Preview: ATP Masters 1000 Monte Carlo

14. 4. 2018, 19:00
Previews 24
Již zítra začíná první letošní antukový podnik série Masters. Tenisová špička v čele se světovou jedničkou a největším favoritem na titul Rafaelem Nadalem se sjíždí do Monte Carla. První letošní antukový vrchol sezony si nenechá ujít celkem šest členu aktuální Top 10. Z českých tenistů se v Monaku představí pouze Tomáš Berdych.

Duben znamená jediné - start antukového jara, které vyvrcholí na přelomu května a června na French Open. Prvním antukovým podnikem série Masters je již tradičně jediný nepovinný turnaj série Masters v Monte Carlu. Největším favoritem bude jednoznačně světová jednička, vítěz posledních dvou ročníků a celkem desetinásobný král monacké antuky Rafael Nadal.

V Monte Carlu se představí celkem šest hráčů aktuální Top 10. Kromě Nadala budou v monackém knížectví startovat Marin Čilič, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov, Dominic Thiem a David Goffin. Poslední dvě místa mezi nejvýše nasazenou osmičkou obsadili Lucas Pouille a Pablo Carreño. Černým koněm je dvojnásobný šampion Novak Djokovič.

Mezi nasazené se vešel i dlouhodobě nejlepší český tenista Tomáš Berdych. Jediný český zástupce na turnaji bude plnit roli nasazené dvanáctky a má už pro první kolo velmi těžký los.

Pořadatelé Rolex Monte-Carlo Masters rozdali čtyři divoké karty. Jednu z volných vstupenek do hlavní soutěže obdržel domácí hráč Lucas Catarina. Dále se štěstí usmálo na Thanasiho Kokkinakise z Austrálie, Gillese Simona z Francie a Felixe Augera-Aliassimeho z Kanady.

Celková dotace turnaje činí přes 5 milionů eur (téměř 127 milionů korun). Vítěz obdrží šek na bezmála milion eur (více než 25 milionů korun) a připíše si do žebříčku ATP rovných 1 000 bodů.

ROLEX MONTE-CARLO MASTERS 2018 FAKTA
• Shrnutí •
Loňské finále: Nadal (4-Šp.) - Ramos (15-Šp.) 6-1 6-3
Nejvýše nasazení: Nadal (1. v ATP), Čilič (3.), A. Zverev (4.), Dimitrov (5.), Thiem (7.), Goffin (10.), Pouille (11.), Carreño (12.)
Kategorie: ATP Masters 1000
Místo konání: Monte Carlo, Monako
Povrch: antuka
Dotace: 5,238.735 eur
• Možná čtvrtfinále •
Nadal (1-Šp.) - Thiem (5-Rak.) | H2H 5-2
Dimitrov (4-Bulh.) - Goffin (6-Belg.) | H2H 9-1
Pouille (7-Fr.) - A. Zverev (3-Něm.) | H2H 0-0
Carreño (8-Šp.) - Čilič (2-Chorv.) | H2H 0-2
• Soupeři českých tenistů v 1. kole •
Berdych (12-ČR) - Nišikori (Jap.) | H2H 1-4
Kompletní los


Největší favorité

Rafael Nadal kvůli přetrvávajícím potížím s kolenem musel vynechat úvodní letošní podnik v Brisbane a letošní sezonu zahájil až na Australian Open. Na úvodním grandslamu sezony hrál první hráč světa s přehledem, ale ve čtvrtfinále si proti Marinovi Čiličovi přivodil zranění kyčle, utkání skrečoval a skoro tři měsíce byl mimo kurty.

Na ně se vrátil minulý pátek v Davisově poháru, v němž dvěma body pomohl Španělsku k postupu do semifinále. Na antuce ve španělské Valencii jasně přehrál Philippa Kohlschreibera i Alexandera Zvereva a dal jasně najevo, že je definitivně zpět a bude chtít stejně jako loni na svém milovaném povrchu dominovat.

V Monte Carlu má naprosto famózní bilanci. Nadal ovládl poslední dva ročníky a trofej pro vítěze přebíral celkem desetkrát. V Monaku bude startovat popatnácté a jen jednou vypadl dříve než ve čtvrtfinále.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Australian Open (čtvrtfinále)
Největší úspěchy na antuce: první turnaj
Bilance: 6-1
Bilance na antuce: 0-0
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále)

Rolex Monte-Carlo Masters
Kariérní bilance: 63-4
Nejlepší výsledek: vítěz (2005 - 2012, 2016 - 2017)
Loňský výsledek: vítěz
Generálka: žádná

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: Bedene (H2H 1-0), NEBO kvalifikant
OF: (16) Mannarino (H2H 1-0)
ČF: (5) Thiem (H2H 5-2)
SF: (4) Dimitrov (H2H 10-1)
F: (2) Čilič (H2H 5-2)


Marin Čilič prožil velmi vydařený vstup do letošního roku. Na prvním turnaji v Puné uhrál semifinále a na Australian Open si zahrál své třetí kariérní grandslamové finále, v němž nestačil na Rogera Federera.

Od té doby se ovšem nejlepšímu chorvatskému tenistovi současnosti moc nedaří. Na antuce v Rio de Janeiru vypadl ve druhém kole, s bilancí jedné výhry a jedné porážky odjížděl po prohře s Philippem Kohlschreiberem také z Indian Wells a v Miami ho v osmifinále vyřadil pozdější šampion John Isner. V Davis Cupu se ovšem ukázal ve velké formě, když deklasoval oba kazašské soupeře.

V Monte Carlu si letos odbyde svůj jubilejní desátý start v hlavní soutěži. Nejlepšího výsledku dosáhl při posledních dvou účastech v letech 2015 a 2017, kdy se probojoval do čtvrtfinále.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Australian Open (finále);  Puné (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: Rio de Janeiro (2. kolo)
Bilance: 14-5
Bilance na antuce: 1-1
Grandslamy: Australian Open (finále)

Rolex Monte-Carlo Masters
Kariérní bilance: 12-9
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2015, 2017)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Generálka: žádná

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: Verdasco (H2H 7-5), NEBO Cuevas (H2H 0-0)
OF: (14) Raonic (H2H 2-1)
ČF: (8) Carreño (H2H 2-0)
SF: (3) A. Zverev (H2H 1-4)
F: (1) Nadal (H2H 2-5)


Alexander Zverev se letos spíše trápil, než sbíral úspěchy. Na Australian Open prohrál už ve třetím kole a stále čeká na grandslamový průlom. V Rotterdamu dokonce vypadl už ve druhém kole.

Prvního kvalitního výsledku se dočkal postupem do semifinále v Acapulku, vzápětí však v Indian Wells ztroskotal hned na prvním soupeři. Probudil se až v Miami, kde po zvládnuté bitvě s Daniilem Medveděvem došel do svého prvního letošního finále. V něm ve třech setech nestačil na domácího Johna Isnera. V Davis Cupu jasně přehrál Davida Ferrera, ale stejně jednoznačně padl s Rafaelem Nadalem.

Masters v Monte Carlu se dvacetiletý Němec zúčastní potřetí v kariéře. Před dvěma lety vypadl ve druhém kole, loni skončil v osmifinále.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Miami (finále);  Acapulko (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: první turnaj
Bilance: 14-6
Bilance na antuce: 0-0
Grandslamy: Australian Open (3. kolo)

Rolex Monte-Carlo Masters
Kariérní bilance: 3-2
Nejlepší výsledek: osmifinále (2017)
Loňský výsledek: osmifinále
Generálka: žádná

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: kvalifikant, NEBO Müller (H2H 0-2)
OF: (13) Fognini (H2H 2-0)
ČF: (7) Pouille (H2H 0-0)
SF: (2) Čilič (H2H 4-1)
F: (1) Nadal (H2H 0-4)


Grigor Dimitrov měl i přes nevyrovnané výkony velmi slušné výsledky. Na začátku sezony v roli obhájce titulu došel do semifinále v Brisbane, v němž padl s pozdějším šampionem Nickem Kyrgiosem. Na Australian Open ve čtvrtfinále překvapivě nestačil na Kylea Edmunda. Poté si zahrál své první letošní finále v hale v Rotterdamu, ve kterém neměl šanci proti Rogerovi Federerovi.

Od té doby se ale Bulhar neskutečně trápí. Úvodní zápas nezvládl v Dubaji, kde prohrál s Malekem Džazírím, ani v Indian Wells po prohře s Fernandem Verdascem. Sérii tří porážek přerušil v Miami, když porazil Maximiliana Marterera. Vzápětí ovšem prohrál s Jérémym Chardym.

Dimitrovovi se v Monte Carlu v posledních dvou letech příliš nedařilo. Pokaždé vypadl ve druhém kole. Jeho maximem je čtvrtfinále z let 2013 a 2015. Hlavní soutěže se zúčastní pošesté.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Rotterdam (finále);  Brisbane (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: první turnaj
Bilance: 11-6
Bilance na antuce: 0-0
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále)

Rolex Monte-Carlo Masters
Kariérní bilance: 9-5
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2013, 2015)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: žádná

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: Krajinovič (H2H 4-0), NEBO Lorenzi (H2H 1-0)
OF: (15) Ramos (H2H 3-2)
ČF: (6) Goffin (H2H 9-1)
SF: (1) Nadal (H2H 1-10)
F: (2) Čilič (H2H 1-3)


Dominic Thiem letos pravidelně postupoval do závěrečných kol. V Dauhá útočil na finále, ale nakonec kvůli nemoci musel před semifinálovým utkáním odstoupit. Na Australian Open se dostal do osmifinále. Pro první letošní titul si došel na antuce v Buenos Aires, poté si ještě zahrál čtvrtfinále v Rio de Janeiru.

V Acapulku, kde se připravoval na americké březnové podniky Masters, uhrál čtvrtfinále. V Indian Wells si ve třetím kole proti Pablovi Cuevasovi poranil kotník a doteď se žádného turnaje nezúčastnil.

Thiem na antuce aktuálně patří mezi špičku, ovšem Monte Carlo jeho nejoblíbenějším turnajem nejspíše nebude. Jeho maximem v monackém knížectví je totiž osmifinále z posledních dvou let. Předtím dvakrát vypadl v prvním kole.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Buenos Aires (vítěz);  Dauhá (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: Buenos Aires (vítěz)
Bilance: 17-4
Bilance na antuce: 6-1
Grandslamy: Australian Open (osmifinále)

Rolex Monte-Carlo Masters
Kariérní bilance: 3-4
Nejlepší výsledek: osmifinále (2016 - 2017)
Loňský výsledek: osmifinále
Generálka: žádná

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: Rubljov (H2H 1-0), NEBO Haase (H2H 2-3)
OF: (9) Djokovič (H2H 1-5)
ČF: (1) Nadal (H2H 2-5)
SF: (4) Dimitrov (H2H 2-2)
F: (2) Čilič (H2H 1-0)


David Goffin se letos dlouho nemohl prosadit. V Hopman Cupu sice jednoznačně vyhrál všechny tři zápasy, nicméně na Australian Open se překvapivě loučil už ve druhém kole po porážce s Julienem Benneteauem.

Kvalitní výsledky přišly až v evropských halách. V Montpellier a Rotterdamu se Belgičan probojoval do semifinále. V nizozemské hale ovšem utrpěl nešťastné zranění oka a do akce se vrátil až v Miami, kde schytal debakl. V zápase s Joaem Sousou uhrál jen jeden game.

Goffin se prvního antukového Masters sezony zúčastní pošesté. Zatímco při prvních čtyřech účastech skončil v úvodních kolech, loni se probojoval až do semifinále.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Rotterdam,  Montpellier (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: první turnaj
Bilance: 7-4
Bilance na antuce: 0-0
Grandslamy: Australian Open (2. kolo)

Rolex Monte-Carlo Masters
Kariérní bilance: 7-5
Nejlepší výsledek: semifinále (2017)
Loňský výsledek: semifinále
Generálka: žádná

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: Shapovalov (H2H 0-0), NEBO kvalifikant
OF: (11) Bautista (H2H 1-3)
ČF: (4) Dimitrov (H2H 1-9)
SF: (1) Nadal (H2H 1-2)
F: (2) Čilič (H2H 3-2)


Lucas Pouille zahájil letošní sezonu nešťastně. Na úvodním grandslamu sezony prohrál hned v prvním kole s Rubenem Bemelmansem. Poté si ovšem v oblíbené hale došel v Montpellier pro titul a po další trofeji sahal v Marseille, kde ale ve finále po boji nestačil na Karena Chačanova. Mezitím vypadl v prvním kole v Rotterdamu.

Další finále si zahrál na venkovních betonech v Dubaji. V souboji o titul byl nad jeho síly Španěl Roberto Bautista. Další překvapivý výsledek přišel v Indian Wells. V kalifornské poušti prohrál úvodní zápas s Indem Jukim Bhambrim. Miami letos kvůli přípravám na Davis Cup vynechal. A zřejmě se to vyplatilo. Pouille získal Francii dva body.

Francouz se v Monte Carlu rok od roku zlepšuje. Při své premiéře před třemi lety došel do druhého kola, předloni do osmifinále a loni do semifinále.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Montpellier (vítěz);  Dubaj,  Marseille (finále)
Největší úspěchy na antuce: první turnaj
Bilance: 13-5
Bilance na antuce: 0-0
Grandslamy: Australian Open (1. kolo)

Rolex Monte-Carlo Masters
Kariérní bilance: 7-3
Nejlepší výsledek: semifinále (2017)
Loňský výsledek: semifinále
Generálka: žádná

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: M. Zverev (H2H 0-0), NEBO Auger-Aliassime (H2H 0-0)
OF: (10) Schwartzman (H2H 0-2)
ČF: (3) A. Zverev (H2H 0-0)
SF: (2) Čilič (H2H 0-1)
F: (1) Nadal (H2H 1-2)


Pablo Carreño letos nijak neoslňuje. Na exhibici v Abú Dhabi prohrál všechna tři utkání a v Dauhá v prvním kole nestačil na Bornu Čoriče. Na Australian Open v osmifinále vypadl s Marinem Čiličem.

Na své milované antuce pohořel. V Quitu i v Buenos Aires prohrál hned úvodní zápas a v Rio de Janeiru skončil s bilancí jedné výhry a jedné porážky. Mnohem lepší to bylo na březnových Masters. V Indian Wells v osmifinále podlehl Kevinovi Andersonovi, ale těsnou porážku mu vrátil ve čtvrtfinále v Miami. Na Floridě byl v semifinále nad jeho síly Alexander Zverev.

Carreño se v Monte Carlu nejdále dostal mezi nejlepší šestnáctku, a to loni a při své premiéře v roce 2014. Jinak končil v úvodních kolech. Letos ho čeká pátý start na monacké antuce.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Miami (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: Rio de Janeiro (2. kolo)
Bilance: 10-7
Bilance na antuce: 1-3
Grandslamy: Australian Open (osmifinále)

Rolex Monte-Carlo Masters
Kariérní bilance: 5-4
Nejlepší výsledek: osmifinále (2014, 2017)
Loňský výsledek: osmifinále
Generálka: žádná

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: Edmund (H2H 2-0), NEBO Dolgopolov (H2H 1-1)
OF: (12) Berdych (H2H 0-0)
ČF: (2) Čilič (H2H 0-2)
SF: (3) A. Zverev (H2H 0-1)
F: (1) Nadal (H2H 0-4)


Černý kůň

Novak Djokovič od loňského Wimbledonu nehrál kvůli zranění pravého lokte. Do akce se vrátil na letošním Australian Open, kde v osmifinále nestačil na Hyeon Chunga. Bolestí se ovšem nezbavil a podstoupil menší operační zákrok.

Ten třicetiletému Srbovi sice pomohl od bolestí, ale Djokovič se teď trápí a je momentálně na míle daleko od svého standardu, což potvrzuje fakt, že v Indian Wells (Taro Daniel) i Miami (Benoit Paire) prohrál hned úvodní zápasy. Nyní se pod vedením svého bývalého kouče Mariána Vajdy, kterého zatím na dobu neurčitou angažoval před startem antukového jara, pokusí najet zpět na vítěznou vlnu.

Djokovič v Monte Carlu dvakrát triumfoval a ještě dvakrát byl ve finále. Při svých jedenácti předchozích účastech jen třikrát nedošel alespoň do čtvrtfinále.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Australian Open (osmifinále)
Největší úspěchy na antuce: první turnaj
Bilance: 3-3
Bilance na antuce: 0-0
Grandslamy: Australian Open (osmifinále)

Rolex Monte-Carlo Masters
Kariérní bilance: 30-9
Nejlepší výsledek: vítěz (2013, 2015)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Generálka: žádná

Možná cesta turnajem
1K: kvalifikant
2K: Čorič (H2H 1-0), NEBO Benneteau (H2H 6-1)
OF: (5) Thiem (H2H 5-1)
ČF: (1) Nadal (H2H 26-24)
SF: (4) Dimitrov (H2H 6-1)
F: (2) Čilič (H2H 14-1)


Češi v akci

Tomáš Berdych zahájil sezonu porážkou s Janem-Lennardem Struffem v Dauhá, kde obhajoval semifinále. Poté se však rozehrál do velmi slušné formy. Na Australian Open padl až ve čtvrtfinále s Rogerem Federerem.

V hale v Rotterdamu se dostal do čtvrtfinále, k němuž ovšem kvůli nemoci nenastoupil. V dalším týdnu uhrál v Marseille své jediné letošní semifinále. Na březnových Masters se českému tenistovi nedařilo. V Indian Wells ve třetím kole vypadl s Hyeon Chungem a stejného výsledku po prohře s domácím Francesem Tiafoem dosáhl také v Miami.

V Monte Carlu byl nejdále ve finále v roce 2015. Na kontě má ještě další dvě semifinále. Loni se probojoval mezi šestnáct nejlepších.

Letos má hned na úvod velmi těžký los. V prvním kole se utká s Keiem Nišikorim, se kterým prohrál čtyři z pěti soubojů. Japonce dokázal porazit právě jen před pěti lety v Monaku. V případě vítězství by si měl dlouhodobě nejlepší český tenista poradit s Daniilem Medveděvem, nebo Martonem Fucsovicsem. V osmifinále by mohl narazit na Pabla Carreña a ve čtvrtfinále na nasazenou dvojku Marina Čiliče.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Marseille (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: první turnaj
Bilance: 10-5
Bilance na antuce: 0-0
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále)

Rolex Monte-Carlo Masters
Kariérní bilance: 20-13
Nejlepší výsledek: finále (2015)
Loňský výsledek: osmifinále
Generálka: žádná


Tipujeme čtvrtfinalisty
O prvním čtvrtfinalistovi snad ani nemůže být pochyb. Rafael Nadal se po téměř tříměsíční pauze vrátil minulý víkend v Davis Cupu a na domácí antuce předváděl skvělé výkony. Světovou jedničku by neměli zastavit Aljaž Bedene, nebo kvalifikant či nasazený Adrian Mannarino.
1. čtvrtfinalista: Rafael Nadal

Největšími favority na postup do čtvrtfinále budou dvojnásobný šampion Novak Djokovič a nasazená pětka Dominic Thiem. Djokovič hraje po menším operačním zákroku bez bolestí, ale v březnu byl v Americe totálně bez formy. Návrat k bývalému trenérovi Vajdovi by mu ovšem mohl pomoci.

Thiem se na svůj nejoblíbenější povrch vrací po zranění kotníku. V jejich případném osmifinálovém střetnutí budeme favorizovat Djokoviče. Srb má v Monte Carlu mnohem lepší historii než Rakušan a Thiem se navíc vrací po zranění.
2. čtvrtfinalista: Novak Djokovič

Grigor Dimitrov by měl v Monaku využít příznivého losu a připsat si první kvalitní výsledek po několika týdnech. Bulhar by měl dle papírových předpokladů v osmifinále čelit loňskému finalistovi Albertovi Ramosovi, ovšem Španěl je v posledních týdnech totálně z formy a i na antuce prohrál s hráči, kteří jsou v žebříčku daleko za ním.
3. čtvrtfinalista: Grigor Dimitrov

Favoritem této sekce by měl být David Goffin. Belgičan se ale po zranění oka vrátil v Miami, kde utrpěl šokující debakl. S Portugalcem Joaem Sousou uhrál jen jeden game. Dobrou formou se neprezentoval v březnu ani Roberto Bautista, a proto se otevírá šance pro někoho z nenasazených. Trochu zariskujeme a budeme věřit kanadskému mladíkovi Denisovi Shapovalovovi.
4. čtvrtfinalista: Denis Shapovalov

Lucas Pouille to nebude mít s potvrzením role favorita jednoduché, nicméně do čtvrtfinále by klidně postoupit mohl. Loni si v Monte Carlu zahrál semifinále a má tak na monacké Masters pěkné vzpomínky. Jeho cestu do čtvrtfinále by mohli zmařit hlavně Richard Gasquet nebo Diego Schwartzman, kteří si na antuce už letos nějaký ten úspěch připsali.
5. čtvrtfinalista: Lucas Pouille

Alexander Zverev se jeví jako jasná volba. Němec si nejlepší letošní výsledek připsal postupem do finále v Miami a na antuce rozhodně hrát umí, loni ovládl Masters v Římě. Los má určitě hratelný. První vážnou hrozbou by měl být nevyzpytatelný Fabio Fognini. Itala v obou případech porazil ve dvou setech.
6. čtvrtfinalista: Alexander Zverev

Tomáš Berdych má pro první kolo velmi těžký los. Na úvod narazí na Keie Nišikoriho a nad Japoncem zvítězil pouze jednou z pěti duelů. Pokud japonskou překážku zdolá, měl by dojít do osmifinále. V něm nejspíše narazí na Kylea Edmunda, jenž se po zranění rozehrál v Marrákeši do skvělé formy.

Osmý nasazený Pablo Carreño letos na antuce na třech turnajích vyhrál jediný zápas a není velkým favoritem. Tato sekce je těžká na tipování. Budeme věřit britskému talentu.
7. čtvrtfinalista: Kyle Edmund

Tato část pavouka by se měla rozhodovat mezi Milosem Raonicem a Marinem Čiličem. Raonic se v březnu na amerických Masters rozehrál do velmi dobré formy, Čiličovi se naopak nedařilo. Jenže chorvatský tenista ukázal skvělou formu o něco později v Davis Cupu. Tady se budeme rozhodovat zejména na základě vzájemné bilance. Čilič v ní vede 2-1 a vyhrál poslední střetnutí loni ve finále antukového turnaje v Istanbulu.
8. čtvrtfinalista: Marin Čilič


Tipujeme semifinalisty
Rafael Nadal by měl mít proti Novakovi Djokovičovi navrch. Srb se zřejmě ke svému nejlepšímu tenisu, jímž dokázal právě antukového krále v minulosti trápit i porážet, nevrátí tak rychle.
1. semifinalista: Rafael Nadal

Denis Shapovalov bude proti Grigorovi Dimitrovovi "kousat", ale do semifinále se neprokouše. Dimitrov už má nejvyšší čas se oklepat ze špatného období, které teď prožívá. Díky zkušenostem půjde dál Bulhar.
2. semifinalista: Grigor Dimitrov

Lucas Pouille a Alexander Zverev by se střetli poprvé. Na antuce se nám zdá celkově o něco lepší dvacetiletý Němec a na své poslední akci se předvedl ve velmi slušné formě. Přestože je o čtyři roky mladší než Francouz, má s tak velkými zápasy více zkušeností.
3. semifinalista: Alexander Zverev

Zkušenosti určitě pomůžou také Marinovi Čiličovi, který by se ve čtvrtfinále mohl potkat s Kylem Edmundem. Britský tenista ani ve své životní formě na chorvatskou jedničku na letošním Australian Open nevyzrál a nejspíše se mu to nepovede ani v monackém knížectví.
4. semifinalista: Marin Čilič


Tipujeme finalisty
Rafael Nadal má ve vzájemné bilanci nad Grigorem Dimitrovem jasně navrch a na svém milovaném povrchu nebude chtít s Bulharem už vůbec prohrát.
1. finalista: Rafael Nadal

Herně sedí antuka více Alexanderovi Zverevovi. Německý talent navíc na Marina Čiliče umí. V posledních čtyřech soubojích ho porazil.
2. finalista: Alexander Zverev


Tipujeme vítěze
Rafael Nadal a Alexander Zverev se před pár dny střetli v Davis Cupu a na kurtu dominoval antukový král. Ve finále Masters v Monte Carlu se bude dít něco podobného.
Vítěz: Rafael Nadal


Shrnutí našich tipů
1. čtvrtfinále: Nadal porazí Djokoviče
2. čtvrtfinále: Dimitrov porazí Shapovalova
3. čtvrtfinále: A. Zverev porazí Pouilleho
4. čtvrtfinále: Čilič porazí Edmunda
1. semifinále: Nadal porazí Dimitrova
2. semifinále: A. Zverev porazí Čiliče
Finále: Nadal porazí A. Zvereva

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

24
Přidat komentář
Torn
Docela se těším na čtyřhry v Monte Carlu. Novak, Tomáš a další. Po delší době fakt zajímavé složení. :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Pro mě je nejzajímavější složení asi Pouille/Rublev..ti, pokud by měli vůli, tak by mohli jít daleko, akorát že Pouille musí cítit velkou šanci v singlu a skloubit obé je náročné.
Reagovat
Torn
TO rozhodně, ale kdy vidíš Toma nebo Novaka hrát čtyřhru? :D I když třeba nepostoupí, docela se na to těším. :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak Toma jsem viděl mockrát v DC :) Nanda ještě víckrát nejen v DC s Felim, kdy byli takřka "neporazitelní"..Novak paradoxně není v té čtyřhře úplně marnej, ale na Rafu samozřejmě nemá :)) no jsem zvědav, co s Krajinovičem uhrají za současného stavu věcí..Djoko hrál nejlíp s Tipsou.
Reagovat
a.magerova
No.. ale Novakův parťák odstoupil, takže z pavouka vypadla celá jejich dvojka...
Reagovat
Herbert_Hoover
Holt víš víc :)
Reagovat
Mayo
Noje pod Vajdom je schopný vyhrať už možno aj Monte Carlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Za zmienku stoji, ze WC dostal aj FAA, kanadska vychadzajuca hviezda, v prvom kole bude hrat proti Z seniorovi, celkom prijatelne prve kolo, mohol by to zvladnut, v druhom uz caka Lucas, kory je moj kandidat na druheho finalistu spolu s Cilicom a Carrenom. Ale najviac by som si priala samozrejme, Fabiuska. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, v clanku je aj FAA :)
Reagovat
Herbert_Hoover
No já nevím, ale Shapo se mi zdá na antuce poměrně tragický (zatím), nemá potřebnou trpělivost. I když potenciál samozřejmě má a jednou může uhrát i na tomto povrchu nějaké zajímavé výsledky. Pro mě by ovšem nebylo překvapením, kdyby vůbec nepřešel první kolo. Může chytnout třeba Chardyho, Lajoviče, Seppiho/Granuli nebo Herberta a víceméně proti všem bych mu spíš nevěřil. Na každý pád, ta horní čtvrtka je ďábelská, jako by ten los někdo hacknul z Rogerových fans. :)) Tak se přiznejte..
Těším se na případný souboj Pouilleho se Schwartzmannem. Pouille by mohl jít daleko, ale taky může končit právě s Diegem, který hrál v Jižní Americe pěkný tenis. Nedivil bych se kdyby Cilic vypadl s Verdascem. Bacha na Carreňa, redakce mu moc nevěří, ale já ano. I když letos hrál líp paradoxně na betonu než na antuce, tak může čerpat momentum. Závěrem třikrát Vamos! :)
Reagovat
turista
Nemusí to vůbec tak dopadnout jak to tady tipujete. Pokud se Novak Djokovič do toho čtvrtfinále dostane tak s Nadalem prohrát nemusí.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
však to je jasné, jsou to jen tipy, nikdo neříká, že to tak musí dopadnout nebo dopadne ;)
Reagovat
smazaný uživatel
No co fanatici. Vase oblubene dva mesiace klopú na dvere. Konečme tenisy v europskych prijatelných casoch. Vsetko pred vasimi očami. To je zivot :)
Reagovat
smazaný uživatel
:d :d
Reagovat
Franky
ty vole este ta bavia tie zabomysie vojny tu? normalne sa ti cudujem..dospely chlap ktory ma udajne rodinu a slusnu pracu sa tu chodi ventilovat na TP :P mal by si chodit viac von travit cas s rodinou a podobne...ja som tu prisiel po 4dnoch a ty tu kazdy den mas niekolko prispevkov...chod sa prejst prevetrat
Reagovat
Pe3k
Je to loser...
Reagovat
Torn
Nebo u nich prší. :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš, a ty tu štyri dni nie si a pracne si pozrieš aj staré články, aby si mal prehľad. Samozrejme doplníš svoj názor, na ktorý sa čaká :) Diagnóza

Ďakujem za prejavenú obavu, ale nerob si starosti. Tých pár minút mi je potešením ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Diagnoza je Forehand.
Reagovat
smazaný uživatel
Obavam sa, ze Pe3kovci, 3yatlétovci, Atlétovci z vychodu a podobne nemajú mandát vystavovat diagnozy...Ale palec hore za snahu, snaživý si :)
Reagovat
Franky
robi mi to starosti lebo este aj tvoj novy Iphone uz zacina blbnut a posiela tu 2x ten isty prispevok lebo uz je vycerpany z toho vecneho pridavania komentov na tento server :P nevadi ja sa kazdopadne snazim drzat realu kde by som ta zlozil vo vsetkych smeroch (este aj v sporte ako je sach) ale ty kludne bud 'hrdina' na TP tu ti to ide..i ked tak sa nad tym zamyslim...uz aj tu si na smiech nielen v praci doma medzi kamosmi :( :(
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš, a ty tu štyri dni nie si a pracne si pozrieš aj staré články, aby si mal prehľad. Samozrejme doplníš svoj názor, na ktorý sa čaká :) Diagnóza

Ďakujem za prejavenú obavu, ale nerob si starosti. Tých pár minút mi je potešením ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Diagnoza je Forehand.
Reagovat
Roger_Federer
Lecis ten komplex?, nebo uz ses stim naucil zit:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist