Preview: Caňas - Querrey

8. 3. 2008, 14:48
Previews 2
O své první finále se dnes v Las Vegas pokusí domácí tenista Sam Querrey. Ve svém třetím semifinále kariéry narazí na Guillerma Caňase - turnajovou čtyřku. Argentinec Caňas hraje v dobré formě a na turnaji zůstal posledním nasazeným hráčem. Utkání by mělo začít dvě hodiny po půlnoci SEČ.
Profily hráčů
Guillermo Caňas (Argentina) - Sam Querrey (USA)

Guillermo Caňas úvod letošní sezony vynechal kvůli zranění levého zápěstí. Na kurty se vrátil až v minulém týdnu v mexickém Acapulku. Dvacátý hráč světa si poradil s krajanem Berlocqem, ale v 2. kole prohrál 1-2 na sety s Acasusem, jenž měl na antuce dobré výsledky.

Caňas hraje v Las Vegas poprvé. V minulých letech dával přednost antukovým podnikům. Letos však sezonu zahájil později, a tak se chce v Las Vegas připravit na turnaje Masters Series, které se v následujících týdnech hrají v Indian Wells a Miami. Před rokem na nich dvakrát zastavil Federera a v Miami dokonce obhajuje finále.

Třicetiletý Argentinec je technickým hráčem, který hlavně na antuce dokáže využít dobré mezihry. Ale tři ze svých sedmi titulů získal na rychlém povrchu, a tak je zjevné, že i na něm dokáže odehrát dobré zápasy (viz již zmíněné výkony loni v Indian Wells a Miami). V Las Vegas si poradil už se třemi soupeři - Thomasem Johanssonem, Chrisem Guccionem a Amerem Deličem. Caňas na turnaji ještě neprohrál ani set.

Čelit dnes bude především razantnímu servisu domácího hráče - dvacetiletého Sama Querreyho. Ten si dosud zahrál pouze dvakrát semifinále, pokaždé na americkém betonu, stejně jako dnes v Las Vegas. Na své první finále však stále čeká. Zatím vyhrál pouze tři challengery.

Budoucnost však v sobě aktuálně 66. hráč světa má. Na jeho hru nenašla recept už řada hráčů světové pedasátky; Tipsarevič, Kohlschreiber, Acasuso, Andrejev, Karlovič, Benneteau, Južnyj, Monaco nebo Tursunov.

V Las Vegas už Querrey loňské čtvrtfinále obhájil, když porazil Grosjeana a Kiefera. Nadplán obhajoby se mu podařilo i počtvrté v kariéře vyhrát nad Francouzem Benneteauem a dnes si tak může potřetí zahrát o premiérové finále. Američan určitě není bez šancí, ale pokud Caňas dokáže najít recept na soupeřovo podání, v mezihře by si s ním měl poradit.

Guillermo Caňas (Argentina) - Sam Querrey (USA):

Detail zápasu

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
S jinými "big server" hráči jako Chris Guccione, Thomas Johansson, Amer Delič si Guille Canas poradil s přehledem, takže bych čekal podobný zápas, ve kterém by měl podle všeho zvítězit Canas - otázka je jestli se nebude někdo z nich šetřit před Indian Wells...
Reagovat
dabelsobul
Naprosto souhlasím, s podobnými hráči si poradil, ale otázkou je zda se nebude šetřit na Indian Wells. Tuším ale, že ne. Potřebuje se rozehrát, únava by na něm znát být neměla. No uvidíme.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist