Premiéra v Shenzhenu: Su-Wei Hsieh i Robsonová potvrdily pozice favoritek

30. 12. 2012, 22:37
Aktuality 2
WTA SHENZHEN - V čínském Shenzhenu dnes odstartoval první ročník nově vzniklého turnaje WTA a nástrahy prvního kola zvládly obě nasazené tenistky, které mají za sebou svou dosud nejlepší sezonu.
Laura Robsonová

Su-wei Hsieh z Tchaj-wanu v minulé sezoně získala své dva premiérové tituly z okruhu WTA, když triumfovala v malajsijském Kuala Lumpuru a v čínském Guangzhou. Na úvod nového roku je nasazenou čtyřkou v Shenzhenu, kde už má za sebou úspěšně zvládnuté první kolo. 25. hráčka světa porazila Maďarku Melindu Czinkovou hladce 6-2 6-3.

"S dnešním výkonem jsem spokojená. Moje soupeřka je dobrá hráčka, která měla dobrý rok 2012, tak jsem musela hodně bojovat," komentovala Su-Wei Hsieh.

Ve druhém kole se tenistka z Tchaj-wanu utká s osmnáctiletou Němkou Annikou Beckovou. Ta dnes zdolala Španělku Garbine Muguruzaovou až po dramatické třísetové bitvě, i když za stavu 6-2 a 5-1 byla blízko drtivé výhře. V druhé sadě však neproměnila celkem čtyři mečboly a nakonec zvítězila až po setech 6-2 6-7 6-4.

"Až do stavu 6-2 a 5-1 jsem to měla pod kontrolou, ale pak jsem začala být pasivní a ona začala hrát docela dobře. Poté, co jsem prohrála několik gamů, jsem se snažila zůstat hlavně klidná. Jsem ráda, že jsem to na konci zvládla, bylo to hodně psychicky těžké," komentovala Becková, jež si v Číně zahraje o první čtvrtfinále na okruhu WTA.

Drtivou výhru si na úvod sezony připsala osmnáctiletá Laura Robsonová. Britka, jež si během roku 2012 zahrála poprvé ve finále turnaje WTA, s Andym Murraym získala stříbrnou olympijskou medaili a na US Open vyřadila Clijstersovou či Na Li a postoupila až do osmifinále, smetla za necelou hodinu hry 6-2 6-1 Rumunku Edinu Gallovitsovou-Hallovou.

"Dnes jsem byla před zápasem trochu nervózní, protože to byl první zápas po dvou měsících - ale na kurtu jsem se cítila skvěle a v trénincích jsem hrála velmi dobře," pochvalovala si Robsonová svou formu. "Dnes jsem se pouze snažila zůstat sebevědomá a agresivní, a myslím, že se mi to povedlo. S mým prvním zápasem sezony jsem spokojená," řekla a dodala něco o svých ambicích v roce 2013.

"Nedávám si žádné cíle co týká postavení v žebříčku, ale ráda bych vyhrála první titul z turnaje WTA. Ale především chci v každém zápase hrát tak, jak jen nejlépe umím," prohlásila.

Zítra se v Shenzhenu představí také obě české zástupkyně Andrea Hlaváčková a Klára Zakopalová, které hned v úvodním kole čeká vzájemný souboj.

- WTA INTERNATIONAL SHENZHEN -
(Čína, tv. povrch, 500.000 dolarů)
nedělní výsledky (30. 12. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Su-Wei Hsieh (4-Tchaj-wan) - Czinková (Maď.) 6-3 6-2
Robsonová (7-Brit.) - Gallovitsová (Rum.) 6-2 6-1
Niculescuová (Rum.) - Sai-sai Zheng (Čína) 6-4 7-5
Becková (Něm.) - Muguruzaová (Šp.) 6-2 6-7(7) 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Camerinová/Niculescuová (It./Rum.) - Kudrjavcevová/Zakopalová (3-Rus./ČR) 6-2 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
freeteepek
Lucka to měla fakt hodně těžký. Lisická má zábijáckej forhend i rychlejší servis. Lucka nestíhala hlavně na bekhendu. Ve druhým setu šla sice hned na úvod do trháku, tím se ale její problémy nevyřešily. Nemám moc co bych jí vytknul. Neměla bohužel den, kdy jí tam všechno spadne a bez toho to nešlo. Lisická ve formě je lepší, než Lucky standard.
Reagovat
smazaný uživatel
Go Laura Go!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist