Preview: Ančič - Simon

27. 3. 2008, 14:01
Previews 0
Sony Ericsson Open dnes svede proti sobě tenisty, kteří se zatím na kurtu nikdy nepotkali, i když jsou už dlouho profesionály. Mario Ančič odstartoval svou kariéru v roce 2001 a Gilles Simon o rok později. Na vítěze duelu čeká ve druhém kole silný Andy Murray.
Profily hráčů

Zdá se, že Ančič už zažehnal své zdravotní problémy, které ho provázely prakticky polovinu loňské sezony. Důkazem mohou být jeho úspěchy z poslední doby. Krátce po svém návratu se dokázal probojovat do čtvrtfinále podzimních turnajů ve Stockholmu a Madridu. Ani to ale nezabránilo Chorvatovu výraznému poklesu na žebříčku ATP, když za rok spadl z elitní desítky až na 83. pozici.

Do letošní sezony tak rodák ze Splitu vstoupil s jasným cílem - vrátit se zpět. Naneštěstí však hned v úvodu roku musel opět bojovat se zdravím, kvůli čemuž spadl v žebříčku na 135. příčku a zápasovou premiéru si odbyl až před měsícem a půl v Marseille. Ve Francii "Baby Goran" potvrdil, že i přes absence je stále fantastickým tenistou. Na úvod turnaje si dokázal poradit s finalistou Australian Open Tsongou, následně postupně přehrál Gabašviliho, Soderlinga a Baghdatise. Až ve finále nestačil na Andy Murrayho, ale i přes tuto porážku rozhodně předvedl obdivuhodný výkon.

Velmi dobře si vedl Super Mario i na domácím podniku v Záhřebu, kde podlehl v semifinále krajanovi Ljubičičovi. „Ivan lépe servíroval, to byl klíč k úspěchu. Měl jsem několik brejkbolů, které jsem nevyužil a neměl tak šanci soupeři konkurovat,“ řekl po zápase zklamaný Ančič, který se alespoň trochu spravil chuť na uplynulém podniku v Indian Wells. Na Floridě přehrál nejdříve Gaela Monfilse a následně i Fernanda Gonzaleze. Ve třetím kole ale podlehl ve vypjatém duelu Juanu Carlosi Ferrerovi po setech 5-7, 6-4 a 6-7.

I v Miami se Ančič na úvod utká s Francouzem. Gilles Simon loni prožil životní sezonu, v níž vybojoval druhý, respektive třetí titul na okruhu ATP, když přemožitele nenašel v Marseille a Bukurešti. Díky těmto výsledkům figuroval v žebříčku ATP na 29. příčce, aktuálně je na tom o pět míst hůře. Přesto si ani letos nevede vůbec špatně; nejdále se prozatím probojoval do semifinále v Rotterdamu a do čtvrtfinále v Marseille. Dobrý tenis hrál i na Australian Open, ale ve třetím kole narazil na Nadala. Před týdnem na Pacific Life Open prohrál ve druhém kole s Rusem Južným.

Z předchozích odstavců je jasné, že jsou oba hráči v poměrně dobré formě. Bookmakeři však vidí favorita v Mariovi Ančičovi, na kterého si u bwin vsadíte s kursem 1.19. Simon rozhodně není bez šance a věříte-li mu, pak využijte poměrně vysokého kursu na jeho vítězství - 3.69.

Mario Ančič (Chorvatsko) - Gilles Simon (Francie):

Detail zápasu

TenisPortal.cz, Mirek Umlauf

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist