Povedená premiéra! 14letá Brenda Fruhvirtová v Mexiku prošla kvalifikací turnaje WTA

20. 2. 2022, 22:35
Aktuality 62
WTA GUADALAJARA - Brenda Fruhvirtová v mexické Guadalajaře úspěšně absolvovala svou první kvalifikaci na turnaji WTA. Teprve 14letá Češka v dnešním závěrečném druhém kole smetla 6-2 6-1 Švýcarku Leonii Kungovou, navázala na včerejší skalp Sary Erraniové a svou neporazitelnost protáhla na 12 zápasů. V hlavní soutěži vyzve Sloane Stephensovou.
Brenda Fruhvirtová

Úspěšná juniorka Brenda Fruhvirtová v první polovině února vyhrála během dvou týdnů dvakrát antukový turnaj ITF W25 v argentinském Tucumánu a získala první dva tituly mezi ženami. 

Možná i díky tomu se v pouhých 14 letech dočkala divoké karty do kvalifikace turnaje WTA a svou premiéru zvládla. Po dvou výhrách se v mexické Guadalajaře může těšit na start v hlavní soutěži.

Fruhvirtová nejprve v sobotu přešla přes bývalou světovou pětku a finalistku French Open Saru Erraniovou, o dvacet let starší Italku zdolala 7-6 3-6 6-2. A dnes nedala šanci Leonii Kungové, o sedm let starší Švýcarku smetla za hodinu hry 6-2 6-1.

Český tenisový supertalent sice v zápase přišel třikrát o podání, ale 315. hráčka světa Kungová, která už byla v žebříčku ve druhé světové stovce, si nevyhrála ani jeden ze sedmi gamů na servisu.



Do hlavní soutěže Fruhvirtová vstoupí zápasem proti bývalé světové trojce a vítězce US Open z roku 2017 Sloane Stephensové. 28letá Američanka, aktuálně 56. hráčka světa, se na Nový rok vdala a od té doby odehrála jediný zápas v prvním kole Australian Open.

Sestry Fruhvirtovy v Mexiku prožívají povedené dny. Dnes v Cancúnu triumfovala šestnáctiletá Linda, která bez ztráty setu ovládla turnaj ITF W25.


3. ročníku turnaje WTA 250 v Guadalajaře se zúčastní dvě Češky. Loňská semifinalistka a finalistka z roku 2019 Marie Bouzková odstartuje proti Japonce Misaki Doiové (h2h 0-1).

Nejvýše nasazenými jsou Britka Emma Raducanuová, Američanka Madison Keysová a španělská obhájkyně titulu Sara Sorribesová.

 

• WTA 250 GUADALAJARA •
Mexiko, tv. povrch, 239.477 dolarů
nedělní výsledky (20. 02. 2022)
• Kvalifikace - 2. kolo •
B. Fruhvirtová (ČR) - Kungová (Švýc.) 6-2 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

62
Přidat komentář
tommr
seznam všech hráček které se v 21.století dostaly do MD na WTA turnaji když jim bylo 14 let nebo méně:

https://pbs.twimg.com/media/FMH9RP_XsAYWprW?format=jpg&name=small

je zajímavé (a svým způsobem varující) že se z nich pouze 3 skutečně prosadily do tenisové špičky ...
Reagovat
sojka1
je to zajimave, ale tak zase - de Brito je magor a u Alisy jsou jasna pricina zavazne zdravotni problemy....
Reagovat
Mony
Kdyby tam byly devadesatky, tak by stránka nestacila
Reagovat
tommr
to byl ale tenis jinej sport než dneska ...
Reagovat
George_Renel
Koukám, že to večer vysílá O2TV Tenis.smile
Reagovat
travar
To to Brendu poprvé uvidíme v televizi :)
Reagovat
makro99
Já ne...:( i když já už jsem jí vlastně viděl včera, sem si propojil noťas drátem na TV, trošku jak videohra z 80. let... ale velký to bylo;
Reagovat
Ela-fon-isi
Ale zrnilo to!
Reagovat
sojka1
a vlastne proc ne? :-) Vykon prece roste s kvalitou soupere, jouda jen stahne k sobe dolu... ovsem ty uzasne primky Sloane opravdu nevidim moc dobre, ona je klidne zahraje odkudkoliv, z rohu do rohu, z prostredka... i z tech kopcu a jestli bude trefovat kurt, je s Brendou amen. Kazdopadne vsak kvalitni zkusenost se spickovou hrackou a za to i ta prohra prece stoji, pojd, Brendo!!!
Reagovat
blixa
Jo, no, máš pravdu. Ale ...
a) není zápasově rozehraná
b) může na ni sednout strach. Ta potupa, kdyby jí porazila starší žákyně ... smile
Reagovat
Ela-fon-isi
Mě mrzí, že tu možnost hrát ženský turnaj tak nevyužije. Kdyby vypadla až později, je to pro ni lepší marketingově, finančně ( musí mít hrozně dluhy.) Zázraky se dějí, třeba se budem v noci radovat.
Reagovat
GaelM
Dluhy komu a za co?
Reagovat
blixa
Tak jako dítě snad mít dluhy nemůže, nikdo jí nepůjčí, ale dluhy můžou mít rodiče. Nevím, jak holky financují, když přestali podnikat. Mohli je upsat nějakému šíbrovi typu Černošek, kterej je zafinancuje aby je pak, až budou vydělávat sedřel z kůže ale není mi známo, že by k něčemu takovému došlo.
Reagovat
travar
Myslím, že se už před několika lety upsali Černoškovi a taky IMG.
Reagovat
blixa
Fakt ? No jestli je to pravda tak teda chuděrky ... smile
Reagovat
George_Renel
Nemyslím i, že sedžel Berdycha, Šafářovou, Kvitovou a mnoho dalších sedřel z kůže.
Naopak mu mohou být vděčni za kariéru.
Reagovat
blixa
Tak Plíškovic u něj rozhodně šťastné nebyly a vykoupení je vyšlo zatraceně draho ... A to se mu upsaly až někdy v 16-17 tuším.
Reagovat
Davor1
Určite jej dá takýto zápas na hlavnom kurte s hviezdou ako Sloane ďaleko viac, ako keby mala hrať opäť s nejakým nemehlom typu Kung na malom vedľajšom kurte. Aj keby schytala nejaký debakel, tak tie skúsenosti sa jej budú hodiť.
Reagovat
travar
Přesně tak. Každý takový zápas jí hodně dá a posune ji to dál. čím víc zápasů odehraje mezi dospělými, tím rychleji se bude zlepšovat.
Reagovat
tommr
aby ale mohla odehrát co nejvíc zápasů mezi dospělými tak by potřebovala příznivější los a ne tak těžkou soupeřku už do prvního kola ...
Jediná výhoda zápasu se Stephensovou je v tom, že jí nikdo nebude moct vyčítat porážku ...
Reagovat
travar
Souhlasím. Porážky v prvních kolech by nebyly ideální. K tomu zatím naštěstí nedochází. Bylo by pro ni asi lepší zůstat na turnajích nižší kategorie a odehrát těch zápasů víc.
Reagovat
Nenela
Lidi neblbnete, Brende je 14, mela by se pohybovat hlavne mezi juniorkami a odehrat pat dospelych turnaju, at se neznici. Ja docela dost souhlasim s tou regulaci poctu dospelych turnaju pro juniory, jsou jeste ve vyvinu a tohle je pro ne obrovska zatez, rychlost micu je uplne jinde nez u junioru, muze jim to uplne znicit telo - klouby, vazy.... Rekla bych, ze treba u Gauff to nemusel byt problem, ta byla kus baby uz v patnacti, Brenda sice taky neni uplne titntitko, ale do dospele postavy ma jeste daleko
Reagovat
Mony
tak já pamatuji, jak tu na Štvanici hrála ve 13 Graffová (než jí upadl na nohu slunečník a musela skončit, ..podobná story, jako Tynda s prstem ve větráku v Koreji) .. a tou dobou nebyla sama, Capriatti, Selešová ap.
Reagovat
makro99
Zajímavý los, jak vidno, dá se na něj dívat z mnoha úhlů..:) Za mě je to 50 na 50 (nebo spíš 60:40), jestli velmi nestabilně hrající Sloane bude hrát tužku (a precizně hrající Brenda si připíše další skvělý skalp), nebo se zkoncentruje/namotivuje, což se jí ale na malých turnajích řadu let velmi často nedaří...
Reagovat
makro99
Sloane a její poslední sezóny v únoru/březnu na hardových turnajích v Mexiku:
Acapulco 2019, 1. kolo: Hadad Maia (172) 3:6 3:6
Acapulco 2020, 1. kolo: Zarazua (270) 3:6 3:6
Monterrey 2020, 2. kolo: Fernandez (126) 7:6 3:6 3:6
Monterrey 2021, 1. kolo: Kučova (151) 2:6 2:6
Reagovat
Dobry-den
To dává určitou naději. smile
Reagovat
tommr
zajímavej přehled. Je vidět že Stephensová dokáže vyhučet i s hráčkama který jsou na tom výkonnostně zhruba stejně jako je momentálně Brenda. Třeba to pro Brendu není tak beznadějný ...
Reagovat
Ela-fon-isi
Ach jo!smile Nechci vidět masakr neviňátek.
Reagovat
Blondie
smilesmile
Reagovat
travar
smile
Reagovat
travar
Třeba nebude mít Sloane svůj den, nebo nebude hrát tak agresivně. smile
Reagovat
Ela-fon-isi
A Brenda podá svůj nejlepší výkon.
Reagovat
George_Renel
Podle očekávání....smile
Nejsilnější soupeřka a ještě hned druhý den.
Reagovat
Mony
To snad není náhoda! Pravděpodobnost 16% a ona tu GS vítězku stejně chytne! smile. Agresivní ale není, tak bychom mohli dlouho nocovat
Reagovat
Dobry-den
Brenda si zřejmě štěstí na los vybrala v kvalifikaci. V hlavní soutěži dostala tu nejtěžší možnou soupeřku, která bude nejspíš hladová po výhře, protože letos odehrála jediný zápas... smile
Reagovat
travar
To není dobrý los. Brenda nemá ráda agresivní soupeřky. Stephens může malou Brendu smést z kurtu. Brenda neprohrává často, ale když prohraje, je to většinou proti rychle hrající agresivní soupeřce na tvrdém povrchu a nejlépe v hale. Toto je navíc hráčka WTA úrovně. Myslím si, že tady Brenda končí. No ale uvidíme, jak to bude vypadat.
Reagovat
SpacialRecognition
Stephens zrovna super agresivní není. I tak si ale myslím, že Stephens vyhraje ve dvou.
Reagovat
blixa
Pravděpodobně ano, ale Sloane není zrovna rozehraná a taky dokáže zahrát pěkné prd.
Reagovat
travar
Je pravda, že jsem ji hodně dlouho neviděl hrát. Každopádně, pokud Sloane bude hrát rychle a nebude moc chybovat, tak Brenda nebude stíhat a Sloane ji snadno umlátí.
Reagovat
hluuusa
Ale mohla by ji otravit den, kdyz bude dusledna a to Brenda byva. Nicmene los nic moc, na tom se asi shodneme.
Reagovat
Mony
Errani bylo štěstí? smile
Reagovat
aligo
No jak se to vezme... vzhledem k tomu co hraje v poslední době, kor na tvrdém povrchu.... tak možná i ano
Reagovat
Mony
Pravda, GS finále měla na antuce, ale jinak měla větší úspěchy na hardu
Reagovat
aligo
Ano, kdysi ano. Ale ta doba je dávno pryč
Reagovat
aligo
A největší úspěchy měla na hardu? Ale prosím tě... z 9 titulů jich má 7 z antuky
Reagovat
Mony
Ale finále 5:5..ja si pamatuji více její zápasy na hardu
Reagovat
GaelM
Rozhodně to při daném rozpoložení a povrchu nebyla špatná volba z té nabídky, která připadala v úvahu. A rozhodně to bylo největší jméno, jejím poražením Brenda získala větší prestiž, než kdyby porazila podobně silnou, ale méně známou soupeřku. Za mě to byl dobrý los (a psal jsem to už před zápasem, platilo by to i kdyby náhodou prohrála).
Reagovat
SpacialRecognition
Fruhvirtova - Stephens
Reagovat
vergus
Na pohled docela brutální los, ale všichni víme, co předvádí poslední roky nerozehraná Stephens na malých turnajích. Upřímně bych ani nebyl překvapený, kdyby to z pozice obří favoritky nezvládla. Každopádně pro Brendu cenná zkušenost, ať to dopadne jakkoliv smile
Reagovat
makro99
pěkný video-dotazník Marie Bouzkové ve španělštině..
https://www.instagram.com/p/CaNjrCauvak/
Reagovat
tommr
za zmínku možná stojí i to, že Brenda dneska pomstila svojí sestru. Kungová totiž v roce 2020 porazila Lindu na ITF turnaji v Selva Gardena (tedy v době kdy byla Linda stejně stará jako je ted Brenda) ...
Reagovat
Teo
YES smilesmilesmile
Reagovat
Chokkan
Poslední game zápasu:
https://youtu.be/ECWxDXJwYP8 smile
Reagovat
George_Renel
Vítězství v Q taky znamená další body a posun v rankingu. Teď by to chtělo nejen nějakou hratelnou soupeřku, ale hodil by se i den volna.
Reagovat
tommr
za úspěšnou kvalifikaci získá 18 bodů a posune se někam na přelom mezi čtvrtou a pátou stovkou ...
Reagovat
makro99
za 2. kolo bere 18+30 bodů; za čtvrtfinále 18+60.. a to už by se dotáhla k Lindě :)
Reagovat
SpacialRecognition
myslím, že Kung už moc dlouho hrát nebude. Nepřipadá mi, že si to užívá a dneska to vypadalo, jako by jí bylo uplně jedno, že jí drtí 14 letá holka...

Každopádně gratulace Brendě, naprosto parádně využitá divoká karta :)
Reagovat
smazaný uživatel
Leonie je 21 let. Předloni nehrála špatně.
Věřím, že najde motivaci a vrátí se do boje o top 100.
Reagovat
Davor1
Tak ťažko povedať, nejakú kvalitu už ukázala, ale najbližší mesiac spadne až niekde do piatej stovky a to už je pozícia, odkiaľ nebude mať ako zbierať body a bude musieť obiehať tie najmenšie ITF turnaje v Antalyi, Monastiroch či Sharm ash Shaikoch a ťažko povedať, či na to nájde motiváciu, ak by prehrávala aj tam s nejakými no name mladými hráčkami, tak to by jej už psychiku odpálilo úplne...
Reagovat
smazaný uživatel
Mihaela Buzarnescu se v 28 letech během roku posunula z 6. stovky do první. ;-)
Reagovat
Davor1
Tak Buzarnescu je ale úplne iný prípad :)
Reagovat
makro99
Loni tu vyhrála 3 zápasy..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist