Před 12 lety získala Suková dva wimbledonské tituly v jeden den

7. 7. 2008, 10:04
Aktuality 0
Vítězství ve Wimbledonu je snem každého tenisty a mnohdy po něm marně touží i ti nejlepší z nejlepších. Získat dva tituly naráz a navíc v jeden den, jako se to 8. července 1996 podařilo české tenistce Heleně Sukové, je proto opravdu unikát. Úspěch o nic nesnižuje fakt, že se ji nepovedlo zvítězit ve dvouhře, ale "pouze" ve čtyřhře a mixu.
Helena Suková

Suková nejprve zvítězila ve finálovém utkání čtyřhry, kde spolu se svojí partnerkou Martinou Hingisovou porazily americko-lotyšskou dvojici Meredith McGrathová - Larisa Nielandová. Ve stejný den spolu s bratrem Cyrilem absolvovala úspěšné čtvrtfinále i semifinále ve smíšené čtyřhře a ve večerním boji o titul zdolali nejvýše nasazený pár Mark Woodforde - Neilandová. Zodpovědnost za tuto kumulaci zápasů v poslední den turnaje neslo i na Londýn příliš deštivé počasí.

Helena Suková patří k nejúspěšnějším českým tenistkám, ve dvouhře vyhrála deset turnajů, ve čtyřhře, kde kralovala tenisovému žebříčku, 62 turnajů. Wimbledonských titulů získala celkem sedm, čtyři ve čtyřhře a tři v mixu. Ke spokojenosti jí tak chyběl jenom triumf ve dvouhře. "Debl je úplně něco jiného. Ten mi pocit vítězství v singlu nikdy nenahradí," přiznala.

Letos se podobný "kousek" povedl Američance Venus Williamsové. Nejdříve ve finále dvouhry porazila svou mladší sestru Serenu, a o pár hodin později právě se svou sestrou vyhrály čtyřhru. V roce 2002 stejného úspěchu dosáhla i Serena Williamsová, když ve finále dvouhry porazila také svou sestru, a pak společně uspěly i v deblu.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist