Pouille v Montpellier porazil trojnásobného šampiona Gasqueta a má 5. titul

11. 2. 2018, 17:44
Aktuality 2
ATP MONTPELLIER - Třiadvacetiletý Francouz Lucas Pouille ve finále domácího halového turnaje v Montpellier porazil krajana a trojnásobného šampiona Richarda Gasqueta a své celkově sedmé finále na okruhu ATP přetavil v 5. titul.
Profily hráčů
Lucas Pouille

Lucas Pouille na prvních dvou turnajích sezony vypadl pokaždé v prvním kole, když nestačil na ruského mladíka Rubljova a Belgičana Bemelmanse. Minulý víkend navíc nemohl kvůli zdravotním potížím nastoupit k daviscupovému zápasu a marně hledal psychickou pohodu.  

Na domácím halovém turnaji v Montpellier ji zřejmě našel, měl však i dávku štěstí. Proti španělskému outsiderovi Tabernerovi si nejprve připsal první letošní výhru a pak si poradil se třemi krajany Benoitem Pairem, Jo-Wilfriedem Tsongou a Richardem Gasquetem.

V semifinále proti Tsongovi přitom prohrával 1-6, 3-5 a čelil dvěma mečbolům, ale přežil je a o pár minut později mu soupeř kvůli zranění vzdal. I proto si dnes zahrál posedmé v kariéře ve finále turnaje ATP a po výhře 7-6 6-4 nad Gasquetem, s nímž si vylepšil vzájemnou bilanci už na 4-1, si připsal pátý titul. 

"Na začátku turnaje mi chybělo sebevědomí. Nedařilo se mi, limitovalo mě zranění. Nečekal jsem tu od sebe žádný velký výsledek, takže tohle je pro mě příjemné překvapení. Doufám, že mi to dodá energii do dalších týdnů," řekl třiadvacetiletý Pouille. 

Jednatřicetiletý Gasquet hrál finále v Montpellier šestý rok po sobě, na triumfy ze sezon 2013, 2015 a 2016 však navázat nedokázal. Celkově má nyní bilanci ve finálových duelech 14-15.

• ATP 250 MONTPELLIER •
Francie, tv. povrch / hala, dolarů
nedělní výsledky (11. 02. 2018)
• Dvouhra - finále •
Pouille (2-Fr.) - Gasquet (5-Fr.) 7-6(2) 6-4
• Čtyřhra - finále •
K. Skupski/N. Skupski (Brit.) - McLachlan/Nys (4-Jap./Fr.) 7-6(2) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
dunphy
Paráda!!! Lucasovi ta finále celkem jdou, ze sedmi odcházel pětkrát jako vítěz, dobrý :)
Navíc má celkem ve zvyku po cestě za titulem odvracet mečboly - letos v Montpellier a i loni ve Stuttgartu a Budapešti, to bylo proti J1rkovi Veselému.
Reagovat
horska.kraslice
Tak konečně letos průlom a hned titul, dobře :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist