Preview: Canas - Djokovic

19. 3. 2008, 10:13
Previews 0
Novak Djokovič jistě prožívá své nejlepší tenisové období a je horkým favoritem turnaje v Indian Wells. Cestu za titulem mu bude hodně znepříjemňovat Guillermo Canas.
Profily hráčů

Canas i Djokovič se zatím ukazují v nejlepším světle. O to zajímavější bude jejich duel, který bezesporu zajistí výbornou podívanou. Djokovič v něm bude bojovat o druhé vzájemné vítězství. Prvně se hráči setkali ve finále takřka před rokem v Miami. Tam Djokovič vyhrál bez ztráty setu 6:3, 6:2 a 6:4. Djokovič by jistě rád výkon zopakoval. Po slabším začátku Canase v této sezóně se zdálo, že to nebude problém. Canasovi se však na jeho oblíbeném turnaji začalo dařit.

Canas prvně nastoupil až v devátém tenisovém týdnu na turnaji v Acapulku. Vypadl hned v druhém kole po nevalném výkonu. Objevily se spekulace, zda Canas návrat dobře načasoval a zda bude schopen obhájit loňské skvělé výsledky. Na dalším turnaji v Las Vegas předvedl již lepší výkon, i když obsazení turnaje nebylo valné. Až zde v Indian Wells se dostává hra Canase na vrchol. V prvním kole porazi Bjorkmana a v druhém kole nastoupil proti Monacovi.

Kdo očekával snadný zápas, byl by jistě překvapen. Canas již třikrát nad Monacem vyhrál a je schopen dobře Monacovu hru eliminovat. Monaco nastoupil do zápasu velice odvážně a oba hráči dělali minimum chyb. Utkání se hrálo ve velkém tempu a výměny byly dlouhé. Bylo jasné, že Canasovi nevyhovuje nepřítomnost jestřábího oka. To dal jasně najevo při pokusu o prolomení podání soupeře, kdy začal doslovo křičet na rozhodčího. Nakonec první set vyhrál a získal kontrolu nad zápasem, o kterou paradoxně přišel, když měl zápas v druhém setu při svém podání uzavřít. Monaco si vynutil zkrácenou hru, kterou po zásluze vyhrál. Ve třetím setu Canas neponechal nic náhodě a vyhrál s přehledem 6:2. Argentinci hráli velice soustředěně a předveli hru na vysoké úrovni.

To Djokovič tolik času na kurtu trávit nechtěl. Vyšlápl si na Philippa Kohlschreibera. Němec má trochu smůlu na soupeře a i když letos podává velice solidní výkony, tak žádný větší postup v turnaji se mu nepovedl. Proto se čekalo, že Djokoviče může potrápit. Djokovič odehrál velice vlažně první kolo a zdálo se, že jjistá naděje zde je. Žádné dlouhé oťukáváni se v zápase nekonalo. Oba hráči od prvního okamžiku předváděli údery, při kterých se doslova tajil dech. Bylo jasné, že nastavenou úroveň zápasu oba hráči nemohou vydržet. Kohlschreiber byl první, kdo tlaku podlehl. Jeho skvělé první podání ho opustilo, když ho nejvíc potřeboval a rozjetého Djokoviče už nemohlo nic zastavit. Získal první set 6:3 a kdyby proměnil i ostatní šance při Philippově podání, jistě by byl rozdíl patrnější. V druhém setu Kohlschreiber podlehl výsledkem 6:2. Němcova smůla tedy pokračuje. Parádní hra, kterou předvedl, by jistě stačila proti většině účastníků třetího kola. Djokovič však zahrál ještě o stupeň lépe a předvedl jistě nejlepší tenis ze všech hráčů od začátku turnaje.

Canas bude mít proti Djokovičovi velice složitou práci. Djokovičova strojová hra je skoro dokonalá. Canas se jistě pokusí držet míč ve hře, jak to bude jen možné. Je však těžko představitelné, že by se Djokovič v momentální formě nechal nějak zásadněji rozhodit a nepostoupil do dalšího kola.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist