Překonal Dodig krizi? V Memphisu porazil Tomice

21. 2. 2012, 10:29
Aktuality 0
Nejcennější vítězství v dosavadní sezoně vybojoval ve včerejším úvodním kole turnaje v Memphisu chorvatský tenista Ivan Dodig. Svěřenec Martina Štěpánka odvrátil v duelu s osmým nasazeným Bernardem Tomicem dva mečboly a 37. hráče světa udolal 5-7 6-4 a 7-6.
Ivan Dodig

Los turnaje Regions Morgan Keegan Championships poslal Ivanu Dodigovi do prvního kola soupeře, který si už v letošní sezoně připsal několik cenných výher a který se zatím musel sklonit jen před Rogerem Federerem a Andym Murraym. Australan Bernard Tomic měl i včera našlápnuto k výhře, místo toho se ale v Memphisu dočkal teprve třetí porážky v tomto roce.

Prvnímu vzájemnému duelu obou tenistů dlouho dominovaly jejich servisy. Úvodní sada už směřovala do tie-breaku, když Tomic čistou hrou prolomil Dodigovi podání a set vzápětí ukončil.

Chorvat, který letos zatím porazil jen jednoho hráče z elitní stovky světového žebříčku, se prvního brejku dočkal ve druhé hře další sady. Tomic rychle dokázal srovnat krok a poté i v deváté hře, kdy hned po Dodigově brejku snížil na 4-5, ovšem závěru setu patřil 58. tenistovi pořadí ATP, který si vynutil třetí set.

V něm si oba znovu vyměnili brejky, a tak po téměř třech hodinách přišla na řadu zkrácená hra, ve které Tomic promarnil dva mečboly. Také Dodig nevyužil první příležitost, další už ale ano a turnajovou osmičku zdolal 5-7 6-4 7-6.

"Po zápase jsem byl opravdu šťastný, protože jsem těsné zápasy prohrával. Tohle mi dodá sebedůvěru," radoval se Chorvat, který uznal kvality svého protivníka. "Loni ukázal, že dokáže hrát dobře i proti nejlepším hráčům, a brzy bude jedním z nich. V tomhle zápase rozhodla jen trocha štěstí. V tie-breaku jsem ho měl já," dodal Dodig.

Rovněž ve zkrácené hře třetího setu rozhodl o svém postupu do dalšího kola domácí Donald Young. V duelu s Bulharem Grigorem Dimitrovem zvládl už v úvodním setu lépe tie-break a lepší nervy prokázal 41. hráč světa i v rozhodujícím dějství. V něm sice využil jediný z devíti brejkbolů, ovšem toho po výhře 7-6 4-6 a 7-6 nemusel litovat.

Výsledky - Memphis - muži (tvrdý povrch, dotace 1.155.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Dodig (Chorv.) - Tomic (8-Austr.) 5:7, 6:4, 7:6 (10:8), Young (USA) - Dimitrov (Bul.) 7:6 (7:4), 4:6, 7:6 (8:6).

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist