Prahu čekají pikantní souboje hned v prvním kole. O postup si to rozdají sestry Plíškovy, české derby čeká i Kvitovou

28. 4. 2018, 14:35
Aktuality 40
WTA PRAHA - Před malou chvílí byl na pražské Spartě rozlosován pavouk hlavní soutěže turnaje WTA, jenž ve Stromovce začne už v pondělí. A hned v prvním kole zažije česká metropole několik pikantních soubojů. Los naproti sobě postavil například sestry Karolínu a Kristýnu Plíškovy. České derby pak čeká i druhou nejvýše nasazenou hráčku Petru Kvitovou, kterou na úvod vyzve Tereza Smitková.
Sestry Plíškovy

Dvojčata Karolína a Kristýna Plíškovy spolu v minulosti odehrály již devět zápasů a jejich vzájemnou bilanci vede aktuálně šestá hráčka světa Karolína 5-4. Poslední vzájemný zápas však spolu sestry odehrály již v roce 2013.

V jubilejním desátém vzájemném střetnutí bude výraznou favoritkou nejvýše nasazená hráčka turnaje Karolína Plíšková, jež turnaj v pražské Stromovce v roce 2015 vyhrála, její sestra, které momentálně v žebříčku WTA patří až 72. příčka, ale vloni v Praze ukázala, že se jí na domácí antuce také daří, když došla až do finále, v němž prohrála s Němkou Barthelovou.

"Předem se omlouvám," řekla na webu turnaje Strýcová po losování. Právě Strýcová totiž nalosovala sestry Plíškovy proti sobě. "Losuju podruhé v životě. Poprvé to bylo v Birminghamu a Lucce Šafářové jsem nalosovala Němku Kerberovou. Už se do toho pouštět nebudu," uvedla česká hráčka.

"Vylosuješ určitě Kristýnu proti Karolíně," říkal pár minut před losem Strýcové její trenér David Kotyza, který byl ještě loni koučem Karolíny Plíškové. A Strýcová skutečně dvojčata poslala proti sobě.

Světová šestka Karolína Plíšková očekávala, že jednou na sesterský souboj musí dojít. "Toho se bojíme obě. Nepůjde o život, jen jedna z nás bude muset prohrát. Snad se nepohádáme a po zápase spolu zase budeme mluvit. Nejhorší to bude pro rodiče, ti se určitě dívat nebudou," řekla loňská první hráčka žebříčku WTA.

České derby nabídne i zápas turnajové dvojky Petry Kvitové, kterou na úvod vyzve krajanka Tereza Smitková, s níž má dvojnásobná wimbledonská šampionka bilanci 2-0, na antuce však spolu budou hrát vůbec poprvé.

Pátá nasazená Barbora Strýcová, kterou čeká ve Stromovce obhajoba loňského semifinále, vstoupí do domácího turnaje duelem s Italkou Camilou Giorgiovou, s níž bude hrát potřetí a oba předchozí duely bez problému vyhrála"Budu muset být připravená na rány, nebudou se hrát dlouhé výměny. Připravím se, co nejlíp to půjde," řekla plzeňská rodačka. "Ne úplně se mi teď daří, tak doufám, že se to tady zlomí."

Semifinalistku ze sezony 2015 a letos osmou nasazenou Kateřinu Siniakovou čeká v prvním kole náročný úkol. Její soupeřkou bude zkušená Němka Andrea Petkovicová, s níž si však česká hráčka v dosud jediném vzájemném střetnutí dokázala poradit.

Markéta Vondroušová, která tento týden nedohrála kvůli zranění nohy zápas v německém Stuttgartu, by měla začít proti obhájkyni titulu Moně Barthelové z Německa a Denisa Allertová se jméno své soupeřky pro první kolo dozví až poté, co budou do hlavní soutěže rozlosovány úspěšné kvalifikantky.

J&T BANKA PRAGUE OPEN
• Shrnutí •
Loňské finále: Barthelová (Něm.) - Kr. Plíšková (ČR) 2-6 7-5 6-2
Kategorie: WTA International
Místo konání: Praha, Česko
Povrch: antuka
Dotace: 250.000 dolarů
• Los českých hráček pro 1. kolo •
Kar. Plíšková (1-ČR) - Kr. Plíšková (ČR)
Kvitová (2-ČR) - Smitková (ČR)
Strýcová (5-ČR) - Giorgiová (It.)
Siniaková (8-ČR) - Petkovicová (Něm.)
Vondroušová (ČR) - Barthelová (Něm.)
Allertová (ČR) - kvalifikantka
• Los turnaje •
hlavní soutěž

Komentáře

40
Přidat komentář
Frick
Ostuda. Fakt že jo.
Reagovat
Frick
https://twitter.com/TennisChannel/status/990026733607768064

V kostce: Možná Madrid, snad French Open.

Jo, chce tam tahat minipsa. Není to stresující, pro to zvíře? I kdyby ho něla mít na palubě, tak je to pořád "umělej" vzduch v kabině letadla, změny tlaku atp. Navíc je mu tak 8-12 tejdnů, je to vlastně mimi.

A co Amerika, Asie atp.?
Reagovat
blixa
Třeba ti ho dá, abys ho pohlídal. To ovšem netuší, že ty zatím ... Bobika .... ;-)
Reagovat
Frick
Bobika má Vondroušice. :-D
Reagovat
Frick
Proč si nepořídila radši kočku, ta Lucka.
Reagovat
Frick
Reagovat
Torn
Protože při Lucky štěstí by od ní chytla toxoplasmózu :D. Lucka by si preventivně měla pořídi radši rybičku, od té by nic nedostala...snad.
Reagovat
Frick
Radši ale ne tuhle https://i.ytimg.com/vi/rtqE3UB1JAA/maxresdefault.jpg
Reagovat
blixa
Nesmí ji žrát, jen do akvárka ;-)
Reagovat
Torn
Neměla někde loni náhodou otravu z mořských plodů, jak někde nehrála? :D Lucka by neměla jíst nic z moře.
Reagovat
Frick
Upřímne mne trochu mrzí, že třeba někdo nenapíše, že je třeba rád, že by Lucka mohla zase hrát atp.
Reagovat
Torn
Tak jediný, kdo jí tu furt odepisuje, seš ty. :D
Reagovat
Frick
Mne se to její tenisový mlčení fakt že nelíbilo. A nemyslim, že jsem byl sám.
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Péťo, poskoč si!
Reagovat
EllNino
Upřímně už se tu všem podle mě Lucka dost zprotivila, a to vcelku tvým neustálým stalkingem :D
Reagovat
Frick
To je jako kdyby se tu měla zprotivit Petra kvůli Kvěšovi.
Reagovat
EllNino
no, taky že se spoustě lidem zprotivila :D
Reagovat
blixa
Taky že se to Kvěšovi podařilo a dost dlouho mi trvalo, než jsem to odboural. Ty i Kvěš vůbec nedokážete pochopit, jak medvědí službu svým favoritkám prokazujete.
Reagovat
Frick
je možná nyní hubenější než dvojčata. Skoro aby fakt jí nechyběla síla.
Reagovat
tommr
dneska jsem jí viděl při tréninku naživo a hubená teda rozhodně není ...
Reagovat
Frick
https://t1.aimg.sk/magaziny/cSsY8nQvST-ehoorVigcHg~Petra-Kvitov-v-roku-2008.jpg?t=L2ZpdC1pbi8xNjAweDkwMA%3D%3D&h=NJ6RmjSOWjIK1thMYiq37A&e=2145916800&v=2

:o)

Že by třeba nyní měla jen kolem 65 kg?
Reagovat
Torn
O to pochybuju, že by Petra měla 65 kg. :D Hlavně ty tabulky WTA jsou dost divný...když porovnáš Coco, Petru a Káju...tak dle informací na stránkách je z nich "nejtlustší" Kája, přitom jsou prakticky stejně vysoké.
Reagovat
EllNino
http://www.protennislive.com/LSHD/main.html

No nic moc, ten sesterskej souboj asi přišel na nejlepším možném turnaji, protože tady Káje o moc nejde a může to klidně ségře nechat :D ...

Markéta s obhájkyní titulu, ale myslím, že los poměrně slušný, čtvrtfinle se určitě dá ...

Denisa nevíme, jak na tom je, ale doufám, že kdyby z kvaldy postoupila nějaká naše, tak nevyfásne Denisu, to už by byl 3. český souboj ...

Barča může s Camilou klidně padnout, poměrně se trápí a Giorgi je nebezpečná do 1. kola ... celkově má velmi těžkou sekci se Sašou Sasnovič, Dashou, Sam, Oceane ... nic lehkého :D

Čekal jsem, že některá z našich vyfásne Petko, a Katka si myslím, že ji porazí, navíc hratelné Hogenkamp a Alexandrova do 2. kola, které jsou dost z formy, takže souboj s Petrou ve čtvrtfinále je reálný ..

Petra s Terezou, no moc lehčích alternativ tam není, a Petra snad podruhé zasebou s Terkou neprohraje :D ...

Nojo, holek je tam moc, je jasný, že ta možnost polečných zápasů je víc než malá :)

Zápas, na který se těším :) - Dasha - Sam
Reagovat
lars
takhle to dopadlo, kdyz to losovala diva Bara
Reagovat
smazaný uživatel
"Já se moc omlouvám, doufám, že mi to holky odpustěj. Losovala jsem podruhý v životě a tehdy jsem v Birminghamu nalosovala Lucce Šafářový Kerber, tak bych se do toho už asi neměla pouštět.":)))
- Barbora Strýcová
Reagovat
EllNino
až na to, že Kerber s Luckou v Birminghamu nikdy nehrály ... ale to není poprvý, co Bára řekla nějakej mylnej údaj z předešlých let :D
Reagovat
smazaný uživatel
Už je to paní v letech! :))))
Reagovat
bIbec
se vší seriózností fandím jakékoliv Češce, která se nejmenuje Karolína Plíšková nebo Petra Kvitová.
Ač samozřejmě předpokládám, že třeba tohle finále by si přálo snad tři čtvrtiny tenisových fanoušků. Já bych tohle finálové složení rád viděl na nějakém větším turnaji.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si třeba přeju, ať si da Peťa maximálně tři zápasy a honem do Madridu!
Reagovat
bIbec
na druhou stranu taky přeju turnaji v Praze všecko dobré. A zrovna tyhle dvě hráčky budou táhnout nejvíc, to je jasná věc.

Takže jo.. sem v tomhle ohledu dost rozpolcený.. :-)
Reagovat
Jabadu
Nenapsal jsi to první souvětí poněkud neobratně? Ono to totiž vypadá, že nemáš rád naše (a pochopitelně i tvoje) "panovnice".
Nebo snad ... no to by sis nedovolil!
:-)
Reagovat
tommr
co si myslel tím že Petra snad podruhé zasebou s Terkou neprohraje? Ona snad Petra někdy s Terezou prohrála?
Jinak máš sice pravdu v tom, že moc lehčích alternativ tam pro Petru nebylo, ale přesto mě tenhle los naštval. Terezu jsem si jako jedinou hráčku pro Petru vyloženě nepřál a na jejich zápas se asi ani nepůjdu podívat. Jakákoli jiná soupeřka by byla zajímavější ... :(
Reagovat
EllNino
Jo, mělo tam být s Češkou :D ... pardon
Reagovat
Jabadu
No proto! Jinak bys šel na mučidla.
:-)
Reagovat
dunphy
Jejda, to jsou teda chuděry. Určitě jim tam budeš moc chybět.
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Zatommruje jinde.
Reagovat
Kytka
Tak to je mrzuté.
Reagovat
EllNino
Snad Karolína vyhraje Stuttgart a Týně pak to 1. kolo nechá :D
Reagovat
bIbec
jj, souhlas. Držím palce Kristýně.
Reagovat
tommr
nejlepší by asi bylo kdyby se Karolína probojovala ve Stuttgartu do finále a z Prahy by se odhlásila. Kristýna by pak hrála s nějakou kvalifikantkou nebo LL ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist