Preview: Caňas - Gicquel

20. 6. 2008, 08:00
Previews 0
Netradiční utkání dvou hráčů inklinujících ke hře na antuce dnes nabídne ve svém semifinále travnatý turnaj v nizozemském Hertogenboschi. Finalista turnaje z roku 2001 a turnajová sedmička Guillermo Caňas z Argentiny se střetne s Francouzem Marcem Gicquelem.
Profily hráčů
Canas Guillermo

Hráči se spolu utkají vůbec poprvé a fakt, že se tak stane v semifinále travnatého turnaje je v tomto případě paradoxní. Jak Caňas tak i Gicquel se totiž dají označit za antukáře. Oba hráči na červené drti odehrají každoročně největší porci zápasů s velice dobrou úspěšností. Rozíl je ale mezi nimi v tom, že Gicquel se na rozdíl od Caňase často zůčastňuje i challengerů.

Nejstarší hráč turnaje v Hertogenboschi Marc Gicquel se v posledních dvou letech stabilně pohybuje okolo 50. místa žebříčku ATP. Jeho maximem je pozice číslo 38, na níž dosáhl v dubnu loňského roku. Současná světová šedesátka odehraje každoročně několik challengerových turnajů, kde bývá docela úspěšný. Francouzký tenista jen zřídka uspěje proti vysoce kvalitním soupeřům, od roku 2000 dokázal porazit jen 2 hráče TOP 10. Jedním z nich je ale Richard Gasquet, kterého Gicquel překvapivě porazil před dvěma dny na tomto turnaji 7-5 7-6.

Vedle Gasqueta Gicquel hladce zdolal domácího outsidera Middelkoopa 6-4 6-1 a včera i Rakušana Jürgena Melzera po setech 6-3 a 6-4. Místní výkony francouzkého hráče jsou velmi překvapivé - Gicquel je vzácným účastníkem travnatých turnajů. Za posledních 8 let na tomto povrchu odehrál jen 12 zápasů s vyrovnanou bilancí 6-6, včetně 3 výher z tohoto týdne. Postup do semifinále by pro něho byl největším dosaženým úspěchem na travnatých dvorcích i nejlepším výsledkem celé letošní sezony, pokud nepočítáme jeho únorový triumf na halovém turnaji ve francouzském Besanconu.

Třicetiletý Guillermo Caňas je v Hertogenboschi turnajová sedmička. Osmý hráč světa z roku 2005, jenž dostal ve stejném roce dvouletý trest za doping, letos prochází podobně nevýraznou sezonou jako jeho dnešní soupeř. V případě Argentince je to ale vzhledem k jeho kvalitám větší zklamání. V současnosti 46. hráč žebříčku ATP se na začátku března probojoval do semifinále v americkém Las Vegas a od té doby podobný úspěch nezaznamenal. Nezabral ani během poměrně dlouho trvající antukové části sezony. Tu zakončil nepochopitelnými prohrami v prvních kolech - s Llodrou v Hamburgu a s Odesnikem na Roland Garros.

Je o to více překvapivé, že Caňas tento týden v Hertogenboschi přešel už přes 3 soupeře, byť o něco nižší celkové kvality. V prvním kole porazil 5-7 6-3 6-3 Němce Zvereva, ve druhém Inda Bopannu a dnes i Ljubičičova přemožitele Viktora Troického ze Srbska. Schopnost být úspěšný na trávě se ale Caňasovi upřít nemůže. Ze třiceti zápasů od roku 2000 vyhrál 20krát, je semifinalistou z Halle, na místním turnaji bojoval v roce 2001 o titul a o rok pozdeji vypadl v semifinále.

I vzhledem k tomu je samozřejmě bookmakery bwin Guillermo Caňas považován za jasného favorita zápasu s kurzem 1,36. Na překvapení turnaje, Marca Gicquela, můžete sázet v kurzu 2,66.

Guillermo Caňas (46# Argentina) - Marc Gicquel (60# Francie):

Detail zápasu

TenisPortal.cz, Václav Navrátil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist