Preview: Del Potro - Stoppini

7. 8. 2008, 08:11
Previews 0
O postup do čtvrtfinále turnaje v Los Angeles se dnes utká devatenáctiletý Argentinec Del Potro s o téměř 9 let starším Italem Andreou Stoppinim. I přes velký věkový rozdíl má za sebou více úspěchů Jihoameričan. Těch posledních dosáhl v uplynulých týdnech.
Juan Martin Del Potro (Arg.) - Andrea Stoppini (It.)

Juan Martin Del Potro se na turnajích ATP začal prosazovat už v 17 letech, když si několikrát zahrál ve čtvrtfinále. V roce 2007 už postoupil i do semifinále. Především na rychlém povrchu si připisoval cenné skalpy, když porazil Mathieua, Baghdatise, Južného, nebo Robreda. Devatenáctiletého Argentince však často brzdí zranění. Nevyhnula se mu ani letos. Z úvodu sezony byl bez tenisu deset týdnů, před French Open nehrál kvůli bolestem zad tři týdny.

Životních úspěchů však dosáhl v červenci na antuce. Na turnajích ve Stuttgartu a Kitzbühelu svého přemožitele nenašel a získal poprvé v kariéře titul, a hned dva během 14 dní. Triumfy však přišly pozdě a na olympiádu se nominovat nestihl. Po dvou týdnech odpočinku se tak vydal do Spojených států na přípravu na US Open. V LA bude hrát poprvé, ale loni v tomto období porazil Kohlschreibera, Caňase nebo Tsongu.

Osmadvacetiletý Ital Andrea Stoppini postoupil přes 1. kolo turnaje ATP pouze jednou. V roce 2006 si na hardu ve Washingtonu jako úspěšný kvalifikant zahrál 3. kolo. I v Los Angeles zvládnul boj o hlavní soutěž. A v úvodním kole zaskočil Rusa Kunitsyna, kterého přehrál po setech 6-1 6-3. Letos však italský tenista procházel těžko kvalifikacemi i na challengerech. Ne před měsícem v americkém Aptosu, kde dokráčel až do finále. Minulý týden si Stoppini připsal skalp Clementa, v hlavní soutěži však nestačil na Isnera.

Resumé: Jediný vzájemný duel spolu tito tenisté odehráli v roce 2005 na antuce. Vyhrál Del Potro. Ani letos by Argentinec problém s postupem mít neměl. Otázkou je, jak zvládne přechod z antuky na rychlý povrch. Něco však natrénováno mít musí, a tak i podle bookmakerů je favoritem. Kurs 1.17 mluví jasně. Na outsidera z Itálie si můžete vsadit s kursem 4.50.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist