Preview: ATP Masters 1000 Miami

20. 3. 2018, 17:00
Previews 13
Teprve v neděli skončil podnik série Masters v Indian Wells a již zítra se rozehraje hlavní soutěž nadcházejícího turnaje stejné kategorie v Miami. Nabité herní pole vede světová jednička a obhájce titulu Roger Federer, nasazenou dvojkou bude Marin Čilič. Z českých tenistů se mezi nasazené vešel Tomáš Berdych. Svého krajana na Floridu doprovodil ještě Jiří Veselý.

Teprve v neděli jsme poznali vítěze akce Masters v kalifornském Indian Wells a už zítra jsou na programu zápasy prvního kola nadcházejícího podniku stejné kategorie ve floridském Miami. Největšími favority na celkový triumf budou světová jednička a obhájce titulu Roger Federer a šampion z Kalifornie Juan Martín Del Potro. Federer potřebuje k udržení se na tenisovém trůnu uhrát alespoň čtvrtfinále.

Kromě nejvýše nasazené osmičky by mohli do závěrečných kol projít i vracející se Nick Kyrgios nebo Novak Djokovič. Také turnaj v Miami poznamenaly odhlášky elitních hráčů. Na Floridě letos nebudou startovat světová dvojka a loňský finalista Rafael Nadal, sedmička Dominic Thiem, desítka Lucas Pouille a další hvězdy jako Stan Wawrinka či Andy Murray.

Český tenis bude mít v Miami dvojí zastoupení. Roli nasazené desítky bude plnit dlouhodobě nejlepší český tenista Tomáš Berdych. Na Floridě se dále představí ještě Jiří Veselý.

Divokých karet rozdali pořadatelé celkem pět a jen jednu udělili domácímu hráčovi, konkrétně Christopherovi Eubanksovi. Další volné vstupenky do hlavní soutěže obdrželi Srb Miomir Kecmanovič, Španěl Nicola Kuhn, Švéd Mikael Ymer a Kypřan Marcos Baghdatis.

Celková dotace mužského turnaje činí bezmála 8 milionu dolarů (téměř 166 milionů korun). Vítěz obdrží šek na 1 340 860 dolarů (více než 27 milionů korun) a připíše si do žebříčku ATP rovných 1 000 bodů.

MIAMI OPEN 2018 FAKTA
• Shrnutí •
Loňské finále: Federer (4-Švýc.) - Nadal (5-Šp.) 6-3 6-4
Nejvýše nasazení: Federer (1. v ATP), Čilič (3.), Dimitrov (4.), A. Zverev (5.), Del Potro (6.), Anderson (8.), Goffin (9.), Sock (11.)
Kategorie: ATP Masters 1000
Místo konání: Miami, USA
Povrch: tvrdý
Dotace: 7,972.535 dolarů
• Možná čtvrtfinále •
Federer (1-Švýc.) - Anderson (6-JAR) | H2H 4-0
A. Zverev (4-Něm.) - Sock (8-USA) | H2H 1-2
Del Potro (5-Arg.) - Dimitrov (3-Bulh.) | H2H 6-2
Goffin (7-Belg.) - Čilič (2-Chorv.) | H2H 3-2
• Soupeři českých tenistů v 1. kole •
Berdych (10-ČR) - volný los
Veselý (ČR) - Lacko (SR) | H2H 0-0
Kompletní los


Největší favorité

Roger Federer má letos naprosto fantastickou formu a prožil vůbec nejlepší vstup do sezony. Šestatřicetiletý Švýcar nenašel přemožitele v Hopman Cupu a posléze obhájil triumf na Australian Open a připsal si rekordní 20. grandslamový vavřín. V polovině února si v Rotterdamu došel pro 97. kariérní titul a zajistil si po více než pěti letech návrat na tenisový trůn.

Na úvodním podniku Masters v Indian Wells došel až do finále, v němž se zastavila jeho vítězná série na čísle 17, když nevyužil tři mečboly proti Del Potrovi. V Miami musí dojít minimálně do čtvrtfinále, pokud nechce ztratit post světové jedničky.

V Miami triumfoval celkem třikrát. Kromě loňského ročníku ovládl floridskou akci Masters také v letech 2005 a 2006. Na Miami Open bude startovat popatnácté a jen dvakrát nedokázal postoupit mezi šestnáct nejlepších.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Rotterdam, Australian Open (vítěz);  Indian Wells (finále)
Největší úspěchy na betonech: Australian Open (vítěz); Indian Wells (finále)
Bilance: 17-1
Bilance na betonech: 12-1
Grandslamy: Australian Open (vítěz)

Miami Open
Kariérní bilance: 49-11
Nejlepší výsledek: vítěz (2005 - 2006, 2017)
Loňský výsledek: vítěz
Generálka: Indian Wells (finále)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: kvalifikant
3K: (31) Verdasco (H2H 6-0)
OF: (16) Carreño (H2H 1-0)
ČF: (6) Anderson (H2H 4-0)
SF: (4) A. Zverev (H2H 3-2)
F: (2) Čilič (H2H 9-1)


Marin Čilič do letošní sezony vstoupil v Puné a uhrál semifinále, v němž nestačil na pozdějšího vítěze Simona. Na Australian Open porazil šest soupeřů a zahrál si své třetí grandslamové finále. V něm padl s Federerem a druhý grandslamový vavřín nevybojoval.

Po skončení úvodního grandslamu sezony se představil na antuce v Rio de Janeiru, kde skončil ve druhém kole na raketě Monfilse. S bilancí jedné výhry a jedné porážky opouštěl nepříliš oblíbené Indian Wells.

Ani v Miami se Chorvatovi nikdy moc nedařilo. Při předchozích devíti účastech skončil sedmkrát v úvodních kolech. Jeho maximem je jediné čtvrtfinále.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Australian Open (finále);  Puné (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Australian Open (finále); Puné (semifinále)
Bilance: 10-4
Bilance na betonech: 9-3
Grandslamy: Australian Open (finále)

Miami Open
Kariérní bilance: 9-9
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2013)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Indian Wells (3. kolo)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: Herbert (H2H 1-0), NEBO Fritz (H2H 0-1)
3K: (27) Rubljov (H2H 1-0)
OF: (14) Isner (H2H 7-2)
ČF: (7) Goffin (H2H 2-3)
SF: (3) Dimitrov (H2H 3-1)
F: (1) Federer (H2H 1-9)


Grigor Dimitrov měl fantastický závěr loňského roku, ale na začátku letošní sezony se i přes solidní výsledky spíše trápil. V Brisbane skončil v semifinále na domácím Kyrgiosovi a neobhájil titul. Na Australian Open překvapivě vypadl ve čtvrtfinále s Edmundem. V hale v Rotterdamu vcelku suverénně došel až do finále, v němž uhrál jen čtyři gamy s Federerem.

Největší zklamání přišlo v Dubaji, kde v roli nasazené jedničky v prvním kole nestačil na Džazírího. Třetí porážku v řadě si připsal v Indian Wells, když v úvodním zápase prohrál se Španělem Verdascem.

Dimitrovovi to na březnových Masters podobně jako Čiličovi prostě nejde. V Miami byl nejdále v osmifinále, a to jen dvakrát. V dalších pěti případech končil v úvodních kolech.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Rotterdam (finále);  Brisbane (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Brisbane (semifinále)
Bilance: 10-5
Bilance na betonech: 6-4
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále)

Miami Open
Kariérní bilance: 8-7
Nejlepší výsledek: osmifinále (2012, 2016)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Dubaj (1. kolo), Indian Wells (2. kolo)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: Fucsovics (H2H 0-0), NEBO Marterer (H2H 0-0)
3K: (30) Gasquet (H2H 3-5)
OF: (13) Schwartzman (H2H 2-1)
ČF: (5) Del Potro (H2H 2-6)
SF: (2) Čilič (H2H 1-3)
F: (1) Federer (H2H 0-7)


Alexander Zverev na tom letos není vůbec dobře. Dvacetiletému německému talentu trvalo přes dva měsíce probojovat se alespoň do čtvrtfinále. Na Australian Open skončil už ve třetím kole a na grandslamový průlom bude minimálně do června čekat. Ve druhém kole v Rotterdamu nestačil na Seppiho.

Prvního čtvrtfinále se dočkal na začátku března v Acapulku. V mexické metropoli dohrál v semifinále, v němž jasně nestačil na pozdějšího vítěze Del Potra. Na Masters v Indian Wells překvapivě ztroskotal hned na Portugalcovi Sousovi.

Zverev se Miami Open zúčastní počtvrté v kariéře a bude obhajovat loňské čtvrtfinále, které je jeho maximem. Při předchozích dvou startech vždy skončil ve druhém kole.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Acapulko (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Acapulko (semifinále)
Bilance: 8-4
Bilance na betonech: 5-3
Grandslamy: Australian Open (3. kolo)

Miami Open
Kariérní bilance: 5-3
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2017)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Generálka: Acapulko (semifinále), Indian Wells (2. kolo)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: Tsitsipas (H2H 0-0), NEBO Medveděv (H2H 2-0)
3K: (28) Ferrer (H2H 1-2)
OF: (15) Fognini (H2H 2-0)
ČF: (8) Sock (H2H 1-2)
SF: (1) Federer (H2H 2-3)
F: (2) Čilič (H2H 4-1)


Juan Martín Del Potro si hned na svém prvním letošním turnaji v Aucklandu zahrál finále, v němž ale prohrál s Bautistou. Na Australian Open dohrál ve třetím kole, když jasně nestačil na Berdycha. Na svém oblíbeném podniku v Delray Beach skončil už ve druhém kole na raketě překvapivého vítěze Tiafoea.

Od té doby Argentinec válí. V Acapulku v pěti zápasech ztratil jediný set, porazil tři hráče Top 10 a vybojoval 21. titul. Svou vítěznou sérii prodloužil o dalších šest utkání v Indian Wells, kde po vítězství nad Federerem ukořistil premiérový titul z turnajů Masters.

V Miami byl nejdále v semifinále, a to před dlouhými devíti lety. Na kontě má ještě další tři osmifinálové účasti. V posledních čtyřech letech vypadával v úvodních kolech.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Indian Wells,  Acapulko (vítěz);  Auckland (finále)
Největší úspěchy na betonech: Indian Wells, Acapulko (vítěz); Auckland (finále)
Bilance: 17-3
Bilance na betonech: 17-3
Grandslamy: Australian Open (3. kolo)

Miami Open
Kariérní bilance: 15-9
Nejlepší výsledek: semifinále (2009)
Loňský výsledek: 3. kolo
Generálka: Delray Beach (2. kolo), Acapulko (vítěz), Indian Wells (vítěz)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: Sugita (H2H 2-0), NEBO Haase (H2H 4-0)
3K: (26) Nišikori (H2H 5-2)
OF: (9) Djokovič (H2H 4-14)
ČF: (3) Dimitrov (H2H 6-2)
SF: (2) Čilič (H2H 10-2)
F: (1) Federer (H2H 7-18)


Kevin Anderson má letos výbornou formu. Jihoafričanovi nevyšlo pouze Australian Open, kde hned v prvním kole prohrál pětisetový souboj s pozdějším semifinalistou Edmundem. Předtím ale vyhrál exhibici v Abú Dhabi a v Puné si zahrál finále.

Po skončení úvodního grandslamu sezony triumfoval v hale v New Yorku a další finálovou účast přidal v Acapulku. V mexické metropoli prohrál s Del Potrem. V Indian Wells prošel do čtvrtfinále a vyhrál tak 11 z posledních 13 zápasů.

V Miami se jeho nejlepší výsledek datuje do roku 2011, kdy postoupil do čtvrtfinále. Na Floridě se představí v hlavní soutěži podeváté a už jen jednou v minulosti dokázal projít do osmifinále.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: New York (vítěz);  Acapulko,  Puné (finále)
Největší úspěchy na betonech: Acapulko, Puné (finále)
Bilance: 14-4
Bilance na betonech: 10-4
Grandslamy: Australian Open (1. kolo)

Miami Open
Kariérní bilance: 13-8
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2011)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Acapulko (finále), Indian Wells (čtvrtfinále)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: Fabbiano (H2H 0-0), NEBO Basilašvili (H2H 0-0)
3K: (32) Chačanov (H2H 0-0)
OF: (10) Berdych (H2H 0-12)
ČF: (1) Federer (H2H 0-4)
SF: (4) A. Zverev (H2H 0-4)
F: (2) Čilič (H2H 1-6)


David Goffin si svůj první letošní turnaj nechal až na grandslamové Australian Open, kde překvapivě vypadl už ve druhém kole. V oblíbené hale se ale rozehrál do mnohem lepší formy. V Montpellier i Rotterdamu uhrál semifinále, ovšem v nizozemské hale utrpěl nepříjemné zranění oka, kvůli němuž zmeškal další akce včetně té poslední v Indian Wells.

Zatímco při prvních třech startech vypadl v Miami vždy v úvodních kolech, poslední tři účasti proměnil v závěrečná kola. Loni a před třemi lety byl v osmifinále, předloni uhrál svůj nejlepší výsledek - semifinále.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Rotterdam,  Montpellier (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Australian Open (2. kolo)
Bilance: 7-3
Bilance na betonech: 1-1
Grandslamy: Australian Open (2. kolo)

Miami Open
Kariérní bilance: 11-6
Nejlepší výsledek: semifinále (2016)
Loňský výsledek: osmifinále
Generálka: žádný únorový ani březnový turnaj na venkovních betonech

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: R. Harrison (H2H 0-0), NEBO J. Sousa (H2H 4-1)
3K: (25) F. López (H2H 3-0)
OF: (12) Bautista (H2H 1-3)
ČF: (2) Čilič (H2H 3-2)
SF: (3) Dimitrov (H2H 1-9)
F: (1) Federer (H2H 1-6)


Jack Sock měl fantastický závěr loňského roku, ale letos se extrémně trápí. Na pěti odehraných turnajích slavil jen dvakrát postup, když v Delray Beach, kde obhajoval titul, prošel prvním kolem a naposledy v Indian Wells zvládl úvodní zápas. V Aucklandu, na Australian Open a v Acapulku se loučil hned po prvním utkání. Letos má talentovaný Američan hrozivou bilanci 2-5 a klesl mimo Top 10.

V Miami bude obhajovat čtvrtfinále a pokud chce pomýšlet na zopakování loňského výsledku, bude se muset podstatně zlepšit. Loňské čtvrtfinále je jeho maximem. V předchozích letech byl nejdále ve třetím kole.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Indian Wells (3. kolo)
Největší úspěchy na betonech: Indian Wells (3. kolo)
Bilance: 2-5
Bilance na betonech: 2-5
Grandslamy: Australian Open (1. kolo)

Miami Open
Kariérní bilance: 7-5
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2017)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Generálka: Delray Beach (2. kolo), Acapulko (1. kolo), Indian Wells (3. kolo)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: kvalifikant
3K: (29) Čorič (H2H 1-1)
OF: (11) Querrey (H2H 1-0)
ČF: (4) A. Zverev (H2H 2-1)
SF: (1) Federer (H2H 0-4)
F: (2) Čilič (H2H 3-0)


Černí koně

Novak Djokovič od loňského Wimbledonu laboroval se zraněním pravého lokte. Letos se představil na Australian Open, kde v osmifinále prohrál s Hyeon Chungem, ovšem zdravotně na tom stoprocentně rozhodně nebyl, a proto podstoupil menší operační zákrok v pravém lokti.

První letošní podnik série Masters v Indian Wells sice stihl, ale nepředstavil se ve vůbec dobré formě. Třicetiletý Srb prohrál hned úvodní zápas s Japoncem Danielem.

Djokovič v Miami vyhrál posledních 16 zápasů a v letech 2014 až 2016 přebíral trofej pro vítěze. To se mu podařilo ještě v letech 2007, 2011 a 2012. Celkem má tak na kontě šest titulů z Floridy. Tolikrát dokázal v Miami triumfovat už jen jeho trenér Andre Agassi.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Australian Open (osmifinále)
Největší úspěchy na betonech: Australian Open (osmifinále)
Bilance: 3-2
Bilance na betonech: 3-2
Grandslamy: Australian Open (osmifinále)

Miami Open
Kariérní bilance: 42-5
Nejlepší výsledek: vítěz (2007, 2011 - 2012, 2014 - 2016)
Loňský výsledek: nehrál
Generálka: Indian Wells (2. kolo)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: M. Zverev (H2H 2-0), NEBO Paire (H2H 1-0)
3K: (22) Krajinovič (H2H 0-1)
OF: (5) Del Potro (H2H 14-4)
ČF: (3) Dimitrov (H2H 6-1)
SF: (2) Čilič (H2H 14-1)
F: (1) Federer (H2H 23-21)


Nick Kyrgios měl na začátku roku výbornou formu, když na domácí půdě v Brisbane ukončil více než roční čekání na čtvrtý kariérní titul. Na domácím grandslamu došel do osmifinále, v němž mu porážku právě z Brisbane oplatil Dimitrov.

Dvaadvacetiletý Australan se poté už představil jen na začátku února v Davis Cupu a od té doby léčil zranění lokte.

Kyrgios v Miami startoval pouze dvakrát a pokaždé došel až do semifinále. Předloni nestačil na Nišikoriho, loni v tie-breakové bitvě na pozdějšího šampiona Federera.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Brisbane (vítěz)
Největší úspěchy na betonech: Brisbane (vítěz)
Bilance: 8-2
Bilance na betonech: 7-1
Grandslamy: Australian Open (osmifinále)

Miami Open
Kariérní bilance: 8-2
Nejlepší výsledek: semifinále (2016 - 2017)
Loňský výsledek: semifinále
Generálka: žádná

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: Lajovič (H2H 0-0), NEBO Zeballos (H2H 2-0)
3K: (15) Fognini (H2H 0-0)
OF: (4) A. Zverev (H2H 3-2)
ČF: (8) Sock (H2H 1-0)
SF: (1) Federer (H2H 1-1)
F: (2) Čilič (H2H 1-1)


Češi v akci

Tomáš Berdych nezažil úspěšný vstup do letošní sezony. V Dauhá totiž prohrál hned první zápas se Struffem a neobhájil loňské semifinále. Na Australian Open se naopak rozehrál do skvělé formy a došel až do čtvrtfinále, v němž ale neměl šanci proti Federerovi.

Ve skvělých výkonech pokračoval i v hale v Rotterdamu, před čtvrtfinálovým duelem však z turnaje kvůli nemoci odstoupil. Rychle se dal do pořádku a o týden později hrál ještě halovou akci v Marseille. Tam skončil v semifinále, ve kterém překvapivě snadno podlehl pozdějšímu šampionovi Chačanovovi.

V Indian Wells skončil stejně jako loni už ve třetím kole a znovu na asijském soupeři. Nad jeho síly byl tentokrát talentovaný Korejec Hyeon Chung.

Berdych byl v Miami nejdále v roce 2010, kdy se probojoval až do finále. V posledních letech se české jedničce na Floridě daří. Během posledních pěti účastí byl rodák z Valašského Meziříčí třikrát ve čtvrtfinále a dvakrát v semifinále. Loni sahal po skalpu fenomenálního Federera.

Na čtvrtfinále rozhodně může pomýšlet i letos. V Indian Wells se sice ve velké formě nepředstavil, nicméně ve své sekci pavouka nemá nehratelné soupeře. V prvním zápase by mohl narazit na Japonce Nišioku, s nímž prohrál loni v Indian Wells a má vyrovnanou vzájemnou bilanci.

Jeho dalším protivníkem by mohl být Brit Edmund, který se po dlouhé pauze teprve na kurty vrací a v Indian Wells prohrál hned první zápas. Výbornou formu má letos potenciální soupeř pro osmifinále Kevin Anderson. Jihoafričan však na českého hráče neumí, všech 12 soubojů s ním prohrál. Ve čtvrtfinále by Berdych s největší pravděpodobností narazil na Federera.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Marseille (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Australian Open (čtvrtfinále)
Bilance: 9-4
Bilance na betonech: 5-3
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále)

Miami Open
Kariérní bilance: 34-12
Nejlepší výsledek: finále (2010)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Generálka: Indian Wells (3. kolo)


Jiří Veselý pokračuje ve velkém trápení. Kariéra čtyřiadvacetiletého Čecha stále stagnuje. Na prvním letošním turnaji v Puné prohrál už v prvním kole s hráčem druhé stovky Ojedou Larou. Nejlepšího letošního výsledku dosáhl postupem do čtvrtfinále v Aucklandu. Na Australian Open se poté dočkal premiérového vítězství, když porazil krajana Šafránka. Ve druhém kole mu ovšem stopku vystavil Mannarino.

Na oblíbené antuce si žádnou výhru nepřipsal. V Buenos Aires i Rio de Janeiru skončil v prvním kole. Vítězství se nedočkal ani v Indian Wells a na kontě má čtyři porážky v řadě. V Miami bude obhajovat své maximum, třetí kolo z loňska.

Veselý se letos opravdu neskutečně trápí a každá výhra na Floridě by pro něj byla velmi cenná. V prvním kole se premiérově utká se Slovákem Lackem, který se jako poslední vešel do hlavní soutěže. Ve druhém kole na vítěze čeká nasazený Isner.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Auckland (čtvrtfinále)
Největší úspěchy na betonech: Auckland (čtvrtfinále)
Bilance: 3-6
Bilance na betonech: 3-4
Grandslamy: Australian Open (2. kolo)

Miami Open
Kariérní bilance: 3-4
Nejlepší výsledek: 3. kolo (2017)
Loňský výsledek: 3. kolo
Generálka: Indian Wells (1. kolo)


Tipujeme čtvrtfinalisty
První čtvrtfinalista je vcelku jasný. Roger Federer potřebuje čtvrtfinále, aby uhájil tenisový trůn. V cestě nemá žádnou výrazně těžší překážku. Nejprve se utká s kvalifikantem a poté možná s Fernandem Verdascem, kterého ve všech sedmi případech porazil. Výtečnou formu nemají ani další nasazení Pablo Carreño a Adrian Mannarino.
1. čtvrtfinalista: Roger Federer

Do osmifinále by se měli probojovat Tomáš Berdych a Kevin Anderson. Český tenista by si měl poradit s kvalifikantem, nebo Jošihitem Nišiokou a poté případně s nerozehraným Kylem Edmundem. Anderson rovněž nemá nijak obtížného prvního soupeře a má lepší formu než Karen Chačanov. Jihoafričan má dokonce momentálně lepší formu než Berdych, jenže na českou jedničku neumí. A recept ani potřinácté nenajde. Berdychovi se navíc v Miami v posledních letech daří náramně.
2. čtvrtfinalista: Tomáš Berdych

Nick Kyrgios bude v Miami startovat potřetí v kariéře a pokaždé byl v semifinále. Daleko by se mohl probojovat i letos, i když je otázkou, v jaké formě po dlouhé pauze zaviněné zraněním lokte nastoupí. První nasazená překážka v podobě Fabia Fogniniho určitě není nepřekonatelná. Hodně se teď trápí Alexander Zverev a nemusel by Australana ohrozit. Možná vůbec největším nebezpečím pro Kyrgiose bude houževnatý španělský veterán David Ferrer.
3. čtvrtfinalista: Nick Kyrgios

Borna Čorič letos hraje velmi dobře a ve skvělé formě se představil hlavně v Indian Wells, kde si zahrál své největší semifinále, v němž sahal po skalpu Federera. Daleko by mohl dojít i v Miami, jelikož nemá vůbec špatný los. Ve třetím kole by měl narazit na trápícího se Jacka Socka a Chorvat teď má rozhodně lepší herní projev než Sam Querrey a Damir Džumhur.
4. čtvrtfinalista: Borna Čorič

Novak Djokovič nedávno selhal v Indian Wells a je na něm extrémně vidět nerozehranost. Srb odehrál od loňského Wimbledonu jen dva turnaje. V Miami neprohrál už 16 zápasů v řadě. Do osmifinále by se probojovat měl a v něm se utkat s Juanem Martínem Del Potrem, který triumfoval v Acapulku i Indian Wells a má na kontě 11 vítězství v řadě. Argentinec na Djokoviče moc neumí, ale teď má obrovskou možnost vedení Srba ve vzájemné bilanci alespoň trochu snížit.
5. čtvrtfinalista: Juan Martín Del Potro

V šesté části pavouka najdeme hráče, kteří se aktuálně spíše trápí. Dobrou formu momentálně nemají Diego Schwartzman, Richard Gasquet ani Grigor Dimitrov. Papírově je jasným favoritem čtvrtý hráč světa Dimitrov. Jenže Bulhar má teď na kontě tři porážky v řadě. Nabízí se Milos Raonic, jenž v Indian Wells prošel do semifinále. Kanaďan ovšem nečelil příliš kvalitním soupeřům a pěkně se nadřel. Proti Del Potrovi byl navíc bez šance. Do čtvrtfinále ale nejspíše postoupí právě Raonic.
6. čtvrtfinalista: Milos Raonic

David Goffin začal po fiasku na Australian Open chytat formu. Jenže Belgičana v únoru zastavilo zranění oka. Na kurty se vrací po více než měsíční pauze a má velkou šanci postoupit daleko. Feliciano López totiž velkou formou neoplývá a Roberto Bautista podává nevyrovnané výkony. Největší hrozbou bude pravděpodobně Hyeon Chung. I proti Korejci se ale hrát dá.
7. čtvrtfinalista: David Goffin

Marin Čilič má velkou možnost přidat další solidní letošní výsledek, první od finále na Australian Open. Chorvat si ale bude muset asi už ve druhém kole dávat pozor na domácí talent Taylora Fritze. Chorvat má ve své sekci losu nasazené hráče, kterým se teď moc nedaří - Andrej Rubljov, Gilles Müller a John Isner. Pokud Čilič nevyužije ani takto příznivý los, tak by měl možná přemýšlet o nějaké změně.
8. čtvrtfinalista: Marin Čilič


Tipujeme semifinalisty
Tomáš Berdych proti Rogerovi Federerovi neuspěje ani letos, přestože loni byl v Miami ve čtvrtfinále dvakrát míček od cenného skalpu. Ve vzájemné bilanci jasně vede (19-6) Federer, který vyhrál posledních devět soubojů. A své vedení ještě navýší.
1. semifinalista: Roger Federer

V dalším semifinálovém duelu by se mohly střetnout dvě mladé talentované naděje. Nick Kyrgios a Borna Čorič spolu hráli dvakrát a jejich vzájemná bilance je v tuto chvíli vyrovnaná. Kyrgios bude hrát první turnaj po dlouhé pauze a Čorič se v Indian Wells předvedl ve skvělé formě. Australanovi se v Miami ovšem daří náramně, obě účasti proměnil v semifinále, tak proč ne do třetice.
2. semifinalista: Nick Kyrgios

Zatímco Juan Martín Del Potro je velkým favoritem na postup do čtvrtfinále, Milose Raonice jsme vybrali z trápících se hráčů v jeho sekci. Jak na tom oba tenisté momentálně jsou, jasně ukázalo semifinále v Indian Wells, v němž Del Potro kanadskému tenistovi povolil pouhých pět gamů. V Miami to možná bude mít o něco těžší, ale zase uspěje.
3. semifinalista: Juan Martín Del Potro

Davida Goffina v dalším rozletu zastavilo zranění. Marin Čilič se po finále na Australian Open docela trápí a na březnových Masters se mu nikdy moc nedařilo. Pokud na tento čtvrtfinálový souboj opravdu dojde, budeme mírně favorizovat belgického hráče, který Chorvata na venkovních betonech v obou případech porazil a vede 3-2 na zápasy.
4. semifinalista: David Goffin


Tipujeme finalisty
Na vzájemná měření sil mezi Rogerem Federerem a Nickem Kyrgiosem se musí těšit snad každý tenisový fanoušek. Oba jejich dosavadní souboje totiž nabídli tie-breakovou bitvu. Před třemi lety na antuce v Madridu senzačně zvítězil Kyrgios, loni právě v semifinále v Miami uspěl Federer. A uspěje znovu. Určitě bychom se nezlobili za další tie-breakové drama.
1. finalista: Roger Federer

David Goffin se pravděpodobně během několika zápasů nedostane do tak skvostné formy, kterou se momentálně prezentuje Juan Martín Del Potro. Argentinec s 11 výhrami v řadě aktuálně válí a s belgickým tenistou, s nímž má vzájemnou bilanci 1-1, by si měl poradit.
2. finalista: Juan Martín Del Potro


Tipujeme vítěze
Roger Federer a Juan Martín Del Potro došli v Indian Wells do finále a nejspíše si to o trofej rozdají i v Miami. Momentálně totiž mají jasně nejlepší formu z celé tenisové špičky, která se teď kromě těchto dvou borců spíše trápí.

Federer v Indian Wells nevyužil tři mečboly. Přestože nepředváděl svůj nejlepší tenis, dokázal s Del Potrem držet krok. Tentokrát si podle nás převezme trofej pro vítěze Švýcar. Federer vede na zápasy 18-7. Pozor však na vzájemnou bilanci ve finálových soubojích, v níž vede 4-2 Del Potro.
Vítěz: Roger Federer


Shrnutí našich tipů
1. čtvrtfinále: Federer porazí Berdycha
2. čtvrtfinále: Kyrgios porazí Čoriče
3. čtvrtfinále: Del Potro porazí Raonice
4. čtvrtfinále: Goffin porazí Čiliče
1. semifinále: Federer porazí Kyrgiose
2. semifinále: Del Potro porazí Goffina
Finále: Federer porazí Del Potra

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

13
Přidat komentář
Tornes
Andersonova možná cesta k vítězství, celkové h2h se všemi souperi: 1:26 (Berdych 0:12, Federer 0:4, Zverev 0:4, Cilic 1:6). Au...

Dámy a pánové, privitejte světovou osmičku!

Jednoduše řečeno, pokud bude chtít nějak uspět, rozhodně bude muset překročit svůj stín.
Reagovat
smazaný uživatel
Vubec neni videt, komu Jirasek fandi ????
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Ty tipy jsou naprosto objektivní, ale je to váš názor, obhajovat sebe ani ty tipy nebudu, důvody výše musí stačit :)
Reagovat
a.magerova
Tak tak... No1 obvykle bývá největší favorit turnaje, tak co... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Finale: Nick x Del Po

Vitaz: Nick
Reagovat
a.magerova
Pokud vyjde ve Shrnutí našich tipů - 1. čtvrtfinále... pak je vítěz jasný... ale PŠŠŠT nezakřiknout.... ;-)
Reagovat
annah
Už dnes jsme na to začali trénovat v Miami:
https://twitter.com/twitter/statuses/976162609287385090
Reagovat
annah
A ještě krásné doporučení pro život, kterým se RF evidentně řídí:
"Úsměv je štěstí, které lze najít přímo pod nosem."

https://pbs.twimg.com/media/DYwEZrbWAAMNuWo.jpg
Reagovat
annah
Krásně oholen ještě v Chicagu :-)
https://twitter.com/twitter/statuses/976100514122403853
Reagovat
Torn
Tohle je už lehce na diagnózu. :D
Reagovat
A.R.R.
Roger to dá, to je jasné ;-)
Reagovat
Torn
No, já doufám,že mu to Tomáš tentokrát nenechá :D
Reagovat
hatatytla
Delpo do finále určitě ne. Tenis je fyzický sport. Už ted mlel z posledního, není to o losu, ani o podmínkách. To všechno hraje pro Delpa, ale ta únava musí být extrémní. Vzhledem k jeho historii bych mu nevyčítal ani odstoupení z akce. Tenisová sezona je dlouhá a riskovat zranění je zbytečné.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist