Preview: ATP Kitzbühel

14. 7. 2008, 12:36
Previews 11
I tento týden se budou hrát čtyři turnaje ATP. Asi tím nejprestižnějším bude Austrian Open v rakouském Kitzbühelu. Ovšem pouze z hlediska výše finančních odměn a bodů do žebříčku. Z turnaje se totiž předem odhlásili hned tři tenisté, kteří měli plnit roli tří nejvýše nasazených. Mezi nimi je i obhájce titulu Juan Monaco.
Preview: ATP Kitzbühel

V alpském městečku s osmi tisíci obyvateli budou tenisté hrát o dotace ve výši 571.000 euro. Vítěz vyhraje 250 bodů do žebříčku ATP Ranking, pětinu získá do hodnocení letošní sezony.

Právě všech 250 bodů ztratí loňský šampion Juan Monaco, který se odhlásil kvůli problémům s dýcháním. Argentinec tak letos neobhájí ani jeden ze tří loňských triumfů. V Kitzbühelu nenastoupí ani 17. hráč světa Paul Henri-Mathieu, jenž své odhlášení odůvodnil psychickou únavou. Ředitel turnaje nemůže počítat ani s bývalým vítězem French Open Juanem Carlosem Ferrerem. Ten důvod neúčasti ani neudal. A aby toho nebylo málo, odhlásili se i Chela a Lapentti.

Na Austrian Open tak budou hrát pouze dva hráči první světové padesátky. Turnajovou jedničkou bude Ital Andreas Seppi, až 34. hráč světa. Má tak zajímavou šanci získat premiérový titul. Dosud si pouze jednou zahrál ve finále - před rokem na antuce ve Gstaadu podlehl Mathieuovi. Následně v Kitzbühelu postoupil do čtvrtfinále. Letos však může myslet i díky odhlášení většiny favoritů mnohem výš. V této sezoně si už zahrál semifinále v Hamburku, kde porazil Monaca, Gasqueta nebo Kiefera. Seppi se v 1. kole utká s Francouzem Devilderem, který za poslední měsíc vyhrál na oranžovém povrchu dva challengery a na posledním v Luganu podlehl až ve finále s Hornovi.

Druhým nasazeným je překvapivý semifinalista letošního Wimbledonu, Němec Rainer Schüttler. Jeho zdravotní stav však také není jistý - minulý týden chyběl kvůli zánětu v lokti na antuce ve Stuttgartu. Jeho formu v úvodním kole prověří krajan Andreas Beck.

V Kitzbühelu by neměl chybět ani čerstvý vítěz ze Stuttgartu, devatenáctiletý Argentinec Juan Martin Del Potro. Na rakouské antuce zahájí duelem s jedním ze čtyř úspěšných kvalifikantů.

Představí se i dva čeští tenisté. Ivo Minář se střetne s Belgičanem Olivierem Rochusem, kterého letos na rychlém povrchu v Miami porazil. Čtyřiadvacetiletý rodák z Prahy však z posledních 9 utkání pouze jednou vyhrál a marně hledá formu. Druhým zástupcem z Česka bude Jan Hernych. Toho čeká souboj s Ramirezem-Hidalgem ze Španělska.

Pořadatelé budou mít podle týdenní předpovědi počasí s starosti s deštěm, který by mohl program zápasů narušit možná i každý den. Tenisté se budou muset zase vyrovnat s nízkými teplotami, které se pohybují kolem 10°C.

Zajímavé odkazy:

Oficiální stránka
Draw (pavouk turnaje)

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

11
Přidat komentář
weak
tzn. ze ani MONACO neztrati za neobhajeni KITZBUHELU tolik bodu, ale tento tyden mu pada jen ctvrtfinale ze STUTTGARTU.
Lubosi, na tohle si dejte pozor... :>

vetsinu zmen terminu zpusobila olympiada...

Mimochodem kdyz uz PREVIEW k turnaji, tak k letosnimu KITZBUHELU by se mozna take sluselo dodat, ze letos je to vyjmecne jen klasicka "32", jinak tu pravidelne hraje 48 hracu s tim, ze 16 nejvyse nasazenych ma volny los... duvodem je opet blizici se turnaj pod peti kruhy...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, mas pravdu, ale nemeni to nic na tom, ze za titul v Kitzbühelu ztrati 250 bodu. Priste se pokusim v podobnem pripade situaci lepe vysvetlit ;)

Ze se hraje jen "32" je určitě zajímavý postřeh. Díky :)
Reagovat
smazaný uživatel
kdo my vysvetli jednu vec...tady se pise, ze Monaco ztrati vsech 250bodu, ktery ziskal loni...a proc se neodecetly dneska Rafovi, kdyz nehral ve Stuttgartu????
Reagovat
dabelsobul
Uz se to resilo v komentarich u predesleho clanku - Nadal body ztratí až příští týden, protože letos se ve Stuttgartu hrálo o týden dříve než loni ;)
Reagovat
smazaný uživatel
jo, diky moc
Reagovat
smazaný uživatel
schwank
Reagovat
dabelsobul
Bez šancí není, ale na titul si myslím ještě nemá. Před týdnem prohrál s Del Potrem, který má po odhlášení většiny favoritů slušnou šanci uspět i v Kitzbühelu... A uvidime co predvede Hanescu po trochu necekanym titulu ve Gstaadu... Drzi ho hlavne servis, takze zadna jistota... no uvidime.
Reagovat
weak
kohoze drzi hlavne servis? Hanesca? :] to bych urcite nerekl. videl jsem v Gstaadu vsechny jeho zapasy a Victor umi vsechno, jednak servis pres dve ste, ale take vynikajici return i mezihra... cili urcite to neni z jeho strany jen o servisu, je to komplexni hrac, ktery ale bohuzel hraje jen kdyz se mu chce, coz nas sazkare zrovna dvakrat netesi...
muj tip na viteze turnaje: LUIS HORNA
Reagovat
smazaný uživatel
S tím bych souhlasil!
Reagovat
dabelsobul
Pokud by umel vsechno, aby to stacilo pravidelneji na podobne uspechy, nemel by za pul roku na konte pouhych pet vyher... Psychika je ve sportu hodne. Nekdy se ani nemusi tolik umet a da se porazet kvalitnejsi soupere. Ale nechci snizovat kvality Hanesca. Kazdopadne jeho servis patri soucasne k tem nejlepsim.
Reagovat
weak
Horna hral dnes katastrofalne, kazil lehke mice, ale hlavne se snazil vsechno urvat silou, coz melzerovi samozrejme vyhovovalo a HORNA nebyl s to cokoliv behem zapasu zmenit... >:
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist