Překvapení ve Viňa del Mar: Nadal prohrál obě finále

11. 2. 2013, 08:36
Aktuality 143
Rafael Nadal nekorunoval návrat k tenisu titulem. Na turnaji v chilském Viňa del Mar prohrál finálovou bitvu s Argentincem Horaciem Zeballosem 7-6 6-7 a 4-6. Nadal poté nevyhrál ani finále čtyřhry, spolu s Juanem Mónakem podlehli italskému páru Lorenzi/Starace.
Rafael Nadal

Nejlepší antukář posledního desetiletí Rafael Nadal přiletěl do Viňa del Mar s cílem dostat se do herní pohody před většími turnaji, které ho čekají. Až do finále prošel Španěl hladce, v něm už se ale musel sklonit před hráčem, který ve své dosavadní kariéře bojoval na okruhu ATP o titul jen jednou - a neúspěšně.

Nadalovy antukové porážky od roku 2006:
2013 (Viňa del Mar): Zeballos - Nadal 6-7 7-6 6-4
2012 (Madrid): Verdasco - Nadal 6-3 3-6 7-5
2011 (Řím): Djokovič - Nadal 6-4 6-4
2011 (Madrid): Djokovič - Nadal 7-5 6-4
2009 (French Open): Soderling - Nadal 6-2 6-7 6-4 7-6
2009 (Madrid): Federer - Nadal 6-4 6-4
2008 (Řím): Ferrero - Nadal 7-5 6-1
2007 (Hamburk): Federer - Nadal 2-6 6-2 6-0

Horacio Zeballos ovšem ve včerejším strhujícím duelu předvedl, v čem je v takovém finále výhoda jasného outsidera. Argentinský tenista bojoval naprosto bez nervů a po celý zápas byl Nadalovi naprosto vyrovnaným soupeřem. Aktivně hrající Zeballos si díky výbornému podání celý úvodní set hlídal vlastní servis, po trochu nekoncentrovaném úvodu se ale totéž dařilo i Nadalovi, a tak musel první sadu rozhodnout tie-break. Ten ovládl pátý tenista světa, který se tak podle očekávání ujal vedení 1:0 na sety.

Takový vývoj zápasu by ve druhém životním finále a navíc proti Rafaelu Nadalovi dost možná jiné tenisty zlomil, ne ale bezstarostně hrajícího Zeballose. Argentinec v další sadě za stavu 1-2 přestál první těžký moment při svém podání, po zbytek setu si znovu bezpečně hlídal servis a vynutil si druhou zkrácenou hru. V ní nejprve po Nadalově kraťasu a vlastní chybě neproměnil dva setboly, skvělým returnem si ale ihned vypracoval další, a bylo srovnáno.

Zeballos, který i ve vypjatých momentech předváděl divákům s úsměvem fotbalové kousky, přestál i další těžký moment, když hned v úvodu rozhodujícího setu poprvé přišel po podání. Servis si vzal okamžitě zpět a dál kráčel za nejdůležitějším vítězstvím ve své dosavadní kariéře. V osmé hře se mohl 73. tenista světa dostat do vedení 5-3, což ještě Nadal nepřipustil. Za stavu 5-4 už se ale Zeballos dočkal. Po výborně zahraném kraťasu byl dva míče od výhry a následný vítězný úder z forhendu znamenal tři mečboly pro outsidera, který díky Nadalově chybě hned ten první využil.

Byl to můj životní zápas," radoval se argentinský vítěz, který se na kurtu rozplakal štěstím. "Hrál jsem proti nejlepšímu antukáři všech dob, proti jednomu z nejlepších tenistů historie. Je to jako sen, nezapomenutelný zážitek," dodal dojatě Zeballos, jenž je po Novaku Djokovičovi a Rogeru Federerovi třetím hráčem, kterému se podařilo porazit Rafaela Nadala v antukovém finále.

Někdejší nejlepší tenista světa i přes finálovou porážku hodnotil své první vystoupení po návratu pozitivně. "Byl to pro mě skvělý turnaj. Je pravda, že jsem ho chtěl vyhrát, ale nebylo to možné, protože on hrál lépe a já neodehrál svůj nejlepší zápas," řekl Nadal, jemuž krátce po prohraném utkání se Zeballosem nevyšlo ani finále čtyřhry. V něm po boku Juana Mónaka prohrál s italským párem Lorenzi/Starace hladce 2-6 a 4-6.

Výsledky - Viňa del Mar v Chile (antuka, dotace 410.200 dolarů):
Dvouhra - finále:
Zeballos (Arg.) - Nadal (1-Šp.) 6:7 (2:7), 7:6 (8:6), 6:4.

Čtyřhra - finále:
Lorenzi/Starace (It.) - Nadal/Mónaco (Šp./Arg.) 6:2, 6:4.

Komentáře

143
Přidat komentář
smazaný uživatel
Urcite je velice obtizny hrat po tak dlouhy dobe. Spis testoval zdravi, mozna do toho nesel ani na 100%, a pokazdy kdyz bezel k micku, tak premejslel o tom, jestli se to koleno zase nahodou neozve. Ale mam takovej dojem, ze Nadal timhle zapasem prisel o svoje "kouzlo neporazitelnosti". Ted to bude mit hooodne tezky, protoze souperi, z nej budou mit mensi respekt, kazdej si na nej bude vic verit...
Reagovat
J.M.
Ohromně sympatický dojem na mě udělal Sijsling v Rotterdamu. To je hráč jak vystřižený z 90. let minulého století. Skvělý servis, parádní voleje a cit pro míč na síti, rozkošný jednoručný bekhend (ne tak nepodobný Zeballosovu), který je překvapivě spolehlivý, přesný a občas z něj neuvěřitelně vypálí, agresivní nebojácná hra. A všechno lehce, bez potu, bez hekání, bez zadýchávání se, nervování se... Snad jen forhend průměrný, občas s těmi "lachtany", jak to nazval spaniel.

Zasloužené vítězství nad Tsongou.

Naproti tomu Dimitrov, i když porazil Tomice, mě zklamal, stejně jako celý zápas. Od obou jsem čekal, že se v poslední době konečně herně posunuli na nový level, a místo toho se zase vrátili k tomu bezzubému, mdlému tenisu, jaký hráli celé roky předtím. Takhle to prostě s těmi mladými nepůjde.
Reagovat
Fandina
No prosím. A pak se říká, že překvapení se dějí jen u WTA. Včera Zeballos, dneska Sijsling.
Reagovat
J.M.
No ale bohužel ta překvapení jsou ojedinělá. Nejvíc frustrující pro mě na tom je, že takovíhle hráči se jednou blýsknou, a příště už to nezopakují. A pak se celý rok zase plácají v průměru. Hrozně bych chtěl, aby už někdo nový konečně začal zářit a válcovat konzistentněji.

Nicméně kdyby byly herní podmínky jako v těch 90. letech, halové turnaje by byly významnou částí sezóny a rychlé povrchy mimo antuku by byly normou, pak si myslím, že by byl Sijsling v top 20. (A to to v Rotterdamu letos lítá nějak pomaleji - přesto ty údery v Sijslingově zápasu úplně jinak lítaly než těch v ostatních dnešních.) Trošku se minul s dobou...
Reagovat
smazaný uživatel
V Rotterdame je povrch pomalejší ako za ostatné roky, teda aspoň podľa Stachovského. Tvrdil že v porovnaní s Montpellierom sa to nedá porovnať, také pomalé ... Keďže prehral v 1.kole kvalifikácie mohol zohrať úlohu aj hnev, ale niečo na tom bude.
Mimochodom, dnes som aj ja pozeral na to tenisové utrpenie medzi Dimitrovom a Tomicom. Ak je toto budúcnosť tenisu tak amen-tma, horšie ako Sjeng Schalken .. :))
Škoda že som zápas Sijslinga nevidel, ale takto ma Kližan rozhodne hrateľnejší los - ako vidíš jeho (Kližanove) šance proti Igorovi J.M.? IS bude v domácom prostredí asi hodne nabudený, ale na druhú stranu si myslím že Kližanove topspiny môžu jeho bekhendu jednoruč zavariť ..
Reagovat
J.M.
Ani nevím, jak na tom teď Kližan je, v poslední době jsem jej ještě neviděl. Ale herně na něj určitě má, záleží jen na formě. Ono to domácí prostředí tam zas taková výhoda není, překvapilo mě, že nizozemští diváci to nijak extra neprožívali, povzbuzovali jen minimálně. Spíš tak sem tam zdvořilostně zatleskali.

Možná, že se ten povrch ještě v průběhu týdne vyjezdí a zrychlí.

Ale Dimitrov má často takovéto zápasy, kdy mi přijde, že zapne jen tak na autopilota a nesnaží se udělat nic extra. Prostě jako kdyby pinkal v tréninku. On má na víc, ale v hlavě si to podle mě pořád není schopen uvědomit.
Reagovat
smazaný uživatel
Dimitrovov štýl je síce podobný Federerovi, ale chýba mu dominantný úder, ktorým by si vynucoval neustály tlak. Forehand okej, bekhend ujde, servis dobrý, ale nič čo by ho dostalo nastálo do vyšších priečok. Často hrá údery akoby príliš na istotu, možno sa mi to len zdá, neviem ..

Kližan sa momentálne snaží dostať späť do formy, Sijsling mu bude zatápať servis-volejom, uvidíme ako sa na to Kližan pripraví. Ak však nevyužije, že mu vypadol Tsonga, tak by to bolo na zaplakanie, lebo je to 500-vka a body potrebuje ako soľ.
Reagovat
spaniel
Wilander on Dimitrov - "He has mind set on imitating Federer and yes it looks good. But he has no idea what to do on the court".
Reagovat
J.M.
Tak zrovna v Brisbane jsem si říkal, že ten Matsův citát již neplatí. Tam opravdu předvedl, že začíná mít šajn, co má na kurtu dělat. Ale citát přestal platit jen dočasně.

Podle mě se na rozdílu Grigor vs. Roger ukazuje rozdíl mezi ležérností a uvolněností. Grigor hraje ležérně, tedy není v křeči, ale hraje na půl plynu. Roger hraje uvolněně, tedy není v křeči, ale hraje na sto procent.
Reagovat
tito
Tsonga...
Reagovat
smazaný uživatel
Vysněné finále Gulbis-Kližan je zas o něco blíž.
Reagovat
tito
Dobrý fórek. :-)
Reagovat
spaniel
Za 3 mesice na RG muze Rafa porazit Zeballose snadno ve 3 setech, je to jeste daleko. Na druhou stranu, Zeballos hral velmi dobre a jeho forma je skvela. Celkem se mne libi, jednorucni BH uvitam vzdy a v kombinaci s tim, ze je levak, je to zajimavy hrac.
Reagovat
Fandina
Světlana Kuzněcova má dlouhatánské vlasy viz Qatar.
Reagovat
dadaft
jj, docela jí to sluší.
zatím boj a Bethanie předvádí svůj útočný tenis. ))
Reagovat
Fandina
Bethanie opravdu lahůdka, krásně se na ní dívá, ale Kuzna zase svým spolehlivým tenisem lepší.
Reagovat
dadaft
jj,
ale dnes to byl jenom takový předkrmíček. ))
turnaj začíná až zítra.
Zakopalová - Lepčenko, Vinci - Wickmayer, Jankovič - Niculescu, Robson - Hantuchová...
je z čeho vybírat.
Reagovat
Fandina
dadaft ... jak to čtu, tak všechny mače bez jasného vítěze a navíc zajímavé, přeji Klárce, to je jasné, ale jinak jsem zvědavá na ostatní ...
Reagovat
Fandina
... a ještě přeji Dance a Janině, ale vyhrát může kterákoli z těch osmi ...
Reagovat
gigin
to valí. Nepřijde mi nějaká nedoléčená..
Reagovat
Fandina
Hraje dobře a má krásný hlas ...
Reagovat
Fandina
Dodatek ... myšleno lahodně znějící zvuk jejího hlasu. Zase jsem si to uvědomila, když dávala po zápase rozhovor.
Reagovat
gigin
Fandinko, dala bys jí šanci? ;)
Reagovat
Fandina
gigin ... podle toho na co. Dneska hrála super, ale já bych se musela víc věnovat jejím zápasům, abych mohla okomentovat, jak je na tom tenisově. Pokud se týká hlasu a vzhledu, tak podle mě je díky tomu taková top tenisová krasavice, ale já už nějak ty holky vidím všechny hezké, každou jinak. Ale na první pohled, obličej krásné vlasy pleť oči, tak Anna je nejpohlednější.
Reagovat
smazaný uživatel
Já tomu rozumím, protože některé holky si při Fed Cupu zhoršily zranění a teď nemůžou hrát v Kataru... Ana asi chtěla být stoprocentně fit na Dauhá. Vypadá to, že se to povedlo. :)
Reagovat
Fandina
gigin ... aha, tak ty jsi to myslel takto ... no podívej, spekulace o hráčkách já nevyhledávám, nemiluji a nedělám je. Důvod je jednoduchý. Nevím, co tu danou hráčku k uvedeným jednáním vedlo. Nejsem v její kůži. Nebo v jeho kůži. Proto když na to přijde se hráče, hráčky zastanu, když na ně někdo takto spekulativně zaútočí. Oni se totiž k tomu nemohou vyjádřit.
Reagovat
gigin
Ale nééé. Já jsem rýpal. Myslel jsem to tak, jestli bys jí dala šanci jako žena ženě :)))))

monty: já to chápu, ale i tak.. trošku mne to mrzí...
Reagovat
Fandina
gigin ... nééééééééééééé šance mají u mě jiní ... modroocí vysocí ... až se mi z některých tenistů motá hlava a někdy i celé tělo ... úuuuuuuuuuuuplně
Reagovat
smazaný uživatel
No tak v Srbsku asi taky někdo nebude nadšený, ale je třeba to pochopit. Ana se zranila už v Melbourne, podle toho co jsem četl. Pak hrála ještě v Pattayi a tam se jí to zhoršilo. Do poslední chvíle se nevědělo, jestli Ana bude hrát Fed Cup. Rozhodlo se o tom až ve čtvrtek a doktoři jí to asi nedoporučili právě proto, aby mohla hrát další týden v Dauhá. Někdy je to doléčení zranění vážně otázka dní... Jsem přesvědčený, že jestli příště bude Ana úplně fit, tak Fed Cup hrát bude. Ona reprezentuje ráda, sama to psala na FB. Třeba by o víkendu hrála, kdyby nenásledoval hned v pondělí velký turnaj. Ale takhle by to byla škoda a já tomu prostě rozumím... Obdivuju Bojanu, že i se zraněním odehrála dva zápasy ve Fed Cupu, ale zároveň chápu Anu, že chtěla doléčit zranění a být fit na velký turnaj.
Reagovat
gigin
Fandinka: A co děláš na jaře, na podzim a v zimě? :-O
monty: Já to samozřejmě chápu a taky to tak beru :)
Reagovat
Fandina
gigin ... já nevím co dělám, ale někteří tenisté se mi moc líbí. Před chvílí jsem například dělala večeři ... úsměv
Reagovat
Fandina
Naše holky zase na rozdíl od jiných raději nehrají turnaj, aby byly na Fed v pořádku, viz teďka Lucka nehrála čtyřhru, protože byla nastydlá. A pak nám ty naše holky svou výhrou udělaly velkou radost. Jsou super.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak karol nezacla uplne nejlepe:) A ani nepomohlo, ze zatim beha pred Qatarem:)
Reagovat
smazaný uživatel
Karolina stahla brejk, zacal celkem hezky tenis.
Mervana na ni zkousi zajimave liftovane kopce na zadni, a potom ostry utok. Obcas ji to vyjde paradne. Celkem meni rytmus. Ale na svem podani je Mervana bezzuba, tohle "returnova" princezna bude vyuzivat, a mela by si s Mervanou poradit.
Krom toho pred Qatarem nebeha, ale spis stoji...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se Karolina uz chytla i na svem podani.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to slo pekne rychle, ale i tak po 1.setu otec u Karoliny...
Celkem ji sjel teda:)))
Rady trenera: Musi se vic uvolnit, musi lepe spinovat ty kopce, atd...pochvala veskera zadna, snad jen, ze dobre resi problemy na kurtu, ale je proste nejaka ztuhla...
No, vypadalo to, jako by ten vysledek byl obracene:) Tak snad ji to nepolozi:)
No nejlepsi perla byla asi takova.
"No nediv se, ty sebe nevidis jak ses ztuhla, ale ja se na to musim divat, ja to vidim, se uvolni:))))
Tak se nam snad ta Karolina uvolni:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je videt, ze mervanu tlaci uz i ti lajnovi:)))
Takze si konecne ve druhem urvala gem:)))
Reagovat
Roger_Federer
ty sedis v palenici a sledujes jak to pokapkava a degustujes? Nebo co proboha.
Reagovat
gigin
právě, že jsem trapně střízlivý :DDD Asi mi jebe, však už raději zalézám :DDDD
Reagovat
Roger_Federer
ty sedis v palenici a sledujes jak to pokapkava a degustujes? Nebo co proboha.
Reagovat
Mayo
ževraj sa vždy vyhovára po prehrách...kde sú tentokrát výhovorky ? :)
Reagovat
Heather_Fedex
jeste dockej par mesicu, mozna let...
Reagovat
Mayo
ako napíšeš
Reagovat
Nola
dnes sa tu dejú veci... Rafovi som to priala, snáď to v budúcom turnaji dá, body potrebuje, šup späť na 4. miesto, nech je los na FO korektný
Jura to dnes zaklincoval, zbadal s kým je v pavúku a stratil reč...
Martin super, ukáž, že si lepší ako Jura
Reagovat
Malda
Nole má obrovskou šanci vyhrát vyhrát FO 2013. Doufám, že se té příležitosti chytí a nepustí ji. Jestli Rafu stále zlobí koleno, tak to stěží bude mít postupem sezóny zlepšující se tendenci. Můj skromný odhad je, že na FO nebude ani v "semíčku".
Reagovat
Bob
Hele i když mám Nole ráda, přál bych Rafovi, aby se dostal co nejdál. Nejlepší by bylo, kdyby ho Nole porazil až ve finále, ale záleží, jak na tom budou žebříčkově a taky herně.
Reagovat
fazil
prober se!!! ani v semi? a kdo by ho tam jako porazil??????berdych?
hahahaha. Doufam, ze Rafa FO vyhraje a pokud ne on, tak doufam, ze Roger
Reagovat
Malda
No pokud bude zlobit koleno, tak ho může sesadit kdokoliv. Třeba jako teď. To si snad myslíš, že do FO se diametrálně zlepší?
Reagovat
Mayo
a prečo by sa nemohol zlepšiť ? GS je niečo iné a navyše je to až za 3 mesiace
Reagovat
smazaný uživatel
Hmmm, Mone to tolik nejde, par micu vystavnich, ale zatim vic chyb...takze ji Yulia brejkla...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se konecne Mona rozjela:) srovnala krok na 3:3, hned to vypada veseleji...:)
Reagovat
dadaft
nemůžu u Julie najít údaj o výšce, ale od oka - malé pivo. nebude to mít v kariéře jednoduché...
Reagovat
smazaný uživatel
156cm
Reagovat
smazaný uživatel
Mno, uz nam to tam Mona zase nejak solicha, ale servis si udrzela...
Reagovat
dadaft
ještě menší, než jsme doufali. ((
Reagovat
smazaný uživatel
Tak prvni set Mona urvala. Hezky zautocila pri podani Yulie.
Stacilo pritlacit, a bylo po problemu...
...asi prejdu na jiny kurt:) Tady by si to Mona mela podrzet az do konce.
Reagovat
dadaft
jj, taky přecházím. ))
Reagovat
smazaný uživatel
No jako bych to dnes nepsal, ze to bude ulet:) Anastasia vede 6:2 nad Jie.
Reagovat
dadaft
Jie bude muset otáčet...
Reagovat
dadaft
... forhend Jie nic moc...
Reagovat
smazaný uživatel
No nezacala ten obrat nejak prikladne, cista hra, tedy ani jeden neuhrany gem, pri svem podani, to nevypada pro ni optimisticky...
Reagovat
smazaný uživatel
...asi zustal nekde na letisti...ale treba se jeste chytne:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak potvrzovani brejku Anastazii trva uz vic nez 12min. Aby to holky neprotahovaly do vecera:)))
Reagovat
dadaft
tuhý boj o druhý gem druhého setu - hezký ženský tenis.
centrkurt zdá se býti nastaven pro zajímavé zápasy...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Jie zatim pomalu smeruje, a to bud k obratu roku, nebo k prvnimu prekvapeni turnaje...je az neuveritelne, ze jeste ve 2.setu Jie neziskala ani gem, hodne vyrovnany souboj...
Reagovat
smazaný uživatel
No, ten jestrab, ktery si Jie vzala, byl teda dost odvazny:)))
Anastasia si pomalu vypracovava vitezstvi...
Reagovat
smazaný uživatel
No...
Reagovat
dadaft
teď po dlouhé době poměrně snadný gem pro AR.
tohle už jí neuteče...
Reagovat
smazaný uživatel
Jeste muze udelat ten obrat roku:D
Reagovat
smazaný uživatel
No, a jen co jsem to dopsal. Anastasie pekny volej do site, Jie cista hra, a uz ma 2 gmey:)

Uvidime jestli Anastasia to da na druhy pokus:)
Reagovat
smazaný uživatel
No osma hra druheho setu super.
Vymena, kdy to jie vraci za sebe krosem a Anasta nestiha...dobre:)
Anastasia ztraci celkem jistotu v podani...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to nakonec zvladla pri podani Jie:))) Ono to bylo asi bezpecnejsi:)))

Takze Aga uz zna souperku.
Reagovat
dadaft
tohle ušlo. ))
Reagovat
gigin
Pěkně se z toho dostal ve třetím. Gratulace :)
Reagovat
smazaný uživatel
Veru veru, pekná obrátka. Nejako som už za stavu 2:4 neveril, ale vraj sú kurty v Rotterdame tento rok veľmi pomalé (zdroj: Stachovsky) takže šanca by mohla byť aj proti Tsongovi v druhom kole :) Malá, ale mohla byť.
Reagovat
gigin
Já jsem pro :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jedna lastovička leto nerobí.
Reagovat
smazaný uživatel
Kto druhému jamu kope, zarobí a potom slope.

K téme : nepíšem, že ho porazí, ale každé víťazstvo ho dostane bližšie a bližšie k forme z minulého roka.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikto nikomu nekope jamu, len som kritický..A skrz posledné Kližanove výsledky, či DC storná mám byť prečo.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné že nikto nič nekope :)) to bolo len tak že aj ja si ešte pamätám nejaké frazeologizmy zo školy ))

Plus hej, Kližan sa na DC očividne vykašlal, no na tej súťaži mi nikdy nejako extra nezáležalo po tom ako sme prehrali to finále doma. Chudák jediný Lacko, skončil so zranením chrbta a ktovie kedy sa vráti naspäť. Ale chápem rozhorčenie SK verejnosti nad Martinovým postojom.
Reagovat
gigin
zatím válí v Rotterdamu.
Reagovat
smazaný uživatel
jsem si rikal, ze to je nejake divne, ze by si ho zacal tak adorovat:)
Tak jsem se koukl na prubezny stav, - pro jistotu -, a hned jsem pochopil, ze tlacis Viktora:)
Reagovat
gigin
Netlačím Viktora. Jen suše konstatuju ;)
Reagovat
gigin
Cześć Jerzy, może następnym razem...
Reagovat
smazaný uživatel
:) pry suse, nedelej, ze nemas radost:)))
Reagovat
gigin
Mám :))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
jeden z nejzajimavejsich komentaru pl fandu na portalu sport, komentujicich prohru Janowicze:
------
osfp:
HOW MANY TIMES?!!!!11!!:)
------
:D
Reagovat
gigin
když já tomu nerozumím :(( Proč je to tak směšné??
Reagovat
smazaný uživatel
Tobe, aby to vysvetlovat vsechno polopate.
Nejakej fan si s neho dela totalni srandu, takze jak v AO rval How many times ...11...Tak si zneho dela srandu, pod clankem, kde se pise o prekvapive prohre... kolikrat jako jeste prohraje:) a tipuje jeho stylem 11x:D
Reagovat
smazaný uživatel
Haha, vlku..Že how many times...Mňa to pobavilo..A určite aj Gigina..
Reagovat
gigin
Aha, díky. Já jsem právě zasklil tu číslovku 11. Jsem si myslel, jestl to není nějaké "polské znamení". Víš jako, jsem přepočítával svaté a tak :DDDDD
Reagovat
tito
spíš než zasklil, jsi něco desetiletého odzátkoval? Dnes tlacháš a perlíš :-))) Ale chápu. Venku mráz, sníh, do haly se nechce...
Reagovat
gigin
:))) Přitom vůbec nic. Mám "moravský ramadán" :DDD
Reagovat
tommr
Janowicz si díky tomu hysterickýmu výstupu strašně pokazil reputaci. Vidím, že nejsem sám kdo se bude při každým jeho dalším neúspěchu škodolibě smát ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No prosím tě, to bych do tebe teda neřekl, že se při něčí prohře i škodolibě směješ. Ten jeho výstup nebyl nic moc, to nikdo netvrdí. Ale dělat z toho nějaké drámo až do konce jeho kariéry? Bylo to poprvé, co mu ruply nervy a dál se uvidí.
Já ho mám jako nadějného hráče a fandím mu. Oproti jiným (nemyslím tebe) mi ani nevadí, že je z PL.:))
Reagovat
gigin
ale mi neva, že je z PL!!
Reagovat
Fandina
gigin ... a co ti na JJ vadí, kromě toho výstupu tedy ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
To ale nebylo na tebe. To bylo všeobecně......jsi vztahovačný.;-))
Reagovat
smazaný uživatel
Len dodám, že po včerajšom dni má Rafa bilanciu z finále ATP 250, 5:4..Z finále ATP 500, 12:2..ATP 1000, 21:10..A z GS dobre známych 11:5...Z toho vyplýva, aký typ turnaja je Rafovou achylovou pätou. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadale jsi cajicek
Reagovat
smazaný uživatel
> Centre Court
13:30 Zheng Jie(CHN)[46] x Rodionova Anastasia(AUS)[131]
15:30 Wozniacki Caroline(DEN)[10] x Jugic-Salkic Mervana(BIH)[204]
17:30 Paszek Tamira(AUT)[26] x Ivanovic Ana(SRB)[13]
19:00 Kuznetsova Svetlana(RUS)[51] x Mattek-Sands Bethanie(USA)[205]
> Court 1
13:30 Barthel Mona(GER)[32] x Putintseva Yulia(KAZ)[97]
15:30 Garcia Caroline(FRA)[172] x Al Nabhani Fatma(OMA)[434]
17:30 Halep Simona(ROU)[49] x Govortsova Olga(BLR)[66]
19:30 Dushevina V./Jankovic J.(RUS/SRB) x Garcia C./McHale C.(FRA/USA)
> Court 2
13:30 Medina Garrigues Anabel(ESP)[58] x Gavrilova Daria(RUS)[160]
15:30 Grandin N./Uhlirova V.(RSA/CZE) x Husarova J./Zhang S.(SVK/CHN)
Reagovat
VlS
Centr . Zheng, Caro, Tamira, Světlana
Kurt 1 - Mona, Caroline, Olga, v deblu mladé pušky (asi ne, ale fandit jim budu)
Kurt 2 Medina, Grandin Uhlířová
Reagovat
smazaný uživatel
Jie x Anastasia > h2h 1:2 > tak tento zapas, to muze byt ulet...:)
Karolina x Mervana > h2h 0:0 > Tak jestli si s ni Karolina neporadi, tak to uz bude lepsi, aby se venovala zahradniceni...
Tamira x Anicka > h2h 1:2 > Na trave se nehraje, takze Anicka by si mela s tim poradit. Asi jeden ze zajimavejsich souboju.
Svetluska x Bethanie > h2h 1:0 > Tahak dne, Bethanie je crazy, a nikdy nevite, co na kurtu vyvede. Jinak rekordmanka winnrowych dropu za zapas, a vubec winneru za zapas:)))
----
Mona x Yulia > h2h 0:0 > Kazaska neni jeste moc okoukana, 18 let, propracovala se do stovky. Tlacim Monu, ale muze to byt zradny zapas. Ovsem Yulia jela kvaldu na tri sety, takze by si Mona mela poradit.
CC x Fatma, tak hracka z Omanu, ktera je nekde 434 v zebriku dostala WC, takze Garcia ma slusnej los do 1.kola:)
Simona x Olina > h2h 1:0 > Pro Simonu neprijemne...2 x na zacatku sezony chytla Sloane v dulezitych turnajich v 1.kolech, ted Olina...tohle muze byt i na 3 sety, ale kdo postoupi...koho favorizovat, tezke...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Je fakt, ze u te Tamiry si nejsem jisty, dulezite asi bude jak je to s Anickou, ale snad je uz ok...
Reagovat
dadaft
tak, tak, ať žije totální útok.
večerní fičák, velký těšák. ))
Reagovat
steve79
Jenže jsem četl rozhovor s Nadalem a on sám ví, že konec kariery se nezadržitelně blíží. V tom rozhovoru říkal, že koleno stále zlobí.
Reagovat
steve79
Že Nadal prohrál je pro mě velkým překvapením, ale do French Open je ještě hodně daleko a může se dostat opět do formy. Je pravda, že na antuce už nebude takovým favoritem jako každý rok býval.
Reagovat
gigin
je sice cyp, ale jeho neúčast na top turnajích je jako svatba bez muziky, čurání bez pr*u a spaní bez mr*u. Jak psal Forehand, myslím si, že vystoupení v Chile splnilo svůj účel. Včera při slavnostním zakončení působil uvolněně, vysmátě, v pohodě (Rafa, né Forehand). Tož tak :))
Reagovat
smazaný uživatel
Ovsem, toto je prispevek roku:)
Ja myslim ogare, ze nam pomalucku a potichucku diskutersky dozravas:)
Reagovat
gigin
Co? :DDDD Fakt jsem máslo a měl bych se na to už vy...t!! :DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
:))..Jezis Gigin...
Reagovat
Pe3k
Pro Nadala je to další rána do jeho už tak zničené psychiky. Prohry opravdu těžce nese, přesně jak podotkl strýček Toni, Rafa neléčí jen koleno, ale i zlomenou psychiku...Nyní po návratu na kurty po prohře s 100 hráčem světa navázal prohrou s 73 hráčem žebříčku. To je jasný vzkaz pro všechny hráče na okruhu, že letos může Nadala i na antuce porazit každý...A vzkaz pro top 4, že je RG k mání pro jednoho z nich...

Už nyní je jasné, že to bude Nadalova nejhorší antuková sezona v celé jeho kariéře. Pokud dodrží rozpis turnajů, pak bude mít na konci antukové sezony 5 a více proher, což vcelku zrujnuje jeho antukové statistiky (na kterých stojí celá jeho kariéra). Finále začínají být jeho prokletím, což je další známka jeho podlomené psychiky. To včerejší začal dvojchybou, což není věru dobrý začátek...Později ve 3 setu za stavu 1:0, při breakbalu Argentince byl Nadal v úplně jasné situaci na síti, kdy stačilo jen nastavit raketu a Nadal trefil míč do sítě a následně praštil do sítě i raketou...

První turnaj a a hned 2 prohraní finále při extrémně lehoučkém pavouku. Jistě, vrací se po delší době, ale na druhou stranu trénuje už od prosince a měl dost času dostat se do formy...Nezbývá než zatnou zuby a dostat se přes všechny ty prohry a zranění. Good luck Rafo.

Gratulace Zeballosovi. V zápase byl jasně lepším hráčem a může se radovat z titulu.
Reagovat
VlS
Nedělal bych předčasné závěry a prognózy, možná je tvé přání otcem myšlenky. Očekávat, že po 9 měsíční pauze bude hned snadno vyhrávat, to nemohl ani Rafa.
Reagovat
Heather_Fedex
to sis nemoh odpustit co? proste ti to nedalo ;)
Reagovat
Pe3k
Před tím, než mi o5 napíšeš své "moudra" si alespoň přečti článek. Na jeho konci se dozvíš, že Nadal turnaj chtěl vyhrát...A další minela z tvé strany, pauza byla 7 měsíců, nikoliv 9.
Reagovat
Pe3k
To víš no...Fandil sem Nadalovi co to šlo a on prohrál a o5 mě zklamal :(
Reagovat
Heather_Fedex
nefandils nadalovi, ale nadullovi;)
Reagovat
Matti
Uvidíme. Možná si už Rafa touto porážkou vybral svoje prohry na antuce na tuto sezonu. Já jsem s jeho formou po pauze spokojený.
Reagovat
Pe3k
I to je možné, ale osobně si to nemyslím. To je dobře :) tak jak tak, je fajn, že je z5.
Reagovat
tito
v klidu. Nemusí vyhrát ani dva následující turnaje, ale na RG bude jasným favoritem. Proti prvnímu zápasu(kdy by ho první desítka opravdu rozstřílela) jasný progres, ale na jeho standart stále hodně UE. V antukové sezoně bude mít jediného soupeře.
Reagovat
tito
kdyby
Reagovat
tito
radši dnes nebudu přispívat...:-)
Reagovat
Matti
Jasně. Ty chyby pramení z horšího nebo spíše opatrnějšího pohybu a nevyhranosti, nicméně i tak paráda, po tak dlouhé době vidět Rafu hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Kasli na nej:) Kdyby cetl El Pais nebo El Mercurio, tak by vedel, ze Rafous krotil i ty nejvic pesimisticke optimisty:)))
Reagovat
Olympiada
Vzdycky si rad zminoval " vsichni si pamatujeme "jak Potro ho na US vyjebal 62 62 62" a tim si hloupe dokazoval ze argentinec je daleko lepsi ... A ja se ptam - co navrat tveho sverence - byl raketovy ?! co ti to ted vyhral !? Co Safin po Navratu ? Co Bruguera po navratu ? Agassi se potacel na satelitech....vypadaval opakovane v prvnich kolech !

Neboj, Rafael bude nejlepsi a ty budes jen brutalne trpet

Zkuz treba priste provokovat rochu inteligentneji
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře ty Olympiáda,skvéle napsáno. Jsem zatím v klidu, Rafa naprosto splnil mé očekávání, i když vítězství jsem mu samozřejmě přál. Petřík je tak odporný Nadal hater, že ten nemůže ani dospat, aby si tady nezaonanoval nad jeho prohrou. To se jen tak nevidí :-D
Reagovat
Mayo
pokaziť svoje štatistiky na antuke ? prehrať o droku 2006 len 6 x je naprosto fenomenálne a neskutočné...vôbec jeho bilancia kariérna na antuke je neuveriteľná...a aj keď prídu prehry na nej no a čo...nemôže tam vyhrávať donekonečna...taký antukár aj tak už asi nebude..vamos Rafa :)
Reagovat
Mayo
pardón 8 x aby ma tu niekto ne...bal zato :)
Reagovat
atptour
To jsou zase kecy a nesmysly.Mám na mysli tvoje vyjádření, že finále začínají být Nadalovým prokletím. Pokud vím, tak poslední 4 finále, ve kterých byl, vyhrál - Monte Carlo, Barcelona, Řím, Paříž :-)
Jinak chci ještě dodat, že Zeballos hrál opravdu skvěle, ale napsat, že byl jasně lepší je dost mimo. Utkání jsem viděl a bylo naprosto vyrovnané, o čemž svědčí i statistiky zápasu.
Vrátit se po 7 měsících není ve vrcholovém sportu nic snadného, takže i finálová účast má svou cenu. O složitosti návratu ví své i del Potro a mnozí jiní sportovci... A zcela jistě by na tom v případě dlohodobého zranění byli i Federer, Djokovič či Murray, věř tomu.
Zkus být sportovně objektivním fanouškem, i když je zjevné, že Nadala nemusíš...Po sportovní stránce nesaháme Nadalovi, Federerovi nebo Djokovičovi ani po kotníky, tak je nekritizujme, neshazujme či nesnižujme jejich kvalitu a važme si jejich umění. Buďme rádi za každé jejich utkání, kterým nás potěšili či ještě potěší:-)
Reagovat
atptour
Moje předchozí slova jsou reakci na delší příspěvek Pe3k - viz výše.
Reagovat
Amputace
Velmi pěkně řečeno. A k mému překvapení i dosti smířlivě, navzdory tomu, co za snůšku kravin Petřík zase vyplodil.
Reagovat
Stan_Borowitz
Na jednom zahraničním fóru k tomuto zápasu jsem objevil zajímavou novou anglickou vazbu "to rosol Nadal". Zdá se, že Lukáš Rosol skutečně díky tomuto zápasu vejde do historie.

"Rafa was expected to win among these noname players. He barely lost a game until the final but Zeballos somehow managed to rosol Nadal."
Reagovat
Stan_Borowitz
tedy ne díky tomuto, ale tamtomu...
Reagovat
tito
tento zápas přiživovala pouze mnohaměsíční pauza. Kdyby Rafa po W pokračoval, už by bylo zapomenuto a určitě bychom podobné odkazy dnes nečetli. Dávno by se rehabilitoval. Finále jsem v noci viděl, Horacio vyhrál zaslouženě, ve třetím setu byl lepší. Rafa má nedostatky v pohybu, returnu, ale to se dalšími zápasy změní. Za sebe mohu říci, že jsem čekal větší problémy. O výsledky strach nemám, jen o zdraví. :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
já vím, ale není to krásná ukázka toho, kterak jsou cesty Boží nevyzpytatelné? Flemingovi zplesniví zapomenutá Petriho miska, Rosolovi se povede jeden zápas za celou kariéru a onemocní Nadal, no a rázem oba mění historii. Rosol dokonce jazyk :-)
Reagovat
tito
:-)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Jinak ale podle mne ten termín má odkazovat na to, že Zeballos vyhrál podobnými zbraněmi jako Rosol, i když na úplně jiném povrchu. Výborně podával a dával neuvěřitelné pecky z forehandu. Soudím ale jen podle sestřihů výše.
Reagovat
gigin
Aj z BH. Některé returny neskutečné.
Reagovat
tito
Jiný zápas. Zeballos hrál výborně, ale Rafa měl příležitosti zápas vyhrát a za normálních okolností by si to pohlídal. Prohrál nevyhraností.
Reagovat
letityfanousek
Ale čekal jsem, že jasně vyhraje. V Sao Paulu bude mít trochu rovnocennějšího soupeře (Almagro), tak jsem zvědav. Přeju mu ať je zdravý, sice mu nefandím, ale pro tenis jeho klady převažujou zápory (teda doufám, že nemá nic společnýho s Fuentesem nebo jak se jmenuje ten doktor). Za 10 let číst přiznání (agassi), že nebyl tak fantastický, by byl trapas. Nikdo se nemůže divit, že zrovna Rafa je v podezření.
Reagovat
Alois_Mlok
Tak to je příjemná zpráva na začátek týdne.
Reagovat
smazaný uživatel
Po te dobe co nehral je to dobry...myslim ze muze byt spokojen. i kdyz priste bych vypustil tu 4hru.
Reagovat
smazaný uživatel
No, aby nepřekvapil stylem servis-volej na neantukovych turnajich a specializací na 4hru.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist