Pražský turnaj WTA láká na domácí hvězdy či Wozniackou

4. 4. 2017, 16:22
Aktuality 65
Letošní turnaj WTA Tour v Praze láká na přehlídku současných českých tenisových hvězd v čele s Karolínou Plíškovou a na účast bývalé světové jedničky Caroline Wozniacké z Dánska. Na antukových kurtech Sparty ve Stromovce se akce J&T Banka Prague Open uskuteční v prvním květnovém týdnu.
(© jtbopen.cz)

Vedle světové trojky Karolíny Plíškové se v pavouku hlavní soutěže objeví Barbora Strýcová, obhájkyně titulu Lucie Šafářová, Kateřina Siniaková, Kristýna Plíšková a na divokou kartu bývalá juniorská světová jednička Markéta Vondroušová.

"V kategorii International bude náš turnaj zase patřit k nejsilnějším. Zatím to vypadá na silný turnaj," řekla na tiskové konferenci ředitelka turnaje Petra Černošková. K optimismu má důvod, přihlášeny jsou dvě ze tří nejúspěšnějších tenistek letošní sezony (podle žebříčku WTA Race) Karolína Plíšková a Caroline Wozniacká.

Černošková si přeje, aby i do třetice uspěla domácí hráčka. "To bych byla ráda," řekla. Předloňský první ročník turnaje po jeho povýšení z nižší kategorie ITF do WTA ovládla Karolína Plíšková, loni uspěla Šafářová. "Připravená, myslím, budu výborně. Budu jedničkou, takže bych si přála zase vyhrát," prohlásila Plíšková.

Loni pořadatelé požádali o navýšení dotace z 250 tisíc na půl milionu dolarů a stejný plán měli i letos. Měla totiž hrát také Petra Kvitová a ke startu dvou hráček z Top 10 je potřeba půlmilionová dotace, ale dvojnásobná vítězka Wimbledonu je po prosincovém přepadení zraněná. "Nemůže hrát, proto bylo zbytečné dotaci navyšovat," řekla Černošková.

Podařilo se ale domluvit start Wozniacké. Dánka hrála extraligu za Prostějov a jednou si zatrénovala i na Spartě. První kontakt udělal v Austrálii kouč Plíškové David Kotyza, který Wozniackou loni vedl. "Pak jsem napsala jejímu otci esemesku, přišel návrh smlouvy a během týdne bylo vše vyřešené," doplnila Černošková.

Nevětší adeptka na novou křišťálovou trofej Karolína Plíšková věří, že nebude jako loni chladno a přijde opět hodně lidí. "Je to jediný turnaj v Česku a šance nás vidět doma. Přijde moje rodina, známí a doufám, že i hodně dalších lidí," řekla.

Nově se bude platit vstupné, ale jen na finále
Diváci budou mít na turnaj převážně volný vstup. Jen na finále, které se bude konat v sobotu 6. května od 11:00, zavedou organizátoři nově vstupné.

"Vznikal přetlak, lidé se do areálu nedostali a začínalo jít o bezpečnost," vysvětlila Černošková. "Budou dva typy lístků, za sto korun do horní poloviny tribuny a za dvě stě do dolní," dodala ředitelka turnaje. Výtěžek půjde na charitu.

Předprodej vstupenek začne už tuto středu v 10:00 na www.ticketportal.cz a pro jejich budoucí majitele je potřeba zdůraznit jednu věc: v areálu musejí být v den finále nejpozději v 10:30, jinak jejich místo propadne.

V průběhu turnaje se uskuteční i tradiční dětský den s mnoha atrakcemi, možností tréninku se sparťanskými kouči a také s účastí lyžařky Šárky Strachové, která minulý týden ukončila závodní kariéru.

• WTA INTERNATIONAL PRAHA 2017 •
Česko, antuka, 250.000 dolarů
(01. - 07. 05. 2017)
SEZNAM PŘIHLÁŠENÝCH HRÁČEK:
1. Karolína Plíšková (ČR)
2. Caroline Wozniacki (Dán.)
3. Samantha Stosur (Austr.)
4. Barbora Strýcová (ČR)
5. Ana Konjuh (Chorv.)
6. Shuai Zhang (Čína)
7. Lucie Šafářová (ČR)
8. Kateřina Siniaková (ČR)
9. Lesia Tsurenko (Ukr.)
10. Christina McHale (USA)
11. Julia Goerges (Něm.)
12. Naomi Osaka (Jap.)
13. Misaki Doi (Jap.)
14. Kristýna Plíšková (ČR)
15. Viktorija Golubic (Švýc.)
16. Qiang Wang (Čína)
17. Oceane Dodin (Fr.)
18. Annika Beck (Něm.)
19. Louisa Chirico (USA)
20. Jelena Ostapenko (Lot.)
21. Carina Witthoeft (Něm.)
22. Magda Linette (Pol.)
23. Mandy Minella (Luc.)
24. Markéta Vondroušová (ČR) ... divoká karta
25. Kristýna Kučová (SR) ... divoká karta
26. Rezervace WTA
27. divoká karta
28. divoká karta
29. kvalifikantka
30. kvalifikantka
31. kvalifikantka
32. kvalifikantka
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

65
Přidat komentář
horska.kraslice
Vzpoměla jsem si na Margaritu Gasparjan, loňskou vítězku ve čtyřhře s Andrejkou, nevíte někdo, co je s ní, že vůbec nehraje?
Reagovat
Hector21
operace kolene
někdy na konci února měla začít hrát, ale stále kde nic tu nic...
Reagovat
horska.kraslice
Díky, aha.
Reagovat
Jiri
se poradatele aspon trosku umoudrili, ale vyresili jen finale, coz je malo a navic riziko (nize popsano). Akorad priste uz vstupne radeji od CF. Muze se opet stat to, ze se sejdou 2 cesky a bude to zas totalka. 50-100kc a garantuji, ze stejne bude plno, akorad nedorazi "turisti".... ale jde to spravnym smerem.
Reagovat
smazaný uživatel
No, takže Caro mi tam oproti loňsku nahradila Monču (to mě docela mrzí, že nepřijede)... Jinak na finále určitě nepojedu, i kdyby tam hrála Caro. V pondělí tam bude blázinec, moc se mi nehodí ani úterý a pátek (to se hraje ME ve fotbale žen do 17 let). Ale jet chci, takže uvidím, jaký bude program (hlavně kdy bude hrát Caro)...
Reagovat
marekv
Nic nudnějšího než Wozniacki jsem snad neviděl, ale na Sam se vysloveně těším, jsem rád, že zas přijede. Bára ta to oživí :-) na Vondroušovku se taky těším. Taky Fricka zas po roce uvidím. Snad aby počasí přálo, viz loni...
Reagovat
horska.kraslice
Tentokrát tam ovšem není Puig a Hsieh.
Reagovat
Frick
Docela jsem zvědav, zda budou přebírat signál od ČT nebo ne.
Reagovat
tommr
na O2 Tenis bychom nejspíš viděli víc zápasů takže doufám, že ano ...
Reagovat
EllNino
když byl na ČT Montreal nebo New Haven, tak to bylo myslím přes Digisport .. tak nevím :)
Reagovat
Fandina
Ale tady je to obráceně, ČT bude vysílat do celého světa, takže i pro O2.
Reagovat
EllNino
anooo :)
Reagovat
Fandina
Já tedy předpokládám, že ČT bude vysílat z místa a tím pádem všechny ostatní televize to budou přebírat, protože to tak bylo minulé roky, že tam měla ČT svoje přenosové vozy, tak snad tomu tak bude i letos.
Reagovat
EllNino
no letos bychom minimálně na streamu měli vidět všechny zápasy
Reagovat
Fandina
Streamy jsou asi v kompetenci jedné firmy, jméno si nepamatuji, která to pro WTA od roku 2017 zabezpečuje u všech zápasů hlavní soutěže. Ale TV přenos je asi trochu něco jiného. Ale tak přesně to zase nevím.
Reagovat
Frick
Že loni řikali, jak 500k dotaci chtějí zachovat v každém případě.
Reagovat
Jabadu
To bylo kvůli Petře. Okolnosti se ovšem změnily, bohužel ...
Reagovat
Frick
Ne, Černošek to říkal během loňskýho turnaje a to byla Petra 6., Lucka 16. a Kája 18., takže rozhodně se tehdy nedalo počítat s tim, že v TOP 10 bude na konci roku více jak jedna Češka a tím i nutnost vyšší dotace.
Reagovat
Fandina
Bylo to tak, že počítal s tím, že v desítce budou dvě, jako rok předtím, kdy myslím byly s Kájou, která to plnila také tři. A počítal s Petrou. Když teď je v desítce jedna, tak je zbytečné, aby navyšoval dotaci.
Reagovat
Jabadu
1. "Já jsem nasazená nejvýše?! ...Oóóó!"
2. "A já jsem tam taky nasazená!"
3. "Tss ... jak malý holky."
4. "Teď královnou jsem JÁ! ..."
:-)
Reagovat
tommr
takže ta první je Karolína a ta čtvrtá Kristýna? Tušil jsem to, ale jistej si moc nejsem ... :)
Reagovat
PetaM
Královnou proher možná :D
Reagovat
Fandina
Třeba myslel královnou, že nic neřeši :-))
Reagovat
smazaný uživatel
plakat je nadherny, kdyby nekdo podobne vtipne srovnal "Velkou ctyrku", vyvesim si ho snad detinsky nad postel... ale nazvala bych ten lehce pohrdavy usmev a silne nebezpecny pohled Tyndy(?): Nemesis prichazi.. :-))
Reagovat
blixa
Sojko, Sojko, ty už toho Klímu radši nečti :D
Reagovat
Fandina
Kája nebo Tynda, každá z nich může být Nemesis, jsou to přece identická dvojčata :-))
Reagovat
sprchon
Těším se, snad vyjde počasí. :)
Reagovat
dadaft
Reagovat
aligo
se opravdu povedl :)
Reagovat
Frick
Koupit a modlit se, že tam bude někdo náš.

Ale co jsem nežral je to, aby řádně zakoupená vstupenka mohla být zneplatněna z důvodu příchodu do areálu později než 90 minut před začátkem. To mi přijde jako skutečně síla.

A když tam přijdu v 10:25 a tam fronta na 10 minut, tak co? To jako člověka pošlou koupit si novou vstupenku (pokud ještě bude)?
Reagovat
Fandina
Třeba se bude začínat v 11 hodin. Je to podle mě upozornění pro diváky, aby přišli včas, protože když bude zájem, začnou pouštět do areálu i další diváky a třeba bys neměl kde sedět. Ale jak to přesně je, to nevím.
Reagovat
Frick
Jo, fakt bude od 11h. Asi by ty články měl člověk číst pozorněji. Ale i tak. Je to divný. Někdo pojede 150 km, na dálnici bude bouračka, bude mít silný zdržení, dorazí tak se vstupenkou za 200 Kč (pokud bude chít dolu) v 10:55 a bude mít smůlu? Na palici!
Reagovat
Roger_Federer
Zase mas problem?
Reagovat
Fandina
200 jde to na charitu!
Reagovat
Frick
Ano, tim je ukázáno, že princip té vstupenky je ryze regulační.
Reagovat
Frick
Takové tenisové Jůlinkovné.
Reagovat
Fandina
To spíš peníze ze vstupného nepotřebují, asi mají dostatek financí od sponzora, banky.
Reagovat
Fandina
A myslím, že jsem to i tak někde četla, že je to ve smlouvě se sponzorem.
Reagovat
EllNino
takže oni daj vstupné a ty budeš zase prskat ? :D ...
Reagovat
Frick
Jen se podivuju nad tím zneplatněním. Sktuečně toto neznám. A to už jsem byl na mnoha sportovních i kulturních akcích.
Reagovat
Roger_Federer
Neni jednodusi tam vubec nechodit?
Reagovat
Frick
Tak to byla "myšlenka dne" :-D
Reagovat
Fandina
Proč by tam neměl chodit? Půjde tam a bude tu popisovat, co všechno je špatně. Jako minule, ale třeba ty jeho připomínky byl k něčemu dobré. Předloni měla tribuna malý sklon, vloni už byla v pohodě. Nicméně, na to přišel každý, kdo tam byl, že sklon je malý, takže zase to jeho zásluha být nemusí.
Reagovat
Roger_Federer
;), mas dost
Reagovat
Frick
Jestli případný progres turnaje je skutečně jen a pouze omezen tim jejich areálem. Tj. jestli kdyby se naskytla i mimořádně výhodná nabídka na Premier, tak by to odmítli.
Reagovat
tommr
a to hlavně na kvalifikaci a první kolo ve kterých bude doufám co nejvíc našich tenistek ze druhýho a třetího sledu, který nejsou běžně k vidění. Hlavně bych rád viděl hrát Markétu Vondroušovou ... :)
Reagovat
VlS
Tak podle tabulky má Markéta divokou kartu, takže jí v kvaldě neuvidíš
Reagovat
tommr
ale v prvním kole snad ano ... :)
Reagovat
Fandina
Má WC do MD, takže stačí sledovat, kdy bude hrát. Já ji tedy hrát na živo už viděla.
Reagovat
Fandina
Tak ještě 2 WC jsou volné :-))
Reagovat
aligo
no jestli bude i letos plno tak budou dvě WC málo...
Reagovat
Fandina
jen dvě jsou v téhle chvíli volné, jinak věřím pořadatelům, že to mají ošífované :-))
Reagovat
misa
Tak to se musí organizátoři modlit, aby byla ve finále česká tenistka, jinak jim tam skoro nikdo nepřijde.
Reagovat
blixa
Na Caro by lidi přišli.
Reagovat
Frick
I'm not sure.
Reagovat
milik254
Monty by jistě přišel i třikrát, ale ona u nás zase tak oblíbená není... Možná i kvůli tomu, že tak těsně (a bez GS) uhájila No.1 na konci 2011 před Petrou
Reagovat
tommr
já teda Wozniackou moc rád nemám, ale z úplně jiných důvodů. Vadí mi na ní hlavně její defenzivní hra a protivný vystupování na kurtu. Nicméně kdyby byla v Praze ve finále a byla šance, že nebude příliš narváno tak bych se na ní určitě šel podívat ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Max. dvakrát. :D První týden v květnu je pro mě hlavní priorita ME ve fotbale žen do 17 let. To se tady hraje poprvé v historii, Prague Open každý rok...
Reagovat
tommr
jen to nezakřikni. PO se hraje teprve potřetí a jako WTA turnaj může kdykoli zase skončit ...
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád je ale jistota, že to zažiju (nebo jsem už zažil) víckrát než Euro WU17... :D
Reagovat
Haitik
Jak už jsem psal dřív tady, tak určitě zajedu v pondělí, když je ten svátek.. :D
Jinak dobrý krok s tím vstupným na finále.. :-) To kilo nebo dvě člověka nevytrhnou..
Reagovat
Patri.k
To já právě v pondělí nezajedu, právě protože je svátek a bude narváno :D
Reagovat
Haitik
Taky si myslím, že bude narváno.. :D Jestli bude hezky, tak aby jsem se dostal do areálu vůbec.. :D Asi by měli zavést vstupné i na to pondělí.
Reagovat
Fandina
Postupně od nejvíc otevřených úst :-)))
Reagovat
Fandina
až ke vstupnému na finále ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist