Preview: Chardy - De Chaunac

6. 2. 2009, 07:32
Previews 0
Trojice mužských ATP turnajů tohoto týdne má dnes na programu čtvrtfinálová klání, nejinak je tomu u podniku South African Tennis Open, který se koná v Johannesburgu. O postup mezi nejlepší čtveřici si v jednom z utkání zahrají Jeremy Chardy a Sebastien De Chaunac.

Jeremy Chardy dosud na turnajové vítězství z okruhu ATP čeká. Aktuálně 61. tenista světa hraje podobně jako jeho dnešní soupeř pravou rukou. V oblibě má především antuku, vždyť na posledním French Open dokázal dojít mezi nejlepší šestnáctku. V cestě do osmifinále porazil Gila, Nalbandiana a Tursunova, nestačil až na Španěla Almagra. Dobrým počinem bylo v uplynulém roce jistě i vítězství na srpnovém challengeru v Grazu, či čtvrtfinále podniků ATP v Gstaadu a Moskvě. Až na posledně zmiňovaný turnaj mají všechny ostatní Chardyho úspěchy společného jmenovatele, je jím antukový povrch.

Novou sezónu zahájil v Dauhá, katarskou metropoli však záhy opustil, stopku mu vystavil Němec Petzschner. V Sydney se probil z kvalifikace až mezi osm nejlepších, do semifinále jej nepustil krajan Gasquet. Australian Open otevřel výhrou nad Marcosem Danielem z Brazílie, favorizovanému Novaku Djokovičovi ale vzápětí hladce podlehl. Zde v Jihoafrické republice obě úvodní klání zvládl jednadvacetiletý hráč s přehledem, Jiřího Vaňka i Marca Chiudinelliho vyprovodil bez ztráty sady.

O deset let starší Sebastien De Chaunac pochází z Nevers. První výraznější výsledek zaznamenal v Amersfoortu 2002, když na nizozemské antuce vybojoval čtvrtfinále. I nadále se prosazoval především na challengerech, na žádném z dalších podniků elitní kategorie semifinálovou bránu neotevřel. Loni absolvoval na okruhu ATP v hlavní soutěži jen dvě utkání, v Dauhá ani Záhřebu se do druhého kola však nepodíval. Na každém z lepších turnajů totiž musel hrát kvalifikaci, a tímto sítem většinou neprošel.

Nyní zažívá De Chaunac na své poměry výborné období. Na rozehrání zvolil challenger v Noumee, ve druhém kole podlehl Koubkovi. Poté tento tenista třetí světové stovky suverénně zvládl nástrahy předkol v Melbourne, aby si poradil v prvním kole s Belgičanem Darcisem. James Blake překvapení nepřipustil, francouzský veterán tak z Austrálie odcestoval s bilancí čtyř výher a jedné porážky. Rovněž v Johannesburgu musel projít kvalifikací, navíc připojil výhry nad Granollersem a domácím Van der Merwem.

Potvrdí Chardy roli favorita, nebo v duelu zástupců země galského kohouta získá pro sebe první vzájemný zápas De Chaunac? Ten by postupem do semifinále dosáhl svého osobního maxima. Bwin vypsal na výhru Chardyho kurs 1.20, varianta triumfu De Chaunace je oceněna kursem 4.04.

TenisPortal.cz, Zbyněk Svoboda

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist