Premiéra Dlouhého s Hanleym skončila titulem

9. 1. 2011, 08:52
Aktuality 7
ATP BRISBANE - Ideálním způsobem zakončili 'seznamovací' turnaj Lukáš Dlouhý s Paulem Hanleym. Česko-australský pár, jenž hrál poprvé po svém boku, se hned v Brisbane dočkal titulu. Pro rodák z Písku je to celkově devátá trofej pro vítěze.
Profily hráčů
Lukáš Dlouhý a Paul Hanley

Lukáš Dlouhý se loňské nepříliš vydařené sezoně domluvil na pauze s Leanderem Paesem. Ind se vrátil ke krajanovi Mahéshi Bhůpatímu, které mimo jiné čeká dnes finále na domácím turnaji v Čennaí. Sedmadvacetiletý český hráč vytvořil duo s o šest let starším Paulem Hanleym z Austrálie a premiérovou spolupráci přetavili v titul.

V Brisbane byl pár Dlouhý/Hanley třetím nasazeným a ve čtyřech zápasech neztratili ani set. Poradili si s bývalými světovými trojkami Erlichem a Ramem z Izraele, kteří po dvou letech obnovili spolupráci, i turnajovými jedničkami Maxem Mirným a Danielem Nestorem. Ve finále jim za stavu 6-4 vzdala švédsko-rumunská dvojice Robert Lindstedt a Horia Tecau.

"Je mi líto Roberta (Lindstedta), který se zranil už v semifinále, ale získali jsme titul a jsme z toho nadšení," řekl Dlouhý, který bude hrát s Hanleyem i na Australian Open. "Jak to bude dál, o tom se budeme teprve bavit, ale tohle je dobrý start," řekl Hanley.

Písecký rodák Dlouhý, aktuální deblová devítka, má nyní na svém kontě devět deblových titulů. 27. hráč deblového žebříčku a bývalá pětka Hanley si připsal již čtyřiadvacáté turnajové vítězství. Za výhru v Brisbane získá každý z nich 11.700 dolarů.

Nyní je čeká generálka na Australian Open v Sydney, kde se však nevešli mezi čtyři nasazené páry.

- ATP 250 BRISBANE (Austrálie, tv. povrch, 422.300 dolarů) -
nedělní výsledky (09. 01. 2011)

Čtyřhra - finále:
Dlouhý/Hanley (3-ČR/Austr.) - Lindstedt/Tecau (4-Švéd./Rum.) 6-4 skreč L./T.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
a.magerova
Bravo kluci !!!
Reagovat
smazaný uživatel
A pak že ho táhl hlavně ind, doufám, že se brzo střetnou a že mu to s novym parťákem předvede..
Reagovat
Vojtiik
ale ho tahl hlavne ind a doufam ze ti dva vyhrajou debla na AO :D
Reagovat
Vojtiik
* ti dva indové:)
Reagovat
W.G.M.
Skvele :-), doufejme, ze budou takhle pokracovat :-). Zacatek roku byl pro ceske barvy uspesny :-)
Reagovat
smazaný uživatel
začátek z říše snů. v prvním týdnu jeden titul ze singlu, dva z deblu + další dvě semifinále a dvě čtvrfinále. Kéž by takovýhle týdnů kdy se daří zažil český tenis častěji.
Reagovat
smazaný uživatel
To je dobre, ze hned uvodni turnaj se jim povedl. I kdyz nemuseli dohravat cele finale, i tak gratulace. Urcite by Lukas bral spise lepsi vysledky v singlu,ale zde mu asi uz neni prano. I tak je dobre, kdyz v tom co delate se dari. to plati obecne.:-]
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist