Pouille a jeho závěr ztracené sezony: Pozitivní test na Covid-19 a konec spolupráce s Mauresmovou

25. 10. 2020, 11:41
Aktuality 1
Lucas Pouille, který přišel o sezonu 2020 kvůli zranění loktu, v sobotu oznámil, že měl pozitivní test na Covid-19. Ze symptomů nemoci má prý zatím jen ztrátu čichu. Šestadvacetiletý Francouz zároveň zveřejnil zprávu o ukončení dvouleté spolupráce s trenérkou Amélií Mauresmovou.
Profily hráčů
Lucas Pouille (© Instagram)

Lucas Pouille v období od září 2016 do února 2018 vyhrál pět turnajů ATP. Triumfoval na tvrdém povrchu, na antuce i na trávě. Jeden týden strávil jako hráč Top 10. V roce 2019 si ještě zahrál semifinále na Australian Open.

Jenže od té doby nyní 26letý Francouz pouze jednou vyhrál víc jak dva zápasy po sobě a už dva a půl roku si na okruhu ATP nezahrál finále.

K tomu se navíc přidaly zdravotní potíže. Od loňského října Pouille laboroval se zraněním loktu, kvůli kterému letos odehrál jediný zápas na challengeru v Indian Wells, kde prohrál s Noahem Rubinem. V červnu ještě zkusil stav ruky na Ultimate Tennis Showdown v Nice, kde podlehl Felicianu Lópezovi i Elliotu Benchetritovi.

Ani po více tři čtvrtě roce konzervativní léčby ale bolesti neodezněly a Pouille šel v červenci s pravým loktem na operaci. A na kurt se už letos nevrátí.

Ztratil čich a má pozitivní test na Covid-19
A aby toho na Pouillea nebylo málo, musí na konci ztracené a promarozené sezony léčit Covid-19. Francouzský tenista včera oznámil, že ztratil čich a měl pozitivní test.

"Bohužel jsem právě dostal výsledky s pozitivním testem na Covid-19. Čeká mě sedm dní v izolaci, pak mě čeká kontrolní test. Ze symptomů nemoci mám zatím jen ztrátu čichu," napsal Pouille na Instagram. 

Pozitivní test na Covid-19 z tenistů měli Novak Djokovič, Grigor Dimitrov, Kei Nišikori, Borna Čorič, Fernando Verdasco, Fabio Fognini, Francis Tiafoe, Viktor Troicki, Benoit Paire, Thiago Seyboth, Marcel Granollers, Bruno Soares, Sam Querrey, David Goffin či Ruben Bemelmans. Z tenistek je nejznámějším případem Markéta Vondroušová.

Rozchod s trenérkou Mauresmovou
Aktuálně 69. hráč světa Pouille v sobotu zároveň oznámil, že po dvou letech ukončil spolupráci s trenérkou Amélií Mauresmovou, která byla loni v Melbourne i jeho nejlepšího výsledku na grandslamovém turnaji. 

"Děkuju za všechno. Po dvou letech krásné spolupráce naše společná cesta končí. Ale beru si sebou několik cenných zkušeností, které si mě naučila," napsal Pouille na Twitter.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Patik
Chvíľu som si myslel že na titulke je mladý Borg..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist