňské

9. 12. 2014, 09:56
Aktuality 247
Legendární tenistka Martina Navrátilová se vrhla na trenérskou dráhu. Osmnáctinásobná grandslamová šampionka bude pomáhat šesté hráčce světového žebříčku Agnieszce Radwaňské, v jejímž týmu bude plnit roli v poslední době populárního superkouče.
Martina Navrátilová

Pětadvacetiletá Radwaňská spolupráci s osmapadesátiletou Navrátilovou oznámila na Facebooku a nadšeně reagovala i Navrátilová. "Už se nemůžu dočkat, až začnu novou fázi mé kariéry. V noci jsem nemohla spát a přemýšlela, jak se dostanu zpátky do režimu zápasů," prozradila Navrátilová.

Jedna z nejlepších tenistek historie se v nedávné minulosti netajila, že by ji trenérská role lákala. Nyní rozšíří řady superkoučů, jako je mají Novak Djokovič (Borise Beckera), Roger Federer (Stefana Edberga), Andy Murray (Amélii Mauresmovou a předtím Ivana Lendla), Marin Čilič (Gorana Ivaniševiče) či Kei Nišikori (Michaela Changa).

I Radwaňská by s pomocí české rodačky ráda dosáhla na grandslamu až na vrchol. "Má pomoci v realizaci hlavních cílů: vybojovat grandslamový titul, medaili na olympiádě v Riu 2016 a uspět na Masters na konci příštího roku," řekl polským médiím hlavní trenér Radwaňské Tomasz Wiktorowski.

Navrátilová by polské tenistce měla pomáhat coby konzultantka 12 až 15 týdnů ročně, právě na nejdůležitějších turnajích sezony. Poprvé mají začít trénovat po Vánocích v Miami. "Pocházíme z podobné části světa, takže bychom si měly rozumět v tenise i v životě a to přenést do úspěšného vztahu," řekla BBC jedna z nejlepších tenistek všech dob, která byla světovou jedničkou 332 týdnů.

Největším úspěchem Radwaňské je finále Wimbledonu 2012. V pořadí WTA už byla druhá právě v létě před dvěma lety.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

247
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
celkem slušné obsazení :-))

http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women%27s-tournament/info.aspx?tournamentid=1100032922
Reagovat
Frick
No ty vole! Jsem si myslel, že je to ironie a že turnajová no. 1 bude ze 700. místa a v pavouku bude tak 20 hráček (á-la desítka v Džibuti) a vono toto.

Vcelku se divim, že když jsou money na placení startovnýho, tak proč nějsou money na na oficiální navýšení dotace. Dejme tomu z toho udělat třeba 25.000+H...
Reagovat
Frick
Že jako Agu jsem nebral jako zvlášť nebezpečnou soupeřku a třeba mne právě proto mrzí, že Lucka, pokud měla dostat hráčku TOP 10, si nezahrála třeba s ní (+ Eugenie a Angie - pročež ve FC na moje slova došlo) a musela pořád hrát s Mašou, Simonou, Serenou a Petrou.

Uvidíme - za úspěch berte to, že když s ní bude muset hrát Lucka nebo třeba Karolína, tak to budu brát za průšvih a ne za celkem hratelnou hráčku..
Reagovat
lars
asi
Reagovat
Cico93
čo stým má Petra?
Reagovat
slacker
Premyslej a namahej zavity :-)
Reagovat
Cico93
počkaj....................

no nič stým nemá.
:)))
Reagovat
slacker
Spatna sprava je ze bude rada za 1 GS titul z wimbledonu behem nasledujich 2 let. S Martinou by mela sanci na 2 GS pristi rok :-)). A az bude cumet jak Agniezka zveda trofej tak zjisti ze uz nema chybu jak napravit. Pak za deset let si Martinou pokecaji u kaficka co by kdyby
Reagovat
Cico93
takže takto to myslíš.

Noo ja neviem, ale čo čakáš, že Martina Agu spasi alebo čo?
To by ju musela naučiť hrať trochu agresivnejšie a to si mýslím, že sa jej nepodari.

Lebo bez agresivity sa GS vyhrať nedá.

A či by bola prínos pre Petru? Neviem možno by im to nefungovalo.Ten tlak by bol jak na Petru tak na Martinu a to by nemuselo dopadnúť dobre.
Reagovat
slacker
Tak to se tak ocekava ze novy trener ma spasit nebo obohatit herni moznosti a otevrit novou perspektivu. Stary trener prinesl 3-letou stagnaci a kolisani na nizsim levelu nez level 2011.
Reagovat
Cico93
Môže sa ale stať, že Petra vyhra dajme tomu ešte 3.4 krát Wimbledon, stane sa 1. Aga sa nikam nepohne potom si pri kafe za 10 rokov povedia čo?:)
Reagovat
Cico93
neviem neviem to sú len špekulácie a dohady to nikam nevedie.

na keby sa nehrá ani v športe ani v živote.
Reagovat
blixa
Slacker jen tak žvaní, jako vždy ;-) Výhodou žvatlalů-spekulantů je, že se nikdy nikdo nedozví, co by bylo kdyby bylo :D, takže můžou furt něco mlít o "osudných chybách" a "špatných rozhodnutích". Martina se nehodlá věnovat trenérství na plný úvazek, na to nemá čas, takže bude jen jakýsi konzultant. To znamená, že Aga potřebuje i svého stávajícího trenéra a už vidím, jakou má radost že mu nějaká "selebrita" kecá do práce. Ivan a Andy bylo něco jiného, tam do toho šel Ivan na 100%. Tady jsou ale rizika neshod v týmu tak velká, že se Aze divím že do toho jde. Nakonec tu máme krásný příklad Mouremo a Andyho.
Reagovat
slacker
Laskave nepis ze ja zvanim a spekuluju zatimco ty delas neco podobneho ale na druhou stranu.
Reagovat
blixa
Já možná spekuluji, ale nikdy nežvaním ! :D :D
Reagovat
slacker
Zvanis ze zvanim
Reagovat
blixa
:D :D
Reagovat
slacker
PS: Mauresmo neni zadny priklad. Kdo a kdy z fanousku od Mauresmo neco ocekaval?
Lendl, Edberg, Becker jsou priklady.
Reagovat
blixa
Mauresmo je naopak ideální příklad, jak něco pos.at ;-) S Martinou tuším podobný příběh.
Reagovat
slacker
On nekdo Murraymu "nutil" Mauresmo?
Reagovat
blixa
Nenutil (asi). Aga se podle všeho taky rozhodla dobrovolně (a špatně).
Reagovat
slacker
Spekulujes a zvanis :-)
Reagovat
blixa
To ne, žvanění máš na 10let propachtováno ty :D
Reagovat
blixa
Naopak výborná zpráva. Petře díky tomu nehrozí, že by udělala stejnou chybu jako teď Aga ;-)
Reagovat
Frick
Pokračuje ve své "misi Egypt", když dnes porazila ve 3 setech Gabrielu Frankovou.

BTW: Jak třeba taková hráčka, jako je ta Franková (* 1988) k tomu může přistupovat? Posledních 5 let osciluje někde kolem 500. - 1200. místa v singlu a v deblu to není o moc lepší. Takže tenis může mít jen jako hobby a musí mít nějakou "civilní obživu"? Letošní prize money má něco přes 4 000 USD...
Reagovat
Cico93
dostihy a sázky:)
Reagovat
VlS
Vzhledem k tomu, že ji neživím, tak je mi to úplně jedno. Ty jí živíš, že ti to dělá starosti?
Reagovat
Frick
Takže, khoho zajímá i něco jinýho než Novak a Serena, je podivín?

Proč tady shazuješ někoho, kdo se snaží nadhodit téma o tom, co je pod tim pozlátkem, kde lítaj miliony dolarů?

Já myslim, že to není tak nazjímavé.

Kdo se tenisem uživí momentálně + zabezpečí sebe a svou rodinu do konce života

Kdo se tenisem uživí momentálně + po kariéře bude mít k dobru rodinnej barák (bez hypotéky) a nějaký milionek do začátku

Kdo se tenisem uživí momentálně

Kdo se tenisem sice neuživí, ale alespoň jsou prize nějaký slušný přídavek ke "spozoringu" od rodiny, even. případavek k civilní obživě
Reagovat
Frick
Zase spousta překlepů, pardon.
Reagovat
VlS
Jenže tady furt lezeš lidem ( holkám ) do soukromí, řešíš jejich těla, orientaci, partnery, peníze ......
Nepřipadáš si jako šmírák? Vždyť je to sprostý. Co je ti do toho, kde bere peníze? Tebe taky někdo ba webu furt lustruje?
Reagovat
Frick
Já nepotřebuju výpisy z účtu "nějaký Fraňkový". Myslim to obecne, jak to funguje s penězma v těchto patrech u hráček, který se nedaj považovat za budoucí hvězdy.
Reagovat
VlS
Jenže to tak nestavíš a stavíš to v rovině, kde na to ta holka bere? A to je ten rozdíl. Řešilo se to tady už několikrát. Zedník asi tak 2, 3 roky zpátky někde napsal, že se uživí tak prvních 50 holek a prvních sto chlapů. Beru to jako informaci od někoho, kdo o tom ví zatraceně víc než já.
U konkrétního člověka je blbost řešit, jestli může žít za 5 tisíc USD, když nevíš, jaký má náklady. Do rovnice ti chybí spousta údajů a je tudíž neřešitelná. Nevím, jestli je někde na výplatní pásce, nevím, jestli učí hrát děcka a ve volný chvíli si odskočí na turnaj, nevím jestli má osobní sponzory, nevím, jestli je její rodina bohatá nebo chudá, nevím jestli má partnera ( partnerku) a jak ta na tom je a hlavně nevím, proč by to měl vědět někdo jinej než ona a finančák. Její boh, její odpivědnost, její prachy.
Jen vím, že bych Nechtěl bych žít za 5 tis. dolarů na rok.
Reagovat
Frick
Probůh, těma 4 000 USD jsem samozřejmě naznačoval to, že se tim samozřejmě uživit nemůže... Smysl by možná dávalo nad tim spekulovat, kdyby tam bylo o nulu více....

Na TP je tak 50 000 - 100 000 diskuzních příspěvků za rok. Skutečně nemůžu vědět, co sem někdo dal před 2 - 3 roky...

A nějak nevim, jestli se tenisem skutečně uživí jen prvních 50 holek. Ještě 124. fin. žebříčku hráčka má na prize money 200.000 USD a 176. 100.000 USD...

50. hráčka fin. žebř. si vydělá před 500.000.....

Ano vim, že trenér, letenky, daně.

Na druhý misce vah jsou ale zase příjmy od sponzorů, od národního svazu, exhibice....
Reagovat
smazaný uživatel
cti dole, jak jsi daval prispevek o srande vuci Age v Polsku !!!
Reagovat
VlS
http://www.free1.cz/tohle-v-televizi-nebylo-banasova-vyvedena-z-miry-z-sileneho-rozhovoru/
Reagovat
gigin
:DDDDDDDDDDDD

tak to je mazlík, tvl :))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Na tento clanok ma napada jedno prislovie : "Z hovna bic neupleties" a tu to sedi na 100%. Agnezka je strasne nevyrazna hracka.
Reagovat
gigin
Upleteš. Ale houno švihá.

Jinak Aga je dost výrazná.
Reagovat
smazaný uživatel
Mno nevim co si presne predstavujes pod pojmem nevyrazna hracka ale byla nevyrazna hracka i v roce 2012?
Reagovat
smazaný uživatel
hra strasne skaredy tenis na ktory sa neda ani len pozerat. Neovlada ziadne udery len oranne ala Eranni (ale u tej to prepacim leebo na 1,2 metra vysku a nic ine jej neostava) .Radwanska iba caka a caka co bude, kedy sa superka vyhadze a ked nie tak ide von. A cely jej herny system asi len tak nezmeni ani Navratilova. Bud to mas a potom to vylepsime ale nezmenime podstatu.
Reagovat
smazaný uživatel
aha :-D Mno, tak to je vec nazoru. Me se treba jeji tenis libi moc a techniku a cit v ruce ma pravdepodobne nejlepsi na okruhu ale to ti vysvetlovat neberu, protoze ty jsi si evidentne svuj nazor na ni uz vytvorila. Sledovat jeji skaredy tenis prece nemusis pokud nechces.
Reagovat
smazaný uživatel
a kdyz zminujes tu Saru, tak Sara je asi o 10cm mensi jeste nez Aga ale Aga je o 10cm - 15cm mensi nez hracky jako Petra, Masha, Serena a Vika. A jestli pouhym vracenim dokazala dat Vice na AO 23 winneru a Makarove v Montrealu 28 winneru, tak to je pak carodejka :-O
Reagovat
VlS
Aga má tuším něco nad 1,70m , tudíž není o moc menší ( jestli vůbec) než Serena, ta žádná baskeťačka není.
Reagovat
VlS
Aga 173, Serena 175, Aga je tedy o 10 čísel větší než Sára
Reagovat
smazaný uživatel
aha, tak 175. viz. prispevek dolejs
Reagovat
smazaný uživatel
Aga ma 173 cm. Nevim jak je Serena vysoka presne (myslim neco pod 180cm) ale kazdopadne Serena trochu jinou stavbu tela na razantni hru, to je snad jasne kazdemu, i tenisovemu laikovy. Treba Masha ma dokonce 188 cm.
Reagovat
VlS
Dočti výš - Serena má 175
Reagovat
smazaný uživatel
:-D Vzdyt jo, jsem tam dal odpoved ze vidim. Nebo mi neco unika a je to narazka na moje "viz. prispevek dolejs"? :-D

Jinak mam na tebe otazku(na tebe a ostatni cleny 1GSL, kteri jsem nyni bohuzel nechodi :-( ), chtel bych se na pristi sezonu stat clenem 1GSL, pokud bych mohl dostat vyjimku a v urcitem zapase s urcitou hrackou byt +- nestrany :-)
Reagovat
VlS
Píšeš : nevím jak je Serena vysoka přesně ........... to ti uniká
Reagovat
VlS
Sory - tvůj dovětek unikl mě :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-D Prave, pekne jsi me ted zmatl :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo ale minutu na to jsem na tvuj prispevek reagoval timto: "aha, tak 175. viz. prispevek dolejs" viz. nahore
Reagovat
gigin
Aga je taková Můra :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hej, Mura v polskem kiltu :-)
Reagovat
VlS
No, až dojdete k hudebním nástrojům ...
Reagovat
A.R.R.
Jeden typický skotský mě napadl, ale raději nic :-D
Reagovat
smazaný uživatel
vysvetlovat *nebudu
Reagovat
A.R.R.
Se divím, že nad tak nevýraznou hráčkou vůbec přemýšlíš. A jo, já už vím, není tu článek o Petře, tak reješ do Agy. Ještě nám tu chabí Gabina :-D
Reagovat
VlS
asi správný trenérský přistup. Že by další Holka z Balkánu, kterou tatík povzbuzuje fyzicky k lepším výkonům?

http://www.webnoviny.sk/tenis/clanok/897626-tenistku-surdeanovu-zbil-otec-o-bitku-si-vraj-koledovala/
Reagovat
EllNino
Sukova - Siniakova a Novotna - Krejčíková :D ...to je krásný, že legendy pomáhaj našim holkám :)
Reagovat
Frick
Mají chuť na mladé maso.
Reagovat
EllNino
ty seš hroznej fakt, běž doprčic :D
Reagovat
Cico93
Ale noo, šak je dobrý.
Reagovat
EllNino
ale jo já vím :D ...ale dyť to je děsný :)
Reagovat
Frick
No ale bez legrace - ten vztah by mohl být trochu jiný, než kdyby ty trenérky byly hetero..
Reagovat
PetaM
To je fakt, obě dvě by si našly chlapy a ti dva by si to se sebou rozdali ...
Reagovat
misa
Největší úchyl na TP v nejlepší formě :-)
Reagovat
Frick
Největší je Cico
Reagovat
Cico93
Coooo? Ty bikiniMaestro.
Reagovat
smazaný uživatel
hezké to je, ale vůbec nic to neznamená. Každopádně je zajímavé, že tady na tenisportálu si toho všimli až dneska :-) Myslím tu spolupráci Siniakové a Sukové.
Reagovat
misa
https://pbs.twimg.com/media/B4cGQcECYAASnyv.jpg:large

Je dobré, že už Petra nemusí podnikat výlety do Polska.
Reagovat
smazaný uživatel
Má vkus naše Kvítí :)
Reagovat
misa
Má vkus i druhá strana :-)
Reagovat
Fandina
Pěkné a sluší jim to. Super pár!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Akorát škoda, že nejsou na zápasy streamy. :)
Reagovat
Cico93
Pred 2 rokmi hral 1 svk. Hokejovú ligu za Michalovce. Škoda, že tam neostal. Ešte by som na hokeji stretol Petru.
Reagovat
misa
Tam by snad nejela, to už je moc daleko.
Reagovat
Mayo
kto je ten hokejista ?
Reagovat
smazaný uživatel
Radek Meidl. Hraje za Prostějov 1.ligu.
Reagovat
Mayo
Vôbec ho nepoznám :O, vďaka Ti priateľu (:
Reagovat
Cico93
Možno mu Petra vybaví fleka na MS.
Reagovat
Mayo
no na treťotriedne MS by ísť mohol, vo to strah nemam
Reagovat
Frick
Ovšem blbý je, ža Australská hokejová liga se hraje během našeho léta, takže Radkovo angažmá v Melbourne Ice či v Melbourne Mustangs není pravděpodobné...
Reagovat
misa
Vztah s Petrou mu dodá sílu i na extraligu a ona se stane světovou jedničkou :-)
Reagovat
blixa
:D :D :D A na co se ještě zeptáš ? ;-)
Reagovat
Mayo
blixa, :D:D ešte isto niečo ak bude príležitosť
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo to jeste nevi, Helena Sukova bude trenovat Katku ;)

http://siniakovakaterina.com/novinka-89/-zpatky-na-kurtech-/
Reagovat
Mayo
Kto je to Siniakova ?
Reagovat
blixa
Členka Montyho Dulcinea teamu ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
A kdo je to monty? :D:D:D
Reagovat
blixa
Dobrá otázka .. kdo je to vlastně Monty ? :D
Reagovat
Mayo
:D umrem zaraz
Reagovat
Cico93
Vám tu už dobre hrabe;-:=)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak lístky do prodeje půjdou už zítra ve 14:00.. :-)
Reagovat
skott
já tam vidím až v pátek 14:00, ale díky za upozornění.
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš! :D Jo, máš pravdu, až v pátek.. :-) Sem se nějak blbě podíval! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je super zpráva. Moje nejmilovanější tenistka s takovou legendou. Snad se jim bude hodně dařit :)
Reagovat
gigin
si z toho dělají i prcku.
Fory jsou ve stylu..

Ze zatim je to fama, nebot to nebylo jeste schvaleno vsemi cleny tymu Radwanske...knez se jeste nevyjadril... zatim ho krisi....;D)))

Nebo...

Radwanska bude asi muset vystoupit z politicke strany PiS, tam je to preci bez teplousu a lesb...
Jedine, ze by Navratilova pracovala pod specialnim dohledem...

Nebo...

Navratilova Radwanskou nebude tolik stat, kolik ji bude stat osobni ochranka ;DDD)))

Narodovci ji definitivne sezerou...

A tak... proste si z toho delaji totalni prcu, hlavne tedy s Radwanske...;)
Reagovat
VlS
Ale, tak jí třeba prodají nějaký odpustky, vždyť i pánbů koneckonců prachy určitě potřebuje :-). Aga je v Právu a spravedlnosti? Takže nesmí používat antikoncepci? Pak chápu, źe nemůže mít trenéra :-)
Reagovat
A.R.R.
Jsem se docela zasmál, tak já bych se eventuelně přihlásil dělat Aze tu osobní ochranku, ačkoliv nevím, zda-li by pak nepotřebovala ochranku před ochrankou :-D
Reagovat
Jan
Aga si vezme ochranu před ochrankou a všichni budou spokojeni až na Navrátilovou :)
Reagovat
A.R.R.
Asi tak nějak bych to viděl :-) Ale ne Martina bude též spokojená, ta se vyřádí na kurtu :-)
Reagovat
Jan
Pokud bude ten kurt ženského rodu, tak jo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rekni tomu lumpovy at se okamzite vrati!!! A Oskara at veme sebou :-)
Jak asi k tomu prijdu. Po mesici pauzy od tp se vratim a oni nikde. :-(
Reagovat
gigin
Vyřídím no... ale za výsledek neručím.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
aspon na novou sezonu by mohl. Na AO, ze mi chybi Fantasy bez Topek...
Reagovat
gigin
Mám tě pozdravovat.. on se vrátí.. to je můj tip ale jenom :)
Reagovat
smazaný uživatel
doufam, ze vyjde :-) dikes
Reagovat
rib
myslím, že opravdu něco vím o práci s lidmi. Takže závisí, jak si spolu sednou lidsky, pak to může něco přinést. Je naivní se domnívat, že existuje kouzelná rada, která Agu změní, změní její herní styl atd. Vím houby o tom, co dal Ivan Andymu. Víme houby o tom, zda by totéž pomohlo Berďovi. A taky uvidíme, co přinese tahle spolupráce, což nic nevypovídá o tom, co by přinesla, kdyby Martina pracovala s jakoukoliv jinou hráčkou. Je to unikátní spojení dvou lidí, kteří spolu na něčem budou pracovat. Jak se to vyvine, to uvidíme... Ohledně Petry - je třeba, aby hráčka aspirující na špičku měla sebevědomí zasahovat do složení svého týmu, do toho, s kým si sedí atd. Jinak je to loutka a ne špičková samostatně uvažující šampionka. V tom Petře fandím, věřím, a taky z posledního rozhovoru s Kotyzou mám dojem, že mluví moudře a s nadhledem, jako by věděl, co možné je a co už zařídit tak úplně z jeho lavičky nejde. Petro POJĎ!!! Aga je asi technicky zdatná, ale prostě údržbářka.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší je mít ve všem hned jasno, aniž by se udála situace, o které by jasno mělo být :D:D To některým pravdu můžu jen závidět, já tuhle schopnost nemám, proto si nedovolím říct, že Petra udělala hloupost. Je to věc Petry, Agy a všech osob, kterých se to týká, můžu jen napsat skromně "myslím si, že .." ale napsat suverénně, že Petra udělala chybu, že jí nekoučuje Martina, to chce opravdu odvahu a tu já nemám :D
Reagovat
Jan
Máš odvahu vyjít na ulici ? :) To se taky ještě neudálo a nevíš, co tě čeká :)
Reagovat
smazaný uživatel
No to je teda opravdu skvělý příklad :)
Reagovat
A.R.R.
Jane já myslím, žes na to kápl, co jsem tak četl nebo jsem se k tvému příspěvku vyjadřoval já (že Petra prohloupila), tak to je přesně ono co jsem měl na mysli, Aga na tu ulici vstoupila a v příští sezoně se uvidí jestli jí přejede auto či nikoliv ;-) Ale říct, že jistě ano to je blbost, tak jako říct, že vím naprosto jistě, že ne :-)
Reagovat
A.R.R.
Hele Lunej, já si nemyslím že by to bylo o odvaze :-) Na jisto můžeš říct, že když dáš sněhuláka k topení, tak se rozteče, ale zda-li udělala Aga nebo Petra hloupost se fakt uvidí až v příští sezoně. Já mám stejný styl vyjadřování a nemyslím si, že bych byl málo odvážný ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hele Sněhuláku, píšu tam o suverénnosti, někdo prostě jasně ví, že to, co ještě není ověřené, už je předem špatné. A že se sněhulák rozteče u topení nevíš, protože nevíš, jestli to topení je zapnuté, to jsi sem nenapsal :D:D hele, hrabe mi, ok? :D
Reagovat
A.R.R.
no dobře, tak zapnutému topení :-D hrabe ti???? tož tak to vrána k vráňákovi sedá:-D
Reagovat
Jan
Ty zase předem odsuzuješ, že něco nemůže fungovat. Lendl pomohl Murrayovi, Federer také pomocí nového superkouče vstal z mrtvých, když předtím jeho kariéra upadala, je předpoklad, že Navrátilová se svými obrovskými zkušenostmi, která určitě ví co a jak, by byla přínosem. Jistě že to nemusí vyjít, Becker se taky u Djokoviče projevil spíš špatně, ale nemůžeš dopředu odsuzovat, že Navrátilová fungovat nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
To ale nemáš pravdu, kde já píšu "že nemůže fungovat" a něco odsuzuju? Já jen reaguju, že to nemusí fungovat, kdežto ty kategoricky jasně víš předem, že Petra udělala chybu. V tom je rozdíl mezi námi.
Reagovat
Jan
Vždycky jsi byla takový optimista, který dokud nepadl poslední míček, věřil, že vyhrajeme v DC, FC apod., zatímco já si nebyl jistý výhrou právě než padl poslední míček a teď je to naopak ? :)
Reagovat
Jan
Kvitová prohloupila. Možná bude litovat.
Reagovat
blixa
Pouhá hloupá spekulace.
Reagovat
A.R.R.
I pokud Aga bude mít pod Martinou výsledky, tak není nikde psáno, že by je měla Petra. Jejich herní styl je naprosto odlišný a co může dát kouč jedné, tak u druhé se to může naprosto minout účinkem. Kdyby Petra o Martinu stála, tak spolupracují už dlouho, jelikož věřím že Martina by Petře dala přednost.
Reagovat
Roger_Federer
Jasne PK rekla, ze je spokojena pod Kotyzou.Takze o zadnou zmenu trenera, ani hry nestoji.
Reagovat
PetaM
Pokud víme, chce změnit styl hry, proto najala kondičního a fyzio v jednom.
Reagovat
Jan
Navrátilová vzhledem ke svým jedinečným zkušenostem mohla dát Petře hodně. Bez ohledu na styl hry. Lendl Murrayovi také hodně dal.
Reagovat
Fandina
Petra podle mě není spokojená ještě se vším, co jí nabízí současní trenéři. Pořád má rezervy a to je podle mě důvod, proč se ještě nerozhodla pro něco úplně jiného. Tedy podle mě. Kdybych nebyla spokojená s tím, co dělám za stávajícího stavu, tak bych přesně tohle udělala. Nejdřív jedno a pak druhé.
Reagovat
PetaM
Jenomže Andy nedokázal vyhrát GS, než přišel Ivan ... Petra už GS měla ... A nejenom to, měla i TM.

A opravdu je velmi egoistické myslet si, že Martina je guru, a Petru by dovedla na vrchol tenisu a ta by kralovala jako Martina. To, že je Martina nejúspěšnější tenistkou historie neznamená, že bude nejúspěšnějším koučem historie.

Nevím, co s tím všichni máte. Martina je Bůh a kdo si ji najme, bude nejlepší?

Nezapomínejme, že Aze může Martina prospět, ale také uškodit.
Reagovat
A.R.R.
Přesně tak, ještě nezačala Martina koučovat a spousta lidí tu rýpe do Petry,že měla Martinu brát ona. Aga se klidně může výsledkově zhoršit, tak zlepšit, nebo to bude pořád stejné. Stejné by to mohlo být u Petry a u každé jiné hráčky. Já nevím podle mě Petra bude mít vždy mizerné období, kdy neuhraje nic a pak bude mít fantastickou šňůru. K ní to tak nějak patří a i přesto všechno dosáhla na 2 GS, TM a spoustu jiných skvělých výsledků, jak individuálních, tak ve FC.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty nevíš, že někteří vědí vždycky všechno nejlíp? :D
Reagovat
slacker
Me prijde zase egoisiticke zase neco apriori odmitat a zoufale hledat jakejkoliv duvody pro odmitani
Reagovat
VlS
Tak mě odmítání něčeho egoistické nepřipadá. Na "děkuji, nechci, už jsem letos mlsal" nic egoistického ( sobeckého) nevidím, pokud nebudu přitom křičet " i když já nechci, tak ani jiným nesmíš nic dát".
Reagovat
Jan
Taky myslím, že hledají všechny možné a nemožné důvody, proč Navrátilovou ne. Přitom je se svými zkušenostmi schopná dát každé hráčce cenné rady.
Reagovat
blixa
Jen kecy, protože to nikdo zatím neví.
Reagovat
tommr
přesně takhle se shazoval možnej přínos Lendla a jak to pak dopadlo ...
Reagovat
A.R.R.
Tož chlapi, pokud Aga vyhraje v příští sezoně GS plus další 2-3 turnaje a dostane se na TM do finále, pak se může Petra drbat na hlavě, že Martinu neangažovala. Ale o tom si fakt můžeme promluvit až za rok.
Reagovat
PetaM
Ale no tak, my nikoho neshazujeme, jen teoretizujeme před tím, než se nám Aga ukáže v pravém světle ... Co je špatného na tom, že napíšeme, že Martina Aze buď přinese něco lepšího, nebo taky ne?

Mimochodem, Andy má teď Amélii a nevypadá to, že by nějakým super způsobem měla Amélie navázat na Lendla, a taky je to legenda ...
Reagovat
tommr
Mauresmo byla ve srovnání s Navrátilovou jen průměrná hráčka ...
Reagovat
blixa
To je ale hovadina. Matrina byla výjímečná, geniální tenistka, Mauresmo byla vynikající, špičková tenistka. A běž si do třetí třídy základní školy zopakovat, co znamená slovo průměr.
Reagovat
tommr
a ty se zase zkus zamyslet nad tím co znamená "průměrná ve srovnání s Navrátilovou" ...
Reagovat
blixa
"průměrná ve srovnání s Navrátilovou" je naprostý nesmysl. Můžeš říct že nebyla tak výjimečná. Ale říct o takové tenistce že byla průměrná, ať už ve srovnání s kýmkoliv hraničí s demencí.
Reagovat
Cico93
presne
napísať niečo také je do neba volajúca blbosť, ale nato je tommr špecialista.
ne žeby som ja z času na čas nenapísal dajakú blbosť.:)

Hlavne ide o inú dobu, iná konkurencia a tak.

Ja Martinu samozrejme ako hráčku nepamätám, videl som dajaké zábery a zostrihy a neviem mne osobne to prišlo o dosť pomalšie. Podľa mňa by ju taká Serena pretlačila jedná radosť. Ale to mám len taký pocit. Ten kto ju pamätá to bude vedieť lepšie posúdiť
Reagovat
slacker
Prumer je vzdycky odvisli od mnoziny na kterem ho urcujes. Na mnozine byvalych jednicek je Mauresmo prumer. na mnozine vsech registrovanych hracek je spickova i hracka co se placa ve druhe stovce.
Reagovat
blixa
To je přesně popsáno, ale množina určena nebyla a říct, že ve srovnání s někým je někdo průměr je naprostá pitomost.
Reagovat
slacker
Chyby tomu mnohem vice nez jen urceni mnoziny. Treba kde zcina a koncvi prumer. To by taky prumernou mohla byt jen jedna hracka a vsechny jen o amlilinkaty zdibicek lepsi uz jsou nadprumerne :-))
Reagovat
PetaM
No, v tom případě je, v porovnání s Martinou, průměrná hráčka skoro každá ... Možná Graf a Serena se Martině přibližují (a to jenom GS ze singlu).
Reagovat
Kozoroh
59 GS titulů, 344 titulů WTA ve dvouhře a čtyřhře dohromady. Kdo z Vás to má? :-)
Reagovat
VlS
Fakt? Tak to bych jídal i titul kosmonauta a chirurga roku. Sice o tom ví pendrek, ale ty zásluhy :-)
Reagovat
Kozoroh
Uvidíme, jak se Martině a Aze povede. Já jim věřím, ale můžu se samozřejmě mýlit.
Reagovat
PetaM
Nikdo, a o tom se tady bavíme?
Reagovat
Kozoroh
Moc jsem nepochopil tvoji reakci. Tys reagoval na tommra tvrzením, že proti Martině není průměrná jen Steffi se Serenou a já jen připomněl dvě absolutní statistiky v počtu vyhraných turnajů GS a WTA. Obě čísla jsou v historii profi-tenisu rekordní a v obou parametrech vede Martina s velkým přehledem.
Reagovat
PetaM
Napsal jenom "možná" a to jen v singlových GS titulech, protože vím, že v deblu ani v mixu na ni ani jedna za nich nemá.

Spíše mě zajímala ta poznámka, kdo z vás to má? Přišlo mi to trochu jako "vy žádný titul z GS (apod.) nemáte, tak co si dovolíte kecat do toho" ... :D
Reagovat
Cico93
jj tak to prišlo aj mne.
Reagovat
Kozoroh
Špatně jste to pochopili chlapci, ale to se stává.

Poznámka je samo sebou myšlena ironicky.
Reagovat
Kozoroh
Jo a ke Steffi a Sereně bych přiřadil ještě Chrissie, ta má taky 18 GS titulů ve dvouhře jako Martina a Serena. A v počtu turnajových titulů v singlu je jediná, kteá se k Martině blíží - Martina 167, Chrissie 154, Steffi 107, Serena 64.

A to ještě nemluvím o tom, že Chrissie dost doplatila na to, že hrála v éře Martiny.
Martina - Chrissie
Zápasy : 43-37
Finále: 36-25
GS zápasy: 14-8
GS finále: 10-4

Ale dá se říct, že doba, kdy okruhu vládly Martina s Chrissie byla zlatou érou ženského tenisu...
Reagovat
blixa
Lendla bych nikdy neshazoval, protože ten to má fantasticky srovnaný v hlavě (asi nejvíc z tenistů co jsem kdy slyšel mluvit) a jde jen do věcí kdy ví proč a jak a který mají smysl. U Martiny jsem nikdy nic takového nepozoroval. Myslím , že mezi Ivanem a Martinou je v koučovských schopnostech obrovský rozdíl.
Reagovat
Jan
Nikdo zatím neví, co všechno Navrátilová dokázala viď. Je tu určitý předpoklad.
Reagovat
blixa
Ale jako hráčka, ne jako trenérka. O jejich trenérských schopnostech mám velké pochybnosti.
Reagovat
mrafe
Tady nikdo nehledá možné a nemožné důvody proč by to nefungovalo, nechci se opakovat, to co už bylo napsáno. Petra asi ví, co jí může nejvíce posunout v její hře a proto si najala Stobera. Pokud se zlepší ve fyzičce, pak může uvažovat o dalších změnách. Nemá cenu všechno měnit od základů, to může také vyvolat opačný efekt.
Reagovat
PetaM
Někteří nechápou, že mince má dvě strany ... Nikdo netvrdí, že Martina bude pro Agu krokem vedle. Všichni víme, že je to velký krok. Ale až příští sezóna začne, ukáže se, jestli je to dobrý, nebo špatný krok. Teď to těžko někdo odhadne.

A taky někteří nedokáží pochopit, že co může pomoct jednomu, nemusí pomoct druhému. Někomu na teplotu pomůže, když se vypotí v posteli a zůstane pár dní doma a někomu pomůže jenom tabletka a je cajk. To samé je i se superkouči, někomu pomůžou, někomu nemusí.
Reagovat
VlS
Hlavně nevím, že by Martina někde své koučovské schopnosti předvedla. Třeba je má a třeba ne.
Zatím nikoho netrénovala a žádná reference k tomu tedy není. Být super hráč a super trenér jsou dvě různé profese. Nepřipadá mi, že by třeba Boris Noleho nějak posunul, naopak když na lavičce chyběl Marian, tak šel Nole viditelně dolů.
Určitě má člověk s hráčskou úspěšnou kariérou za sebou lepší výchozí podmínky pro trénování sportovce, než třeba bubeník nebo švec, ale teprve se uvidí, jestli je dokáže přetavit. Velmi průměrnej hráč Vajda je supertrenér superhráče Noleho. S hvězdou Connorsem hvězda Masha nevydržela ani do vychladnutí kafe na uvítanou.
Reagovat
rib
Pradu díš, i když jsem zaznamenala, že Nole se o pár Borisových rybiček u sítě pokusil :-)))))))))
Reagovat
VlS
No, ale pak dělá po světě ostudu s kolenama odřenejma jak uličník :-))
Reagovat
slacker
Ja vim naptosto presbne ze kdy martina s Agou uspeje tak ma Petra definitivne smulu protoze bude Martina bude na par roku zabrana a kdyz neuspeje tak muzu zacit zpivat vasi pisnisku v jine tonine ze kazdemu holt vyhovuje neco jineho a zrovna PEtre by to na rozdil od Agy vyhovovalo :-))
Reagovat
VlS
A když náhodou neuspěje, tak bude mít podle tvý logiky Petra kliku? Prostě jí za trenérku na 1/4 uvázku ( a třeba ani na celej) nechtěla, tečka. Smůla, klika, to je naprosto irelevantní.
Reagovat
slacker
A ja ji za to "nechteni" budu kritizovat. Howgh.
Reagovat
blixa
Ty seš takovej Ruprt co ví všechno, viď :D
Reagovat
slacker
Kolik beres od Kotyzy za PR a kolik od nejake americke nevladni neziskovky? :-))
Reagovat
blixa
To ti nemůžu říct, to by ses uzáviděl k smrti ;-) :D
Reagovat
slacker
Protoze Kotyza uz se davno vycerpal
Reagovat
blixa
Jo ? Ty se znáš s Kotyzovou manželkou ? :D
Reagovat
slacker
Ne, ale se mnou byl vzdycky Kotyza zvadlej :-)
Reagovat
blixa
A ty se divíš ? :D :D
Reagovat
Mayo
Agneša vyhrá GS titul v novej sezóne....možno...bodaj by (:
Reagovat
smazaný uživatel
Pekne! :) Aga dufam, že ťa to nakopne k super výkonom :)

mimochodom , niekto tu pisal , že Laura Robson nebude hrať AO, to ako fakt?! :O
Reagovat
smazaný uživatel
S tou Laurou je to pravda noo bohužel.. :-((
Ještě prý ani není jasné kdy a kde svojí sezónu odstartuje..
Během toho zranění jsem si jí ale celkem oblíbil, je to divné, ale je to tak! :DD Až se vrátí, tak jí určitě budu sledovat! :-)
Reagovat
EllNino
achjo, Laura :/ ...to bude asi těžkej návrat, horší je to s Peťou C. té je mi tak líto ...
Reagovat
jb007
Myslím, že trend tzv.superkoučů není nijak nový. Už Lendl měl T.Roche, Agassi B.Gilberta, Roddick J.Connorse, Novotná H.Mandlíkovou. Určitě jsem ještě na nějaké zapomněl. Pro úplnější výčet aktuálních dvojic bych doplnil Siniaková - H.Suková.
Reagovat
EllNino
jako fakt ? :D
Reagovat
Mayo
Ahojte kamaráti,
tak vonku je riadna kosa brr. No a zapnem si tp.cz a čo nevidím, tetu Navrátilovú pri Agneške ... som z toho zmätený
Reagovat
smazaný uživatel
Petra Cetkovská a Laura Robson nebudou hrát AO. :(
Reagovat
EllNino
děsný :/ ...
Reagovat
Fandina
Cetka je nemocná?
Reagovat
EllNino
zraněná už od US Open :/ ...ale Klára psala brzké uzdravení a že se těší na debla ...tyjo ta Petra hrála naposled AO v roce 2012 :// ...
Reagovat
Fandina
Aha, tak to je škoda, že je takhle nemocná. Ona má také pořád něco.
Reagovat
EllNino
je zraněná no ...není nemocná
Reagovat
Fandina
vyjde to nastejno, škoda, že nemůže hrát ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo si najímá ty tzv. "super kouče"? Sou to hráči, kteří hledají klíč k dokonalosti, protože si sami neuvědomují, co jim vlastně ještě chybí. V zásadě sou to kompletní hráči, co už se dostali do slepé uličky. Super kouč vám může dát to "něco" k "dokonalosti".. a nebo taky nemusí, to je jas :-)

Třeba si Petra sama uvědomuje, kde má rezervy a ví, na čem je ještě potřeba pracovat. Zdá se, že se momentálně dost upíná ke kondici a věcem s tím spojené. Je to něco, čemu věří jako dalšímu kroku ke zdokonalení své hry. Pořád je na cestě a ví, kam směřuje.
Reagovat
Fandina
Držím palce Martině i Agněžce, jsem zvědavá, jak se jim bude dařit. Předpokldádám, že se mohou domlouvat i česko-polsky. Držím palce!!!
Reagovat
VlS
No, myslím si, že se podrží angličtiny, je to daleko jednodužší, než tápat v tom co ten druhej řekl. Z osobní zkušenosti ti můžu říct, že to zase tak podobné jazyky nejsou. Byli jsme teď o víkendu 2x na večeři s Poláky a drželi jsme se angliny. Když se oni bavili mezi sebou, tak jsem sice věděl o čem to zhruba je, ale přesně zdaleka ne a opačně to bylo stejné. Bavili jsme se o tom a potvrdili jsme si to. Asi něco jiného jiného to je pro Ostraváky a Poláky kousek za hranicí, obě strany mají ten druhý jazyk napislouchaný z rádia a televize a jezdí často z jedné země do druhé nakupovat a tak, ale holka z Krakowa a Pražanda z Miami to mají už taky hodně jinak a obě žijí v AJ prostředí od dětskejch let.
Reagovat
gigin
Na nádraží v Ostravě čekají Čech a Polák na vlak.
Čech pořád nervózně obchází tabule, kde naskakuje zpoždění a Polák se ho ptá:
Pán šuka meškanie?
A Čech: Ne, pán mešká šukanie.
Reagovat
Fandina
Tak to je super, hezky jsem se zasmála ... jupííííííííííííí
Reagovat
smazaný uživatel
Naučil jsem se polsky od Poláků, srbsky na dovolené, rusky ve škole a německy ve škole a v cizině. S těmito jazyky jsem se domluvil v USA, na Bali, v Nepálu a všude v Evropě.
Reagovat
Fandina
Upřímně, byla jsem několikrát v Polsku, ale vždycky jsem se nějak domluvila a dost rozuměla, prostě mateřský jazyk je mateřský jazyk a je to člověku bližší než to co se člověk potom naučí od nerodičů. Polákovi prostě Čech rozumí víc než Angličanovi. Martina v článku uvádí, že obě dvě jsou ze stejné části zeměkoule a mohou si i třeba proto být víc blízké a tak mě napadlo tohle s podobností jazyků, i když vím, že Martina žije od mládí v Americe. A druhá podobnost je vlastně i s třeba Ivanem Lendlem, který hodně dal na jiného Poláka, skvělého tenistu Fibaka, který mu hodně tenisově pomohl a byl vlastně také jeho takový trenér. Mám dojem, že jsem o tom také četla, že se domlouvali česko-polsky. A to je další důvod, proč jsem to psala.
Reagovat
VlS
Fandino, teď po tý profláknutý reklamě už každej asi ví, že telefon komurkowy je prostě mobil. Před pár lety jsem na to narazil a hodně lidí si to vykládalo jako telefon v budce. Ta podobnost je dost ošidná, jo na cestu se doptáš, v hotelu se ubytuješ a asi si i nakoupíš, ale to na něco sofistikovaného nestačí. A proč si s tím lámat hlavu, když se můžou normálně domlouvat jazykem, který obě ovládají?
Jestli máš rodiče Poláky, jak bych vyvodil z tvé věty o mateřském jazyce, tak je to jiná. Ivan Lendl byl Ostravák a to je ten rozdíl od Pražáka, jak ti asi uniká.
Jeď na Ukrajinu a nech se zavřít na 3 hodiny do basy. Sranda tři hodiny, ale v ukrajinštině je hodina rok, takže jsou to tři roky, to jsou ty ošidnosti podobnosti jazyků :-)
Reagovat
Fandina
Neříkej mi ani ve snu, že ti není bližší polština než angličtina, prostě to tak je, ať s tím děláš co děláš. Nepolíbený člověk angličtinou, Čech, prostě rozumí víc polsky než anglicky. Ať s tím děláš, co s tím děláš. Je to tak a vždycky bude.
Reagovat
VlS
No to mě teda není bližší polština, protože jí neumím a anglicky se domluvím bez problémů. Polština je pro mě cizí jazyk, kterej neovládám, stejně jako třeba srbochorvatština - taky je jí trošku rozumět, ale nepokecám si.
Reagovat
PetaM
No, jenže o to jde. Bez znalosti polštiny, ruštiny, atd. dokážeš pár věcem porozumět. Ale jestli neumíš anglicky, nepochytíš ani slovo ...
Reagovat
Fandina
Kdybys neuměl anglicky, tak by ti polština byla bližší, nic jiného jsem nepsala. Jen o tom, že polština je blízký jazyk češtině. To samé chorvatština, srbština. Nemusíš jí znát, učit se jí, ale spíš rozumíš, než když mluvíš a Angličanem, jehož řeč ses nikdy neučil.
Reagovat
smazaný uživatel
Polština, čeština, ruština, slovenština a další slovanské jazyky se vyvinuly z praslovanštiny, proto jim tochu rozumíme.
Reagovat
blixa
"praslovanština" je jen teorie, uznávaná v určité skupině slovanských lingvistů. Spíš je to politikum, aby byla zdůrazňována původní pospolitost slovanů. Ale jak to doopravdy bylo nikdo neví a nikdy vědět nebude. Už třeba vůbec nikdo netuší, proč zrovna Češi, etnicky totální voříšci Evropy mluví nějakým jazykem slovanského původu. Archeologické poznatky taky nějakému "praslovanství" moc nenahrávají.
Reagovat
VlS
všichni jsou oříšci Evropy. V Německu je víc lidí se slovanskejma genama, než v Česku. V Česku, Normandii a v Irsku je nejvíc lidí s keltskejma genama ( já se ke keltům hlásím a slovanství mě nic neříká). Celá Evropa je směska a všichni jsou voříšci, ve Španělsku navíc mixnutí Araby, na Balkáně Turky a Avary ............
Reagovat
blixa
Jojo, všichni jme tu mix, ale Češi obzvláště. Jinde bejvá třeba nějaký výrazněji převažující etnický základ. To se o nás říci nedá.
Reagovat
VlS
To bys musel máznout někam na časovou osu. Je otázka, jestli se bavíš o městech nebo vesnicích, kdy byla jaká vlna kolonizace a tak dál. Asi největší oříšci zeměkoule jsou pochopitelně Američani, to je směska jak řemen, v Evropě těžko říct, vem si United Kingdem - prvně tam byli Keltové, pak přišli pistupně Anglové a Sasové, mezitím tam nechali geny Římský legie, což byla směska jak bič, pak tam padli pofrancoužštění Vikingové ( Normani) a pak tam říše nad kterou slunce nezapadá dotáhla kde co z celý zeměkoule, říše se zmenšila a začalo se tam stahovat kde co z celý zeměkoule .........., Myslím, že takovej " mišuňk" u nás vytvořit nedokážeme.
Reagovat
VlS
To lužickosrbština je z praslovanštiny taky a rozumím jí pendrek. Bavíme se o něčem úplně jiným - bavíme se o tom, jak se budou bavit dva lidi, kteří nemají společnej mateřskej jazyk, ale oba umí dobře anglicky.
Fandino, jako často utíkáš od tématu někam jinam. Nebudu vymýšlet, jestli by mi byla bližší polština než angličtina, kdybych neuměl anglicky - o tom nebyla řeč. Jenže já anglicky umím, takže nebudu fantazírovat co by kdyby.
Reagovat
Fandina
Psala jsem obecně, že Čech se s Polákem spíš domluví. Polština je bližší češtině, než angličtina. Nic jiného jsem nepsala. Takže od tématu utíkáš ty.
Reagovat
VlS
Ne, zase kecáš. Čech, kterej umí výborně AJ si s Polákem kterej umí výborně AJ si rozhodně pokecají líp v anglině, než kdyz jeden bude mlít Česky a druhej Polsky. O tom byla řeč na začátku. Nikdo se nebavil o tom, jak by se domlouvala Češka s Polkou, kdyby jedna nebo obě neuměly anglicky. Z konkrétně nastolený situace děláš obecnou otázku, o kterou vůbec nejde.
Reagovat
Fandina
Tak to kecáš ty. Já napsala jen, že se Martina s Agou mohou eventuelně domlouvat i česko-polsky. Nic jiného jsem nepsala. Evidentně se chceš hádat, tak si nevymýšlej.
Reagovat
mrafe
Já neumím posoudit, kolika světovými jazyky se bez problémů domluvíš, to ti můžu akorát tiše závidět. Ale prosím, můžeš si ještě jednou přečíst, co VIS napsal ?a anglicky se domluvím bez problémů?.
A ty píšeš ? než když mluvíš a Angličanem, jehož řeč ses nikdy neučil?. Není ta tvoje odpověď trochu postavená na hlavu? :-o :) ? úsměv
Reagovat
mrafe
místo otazníku tam patří úvozovky
Reagovat
Fandina
Dobře se domluvím německy, to jsem se učila ve škole. Domluvím se i anglicky, ale hůř, to jsem se učila jen v jazykovce. Jinak co se týká VlSe, tak jsem mu odpověděla jasně. Martina s Agou má blízký i mateřský jazyk.
Reagovat
mrafe
Já to vidím, trochu jinak, ale asi neumím ani česky. :,-( Protože mně to připadá, že odpovídáš na něco úplně jiného.
Reagovat
Fandina
Odpovídala jsem jasně, já myslím, že stačí číst ... úsměv
Reagovat
rod_laver
To je jako kdybys mluvil do zdi.. Krom toho dnešní mladší generace díky přebírání anglických výrazů do českého jazyka už bude víc rozumět přirozeně angličtině než polštině. Spousta lidí z Čech má problémy s východní slovenštinou, o polštině ani nemluvím.
Reagovat
Fandina
Polština je češtině bližší jako taková, to, že je angličtina neoficiální světový jazyk nic nemění na tom, že kdybychom se jí neučili, nebyli v anglicky mluvících zemí, tak bychom jí nerozuměli jako Češi vůbec. S Polákem se domluvíš, protože je spousta slov podobných, stejně tak s jinými slovanskými jazyky, kde je čeština podobná. A vždycky to tak bude.
Reagovat
Fandina
Je rozdíl něčému rozumět na základě příbuznosti jazyků a něco se učit, jako angličtinu teď každý.
Reagovat
VlS
Rode, mám pocit, že píšu SVAHILSKY. Je to marný, s Fandinou se rozumně bavit nedá. Howgh, domluvil jsem.
Reagovat
Fandina
Ne píšeš česky, ale o něčem jiném, než jsem psala já. Zbytečná diskuse.
Reagovat
mrafe
:C :C :C
Reagovat
Fandina
... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Mám příbuzné v Českém Těšíně, kde jsou hranice s Polským Těšínem, takže Poláků všude mraky a musím říct, že jim prostě nerozumím. :)
Reagovat
slacker
Ja jim take nerozumim a to nemyslim rec. Maji vojenskou terminologoii a katolickou cirkvi prospikovany veskery verejny zivot. Ten tyjatr kdyz pohrbivali toho prezidenta co kecal pilotum do rizeni jsme naprosto nechapal ze v Polsku jeste nedorazilo 21. stoleti
Reagovat
VlS
A tak mají jiný hodnoty a jinej pohled navěc, no a co? Dokud mě nenutí chodit do kostela klečet před prelátem, tak je mi to fuk a respektuju, že to mají jinak, to není důvod k posměchu nebo kritice. Massajové se nám chechtají, že se furt mejem a nepijeme syrovou krev.
Reagovat
slacker
Sorry, me staci uz jen funkce marsalek sejmu a general Pilsudski abych se na ne dival pres prsty ze maji kompletne zmilitarizovanou politiku
Reagovat
VlS
Pilsudski byl myslím maršál, ale slovo maršál samo o sobě nemá jen vojenské souvislosti, používá se i v jiných významech, v automobilových sportech máš traťové maršály, v leteckých sportech taky a asi budou i jinde. Ale je mi to fuk, já jsem poměrně militantní člověk a mě vojenství nedráždí.
Reagovat
slacker
V ktrem jinem jazyku nez polstine slovo marsal/marsalek nema vojenskou konotaci?
Me armada a cirkev (zejmena katolicka) propojena s politikou evokuje spise davnou minulost (stredovek a 19 stoleti) nez moderni dobu. Pokud teda se nechceme shlizet v jihoamerickych , africkych a blizkovychodnich autoritarskych rezimech
Reagovat
VlS
Maršál (v odvozené podobě i maršálek) je slovo používané v rámci oficiálních titulů v celé řadě organizací a společenských odvětví. Nejznámější je asi jeho použití v ozbrojených silách; v některých státech představuje (polní) maršál nejvyšší vojenskou hodnost, byť někdy pouze čestnou. Slovo pochází ze starogermánských slov marah (kůň) a scalc (služebník), které původně znamenalo vrchního štolbu (správce stájí). Vrchními štolby byli ve středověku jmenováni důvěryhodní členové dvora, přičemž reputace jejich titulu a úřadu stoupala.

Během posledních několika století se titul maršál začal používat na řadě postů a hodností. Lze je najít nejen v armádě, ale též v například v politice (např. maršálek Sejmu v Polsku), ve Spojených státech amerických u státní policie, naproti tomu u armády ne. Hodnost polního maršála nebyla v USA nikdy zavedena, aby žádný vojenský velitel nedosáhl vyšší hodnosti než George Washington.[zdroj?] Na jejich místě působili tzv. pětihvězdičkoví generálové a i těch bylo jen několik. Jedinou výjimku tak představuje Douglas MacArthur, který se stal polním maršálem díky svému působení ve filipínské armádě.
Reagovat
blixa
No vida, Poláci mají v parlamentu štolbu :D Ale to slacker nechce slyšet, on potřebuje argumenty na potvrzení militantnosti Poláků ;-)
Reagovat
rod_laver
Já bych řekl, že slacker toho moc neprocestoval a jeho vidění světa je dost zúžené, žádný národ mu není dobrý, raději ani nechci vědět, jaký (pokud nějaký) stát je pro něj ideálním zřízením.
Reagovat
mrafe
Slacker je fanouškem našeho hradního pána. -O
Reagovat
blixa
Nestraš ??!!!! :-o
Reagovat
slacker
Statni zrizeni se moc neslucuje s mym idelanim zrizenim :-)) Kazdy stat je postaven na ozbrojenem umlcovani neprivilegovanych poddanych
Reagovat
slacker
Hmm takze priklady vyjimek jsou Polsky sejm (cha cha kdyz prave na to poukazuju) a pak policie ktere bezne vojenskou termionologii kopiruje (porucic, major, plukovnik).
Opravdu nevim kam mam letos jezdit na dovolenou abych zmenil nazor na marsalkovstvi
Reagovat
VlS
Jak jsem ti psal, jeď se podívat na rally, od tratě tě bude vyhánět maršál, jeď se podívat na plachtařský závody nebo na závody paraglidistů, ti co jsou na zemi jsou maršálové. Neznám všechny způsoby použití toho slova, tyhle znám.
Reagovat
slacker
Ja tyhle zpusoby pouziti neznam. Mam ty priklady hledat pres google v cestine nebo anglictine nebo polstine?
Reagovat
gigin
Reagovat
gigin
Přitom rozdíl mezi ajinou a polštinou není až tak velký..

http://imgup.cz/images/2014/12/09/polstina.png
Reagovat
VlS
No, asi je tam nějak moc zatáček a motejlek z toho má tykadla šejdrem a někdo mu něco schoval do dubu ( má něco v dubě nebo v dupě).
Reagovat
gigin
:))) tak nějak...
Poláci jsou srandovní. Kostel na každém rohu, kurwa za každým druhým slovem a to každé druhé slovo jsou pieniadze, gotówka, najlepsze dolary...
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby Berdych s Kvitovou nabyli držgrešle mohli mít supertrenéra taky.
Reagovat
pepin
Nevím proč to takhle píšeš, nikde není psáno, že by to fungovalo.
Reagovat
Fandina
To je fakt, že nikdo neví, jak by to fungovalo, ale když to nezkusíš, nezjistíš to. Takže třeba také někdy budou mít superkauče. Záleží samozřejmě na nich.
Reagovat
blixa
Berdych chtěl Ivana, takže tam to o penězích nebylo a Petra raději investovala do kondičáka/fyzioterapeuta, což je podle mě daleko rozumnější než nějakej "supertrenér".
Reagovat
smazaný uživatel
Ale hlavne Berdych rekl, ze uz ma nejakeho 'super-trenera' domluveneho na novou sezonu... Po te asijske lize by pry s nim uz mel trenovat take...
Reagovat
Kozoroh
Bude to Tony Roche?
Reagovat
smazaný uživatel
Typujem niekoho kto hrá tu IPTL, či jak to nazývajú..
Reagovat
Fandina
Také jsem na Berďu zvědavá, ale na FB má tuhle fotku z IPTL s Patrickem Rafterem, ale třeba to bude někdo úplně jiný. :-)
https://www.facebook.com/tomasberdych/photos/a.578256722238114.1073741828.110484985681959/837898646273919/?type=1&theater
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist