Preview: Fed Cup - semifinálovými favoritkami jsou Rusky a Číňanky

26. 4. 2008, 07:26
Previews 0
Ruské tenistky nastoupí v semifinále proti oslabeným Američankám a mají tak blízko k postupu do finále. I ve druhém semifinále favoritkami domácí tenisky - Číňankám sice chybí jednička Na Li, ale Šuaj Pchengová, silný deblový pár a volba povrchu by proti Španělkám bez Medinaové-Garriguesové a Ruanové-Pascualové měly rozhodnout ve prospěch domácího výběru který usiluje o historicky první postup do finále.
Ruský kapitán Tarpiščev si jako týmovou dvojku proti Američankám zvolil Anu Čakvetadzeovou (autor: Fedcup.com)

Rusko - USA
Ruské tenistky by měly bez problémů udělat další krok k obhajobě vítězství ve Fed Cupu. Na domácí antuce v moskevské hale v Lužnikách, kde před dvěma týdny prohráli ve čtvrtfinále Davisova poháru čeští tenisté, je v semifinále čekají notně oslabené Američanky.

Zámořský celek v repríze loňského semifinále nastoupí bez sester Venus a Sereny Williamsových i Lindsay Davenportové. Týmovou jedničkou bude až 115. hráčka světa Vania Kingová, kterou doplňují prakticky neznámé Ahsha Rolleová a Madison Brengleová a deblová specialistka Liezel Huberová.

Proti nim se postaví silný ruský celek v čele se druhou hráčkou světa Světlanou Kuzněcovovou. Nehrající kapitán Šamil Tarpiščev do dvouhry nominoval ještě Annu Čakvetadzeovou, ve čtyřhře by měly nastoupit Vera Zvonarevová a Jelena Vesninová.

"Abych řekla pravdu, o tomhle americkém týmu nic nevíme. Ani nevím, jestli jsem s některou z nich někdy hrála," řekla Kuzněcovová. Její týmová kolegyně Vesninová upozornila, že by nebylo dobré soupeřky podceňovat. "Nezáleží na tom, že jsou všechny nízko na žebříčku. Jednou za rok vás může i ta nejslabší hráčka potrápit."

V podobném duchu mluvil i nehrající kapitán Tarpiščev. "Myslím, že je každý odepisuje. Mohlo by být velmi nebezpečné, kdybychom na to přistoupili. Musíme se ujistit, že bereme soupeřky vážně," řekl kapitán týmu, který usiluje o čtvrtý fedcupový triumf během posledních pěti let.

Čína - Španělsko
Ve druhém semifinále se mohou stát Číňanky historicky prvním asijským celkem, který postoupí až do finále Fed Cupu. V domácím semifinále se Španělskem se musejí obejít bez zraněné týmové jedničky Li Na, takže ve dvouhře nastoupí Šuaj Pcheng a Ťie Čeng.

Na tvrdém povrchu v Pekingu se ani španělský celek nepředstaví v nejsilnějším složení. Přemožitelkám českých tenistek z loňské baráže rovněž chybí týmová jednička Anabel Medinaová-Garriguesová, takže do dvouhry musí vedle Nurie Llagosteraové-Vivesové nastoupit devatenáctiletá Carla Suarezová-Navarrová. Ta ve Fed Cupu debutovala v únorovém čtvrtfinále s Itálií, v němž za rozhodnutého stavu prohrála čtyřhru po boku Llagosteraové-Vivesové.

Čínský nehrající kapitán Ťiang Chung-wej se chce zapsat do historie. "Oba týmy mají zkušenosti a jsou velmi vyrovnané, ale tohle je pro nás skvělá šance dostat se do finále a budeme bojovat o každý bod," řekl.

Čínské fedcupové reprezentantky se letos po 16 letech vrátili do světové skupiny I a teď jsou favoritkami i v boji o svůj historicky první finálový duel - španělské soupeřky budou bez nejlepších tenistek Medinaové i Ruano-Pascualové. Semifinále v sobotu v 8 hodin SELČ zahájí domácí Šuaj Pchengová proti až 132. hráčce světa Carle Suarezové-Navarrové. Po nich by měla nastoupit Ji Zheng se Španělkou Vives Llagosteraovou.

Los semifinálových zápasů (časy SELČ): :

Rusko - USA
Sobota 26. dubna: 12:00 Čakvetadzeová - Kingová, Kuzněcovová - Rolleová
Neděle 27. dubna: 11:00 Kuzněcovová - Kingová, Čakvetadzeová - Rolleová, Vesninová, Zvonarevová - Huberová, Kingová

Čína - Španělsko
Sobota 26. dubna: 08:00 Šuaj Pcheng - Suarezová-Navarrová, Ťie Čeng - Llagosteraová-Vivesová.
Neděle 27. dubna: 08:00 Šuaj Pcheng - Llagosteraová-Vivesová, Ťie Čeng - Suarezová-Navarrová, Jen C', Ťie Čeng - Martinezová-Sanchezová, Parraová-Santonjaová.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist