Překvapivými vítězi čtyřhry na Turnaji mistrů jsou Španělé Marrero s Verdaskem

11. 11. 2013, 20:58
Aktuality 10
TURNAJ MISTRŮ - Vítězi letošního ročníku Turnaje mistrů ve čtyřhře se stali překvapivě David Marrero a Fernando Verdasco. Španělský pár svou nejcennější trofej získal poté, co ve finále zdolal světové jedničky Boba a Mike Bryanovy.
David Marrero a Fernando Verdasco

David Marrero a Fernando Verdasco začali s pravidelným hraním čtyřhry na okruhu ATP v loňské sezoně, během které spolu vyhráli čtyři antukové turnaje. Letos ve spolupráci pokračovali a i když na grandslamech byli jen v Melbourne a v Paříži ve čtvrtfinále a jediný titul získali až v září v hale v Petrohradu, kvalifikovali se především díky říjnovému finále na Masters v Šanghaji na Turnaj mistrů. 

Zatímco třiatřicetiletý Marrero byl na závěrečném vrcholu sezony úplným nováčkem, Verdasco si už na Turnaji mistrů zahrál před čtyřmi lety dvouhru.

V deblu však výraznější triumf neměl na kontě ani jeden, dnes v Londýně to však změnili. Španělé v divadelně nasvícené O2 areně porazili vítěze letošního US Open Paese se Štěpánkem, obhájce titulu Granollerse s Lópezem, wimbledonské finalisty Dodiga s Melem a navzdory jedné porážce se dostali do dnešního finále. 

David Marrero a Fernando Verdasco slaví, za nimi poražení finalisté Bob a Mike BryanoviV něm Marrero s Verdaskem narazili na suverénně nejlepší deblový pár současnosti a možná i historie bratry Boba a Mikea Bryanovy, ale ani zkušení Američané, s nimiž prohráli všechny tři vzájemné duely, je nezastavili.

Stejně jako po celý průběh turnaje se i dnes španělský pár opíral především o úderovou kvalitu a vysoké sebevědomí Verdaska. Američané v zápase nedokázali proměnit ani jeden brejkbol, a i když v druhém setu vyhráli zkrácenou hru, rozhodující super tie-break popáté na letošním turnaji už zvládnout nedokázali Marrero s Verdaskem tak zvítězili 7-5 6-7 10-7.

"Děkuju trenérům, rodičům i fanouškům. Doufám, že se tu příští rok znovu ukážu," řekl na slavnostním vyhlášení Verdasco, který pak s řečí pomohl i svému parťákovi, který bral vítězství hodně emotivně. 

"Davidovi před dvěma lety zemřel dědeček. Včera jsme jeho mamince slíbili, že uděláme všechno pro to, aby se nám dnes podařilo vyhrát a vítězství jsme mohli věnovat dědečkovi do nebe," vysvětlil důvod Marrerových slz Verdasco, který si dal krásný dárek k pátečním 30. narozeninám.



Marrero s Verdaskem dnes navázali na loňský triumf krajanů Granollerse s Lópezem a společně získali 6. deblový titul. Marrero ve čtyřhře triumfoval celkem podesáté, Verdasco posedmé.

Trojnásobní šampioni Turnaje mistrů Bob a Mike Bryanovi dnes mohli ziskem 12. titulu v sezoně překonat svůj vlastní rekord, nakonec však zůstalo jen u jeho vyrovnání. I tak mají pětatřicetiletí Američané na konci roku v čele deblového žebříčku více než dvojnásobný počet bodů než jejich pronásledovatelé Peya se Soaresem.

"Marrero a Verdasco si vítězství na Turnaji mistrů zasloužili. Hráli opravdu dobře," řekl Bob Bryan.

- TURNAJ MISTRŮ 2013 -(Londýn / Velká Británie, tv. povrch / hala, 6.000.000 eur)pondělní výsledky  (11. 11. 2013)
Čtyřhra - finále:
Marrero/Verdasco (6-Šp.) - B. Bryan/M. Bryan (1-USA) 7-5 6-7(3) 10-7

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
a.magerova
Reagovat
Fandina
vítězům. Pěkný zápas, pěkný výkon. Gratulka!
Reagovat
gigin
moc to Nandovi přeju...
Reagovat
smazaný uživatel
Kurňa, měla jsem si na ně vsadit poté, co jsem je viděla hrát se Štěpcem.
Reagovat
Bob
Néééééééééééééééééé
Reagovat
Dennis
Skvělý výkon Španělů a roztomilé předávání cen. Hodně emotivní, ale divácky vděčné. Dlouho jsem neviděl Fernanda tak šťastného. Zeptám se asi dost hloupě, ale skutečně neznám podrobnosti z jejich života. Mají Marrero a Verdasco přítelkyně? Děkuji za jakoukoliv reakci.
Reagovat
smazaný uživatel
Nando má tuším nejakú modelku, so šikmými očami :))
Reagovat
a.magerova
Verdascova slečna Jarah Mariano:
http://img.blesk.cz/img/2/full/1834809_.jpg
Reagovat
carolyn
http://images4.fanpop.com/image/photos/16500000/Fernando-Verdasco-and-girlfriend-fernando-verdasco-16588392-1600-1200.jpg
Reagovat
Mayo
španieli dominujú štvorhre darmo
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist