Preview: Caňas - Guccione

5. 3. 2008, 15:18
Previews 0
Na turnaji v Las Vegas dnes svede boj o postup do čtvrtfinále Argentinec Guillermo Caňas proti Chrisi Guccioenemu z Austrálie. Potvrdí dvacátý hráč světa Caňas slušné výkony po návratu na kurty nebo vyhraje Guccione a v žebříčku si opět vylepší své maximum?
Profily hráčů
Guillermo Caňas (Argentina) - Chris Guccione (Austrálie)

Guillermo Caňas úvod letošní sezony vynechal kvůli zranění levého zápěstí. Na kurty se vrátil až v minulém týdnu v mexickém Acapulku. Dvacátý hráč světa si poradil s krajanem Berlocqem, ale v 2. kole prohrál 1-2 na sety s Acasusem, jenž má aktuálně dobrou formu.

Caňas hraje v Las Vegas poprvé. V minulých letech dával přednost antukovým podnikům. Letos však sezonu zahájil později, a tak se chce v Las Vegas připravit na turnaje Masters Series, které s v následujících týdnech hrají v Indian Wells a Miami. Před rokem na nich dvakrát zastavil Federera a v Miami dokonce obhajuje finále.

Třicetiletý Argentinec je technickým hráčem, který hlavně na antuce dokáže využít dobré mezihry. Ale tři ze svých sedmi titulů získal na rychlém povrchu, a tak je zjevné, že i na něm dokáže odehrát dobré zápasy (viz již zmíněné výkony loni v Indian Wells a Miami). V Las Vegas si v pondělí poradil s Thomasem Johanssonem ve dvou setech a i dnes by nechtěl na turnaji končit.

Papírovým outsiderem dnes bude Australan Chris Guccione. Ten se po čtvrtfinálové účasti v Memphisu dostal v aktuálním žebříčku na 70. místo, což je jeho dosavadní maximum. Polepšit by si měl i po turnaji v Las Vegas. Před rokem neprošel kvalifikací, ale letos už v 1. kole porazil Rumuna Hanesca v tiebreaku třetího setu a připíše si další plusové body.

Dvaadvacetiletý australský tenista na prvním turnaji sezony v Adelaide loňské finále nezopakoval, když vypadl už v 2. kole s Mathieuem. O týden později však v Syndey porazil A. Martina, Hewitta, Berdycha a Štěpánka. Nestačil až ve finále na Tursunova. Na Australian Open vypadl už v 1. kole s Hyungem-Taikem Leem, se kterým překvapivě neuhrál ani set a potvrdil, že své dobré výkony nedokáže zopakovat. Guccione hrál dva týdny po grandslamu challenger v Guangzhou a vypadl v semifinále s Udomchokem. V San Jose v úvodním kole potrápil Roddicka, ale jako Lucky Looser se do druhého kola nedostal.

Guccione podává nevyrovnané výkony, což jeho dobré výsledky dost sráží. Dnes nastoupí proti Caňasovi už potřetí v kariéře. Na antukovém challengeru v roce 2006 vyhrál překvapivě Guccione, o rok dříve na rychlém povrchu naopak uspěl lepší antukář Caňas. Ten by však měl dnes potvrdit lepší kvalitu a Guccioneho porazit i na hardu.

Guillermo Caňas (Argentina) - Chris Guccione (Austrálie):

Detail zápasu

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist