Preview: Djokovič v Kalifornii zaútočí na pozici Federera

10. 3. 2011, 15:30
Previews 81
Hlavním tahákem v mužské části turnaje Masters 1000 v Indian Wells bude souboj o post světové dvojky. Rogera Federera může vystřídat Novak Djokovič, oba navíc mohou stáhnout náskok vedoucího Rafaela Nadala. A jak se bude dařit Čechům? Štěpánka po nemoci čeká Del Potro, nasazený Berdych si na los stěžovat nemůže.

Vyhrát v Indian Wells je pro Djokoviče nejjistější způsob, jak v žebříčku ATP vyrovnat své životní maximum. Před Federera se však může dostat i tehdy, když z Kalifornie neodjede s titulem.

Djokovič se na druhé místo před Švýcara dostane i v případě, že ve finále prohraje a Federer vypadne nejpozději v semifinále. Srbský hráč navíc uspěje i v případě, že dojde do semifinále a šestnáctinásobný grandslamový vítěz Federer nepřejde 3. kolo.

"Cítím se skvěle po fyzické stránce i psychicky a pro turnaje v Indian Wells a Miami mám velkou motivaci, protože se mi tam loni moc nedařilo. Chci v Americe něco dokázat," řekl třiadvacetiletý Djokovič, který letos už vyhrál patnáct zápasů bez jediné porážky. Pro úspěch na zámořských turnajích obětoval i start v Davis Cupu.

Španělská čtvrtina s Nadalem, Ferrerem a Almagrem
Roli vysoce nasazených by teoreticky měli splnit Španělé Nadal a Ferrer, kteří by si tak mohli zopakovat čtvrtfinále z Melbourne. Právě v posledním vzájemném zápase na Australian Open si Rafael Nadal zranil stehenní sval a po svém nečekaném vyřazení se zhruba tři týrdny léčil. První ostrý zápas odehrál až o uplynulém víkendu, kdy v Davis Cupu porazil hladce Bemelmanse a Oliviera Rochuse. "Cítil jsem, že podávám docela dobře, a měl jsem zápas po celou dobu pod kontrolou," prohlásil čtyřiadvacetiletý rodák z Mallorky, který byl v Indian pětkrát v řadě minimálně v semifinále.

Fakta:
Indian Wells (USA - Kalifornie)
BNP Paribas Open
ATP Masters 1000
10. - 20. 03. 2011
povrch: tv. povrch - Plexipave
dotace: 4.760.000 dolarů
draw: 96 hráčů
oficiální webová stránka
single draw

Nejvýše nasazení tenisté:
Nadal (1-Šp.), Federer (2-Švýc.), Djokovič (3-Srb.), Söderling (4-Švéd.), Murray (5-Brit.), Ferrer (6-Šp.), Berdych (7-ČR), Roddick (8-USA).

Prvního vážnějšího oponenta v podobě Jo-Wilfrieda Tsongy, nebo Marcose Baghdatise by mohl šampion z let 2007 a 2009 potkat v osmifinále. S Francouzem, který kvůli problémům s kýlou dva týdny nehrál, má bilanci 5-1, s Kypřanem dokonce 6-1, ale loni v posledním vzájemném souboji prohrál. Nicméně na cestě do čtvrtfinále by si Nadal měl poradit s kýmkoliv.

To David Ferrer raději o víkendu kvůli zranění pravého ramena nehrál a nad jeho zdravotním stavem vidí otazník. Navíc hned od úvodu ho čeká tuhý boj. Ve druhém kole se pravděpodobně střetne s nebezpečným Ivem Karlovičem, který může se svým skvělým servisem hrozit i v době mizerné formy. Španěl však dvoumetrového Chorvata na rychlém povrchu pokaždé porazil a zřejmě by měl najít zbraně i v Indian Wells, kde loni vypadl už ve zahajovacím zápase. Tehdy se ale nestihl přizpůsobit změně povrchu, neboť v Davis Cupu tehdy odehrál dva zápasy na antuce.

Osmadvacetiletý Ferrer, který letos získal už dva tituly a na Australian Open v semifinále potrápil Murrayho, bude muset být ostražitý i v případě dalších postupů. Ve třetím kole může hrát s Gillesem Simonem, jenž ale může mít problém s přechodem z antuky na rychlý povrch. Ve druhém kole toho bude chtít využít Schüttler, nebo Haase.

Už 18 zápasů z 21 letos vyhrál další Španěl Nicolas Almagro. Narozdíl od svých krajanů se po antukovém turné v Jižní Americe už delší dobu připravuje a soustředí na tandem prestižních turnajů v USA, kde se mu před rokem vcelku dařilo. Minimálně loňské osmifinále by měl zopakovat i letos a s Ferrerem, nebo Simonem si zahrát o čtvrtfinále proti Nadalovi.

Část se Söderlingem, Murraym, Štěpánkem a Del Potrem
Devatenáct zápasů, jediná porážka a tři tituly v zádech. Tak takovou parádní bilancí z úvodu roku se může pyšnit Robin Söderling. Švédský tenista loni v Indian Wells a Miami prohrál shodně až v semifinále a v současné formě se se světovou čtyřkou musí počítat do hry na celkové vítězství.

Poslední vítězové:
2010 ... Ivan Ljubičič (Chorv.)
2009 ... Rafael Nadal (Šp.)
2008 ... Novak Djokovič (Srb.)
2007 ... Rafael Nadal (Šp.)
2006 ... Roger Federer (Švýc.)
2005 ... Roger Federer (Švýc.)
2004 ... Roger Federer (Švýc.)
2003 ...Lleyton Hewitt (Austr.)
2002 ... Lleyton Hewitt (Austr.)
2001 ... André Agassi (USA)
2000 ... Alex Corretja (Šp.)

Ve 4. kole by se mohl dočkat odvety s Alexanderem Dolgopolovem, jenž je jeho jediným letošním přemožitelem (z osmifinále Australian Open). Talentovaný Ukrajinec je sice nasazený, ovšem pokud postoupí do 3. kola, nečeká ho nic snadného.

Hrát bude buď s překvapivým loňským šampionem Ivanem Ljubičičem, nebo vítězem utkání prvního kola Del Potro - Štěpánek. Chorvat navzdory loňskému triumfu letos nepatří ani do širšího okruhu adeptů na titul. "Musím se soustředit na letošní turnaj, ne myslet na to, čeho jsem tu před rokem dosáhl," řekl Ljubičič, který se v poslední době věnoval více než tréninku uzdravení podvrtnutého kotníku.

Radek Štěpánek kvůli chřipce přišel o turnaj v Delray Beach i start v Davisově poháru. A těžší los dvaatřicetiletého rodáka z Karviné po nemoci snad ani potkat nemohl. S Juanem Martinem Del Potrem sice oba vzájemné souboje vyhrál (jeden po skreči soupeře), o deset let mladší Argentinec se ovšem po ztracené loňské sezoně dostává do dobré formy. Po dvou semifinálových startech vybojoval v titul z Delray Beach a Štěpánek tak bude proti vítězi US Open 2009 v roli outsidera. Na vítěze pak čeká obhájce titulu Ljubičič.

Pokud Del Potro potvrdí vzrůstající formu a poradí si se silnými soupeři, může dojít na zajímavé osmifinálové střetnutí se Söderlingem. Jihoameričan Švéda v obou vzájemných duelech na tvrdém povrchu porazil.

Z takto silné skupiny (Söderling, Ljubičič, Dolgopolov, Del Potro, Štěpánek) vzejde čtvrtfinalista, který by pravděpodobně narazil na Andyho Murrayho. Britský tenista po finále na Australian Open odehrál jediné utkání (prohrál s Baghdatisem) a pak už kvůli problémům se zápěstím nehrál. Spíše si však vzal volno, které původně avizoval už po úvodním grandslamu sezony, kde nezvládl ani své třetí velké finále.

Pátý hráč světa by ve vyprahlém městě na jihu Kalifornie neměl v úvodních kolech zaváhat. V osmifinále by se mohl utkat s Fernandem Verdaskem, který sice prohrál tři zápasy v řadě, v Davis Cupu však dobrým výkonem pomohl své zemi k postupu přes Belgii, když porazil 3-0 Malisse a přidal bod ve čtyřhře.

Čtvrtfinále Federer - Berdych?
Tomáš Berdych loni Federera dvakrát porazil a v Torontu měl mečbol na třetí výhru v řadě. Od jeho neproměnění se však českému tenistovi přestalo dařit a ztracenou pohodu zatím stoprocentně nenašel ani letos. Čtvrtfinále z Australian Open je velmi slušným výsledkem, jinak se ale členovi Top 10 příliš nedařilo. O lepší výsledky a psychickou formu ho připravila i chřipka a zranění nohy, po kterém nedokázal v Davis Cupu dovést Česko do čtvrtfinále. V důležitém zápase totiž podlehl Golubjovovi.

ATP Masters 1000 Indian Wells:
vítěz ... 1000 b. (611.000 dolarů)
finále ... 600 b. (298.200 dolarů)
semifinále ... 360 b. (149.450 dolarů)
čtvrtfinále ... 180 b. (76.195 dolarů)
4. kolo ... 90 b. (40.160 dolarů)
3. kolo ... 45 b. (21.495 dolarů)
2. kolo ... 25 b. (11.605 dolarů)
1. kolo ... 10 b. (7.115 dolarů)

Pětadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí v Indian Wells v letech 2007 až 2009 třikrát v řadě prohrál, loni však padl až ve čtvrtfinále s Nadalem. Letos má jako nasazená sedmička velmi solidní los a svůj místní výsledek by měl minimálně vyrovnat. Zahájit může proti Kukuškinovi, kterého před týdnem porazil, následně může čelit Belluccimu a ve 4. kole jsou jeho potenciálně nejtěžšími protivníky Wawrinka a Čilič. S oběma už letos prohrál, oba však umí porazit umí.

Když český tenista nezaváhá, asi narazí na Rogera Federera. Opakování jeho loňského zaváhání už ve třetím kole s Baghdatisem se očekávat nedá a 'nepostup' mezi nejlepší osmičku by byl šokem. Z nasazených jsou v jeho osmině pavouka Chela, García-López a zdravotními problémy sužovaný Fish.

Šampion turnaje ze sezon 2004 až 2006 letos odehrál 16 zápasů a prohrál jen dvakrát s Djokovičem. Právě Srb může Federera sesadit z druhého místa. Naopak sám devětadvacetiletý Švýcar může ukrojit část z obrovské ztráty na vedoucího Nadala.

Kdo zastaví Djokoviče. Roddick?
Novak Djokovič před třemi lety v Indian Wells získal třetí ze svých celkově pěti titulů na turnajích Masters 1000. Letos do Kalifornie přiletěl v této sezoně ještě neporažený a aby svou sérii prodloužil, rozhodl se místo Davis Cupu odpočívat.

Ve třetím kole se třiadvacetiletý Srb může utkat s Gulbisem, nebo Hewittem. V osmifinále pak nevyzpytatelným Llodrou, či krajanem Troickým.

První porážku v sezoně by mu rád ve čtvrtfinále připravil Andy Roddick, který z posledních pěti soubojů prohrál jen loni v hale na Turnaji mistrů. Předloni vyhrál i právě v Kalifornii.

Američan obhajuje finále, letos se však musí rychle přizpůsobit změně povrchu. O víkendu totiž odehrál osm setů (vyhrál dvakrát 3-1) na antuce v Chile. Postupně může hrát s krajany Blakem, Isnerem, a Rakušanem Melzerem, nebo Francouzem Gasquetem.

Kdo tedy letos získá trofej pro vítěze v podobě kosatky? Potvrdí Nadal svou dominanci v lichých sezonách? Či si svou letošní neporazitelnost udrží Djokovič a dostane se v žebříčku na druhé místo? Po úspěchu prahne také Federer, nebo ve formě hrající Söderling. Nebo snad zaútočí někdo z druhé vlny Murray, Berdych, Roddick? Věří snad někdo tomu, že se bude opakovat loňský rok?

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

81
Přidat komentář
smazaný uživatel
Fanoušek (z anglického fanatic - zkráceně fan) je osoba projevující náklonnost k určitému subjektu (např. sportovnímu týmu, hudební skupině či celému oboru lidské činnosti), který podporuje a doufá v jeho úspěchy a rozvoj. Původ ze slova fanatic není náhodný, někteří z fanoušků totiž pro subjekt své náklonnosti dokážou obětovat vše ostatní a v jeho podpoře se chovají skutečně až fanaticky.
Reagovat
Teo
Tak milí chlapci, kteří tak rádi používáte termín "zaslepené fanouškovství", měli byste si uvědomit, co vlastně označuje. Fanoušek je totiž ten, který fandí Slávii, i když hraje o sestup, ne jen o první příčky. Stejně tak vy nepřestanete fandit Nadalovi, když nebude světovou jedničkou; stále pro vás bude v mnoha ohledech nejlepší. Tomuhle se říká fanouškovství a ta zaslepenost, kterou mu přisuzujete, je prostě to srdce, které k tomu patří. Že už Roger není světová jednička, ví každý fanda, ale že je to živoucí legenda, která stále drží krok s podstatně mladšími bijci, nepřipustí téměř žádný antifanda. Zasplepení jste tedy spíš vy a navážet se do fanoušků Rogera je na stejné úrovni jako slovní bitky mezi Sparťany a Slávisty. Takže: come on, Roger!
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasim. Pro kazdeho je proste "ten nejlepsi" nekdo jiny. Pro me je to treba Roger, pro jine treba Nadal, Djokovic atd. Ale oznacovat nekoho za zaslepence kvuli tomu, ze nejde "s davem" a ze je pro nej lepsim hracem nekdo jiny nez momentalni svetova jednicka, neni na miste. Presne jak pises. Umeni fanouskovstvi neni fandit kdyz se dari, ale i kdyz tvuj oblibenec neproziva moc stastne obdobi.
Reagovat
mihate
Dakujem za pekny komentar
Reagovat
smazaný uživatel
Ježíši Kriste, vy děláte, jako kdyby Federerovi táhlo na čtyřicítku, nebo co.

Na tom, že v 29 letech nepatří ještě úplně do starýho železa, není absolutně nic obdivuhodného. To je přece v mužském tenise naprosto normální.

A Federerovy výsledky za posledních 52 týdnů holt jednoznačně ukazují, že nejlepší už dávno není. A hlavně způsob, jakým ho třeba Djokovič suverénně přehrává od základní čáry, by pro vás měl být dostatečným důvodm, abyste na přívlastek "nejlepší" zapomněli. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě jedna věc: "Fanoušek je totiž ten, který fandí Slávii, i když hraje o sestup, ne jen o první příčky."

Ano. A zaslepený fanoušek je ten, který Slávii hrající o udržení v lize nejen fandí, ale navíc je přesvědčen, že je výkonnostně nejlepším týmem ligy. :-)) Anglicky se tento stav označuje krásným slovem "delusion". :-)
Reagovat
Teo
Pleteš jabka s hruškama. Fandit Rogerovi, nerovná si myslet si, že je ten člověk AKTUÁLNĚ nejlepší tenista stejně jako předposlední Slávie nejlepší tým ligy. Jde o ten subjektivní rozměr, kterej má pramálo spolešnýho s tabulkama. Pro každýho fandu je to, čemu fandí, nečím výjmečné, a nezávisle na pozici v žebříčku si stejně jako spousta lidí myslím, že Roger prostě výměčný je. Kdykoli ho dneska vidím na kurtu, pořád je to pro mě člověk, který strhal všemožný rekordy a kterej hrál ten nejlepší tenis, jakej jsem kdy viděl. A že už je to zřejmě minulost nemá v tomhle žádný význam...
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak nějak, mluvíš mi z duše. :-) Nejlepším tenistou světa je v současnosti Nadal. Nejlepší formu má aktuálně Djoker. Ale hráčem mého srdce je pořád Federer. A dokud bude hrát tenis, tak pořád bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Teo: Presne tak.

Matej: 100 lidi, 100 chuti a pro kazdeho je nejlepsi nekdo jiny a nekomu jinemu fandi. Je to, jak pise Teo, subjektivni nazor kazdeho z nas. Nemuzes ostatni navadet, aby fandili a povazovali za "nejlepsiho" toho, komu fandis a koho uznavas ty. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, když to bereš takhle subjektivně, tak fajn. Ostatně, každý z nás je svým způsobem něčím výjimečný. :-)

Ale v tom případě se prosím zdržte výroků typu "Roger je nejlepší současný tenista". :-)
Reagovat
Teo
Pro mě je nejlepší tenista v tom fanouškovským smyslu. Nikdy jsem neřekl, že je nejlepší tenista současnosti, protože tím je podle žebříčku Nadal. Jsem schopen to odlišit, a přesto mě označují za zaslepence. Jinak je dobrý si ještě uvědomit, že v tenise je to jako v atletice. Kdo je držitelem světového rekordu v běhu na 100 mětrů, ten je i nejlepším běžecem nezvisle na tom, kdo vyhrál poslední mistrovství nebo olypmpiádu. A tak kdo je držitelem 16 GS, ten je i nejlepším tenistou. Ne současným, ale historickým, což je, jak jistě uznáte, o něco cenější, protože to má hodnotu, která trvá.
Reagovat
smazaný uživatel
Pche, chceš-li jít do historie, Laver byl daleko lepší. :-) A kdyby v letech 1963-67 nehrál za profesionály, nejspíš by měl i víc GS.

Borg měl 11 GS titulů v 25 letech.
Reagovat
Teo
Tak pořád tu máme nenapodobitelný jednoruční backhand, servis, timing, pohyb po kurtu, variabilita hry, kterým se Roger může zapsat do historie. Podle mě nikdo nikdy nehrál lepší tenis, na který by se zároveň i pěkně dívalo. Samozřejmě že teď už to není takové...
Reagovat
smazaný uživatel
Nenapodobitelný jednoručný bekhend? Kuerten, Becker, Edberg, Stich, ti všichni měli srovnatelný, ne-li lepší.

Servis slušnej, ale opět: Sampras, Krajicek, Stich, Ivaniševič měli lepší. Timing? Ne nadarmo se mu přezdívá "shankerer", tj. zcela jistě hraje nejčastěji z hráčů světové špičky údery rámem.

Když byl v největší formě, hrával pěkně, ale to lze říci i o Stefanu Edbergovi, Agassim, Beckerovi, Stichovi, Samprasovi atd. Tj. suma sumárum, zase až tak výjimečný není, spíš měl štětstí, že se mu téměř 100% vyhýbala zranění + 2003-5 velmi slabá éra.
Reagovat
Teo
Toť otázka, ale to, že se mu vyhýbylo zranění, bude spíš Rogerovým uměním než nějakou shodou náhod. O Rafovi se to vědělo dávno před tím, než se to stalo, že se svým pojetím hry dříve či později oddělá. A stalo se. Jsem opravdu zvědav, jestli se to samé podaří i dnešním mladíků, ale osobně bych si tipl, že ne...
Reagovat
smazaný uživatel
Musim podporit tvuj trefny argument...2003-5 velmi slabá éra !!!!! (presne tak) A kdyz jste u té sestupujici vykonosti co se tyce věku, tak jsou teniste co prave ve 30 predvadeli vrchol kariery a nemusime chodit zas tak daleko-Korda, Stepanek......Federer mel ohromne štěstí na svou dobu a zdravi !!!
Reagovat
Vojtiik
proste Federer je jen jedním z mnoha, s prumernymi udery a prumernym servem a v historii by se naslo mnoho lepsich hracu nez je on :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Becker, Edberg, Agassi, Sampras apod., to je celkem dost vybraná společnost, ne? :-) Coby fanouškovi Federera by ti to naopak mělo lichotit. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhýbání se zranění není o štěstí, ale herním stylu + počtu odehraných turnajů + fyzické přípravě. Třeba Rafa se na tom kurtu už od pohledu oproti Rogerovi strašně nadře. A není žádným tajemstvím, že Federer odehraje v sezóně méně turnajů než zbytek špičky (oproti Berdychovi například loni o 6 turnajů méně - to je měsíc a půl odpočinku navíc, když počítáme i Davis Cup, tak celé dva měsíce).

Souhlasím s Matejem (překvapivě - nic ve zlém :-)), že Roger v podstatě není v žádné herní disciplíně nejlepší na světě. JENOMŽE úplně ve všech disciplínách patří mezi top5 na světě - a právě ta univerzálnost ho dostala tam, kde je. Vlastně v jedné disciplíně nejlepší na světě je - ve variabilitě úderů. NIKDO nemá tak pestrou škálu úderů jako Roger. Což souvisí s tím, že hraje nejhezčí tenis na koukání - viz ty údery mezi nohama zády k síti. Výjimkou budiž ten poslední zápas s Djokerem - no to byl opravdu děs, ale výjimka potvrzuje pravidlo :-). Ostatně není náhodou, že když si pustíš třeba na youtube sestřih nejkrásnějších výměn v roce, tak polovina z nich bude ze zápasů Federera.
Reagovat
Vojtiik
po pravde forhand nejlepsi na svete ma... alespon na hardu...
Reagovat
smazaný uživatel
V zásadě souhlasím, akorát bych jej co do náchylnosti ke zranění nesrovnával pořád jen s Nadalem, ale s některými jinými hráči, kt. se na dvorci taky moc nenadřeli na své fiftýny: Krajicek, Philipoussis, Rafter, ba i Sampras. Že první tři trpěli jedním zraněním za druhým, to asi nebylo způsobeno jejich stylem hry. Sampras rovněž míval pravidelně zranění a navíc je vrozeně chudokrevnej nebo co.
Reagovat
smazaný uživatel
Ač Rogerovec si dovolím nesouhlasit. Nejlepší forhand má Soderling a Fernando Gonzalez (ať se už vrátí!). Pak taky Verdasco a nemohu pominout Del Potra.
Reagovat
Vojtiik
vykasleme se ted na to kdo komu fandi a bavme se o tenise. Ti, cos vyjmenoval, mají ten forhand tvrdší, více ho "bijou", ale nemají ho lepší, nemají v něm tolik rotace, tolik jistoty, a už vůbec ne takovou variaci. Kdy si viděl Sodu zahrát z forhandu kraťas, případně dlouhý balón se spodní rotací.. to už nemluvím o schopnosti využít ty úhly... Tohle oni prostě neumí:)
Reagovat
smazaný uživatel
....abychom oživily portál,..bez urážek a ironie,vsázím se s Matejem že Luck Hradecká bude v v průběhu roku v top40...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak třeba symbolicky o kilo? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
...tak o co...pane?
Reagovat
smazaný uživatel
tak o co Matej,máš strach?
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu,porazila Dulko v té době 47...,pak Pervak 85,...s tebou se rád vsadím...,bude v top40
Reagovat
smazaný uživatel
....ne na koni,ale konci,sorry.Já tu holku sleduju a hraje neskutečnej tenis,moc se mi líbí a věřím jí,Šafářovic je taky skvělá a moc pěkná holka...
Reagovat
smazaný uživatel
Proč se pořád sakra hádáte,těšme se na skvělý turnaj a světový tenis.Taky fandím Rogerovi,nejen že skvělý tenista,ale taky člověk.Věřím i Tomášovi,tady uspěje.Asi se budu opakovat,opět skvělá Lucka Hradecká-probila se těžkou kvalifikací,a už je ve 2.kole...ta holka bojuje jak lev,za chvíli bude v padesátce a koncem roku ji tipuji mezi tři nejvýše postavené češky v žebříčku.Co myslíte pánové?
Reagovat
smazaný uživatel
No, tak to ti teda nevím. I když svět WTA je natolik nevyzpytatelný, že by mě to vlastně ani nepřekvapilo. Já spíš fandím Lucce Šafářů, ta má potenciál na top20, jen ho prodat. Tak bylo by to hezké mít na konci roku třeba Kvitovou v top10, Šafářovou v top20 a třeba další dvě češky v top40. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hele,dáme sázku,Lucka Hradecká bude na koni roku v top 40!
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, to bych se klidně vsadil, že nebude. Ale mohla by být v padesátce.

Její letošní bilance sice vypadá velkolepě, ale z první padesátky zatím porazila jen Giselu Dulko (která byla na zač. roku poněkud z formy), jinak jsou její vítězství většinou nad hráčkama od 90. místa níže.

Ale třeba se jí podaří teď v IW porazit Dulgheru.
Reagovat
UnrealTom
konečně pořádnej turnaj už se těšim go go Roger !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Hehe, AO ani Dubai nebyly pořádné turnaje, jo? :-) Že by další zaslepený RogerFanatik?
Reagovat
smazaný uživatel
Už i ty, Brute?
Reagovat
smazaný uživatel
Musím vás trošku popíchnout. Zaslepené fanouškovství je děsná věc. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě horší je zaslepené antifanouškovství...
Reagovat
smazaný uživatel
To myslíš vážně? Nefanouškovství umožňuje aspoň jakous takous objektivitu.
Reagovat
smazaný uživatel
Je rozdíl mezi nefanouškovstvím - že tomu hráči sice nefandím, ale mám k němu neutrální vztah - a antifanouškovstvím - že fandím za každou cenu vždycky proti tomu hráči a cokoliv ten hráč dělá, je podle mě špatně. Já chápu, že to že má Federer moře fanoušku, může někomu lézt na nervy, ale to co tady předvádí ve svých příspěvcích Barney je prostě fanatická averze vůči Fedexovi a každému, kdo třeba jen slůvkem F. pochválí. Nevšiml jsem si, že by tady někdo tak nenávistně ryl třeba do Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
U Barneyho to ale není ani tak "antifanouškovství", jako zaslepené, fanatické fanouškovství vůči Nadalovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Můj bože! Je až překvapující, jak někdo může, tak nenávidět takového tenistu jako je Roger. Proberte se a raději už toho nechte. Možná si to neuvědomujete, ale vaše chování není normální! Nechápu, jak nemůžete uznat kvality takového hráče...
A je opravdu ostuda, že Fedex má na kontě skoro ve 30ti o trochu více proher než v minulých letech a drží se na ostudném druhém místě :D
Reagovat
smazaný uživatel
Moje řeč...
Reagovat
smazaný uživatel
je to právě kvůli vám - ortodoxním fanatickým pomatencům, co nevidí a neznají nic než svoji modlu a kydají hnůj na všechny jeho největší soupeře!
Reagovat
smazaný uživatel
Federer je mi šumafuk, ale jeho fanatičtí fanoušci, kt. působí, hjako kdyby jejich život stál a padal spolu s Federerovými výhrami (či prohrami), mi lezou na nervy a připadají mi patetičtí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jediný, kdo na někoho něco kydá, jseš ty! Já sice fandím Federerovi, ale třeba Nadala strašně uznávám a velmi si ho vážím za to, co přináší tenisu. Takovou větu jsem ale z druhé strany nikdy nezaznamenal. Z tvých komentářů lze vyčíst jediné - fanaticky nenávidíš Federera. Urážíš všechny, kdo si dovolí o něm napsat něco pozitivního. Máš plnou s odpuštěním hubu řečí o tom, kdo je fanatik a přitom máš v tomhle ohledu sám máslo na hlavě.
Reagovat
smazaný uživatel
1:0 pro Sakala
Reagovat
VlS
Myslíte, že to na té hlavě je máslo?
Reagovat
smazaný uživatel
To byl zase bláznivej set, jen co je pravda. Nejprve Lucka vede 5:2 a má dva breaky navrch, poté dvakrát prohraje vlastní podání a horko těžko zachrání tie-break, v TB pak prohrává 3:6, ale nakonec jej otočí na 8:6. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
jn je to neuvěřitelné
Reagovat
smazaný uživatel
podle rozpisu se zační hrát od 11:00AM místního času. Jak je teda sakra možný že začínají až ve 12:00? kde se v tom bordelu stala chyba?
http://www.atpworldtour.com/posting/2011/404/op.pdf

http://www.worldtimezone.com/time/wtzresult.php?CiID=28853
Reagovat
smazaný uživatel
Máš nějakej blbej převaděč času, to je celý.

Viz:
http://www.worldtimeserver.com/current_time_in_US-CA.aspx
Reagovat
smazaný uživatel
aha oni existuji dva indian wells. jedno v kalifornii a jedno v arizoně
Reagovat
smazaný uživatel
"Tomáš Berdych loni Federera dvakrát porazil a v Torontu měl mečbol na třetí výhru v řadě." V Toronte mal Berdych proti Federerovi matchball ? Opravte ma ak sa mýlim, ale zdá sa mi, že sa Tomáš k matchballu nedostal.
Reagovat
VlS
Dostal, ale neuhral ho :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Nedostal...byl jeden míč od mečbolu...
Reagovat
smazaný uživatel
slovák nedokáže zkousnout že by mohl mít český hrát proti Federerovi Matchpoint. Loni na wimbledonu jsi musel trpět jak zvíře.
Reagovat
smazaný uživatel
Lopato, proc si ty hlouposti nenechavas pro sebe? Neni to tak davno, co sis stezoval, ze se do tebe ostatni bezduvodne navazeji.

Ale predpokladam, ze toto tve zle obdobi je asi zapricineno neuspechy v sazeni (viz. tve tipy pod clanky), vid? :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal vs Djokovic
Reagovat
Teo
Štěpánek vs. Ljubicic
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně je za náma to hrozné období turnajů pro větráky a já to vidím jasně, finále Nadal: Federer přičemž v třísetové bitvě vyhraje Král Roger
Reagovat
Teo
Rozhodně:o)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak takový scénář by se mi taky moc líbil, ale mám obavy, že to tak nedopadne. Spíš bych to viděl na finále Murray - Djokovič a další triumf toho Jugoše.
Reagovat
Teo
Vsadím se, že Big Brother/Barney nás vidí, aby nám to v případě neočekávatelné prohry Krále Rogera ve finále vmetl do tváře:o)
Reagovat
smazaný uživatel
klidne petisetak, jen nesmi Nadal vyhrat prvni dva sety.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger doufám rupne už s Raonicem. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
to je kdo??? To je ten, co se teď bije s Nolem o druhou příčku? :DDDDDD KRÁL ROGEEEER No.2 (No.3) :D
Reagovat
Teo
Ne, to je ten, co má 16 GS:o)))
Reagovat
smazaný uživatel
a za poslední rok? Kolik GS? Nemusíš přesně, stačí přibližně :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc Federer, když byl v Nadalově věku, tak měl o dva GS tituly méně, a to hrál proti podstatně slabší konkurenci (jediný, kdo mu tenkrát mohl konkurovat, byl Marat Safin, ten to ale totálně prošustroval, přitom to mohla být vyrovnaná rivalita ala Sampras / Agassi).
Reagovat
Frantz
Priblizne zadny :-))
Reagovat
Teo
Jak za poslední rok? Proč za poslední rok? Král se 16 GS je jen jeden a ještě dlouho bude, takže dont worry, be happy;o)
Reagovat
smazaný uživatel
Každopádně hovořit o něm jako o královi je dost trapné. Connors v roce 1989 nebo 1991 taky nebyl králem, i když měl na svém kontě nejvíc GS titulů z aktivních hráčů. Dtto Sampras v roce 2001-2.
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba protože se podle toho sestavuje žebříček, kterýmu kraluje úplně někdo jinej - díkybohu :D
Ale samozřejmě chápu, že když nejsou výsledky, tituly, úspěchy, argumenty.. zbývá jediné - vytáhnout 16 GS! Otázkou ovšem je, na jak dlouho s tím řadový RF fanatik vystačí :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
No, já jsem zvědavý, jak bude ty GS tituly vyhrávat v 29 letech ten tvůj Djokovič. Na to se fakt moc těším! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je na mě?
Reagovat
smazaný uživatel
To je na všechny posměváčky, kteří nemůžou přijít Federerovi na jméno. Podívejte se, jakých "úspěchů" dosahují Rogerovi vrstevníci - Roddick, Hewitt nebo Nalbandian. To, že Roger je ve skoro už 30 pořád 2. na světě je prostě obdivuhodné. Jsem zvědavý, kde budou Nadal, Djokovič, Murray atd. až jim bude 30...
Reagovat
smazaný uživatel
Sakale, porovnávat Federera ausgerechnet s toutéž druhou ligou, díky níž kdysi tolik dominoval, mi připadá vtipné. Porovnávej ho spíš třeba s Agassim. Uvidíme, zda v 35 letech bude schopen hrát finále US Open a potrápit světovou jedničku.
Reagovat
smazaný uživatel
"...díky které KDYSI dominoval". Tak období RG 2008 - AO 2010, kdy hrál Federer 8 GS finále v řadě není KDYSI a dominance to je. A to nehrál proti 2. lize. Jinak srovnávat Rogera s Agassim dost dobře nejde, protože Federer hraje v absolutní top nepřetržitě už od roku 2004. Agassi svého času vypadl ze stovky. Jeho návrat mezi elitu byl úctyhodný, ale nemyslím, že by se to v dnešním, NESROVNATELNĚ těžším tenisu někomu mohlo povést.
Reagovat
smazaný uživatel
Období 2008-10 -- Nadal 6 grandslamových titulů, Federer 4 GS tituly. Tomu se těžko dá říkat dominance.

V tom případě je pozurohodné, že v této éře "nesrovnatelně těžšího tenisu" byl až donedávna vcelku konkurenceschopný 36ti letý Fabrice Santoro. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak konkurenceschopný Fabrice Santoro... To byl tenisový gentleman ze staré školy, kterého jsem vždycky docela uznával, ale nikdy to nebyl hráč té úplné špičky (i když porazil snad 6 různých světových jedniček). To, že zakončil kariéru v 36 letech někde okolo tuším že 50 místa na světě, je obdivuhodné.

K tomu Nadalovi - Rafa je neskutečný fenomen, zvíře, nadčlověk. Je unikátní, že se ve stejné generaci potkali dva tak naprosto mimořádní tenisti (jak by dopadla přímá konfrontace Samprase s Federerem v jejich top formě?). Kdyby nebylo Rafy, ta dominance Rogera by byla neotřesitelná a přiznejme že i docela fádní. Díky bohu za Rafu - i když Roger je prostě Roger. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist