Premiérový nezdar na úvod Turnaje mistryň. Krejčíková se Siniakovou v Mexiku nebodovaly

31. 10. 2023, 22:51
Aktuality 22
TURNAJ MISTRYŇ - Barbora Krejčíková (27) a Kateřina Siniaková (27) při svém pátém startu na Turnaji mistryň poprvé nezvládly své úvodní vystoupení. V mexickém Cancúnu předloňské šampionky prohrály navzdory velkému obratu ve druhém setu po utrápeném výkonu 3:6, 7:6 5:10 s Laurou Siegemundovou (35) a Věrou Zvonarevovou (39) a hned zkraje si zkomplikovaly cestu za obhajobou loňského finále.
Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková (© Profimedia)

Krejčíková/Siniaková –⁠  Siegemundová/Zvonarevová 3:6, 7:6, 5:10

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou letos odehrály jen osm společných turnajů a na pěti z nich nevyhrály víc jak jeden zápas. Přesto se znovu kvalifikovaly na Turnaj mistryň, neboť v úvodu sezony ovládly Australian Open, tisícovku v Indian Wells a v září pětistovku v San Diegu.

Po účasti Krejčíkové na WTA Elite Trophy v Zhuhai a náročném přesunu z Číny do Mexika do soutěže v Cancúnu vstoupily až třetí hrací den. Zahajovací duel se jim ale příliš nepovedl a s veteránkami Laurou Siegemundovou a Věrou Zvonarevovou prohrály 3:6, 7:6, 5:10.

Krejčíková se Siniakovou nezahájily utkání dobře. Ve čtvrtém gamu přišly poprvé o servis, a přestože po brejku snížily na 3:4, Siegemundová se Zvonarevovou prolomily vzápětí jejich podání znovu a po 37 minutách získaly první set.

Ani ve druhé sadě to dlouho nevypadalo, že by se často chybující sedmadvacetileté Češky dostaly do tempa. Po dvou ztracených servisech prohrávaly už 2:5. duel ale nevzdaly, nedovolily soupeřkám ani jeden mečbol a srovnaly. Podobně si vedly i po ztrátě jedenáctého gamu, potřetí soupeřkám nedovolily zápas ukončit při jejich servisu a vynutily si zkrácenou hru.

V ní se už Siegemundová se Zvonarevovou k mečbolům dostaly. Za stavu 6:4 měly dvě možnosti na ukončení zápasu, Krejčíková se Siniakovou ale znovu zabojovaly, i s trochou štěstí získaly čtyři míčky po sobě a poslaly zápas do super tie-breaku.

Také v něm ale Češky nezachytily úvod a brzy prohrávaly 0:4 a 1:6. Za stavu 4:9 sice odvrátily třetí mečbol, ten další už ale turnajové šestky Siegemundová se Zvonarevovou využily.

Krejčíková se Siniakovou startují na Turnaji mistryň popáté v řadě a vůbec poprvé nezvládly svůj úvodní zápas. Ve skupině skončily pouze v roce 2019, zbylé tři účasti dotáhly až do finále a předloni dokonce triumfovaly.

Ve skupině Mahahual se české tenistky utkají ještě s párem Gabriela Dabrowská a Erin Routliffeová a Američankami Coco Gauffovou a Jessicou Pegulaovou.

35letá Siegemundová s 39letou Zvonarevovou hrají první kompletní společnou sezonu. Úspěchy začaly sbírat až v druhé polovině roku, během které vyhrály tři turnaje a dostaly se do finále US Open. Na Turnaj mistryň se kvalifikovaly až jako poslední týden před jeho startem.

Finalistka dvouhry z roku 2008 Zvonarevová startuje na Turnaji mistryň po 12 letech. Čtyřhru si zahrála pouze v roce 2005 a jediný zápas po boku krajanky Jeleny Lichovcevové tehdy prohrála.

Výsledky Turnaje mistryň v Cancúnu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
Krisboy
Laura je na síti skvělá. Připomíná Báru.
Reagovat
baba
Je to jasné, že nás to nenapadlo již dříve!
Jak Maky tak Krejsi seberou startovné a rychle na pohár BJC. Tam už budou hrát jak z partesu, protože reprezentovat je pro ně ta největší čest !!!Tak holky, rychle dohrát a šup do Španělska.
Reagovat
EllNino
Prohraly uvidni zapasy, maj dalsi 2 pred sebou, nic neni rozhodnute :)
Reagovat
tommr
šance na postup ale u nich v obou případech výrazně poklesly ...
Reagovat
EllNino
Ja teda nepocital ani s jednou vyhrou, Marketa muze porazit max Ons a Zvonareva/Siegemund jsou tzv. na vlně a je fuk, jestli jsou to duchodkyne :)
Reagovat
tommr
já s výhrou Markéty taky nepočítal ale zklamal mě způsob jakým prohrála. Takže jí už nevěřím ani proti Jabeur natož proti Gauff ...
KrejSi zklamaly na celý čáře a nemůžou se ani vymlouvat na to že soupeřky podaly dobrej výkon. A když nedokážou porazit ani tak slabý soupeřky těžko uvěřit že by uspěly proti silnějším ...
Reagovat
drabona
Horší to snad už ani být nemohlo,nepamatuji se,že by tak někdy hrály. Jak to bude dál,těžko předvídat, ale na zázraky nevěřím.
Reagovat
GaelM
"Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou letos odehrály jen osm společných turnajů..."

Jsem zvědav, kolik toho mají v plánu příští rok. Na jeho začátku budou obhajovat většinu svých aktuálních bodů a nějak tam nevidím motivaci dostat se zase do herní pohody a předních příček žebříčku na nějakých menších turnajích. V tuhle chvíli, víceméně už v polovině olympijského kvalifikačního cyklu, nemají zatím jistou ani účast na LOH smile
Reagovat
misa
Třeba bude příští rok v Česku nová deblová jednička
Reagovat
makro99
Lucie se má vrátit až na podzim v Remeši, ne?
Reagovat
misa
Lucie byla dokonce světovou jedničkou. Ta už má splněno a může se věnovat dětem :)
Reagovat
lvicek
Jak vlastne funguje kvalifikace na LOH v deblu? Musi si nahrat ty body dopredu spolu ta dana dvojice nebo se kazde pocitaji deblove body zvlast a dvojici mohou vytvorit az na LOH?
Reagovat
GaelM
Nemusí je nahrát spolu, ale KrejSi těch deblů hrají obecně málo. Že by sbíraly body s jinými partnerkami se děje výjimečně.

Jinak kvalifikační klíč: top10 deblistek v rankingu (po RG24) má jistotu a může si k sobě vybrat libovolnou partnerku. Zbylé hráčky se můžou párovat jak chtějí, ale dostane se jen omezené množství párů s nejlepším kombinovaným rankingem (součet rankingů obou hráček).
Reagovat
lvicek
Jasne, ta prvni cast mi byla jasna ;). Za tu druhou diky! Tzn. bud by mela aspon jedna z nich byt v top10 a nebo obe dve nekde tesne za top10...
Reagovat
Krisboy
To je bída. Zrovna s touto dvojicí... smile
Reagovat
SpacialRecognition
Sakkari
Reagovat
Liverpool22
Ve 2. setu se ale drží smile
Reagovat
Liverpool22
Sekyrka dokonce bere set smile Rybka v TB hodně pomohla - laciné chyby a na závěr dvojchyba smile
Reagovat
Kandinsky1
Ach jo, sedláci mají svůj Chlumec a tenistky budou mít Cancún.
Reagovat
Otmar
Při vší té hrůze se to dalo ještě otočit, ovšem nesmíte totálně zprasit superTB. Mám takový pocit, že hůř jsem tyhle dvě hrát ještě neviděl, a nebo si to nepamatuju. Suché triko, stoický klid, potom výbuchy vzteku, minimální komunikace, triviální chyby, soupeřky nehrály nic...co ještě jsme viděli??
Reagovat
tommr
slabší soupeřky už letos nepotkají. Po hrůzostrašném výkonu KrejSi po zásluze prohrály s párem tenisových důchodkyň ... smile
Vypadá to že české hráčky se přijely do Mexika jen zúčastnit a odjedou se stejnou ostudou jako loni Američanky ... smile
Reagovat
baba
holky hrály příšerně, trocha vzestupu na konci 2. sady a pak zase mizérie. Jak říkám, konec roku nebude pro české barvy slavný...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist